Dit was mijn wiekentsnek (filmpje)

Als het wiekent is, dan heb ik recht op een wiekentsnek. Maar ik weet nooit wanneer die komt en wat het is. Gistermiddag riep mijn vrouw opeens: “Bert, heb je trek?”

Toen begreep ik meteen wat ze bedoelde.
Maar ik dacht toch, rustig aan.

Streep

De vorige wiekentsnek was een streep. Echt heel gek. Maar toen rook ik gelukkig dat het
lekker spul uit een staafje was dus ik kon het goed eten en daarna ging ik lekker uitbuiken
op de bank en keihard spinnen. Alleen wist ik dus niet wat er deze keer op een bord zou
liggen.

Toen het kwam, keek ik eerst. Daarna rook ik. Hmmm. Jaaa.

Voskes

Dit kende ik en toch was het volgens mij nieuw. Een kupje van Voskes en de vorige keer had ik tonijn op en dit was ook tonijn maar dan met kip. Dus het was dubbel lekker. Alleen was het lastig eten, daar ben ik eerlijk over.

Zo’n kupje zit helemaal vol. In de keuken had mijn vrouw het een paar keer doorgesneden en een beetje saus gemaakt. Dus best luuks op zich.

Maar het was glibberig dus ik moest er eerst omheen eten en toen gleed het van het bord af. Daarna pakte mijn vrouw een vork en ze maakte het los. Had ze meteen moeten doen, dat eet voor mij toch fijner, zeg nou zelf.

Wat ik vind

Dit uit die kupjes is goed spul. Het ruikt lekker en het smaakt super. Alleen je hebt serieus wat hulp van thuis nodig om het te eten anders kun je niet netjes eten. Het komt van de dierenspeciaalzaak en je hebt dan zes kupjes voor drie euro ongeveer. Er zijn best veel smaken, zei mijn vrouw maar ze kocht toch alleen deze.

Ik lust dit wel elke dag maar zeker weten dat ik dat niet krijg.

 

13 thoughts on “Dit was mijn wiekentsnek (filmpje)

 1. Hoi Bert, dat ziet er erg smakelijk uit, en zo te zien ben je ook echt aan het genieten. Wij krijgen iedere dag een kattesnoepje, als onze vrouw uit haar werk komt dan hollen wij al naar de keuken, en als onze vrouw het vergeet, dan miauwen we net zo hard totdat ze onze snoepjes gaat pakken. Bikkel en Oliver krijgen dan eerst hun medicijnen en dan krijgen we allemaal als beloning wat lekkers. Bas krijgt voor het slapen gaan nog net zo’n streepje als jij vorige week gekregen hebt. Dat vindt hij wel lekker en dan likt hij zijn bakje helemaal schoon. Wij krijgen dan altijd nog een paar brokjes.
  Onze vrouw is weer naar haar werk dus wij moeten vandaag de boel een beetje in de gaten houden.
  Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, dit is de lange film waarop je het goed kunt zien. Wat goed dat Bikkel en Olivier zo hun medicijnen nemen , ja als je dan snoep krijgt dan is het vast gemakkelijker. Wel lekker dat jullie nou het huis voor jezelf hebben dan kun je weer even alles goed ruiken zonder dat ze vraagt wat je aan het doen bent. poot van mij

 2. Hallo Bert,

  Ik ben heel even wakker geworden om jou een schrijf te doen, ja van mijn nacht op jacht gaan hier in huis ben ik van de moeie hoor. Vrouwtje is nog gaan zoeken net voor ik jou ga schrijf doen, maar ze heeft de nachtvlinder of reuze meikever niet gevonden, die is dus vast ook ergens gaan slapen voor het spelletje wat we dan komende nacht weer gaan doen.

  Bert wat heb je weer een heerlijke wiekentsnek gehad, Ja ik heb ook een keer zo’n snek gehad en ik weet heus wel dat ze in mijn kast liggen, maar ik geloof dat mijn vrouwtje steeds van de vergeetachtige is om mij ook weer eens zo’n lekker hapje te geven. Ze had me wel verteld dat dit hapjes voor mij zijn als beloning. Miauw ik natuurlijk wanneer dan, want ik doe altijd goed mijn best met controle van de buitenboel, huis passen, nu ook al de hele nacht op jacht, vrouwtje heel veel knuffelen en noem maar op. Ze heeft nu beloofd dat ik deze week ook een voskes snek krijg, nou ik ben van de benieuwde hoor.
  Maar Bert wat kan jij rustig en netjes eten zeg, oke er ging wat naast je bord maar dat komt omdat het glibberig is zoals je miauwt en vrouwtje heeft je even geholpen. Jij bent een mooi voorbeeld voor veel dieren die altijd heel vlug hap-hap doen en dan is het op. Kijk zoals jij eet heb je heel lang smaak en genieten van je lekkere snek. Ik eet ook altijd heel langzaam en vrouwtje geeft mij ook altijd kleine beetjes tegelijk, anders spuug ik alles weer uit.

  Zo Bert ik ga weer verder slapen en jij een hele fijne dag met vrouwtje. Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja glibberspul op een bord dat lukt niet meer netjes hoor dat heb je goed gezien. Wat een spannende nacht heb je gehad en je vrouw ook, ik hoop dat zij vandaag ook dutjes kan doen net als jij. Want iets in huis dat is vooral in de nacht onrustig. Persoonlijk vind ik ook dat je sneks hebt verdiend omdat je zo goed op het huis past. Dus ik hoop dat je vrouw dit leest!! poot van je vriend Bert

   1. Hallo Bert, even tussen mijn dutjes door, ik heb toch een lekkere snek gehad van Voskes met tonijn, nou heb ik daar vrouwtje heel veel miauw voor gedaan en kopjes gegeven. Ik ga weer verder slapen en vrouwtje naar de oppas poesjes. Wie weet als er poesjes op schoot liggen bij haar dat ze in slaap sukkelt. Poot Jip

    1. Dag Jip, je vroeg me wat ik dacht dat je kadoo zou zijn gisteren. Weet je wat ik dacht? Dat je een vriend of vriendin zou krijgen. Maar nu krijg je een hele hoop nieuwe dingen om te snuffelen en te onderzoeken, en een hoop dozen om in te zitten, dat is nog veel spannender!
     En jesses, een grote meikever. Wat griezelig. Je bent zeker weten een teiger Jip!
     Een lief kopje voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle.

     1. Hallo Bolle, ha ha ha, nee geen nieuwe vriend of vriendin voor mij of vrouwtje. Wij blijven voor altijd samen met z’n 2tjes hoor. Hihi past niemand meer bij in ons Jip peer hoor. Tja en dan die hele grote Meikever, die bleef maar zitten en vliegen bij het plafon. Vrouwtje verdenkt mij ervan dat ik die op het balkon heb gevangen en net als anders ze binnen los laat. Normaal ziet vrouwtje dit en vangt die dan net als de tientjes en geeft ze buiten weer de vrijheid. Nou Bolle ik zit nu te wachten tot vrouwtje thuiskomt, want ze doet nu voor 3 weken iedere middag op de poesjes passen bij een vriendin. Daar is ze altijd 4 uurtjes. Ik ga nu op de wacht bij de deur zitten, dan kan ik ze horen aankomen. Grote poot van je tijgervriend Jip

     2. Hallo Bolle, ik heb gekke foutjes getypeerd. Kijk ik an geen tientjes(zou vrouwtje wel willen) maat tientjes en ik heb een Jip peed engelen peer, die lust vrouwtje niet eens. Tijger vriend Jip

    2. ja die tonijn is ook super Jip, die heb ik als eerste gegeten hiervan, gaaf dat jij ook toch je snek hebt gehad!!

 3. Ooh Bert,

  wat zittie toch lekker te eete van jou wiekentsnek. Van me eigen heb ik mij vrouw al aangekeeke maar zij zeg, Loes jou wiekent is foorbij. Bedoelie dan dat ik moet wachte? Misschien moet mij visboer nog koome Bert?
  Maar jij zeg het kom van Voskes…
  Mij vrouw knik, zij hèb het begreepe.
  Assie jou zie eete dan wil jij alleen maar Voskes. En mij hart spin van mij geluk assie jou zie.

  Gisteren had ik mij error Bert maar nu is alles weer goed. Jou vrouw is tegnies Bert, mij hart was ongerust.
  Jij wil geen error maar jij heb er niks ofer te zegge. Toen kreeg ik wel mij wiekentsnek Bert en het was kaabeljauw. Mij vrouw zeg het was ook mij troossnek, mij errorsnek en dan maak jij toch jou beste van jou moeillukke sietuazie.

  Jij ben lief, van jou Loesje

 4. Hoi Bert, wat zit je lekker te smikkelen. En je eet zo keurignetjes! Je blijft bijna helemaal binnen de lijntjes, alleen de grote stukken vielen er eventjes af. Maat dat komt omdat je eerst denkt dat het eten is om te likken, en ineens moet je dan gaan bijten.
  Ik schuif mijn eten ook altijd naar de zijkant van mijn bakjes. Meestal draait mijn vrouw mijn bakje dan voor me om en begin ik aan de kant waar alles naar toe was geschoven.
  Mijn vrouw heeft gekeken voor de kupjes van Voskes, masr ze kon ze tot nu toe niet vinden.
  Erg hè, iedereen zegt dat het zo lekker is en ik kan het niet proeven!
  Gelukkig dat je deze keer je wiekentsnek op tijd hebt gekregen, Bert. Dat is best belangrijk.
  Want beloofd is beloofd.
  Een lief kopje voor jou van Bolle.

  1. hoi Bolle wat erg dat jij het niet hebt. Misschien kan je vrouw Voskes bellen of mailen https://www.voskes.nl/nl/winkels Ik hoop dat het lukt en je weet nou ook dat het een beetje gek eet wegens dat glibber, en een bord draaien kan zo storen bij het snekken dat is mijn mening. Ik hoop dat het lukt!! kopje van mij

   1. Dank je wel Bert! Ik stuur mijn vrouw of man naar de winkel en lawt het je weten!
    En ik fliebel altijd alles van een bordje af, daarom eet ik uit een brede kom. Dus ik kan het niet over de rand schuiven, dat is best handig.
    Kopje terug van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *