Katrien over: Grietje de dikke Sieper met vlekken

Katrien

Jaaa… daar isse ze wederommetjes. De kleine zwarte panterin.  Vandaag gaat het niet oof mij, maar over de poes die bijna 18 jaar lang woonde vóór mij.

Vrouw heeft mij naamlijk heel veel verteld oof haar en het lijkt mij wel leuk jullie dit te vertel.

Grietje

De poes voor mij heette Grietje en ze kwam uit het asiel Groot Amsterdam op de Ookmeerweg. Tegenwoordje heet het asiel anders, naameluk Dieren Opvang Amsterdam. Oftewel D.O.A.
Groot Amsterdam stond ook op een iets andere plek dan dat D.O.A nu staat.
Grietje leefde van april 1984 tot 27 december 2001 bij mijn personeel. Samen met nog een andere kat genaamd Poekie en soms een woefertje genaamd Sweety.  Over Poekie en Sweety ga ik het in een ander blogje hep. Ieder hun eig blogje. Koel he?

Siepers

Grietje
Grietje zit op de bank

Grietje was een siepers poes met witte vlekjes. Toen mijn personeel in 1984 ging saamwoon wilden ze een bazin in huis hep. Dus ze gingen naar het asiel. Toen was het nog zag je een leuke kat dan kon je ze gelijk meeneem.

Dat isse nu anders, nu mag je mieeniemaal een week wacht. Wat best wel goed is.

Flieft

Grietje wasse vier maand jong toen ze al in het asiel zat. Erg he? Het personeel zag haar in een kennel genaamd Paradiso. Ooooh, ze kon naar binnen en naar buit wanneer ze wauw. Ze werd naar binnengebracht door iemand en het personeel werd gelijk flieft op haar. Hop in de tas, hop weg uit het asiel. Oooh wat was ze klein. Haar naam in het asiel was Rie. Nou zeg… wat een duf naampie. Toen kwam vrouw op Grietje. Ze was een meisje, dus een Griet.

Groeien

Zij leerde Oma kennen. De opvoedvrouw van mijn personeelman. Zij was zo lief. Als vrouw taartjes haalde en nog even naar de keuken liep voor iets te drinken te pak gaf Oma stiekem lekkers aan Griet. En vrouw hoorde het wel en zei ook Oma… ik hoor het wel moest Oma lachen. En vrouw ook best wel. Grietje zat ook altijd naast Oma, want Oma vond ze lief.
Grietje groeide en groeide en groeide. Ze woog wel negen kilo!! Dat is twee keer ik!! Ze was ook dubbel zo groot als ik. Toen Oma overleed, zocht Griet best wel naar haar. Want het lekkere snekken hield eigenlijk op. Grietje troostte vrouw ook als vrouw drietjes had.

Moe

Griet werd ouder en een dag voor kerst in 2001 zag vrouw dat Grietje moe was. Heel moe. Huilend maakte ze een afspraak met Joyce, mijn andere diertjesdokter, op 24 december. Omdat Griet nog steeds goed at liet vrouw Grietje nog een laatste kerst meemaken. De 27e december stopte Griet met eten. Vrouw bleef tot 10 uur bij haar op de grond zitten. Tot het tijd was om naar de dokter te gaan. Joyce zag het meteen al. Ze zei: we gaan haar laten gaan.
Rond kwart over tien is Griet overleden en een dag later gecremeerd.
Vier maanden later kwamen wij (Catoo en ikjes) dus.

Dit was het voor dees week.
Veel liefs en een kusje
Katrien (slank prinsesje van beroep en de Oma van manpersoneel graag had leer ken)

16 thoughts on “Katrien over: Grietje de dikke Sieper met vlekken

 1. Lieve Katrientje,

  Wat een mooi stukje heb je geschrijft over Grietje. Zal voor vrouwtje best moeilijk zijn geweest, al is het al heel lang gelden dat Grietje een mooie ster is geworden.
  Hier in huis is dat ook zo, ze blijven allemaal een grote plek in ons hart houden en denken vaak aan hen.
  Luister jij maar heel veel naar de verhalen die vrouwtje jou allemaal verteld en laat haar weten dat je haar begrijpt en heeft ze het moeilijk, dan ben jij een kei in troosten.

  Nu moet vrouwtje weer weg, ja dat weet je nu zo langzamerhand wel van ons.
  Hele fijne dag en dat zal zeker op het balkon zijn, geniet er maar veel van. Knuffels van vrouwtje en doe je vrouwtje van mij en mijn vrouwtje groetjeskopjes.
  Voor jou grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Ooooh jipje. Tot het moment dat grietje overleed hield vrouw zich groot. Omdat vrouw zich weer net zo voelde als op de dag dat griet vertrok. Op deze foto was griet nog slank. Maar dat verdween heel snel hoor😸😸
   Ik vind het wel zonde dat ik haar gemist heb. Want vrouw zegt dat griet de allerliefste poes was.
   Prettige dag hoor, en bewaak het huis maar goed 😽😽

 2. Snik snik… Katrientje wat een mooi verhaal. Volgens mij was je vrouw best drietig. Kopjes van ons allemaal.

  1. Ooooh mieltje. Niet drietig zijn hoor, dan probeer wij hier ook traantjesvrij te zijn😽😽

 3. Lieve Katrientje,
  Wat een mooi verhaal over Grietje, en wat een mooie poes was zij.
  Ik denk dat mijn voorgangers Derrick en Poncke haar meteen gevonden hebben toen ze over de Regenboogbrug gingen in 2006. Reuskatten onder elkaar!
  En wat lief dat Oma en zij zo gek op elkaar waren! Ze zit nu vast weer bij Oma op schoot om lekkere hapjes te bedelen 🙂 .
  Mijn vrouw vertelde dat mijn Opa en Derrick iedere avond voor het slapen gaan een heel gesprek hielden, waarbij Opa aaide, en Derrick al draaiend kopjes liep te geven.
  Wat fijn dat je zoveel over de dieren voor je weet. Ik vind al die verhalen over mijn voorgangers ook altijd prachtig. Soms kan ik er nog wat van leren 🙂 .
  Koester die herinneringen samen met je personeel hoor, ze zijn zo dierbaar!
  Een heel lief zacht kopje voor jou en ook voor je personeel!
  Vlo.

  1. Hoi vlo. Grietje was mooi he. En ze had ook een koel halsbandje om. Het personeel probeerde dat ook bij ons, maar zus en ik wilden het niet.
   Wij vonden dat eng.
   Ooooh ik denk dat griet nu gezellig bij omamevrouw zit. En catoo ook, want catoo was ook gek op lekkere hapjes😸😸
   Kopje terug met een kusje op je wang😽

 4. Oooh Katterien,

  wat een mooi verhaal van jou foorgangster en jou oud zusje Grietje . Oooh zij was ook ze eigen maatje meer, dan heb wij Sool Katterien.
  Doe jij vandaag lief zijn voor soolvrouw want zij heb nu moeilijke gefoelens van Grietje. Mij vrouw zeg, dat blijf altijd. Zij is nu met jou Catoo Katrien, sieperse vis en sneks eete. Zij is over jou Regenboogbrug, dan kan jij alles eete. Jou vrouw zie er niks van.
  Grietje was jou vrouw liefste sieperes en jij ben ze liefste prinses. En het maak niet uit, liefde is liefde.
  Assie leef maar ook assie ofer jou Regenboogbrug ben,

  Sjeteeeeeeeeeeeeem Loesje

  1. Ooooh loes, griet wasse meer dan een prettig gefulde kat.
   Ze was nog meer gefuld dan de jouw😹😹😹 ooooh maar ze was ook moetsjo groot. Vrouw zegt af enntoetje dat ze griet nog best mist. Ook omdat ze op een rotdatum vertrokken was.
   Grietje was haar soolmaatje.
   Ooooh loesje, sjeteemmmmmmmmmm 💓💓💓💓😽😽😽😽

 5. Hoi Prinses Katrientje, wat een mooi verhaal heb je geschreven. Vrouw heeft het ook vaak over onze voorgangers. Er hangen hier ook mooie foto’s. Soms is vrouw wel verdrietig als ze aan hen denkt, maar dan doet Bikkel weer iets ontdeugends en dan moet vrouw wel weer lachen. Of Oliver gaat haar een knuffel geven. Ik denk dat al die katjes die over de regenboogbrug zijn gegaan nu met elkaar spelen. En hopelijk zien we ze ooit weer.
  Dikke knuffels van Bas, Bjarne, Oliver , Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal en mevrouw.
   Grietje was een hele mooie en lieve poes. Vrouw zegt dat ze haar af en toetje nog best mist.
   Grietje is aan ouderdom overleed. Ze mankeerde wel wat, oude vandaagjesklachten, maar ze was verders goed. Alleen heeeeeel moe. En dan is houden van ook loslaten.
   Vrouw heeft hier ook foowtoos hangen van de vorige diertjes. Oooh ze waar mooi
   Kusjes terug iedereen😽😽😽😽😽😽

 6. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat heb jij een mooi verhaal geschreven over Grietje. En wat een mooie foto van Grietje heb je erbij gedaan. Lief hoor! Ook zo mooi dat ze van omamevrouw wat lekkers kreeg. Ze heeft een mooie leeftijd bereikt. Wel erg dat ze op zo’n lastige datum is overleden. Dat blijf toch altijd bij je.
  Hier in huis hangen ook foto’s van mijn voorgangers, Nikky en Simba. Vrouwtje zegt, dat zij ook héle lieve katten waren.
  Geef je vrouwtje vandaag extra kopjes. Kan ze nu wel gebruiken met de herinneringen aan Grietje die nu weer boven komen.
  Kopjes en knuffels van mij en vrouwtje

  1. Ooooh vrouw zei dat griet een prachtleeftijd gehaald had. En ze hoopt dat ikjes nog auwder ga worden.
   Ik kijk soms wel eens naar die foowtoos. En dan kijk ik naar vrouw en zie ik dat ze een traantje weg veegt. Maar ze zegt dat ze ook heeeel blij is mette mij😺😺😺
   Ze zegt alleen dat het zo snel gaat. Je knippert 1 keer met je oogies en hop… weer 5 jaar verder. Snappie?
   Kusje op je wang😽

 7. Katrientje ,wat heb je ontroerend mooi geschreven over Grietje.Dat was voor je vrouw een speciale poes. Oma,Grietje en Cato zijn nu vast gezellig bij elkaar.Gelukkig heeft je vrouw nog jou prinses,en geef haar maar extra kopjes.En zeg maar dat jij van plan bent om minstens 20 te worden.

  1. Ooooh ze wasse heel speesjaal voor vrouw.
   Oooh er staat een knalfuif in de plenning zodra ik 20 ben

 8. Dag Prinses Katrientje, ik ben een beetje laat vandaag, want mijn vrouw had de Aaiped mee. Dus dan kan ik je niet meelen!
  Goed dat je vertelt over katten en een hondje die nu een ster zijn geworden. Want ze blijven er toch altijd bij horen.
  Wat een mooie damespoes was Grietje. En wat kijkt ze leuk op de fotoo!
  En ik heb je stukje meteen aan mijn mensen laten lezen. Dan val ik best mee met mijn bijna 6 kilootjes! Wat een lieve Oma had Grietje.
  Pop, Beer en mijn Molletje hadden een oude buurvrouw die ze altijd te eten gaf. Ook al kregen ze thuis natuurlijk ook te eten! Dus als Pop op dieet was, dan ging hij gewoon voor wat snekjes naar de buurvrouw.
  Dank je wel voor je mooie verhaal van Grietje. En voor je vrouw een ekstra kopje van mij, om haar te troosten. Want je kunt de mooie sterren ineens zoooo vreselijk missen. Ook veel groetjes van mijn mensen, want die weten hoe het voelt.
  En voor jouzelf natuurlijk een heel lief kopje van Bolle, en doe maar twee keer zo oud worden als Grietje. Dat hoop ik voor jou!

  1. Ooooh bolle… vergeleek met griet benne jij een ligtchewigt. Ooooh weeg jij maar 6 kielo? Ooooh dat isse wel zwaarder dan ikjes.
   Ze keekjes echt leuk he. Toen was ze net een jaartje. Want ze was nog slank. Ze werd na de verhuis zo dik😹😹
   Ooooh (niet zo) bolle… kusje op je wang terug 😽

   Pee es… die grijze poes was poekie. Over haar ga ik het oof 2 week hep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *