Het kwam toch in orde met de wiekentsnek (filmpje)


Komt mijn vrouw thuis met een hele zak vol sneks van Voske. Ja, van die superlekkere kupjes. Daar schreef ik eerder over. Dus ik dacht: dat wordt genieten.

Raar

Uit de keuken hoorde ik rare geluiden komen. Ze riep dat de sneks in plastic zaten en dat het hele hompen kip waren.

Breng maar hier, dacht ik, want ik hou van kip.

Maar ze wilde er met een vorkje kleine hompen van maken. En ik wachten.

Toen het eindelijk kwam en het bordje voor me stond, kreeg ik opeens een raar gevoel van binnen. Dat je niet zeker weet of het allemaal klopt.Dus ik miauwde van nee.

Mijn vrouw zei nog van dan maak ik er kleinere stukjes van, dat scheelt. En werkt zoiets bij een kat die net een paar keer  nee heeft gemiauwd? Precies.

Dus dat bordje ging weer terug naar de keuken. En dat is dan je wiekentsnek, erg hè!!

Kupje

Gelukkig hadden we nog wat anders in huis en dat waren die kupjes ook van Voske. Die vond ik gelukkig wel heel erg lekker en dat bordje kreeg ik gemakkelijk leeg. Daar gaat het niet om, maar zoiets is toch een prestatie. Dat je iets kunt.

Nou snap ik niet waarom het een van een merk superlekker kan zijn en het ander van hetzelfde merk zo vies dat je voelt nee en dat je eigenlijk alleen uit beleefdheid tegenover je vrouw nog even ruikt.

Erna gingen we even bankhangen. Ik kon niet goed ontspannen want uit de keuken kwam nog een spoor van die vieze lucht. Mijn neus is heel gevoelig, ik ruik van alles. Dus toen is mijn vrouw gaan schoonmaken en daarna kon ik wel ontspannen.

Net voordat ik in slaap viel, dacht ik hopelijk krijg ik tonijn voor mijn avondeten, en dat was ook zo. Dus toen voelde ik me tevreden.

O ja, dit is het zakje. Het komt van de speciaalzaak en het was ongeveer vijf euro. Ze hebben ook andere smaken. Die hoef ik vast ook niet maar dat is persoonlijk.

 

 

 

14 thoughts on “Het kwam toch in orde met de wiekentsnek (filmpje)

 1. Hoi Bert, wat een geluk dat je toch nog een andere snek hebt gekregen. We hebben het filmpje gezien en de eerste snack ziet er inderdaad niet zo lekker uit, dus we snappen dat je dat niet wilde eten. Wij krijgen ook altijd lekkere snacks en snoepjes en Bas is dol op zijn cupje kattemelk. Doe maar goed genieten Bert, en heel goed en knap van je dat je aangeeft wat je niet wilt eten. Gelukkig begrijpt je vrouw dat. Wij geven ook altijd aan dat we iets echt niet lekker vinden. Soms vindt onze vrouw dat lastig, maar zij eet ook niet iets wat ze niet lekker vindt. Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver , Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en vrouw van iedereen, ja precies een vrouw eet ook niet iets dat ze vies vindt dus dan hoeven wij het ook niet. En die grote stukken kip nou volgens mij is het geen kip. Want ik lust kip en dit lust ik niet.

 2. Hallo Bert,

  Wat jammer dat je eerste kipjes snek niet lekker was, vrouwtje had eggies haar best gedaan maar als wij het niet lekker vinden ruiken dan is het al over. Nu denkt mijn vrouwtje dat het komt omdat het rauw was en dat ruikt altijd heel anders. Je andere snekje was klaargemaakt in de keukenfabriek en heeft ook zo’n lekker sausje.
  Jij bent dus niet van de rauwe vleesjes eten, heb je in het straatleven genoeg moeten eten. Nu vrouwtje dat weet zal ze vast hier rekening mee gaan houden. Ikke vind het zo super van jouw vrouwtje dat ze steeds op zoek is naar lekkere hapjes voor jouw en jij bent de keurmeester voor ons allemaal.
  Ikke wil niet steeds iets anders eten, maar met dat lekkere eten wat jouw vrouwtje voor jouw koopt en jij miauwt wat je er van vind, weet mijn vrouwtje precies wat ze voor mij kan gaan kopen, omdat ze weet wat voor smaakjes ik lekker vind.

  Jij hebt nu vast ook een verzameling in je kast staan die je niet wil eten, hier is dat ook zo, maar mijn vrouwtje neemt het mee ( net als gisteren) naar haar vriendin en dan gaat dat naar mensen die poesjes hebben die weinig centjes hebben. Zo komt het altijd goed.

  Ikke ben wel van de benieuwde wat jou vrouwtje weer ontdekt aan lekkere hapjes en jij zalhet ons dan wel laten weten.
  Nu schijnt de zon al en kan jij net als ikke gaan zonnebakken, heerlijke warme bontjas krijgen we dan. Fijne dag Bert en vrouwtje roept dat ikke knufjes mee moet sturen.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou ik wil ook niet steeds iets anders, alleen hetzelfde wat ik lekker vind. Maar eerlijk is eerlijk anders had ik de kupjes van Voske nooit ontdekt en nou wel. Die lust ik. Dat deze stukken anders waren dat is waar. Rauw is misschien wel vies als je al een tijd binnenkater bent. Mijn smaak is nou anders dan toen ik nog op straat leefde, ik heb nou meer over eten geleerd. poot van je vriend Bert

 3. Ooooh ik zag je echt kijken van nee… moet ik niet. En je tweede loek… ooooooh je blik van nee ik zei toch dat ikjes het niet wauw!!! Oooooh hier flikken ze het ook zo vaak bert.
  Meestal geve ze het dan aan het asiel. Daar zijn diertjes die het wel lekker vinne.
  Maar die voskes niet hoor. OOOOOOOH dat is zooooo lekker. Gisteren kreeg ik weer een plokkupje. Ooooh. Ik moest daarna evve op mijn dekentje mijn buikje laten nageniet. Ooooh

 4. Oh Bert!!!!! Ik kan zien dat jij een echte AdelBert bent hoor!
  Wat jij snek noemt, noem ik maaltijd. Ik heb meteen mijn vrouw het filmpje laten zien, en gezegd dat ik toch zwaar verwaarloosd werd, en dat het aan dierenmishandeling grensde.
  Mijn vrouw aaide me alleen maar en zei dat het voor m’n gezondheid was dat ik dieetvoer krijg, en maar een beetje sneksoep. Nou, lekker is dat!
  Uit pure wraak heb ik een komkommer gejat, en er een stuk vanaf geknaagd. En weet je wat het ergste was…., toen ze m’n komkommerspuug vond, en het opruimde was ze niet eens boos, ze aaide me alleen maar.
  Geniet jij maar lekker van je sneks hoor, ik denk dat ik het toch maar bij m’n dieet en ’s avonds een beetje sneksoep houd na m’n komkommeravontuur!
  Poot, Vlo.

  1. Ooo Vlo, een komkommer? Jekkie! Gelukkig dat je het nog kon uitspugen! Anders had je het nu in je buik gehad, bah.
   Ik hoop dat je iets lekkers hebt gekregen tegn de viese smaak!
   Een lief kopje van Bolle.

   1. Ja Bolle, ik snap ook niet wat me bezielde. Mijn vrouw had eens verteld dat Poncke gek op komkommer was, maar ik denk dat hij dat alleen maar at omdat hij altijd dan een lik van die blaasgruispasta moest. Dat moest hij altijd als hij iets buiten z’n dieet gegeten had, en hij vond het zo lekker!!
    Ik begin er niet meer aan. Ik heb wel een uur nadat ik gespuugd had een ekstra soepsnek gekregen voor de vieze smaak.
    Lief kopje terug van Vlo.

  2. komkommers dat is toch voor konijnen Vlo? Die eten groene spullen. Vrouwen ook dat weet ik zeker. Voor je gezond eten is heel belangrijk daarom heb ik nou geen superbrokjes meer maar sportbrokken. Dus ik snap het wel van je vrouw. Sneksoep is dan al iets om blij mee te zijn!! pootje van Bert

 5. Lieve Bert,

  jij ben fijn van jou smaak en jij heb jou maniere. Van me eigen kan ik zien, jij ben jou nette Huiskater. Jij ga niet met jou eete sleure door jou huis. Jij trek jou eigen terug en jij bestel iets nieuw. Dan hebbie wel maniere en jij ben ook goed voor jou vrouw. Zij heb van alles in jou huis gehaal en nu kan zij jou verwenne want jij heb jou wiekent.
  Van me eigen ben ik gek op mij kip, maar assie rauw is heb ik liever mij tonijn. Misschien hebbie het vroeger op jou straat wel gegeete Bert. Toen moessie oferleeve, nu kan jij kieze. Mij hart is blij Bert. Blij dat jij kan kieze in jou leeve. Dan hebbie wel geluk,

  Liefs van jou Loesje

  1. Ja Loesje, ik heb geluk wan ik heb een thuis en verkering met jou!! En het is waar wat je zegt, nou kan ik kiezen en dat is belangrijk. Dan voel ik dat ik ook iemand ben en dat mjn mening meetelt dus dat ik niet hoef te eten omdat het er is. Dat is van vroeger van de straat. Als ik nou manieren heb wat jij zegt, dan is dat gewoon luukse. kopje van je Bertje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat een mooie film! Je kunt zelfs zien aan de manier waarop je wegloopt dst je het er niet mee eens bent. En wat lief dat je het dan toch nog een keer probeert, speciaal voor je vrouw!
  Gelukkig dat je daarna gewoon je lekkere snek kreeg.
  Mijn vrouw heeft een keer zelf kip voor me gekookt, toen ik pijn aan mijn buik had. Dat had de dierendokter gezegd, dat dat goed was voor mijn buik.
  Ik vind kip superlekker, dus ik was heel blij.
  Toen ik de kip kreeg, nam ik wel wat maar ik vond het tegenvallen. En een minuut later moest ik heel erg spugen!
  Ik ben ook de kip uit een blikje gewend, en niet kip die mijn vrouw spesjaal voor mij had gemaakt. Mijn vrouw zegt dat ze het nooit meer doet, want ze vond het zelf ook niet fijn om vlees te maken. Volgende keer krijg ik een wortel, zegt ze. Of een komkommer, net als Vlo.
  Zou dat echt waar zijn, Bert? Als het waar is, mag ik dan toch die viese kip van jou, dat je die opstuurt?
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ik stuur wel gewone kip uit blik, dan heb je wat te eten als je vrouw weer gaat koken. Wortels kan ze dan zelf eten. Maar ik vind perzoonlijk dat als een vrouw haar best doet je als huiskater dat ook moet doen, dat heb je nou op de film gezien. We doen ons best voor elkaar. Daarom probeerde ik het nog een keer. En daarom kreeg ik wat anders ik bedoel beters. kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *