Pop en Door stellen zich voor

Door en Pop
Door

Hallo ie-der-een.  Wij sein Pop en Door.  Twee zwarte Ammerdamse katurs met knikkurs.  Ons mens kun onz nie uitekaar hau.

Wei sein agt week auwt enne stoer.

Spinne

Wei word opvoed door MammaLoes en wei geef haar ieder keer een dik koes.
Wei sijn op de boererei geboor. In Ossedorp.
De eerste paar daag waar we nog bang voor alles, maar daar hep vrouw ons oofer geholp.  Want nau moog ze ons optil doen en dan gaan wuh spinne seg.
We word ook iedere dach gekamt, want wuh hep huisdiertjes bahhjeukjeukkrabbel. En we bedank haar door poepies te laat. En die  stink!!

Ballies

Eerst dagt ze hier dat wuh meisies waar. Dus kreeg we de naamen Poppy en Doortje.
Leuk hè?
Tot we gisturen naar Mefrauw dokter Floor moest. Ze deet iets ergs. Ze tilte ons staart op en sei weetuh jullie sekur dat het een meisie is? Se sei ik hep hier ballies in hant!! Nou… de mensen hun bek fiel opuh. We hoort oooh. En toen zei Mevrauw Floor dat isse Dorus dus. Nau, toen wooge ze mij dus en ik wasse choet op wicht.
Toen kwam Pop. Nau, weer een sjok
S j o k
S j o k.
Ook hij isse jonge met knikkers.
MammaLoes wasse in diepe s j o k.
Nadat we haar een koesje gaaf trok we haar er uit. Ze sei dat ze ons gember neutraaaal gaat opvoet. Gember neutraaal. Datte we de meisies met repekt gaan be-hand-elen. Datte se geen tjikkies sein.

Sterruk

Pop en Door
Pop

Nau gebeurt er, nadatte klaar waar bij Mevrouw Floor iets ergs. Ze saat allemaal te lach. Omdatte we kaaturs sein met
meidnaampies. En opeens kwam Mevrouw Cynthia er aangeloop. We waar alweer in ons reiskooi, klaar om naar huis te gaan, en sei opent onz kooi. En graai graai, we zaat in haar handen. Oooh.
Ze vont ons mooi. En ze sei dat boerdereikatjes heeel sterruk sein. Ooh fandaar dat Poppy nu Popeye heet.
Wei moet oof fier week terugkoom voor het laast prikje. En dan in Noofember want dan gaan we knikkeren. Daar ferheug we ons op.
Wij sluit nu af met een dik ke koes foor MammaLoes

Pop en Door

 

25 thoughts on “Pop en Door stellen zich voor

 1. Oh lieve Pop en Door wat kunnen jullie al goed schrijven. Jullie zijn erg goede en snelle leerlingen van Mama Loes. Ik Kruimel ben erg trots op jullie, jullie zijn ook zo knap. Slimmer dan mijn broers hier, die zijn een beetje sloom en langzaam van begrip,ik moet ze als enige poezevrouw in huis constant corrigeren. Vooral de jongste Bikkel is hardleers. Doe maar goed jullie best lieve katerbeebies, dan worden jullie net zo slim en knap als jullie grote zus in de hemel, Prinses Katrientje, misschien worden jullie zelfs prinsen. Ik ben erg blij dat ik jullie dinnetje mag zijn. Heel veel knuffels van jullie allerbeste dinnetje Kruimel en ook wat knuffies van mijn broers Bas, Bjarne en Oliver en van mijn broertje Bikkel. Oh ja ook van mijn vrouw heel veel knuffies.

  1. Hallo Kruimel.
   We kun al bezt choet sgrijven he? Frauw heeft ons vertelt oof Katrien. En hoe mooi se was. Mammaloes leert ons goet skrijf doen sodatte we met iedereen kun praat. Knuffels terug hoor 🐾🐾

 2. Oooooooh wat een dropjes zijn jullie en echte Stoere Katers oooooh zo leuk en een MamaLoes als opvoed Poes zij helpt jullie heel goed en Ome Bert die doet ook zijn best met allerlei tips voor jullie Personeel om jullie grote Stoere Boys te laten worden.
  Nu eerst maar genieten van alle spannende avonturen !

  Liefs Ollie🐱

  1. Hallo ome Ollie.
   Wei gaan hele braaf katers word. En in noofember gaan we knikkeren. Doe jij dan mee mette ons?

 3. Hallo lieve neefjes. Ikke benne blij dat nu iesereen kennis met jullie kan maken. En dat jullie nu jongetjes zijn is niet erg. Mijn nichtjes zijn niet allemaal nichtjes maar ook neefjes. Ik vind jullie lief en moois. En ikke zal Tante Loesje helpen met jullie luiertjes en ik zal sjullie ook tips geven hoe niet alleen lieve maar ook ik doe nu geheimse taal ook stoere spelende jongens gaat worden. Dikke high five van onze allemaal

  1. Oooh dat is gaaf!! En jei gaat ons ook leer skeere. Maar alleen ons baart, wante jei sei dat katerborsehaar zo mooi was.
   Haai fijf terug hoor

   1. Oohhh maare dat krijgjes jullies ook en als sjullie groot zijn dan oops nog niet verder sttt dan zijn jullie zo mooi dat iedere poes furkeer wilt met sjullie maar stttt nu nog niet

 4. Dag lieve Door en Pop,
  Wat zijn jullie mooi en stoer!!! Maar ik kan me wel voorstellen dat jullie mensen jullie nog niet uit elkaar kunnen houden, maar dat komt nog wel.
  Ik ben ook een boerderijkater. Ik heb eerst ergens anders gewoond, en die mevrouwen waren erg blij met me (ondanks dat ik in het begin dacht dat hun hele huis een kattenbak was 🙂 ). Maar met veel geduld,( en dreigen dat ze een vloerkleedje van me zouden maken 🙂 ) heb ik toch geleerd dat een kattenbak handig was.
  Nu woon ik alweer 5 jaar bij mijn nieuwe vrouw, en die heb ik heel goed afgericht al zeg ik het zelf. Moeten jullie ook doen hoor, vraag maar aan MammaLoes hoe je dat moet doen.
  Weet je wat nu zo gek is, ik had vroeger ook knikkers, maar toen ik een keer in slaap gevallen ben, waren ze opeen weg. Ik kijk, nu na negen jaar nog steeds of ze weer aangegroeid zijn, maar nee hoor, goed oppassen hoor!!
  Wel lief zijn hoor jongens, zelf ben ik natuurlijk een brave kater, maar als ik hoor wat mijn voorgangers hier allemaal uitgehaald hebben….oeffff!
  Heel veel lieve kopjes van Vlo, ook voor jullie mensen van Vlo.

  1. Wij hep ook zukke stout ding gedaan. Bijna een week dachte we dat alles een kattenbak was. Ze wilde ons beina naar asiel breng doen 🙁 🙁
   We waar echt stout.
   Maar nu hep we al 2 daags niets gedaan en zijn se blei mette ons.

   Ga jei ons nau furtel dat asse wei slaap gaan dien dat ons knikkers opeens weg sein? 🙀🙀🙀
   Nauw… dat gebeurt eg niet hoor. Seine onze knikkers!!

   1. Ja daarom waarschuw ik jullie even. Ik ben er ook nog steeds een beetje boos om!
    Wat goed dat jullie al twee dagen niets buiten de bak gedaan hebben, ja als boerderijkater moet je net iets meer leren dan huiskaters, maar het komt goed hoor jongens, is met mij ook gebeurd, ik geloof dat ik er twee weken over gedaan heb, dus jullie doen het beter dan ik 🙂 ,
    Geniet maar fijn van jullie nieuwe huis en mensen!!
    Kopjes van Vlo.

   2. Hier was dat ook aan de hand, de jongens gingen slapen en opeens waren ze hun knikkers kwijt.Hihihi. Dikke kus van Kruimel

    1. Oh gelukkig, ik dacht dat ik de enige was!!! Maar het is wel schandalig vind ik 🙂 !!
     Kopjes voor alle vijf en vrouw van Vlo.

 5. Ooooh mij beebiewonders,

  hier is jullie MammaLoesje van ze eigen. Wat hebbie mooi geschreeve Door en Poopei. Jullie heb al veel geleer van soolvrouw en van mij eigen. En ook van jullie menseman en mij verkering jullie oom Bert. Jullie heb jou eigen tiem van opfoeders want MammaLoesje kan niet alles op ze eigen. Jullie kom van ze boerderei en dan bennie sterk en doe jij dinge in jou huis waar MammaLoesje ofer ze spanne van wordt. Ooooh jullie kleine deugniet. Jullie denk mij hele huis is mij fuilnisbelt en soolvrouw ruim wel op. Maar so issie nie, soolvrouw heb ook ze neus!!
  MammaLoesje roep al daage OP JE BAK!!
  En jullie heb geluister en MammaLoesje is trots. Hoorie:
  TROTS
  En nu moet wij spaar voor die knikkerballies want jullie groei en groei. Mij poesemennee groei nie mee…

  Door en Poopei iedereen is blij met jullie eigen en dattie katers ben heb MammaLoesje al verwerk. Van me eigen ben ik wel mij poes zo assie zie.
  Blijf jullie nette jonges en assie toch katerkwaat uit haal dan kom MammaLoesje en zij heb geen erfaring. Dattie dat maar weet.
  MammaLoesje is trots en van me eigen ga ik wel straale assie mij hart koes…

  Liefs van jullie MammaLoesje

  1. Ooh mammaloes.
   Wei doen nooit meer buit de bak kleien hoor. Want nau zeg mensen hier datte se fan ons hauwe. Enne jij hout vanne ons. En oompie bert ook.

   Watte isse dat toch met onze knikkertjes? Zijne tog ons knikkers?
   Vonne onze koes fein?
   Jij krijge altijd een koes hoor mammaloes.
   Want jei benne ons mamma
   Koes koes koes koes

   1. Oooooooooh wat bennie toch lief…..
    Assie zo doorga houw MammaLoesje ze eigen nie droog. Van mij geluk…..
    Van mij jonges…..

    MammaLoesje

 6. Jullie sein mooiuh beeb katertjes! Ikke ben boederijpoes. Maar nu niet meer. Mama is nu alweer 4 jaar mij mama. Sei is lief. Net als jullie. Enne pssst….ikke doe soms ook wel van de buite de bak plassen *sgaam sgaam*

  Dikke koes van Minnie de Poes <3

  1. Ooh eg? Datte isse tout.
   Wei saat ook buiten de bak te kleien. Se vonden het hier stink en toen haalde se het buro weg. Ooh… er lage er een hoop hoopjes. Wei sgaamte ons heel erg. En nu sein we al 2 hele daag droog 😸😸
   Pootjes terug 🐾🐾

 7. Dag lieve grote jongens, wat zijn jullie mooi en stoer! En wat kunnen jullie al goed schrijven!
  Doe maar wel goed op je potje gaan, want dat doen grote jongens.
  Fijn dat jullir gemberneutraal worden opgevoed. Want als je straks goed geknikkert hebt, maakt het ook helemaal niet zoveel uit of je een jongen of een meisje bent.
  Weet je wat biesonder is? Popje, die hier voor mij woonde, was een jongen. Maar zelfs de dierendokter had dat niet gezien de eerste keren. Totdat hij een half jaar was, toen zag de dokter dat hij een katertje was! In zijn oude huis heette hij daarom Meisje. En mijn mensen hebben hem Popje genoemd omdat hij zo’n lief gezichtje had.
  Dus als je Popaai heet, betekent dat dat je een Pop bent die geaaid wilt worden! En Door wil vast ook geaaid worden toch?
  Doe maar goed groeien en leren en spelen en knuffelen en op het potje gaan, Pop en Door! Dan zijn jullie mensen en Mamma Loes en ome Bert en ome Bolle en alle andere ooms en tantes van de blog supertrots op jullie!
  Een lief kopje en een likje over jullie kleine hoofdjes van ome Bolle.

  1. Ooh oom bolle.
   Wei gaan nu iesere keer ons bak op. En daar leggen we ons drukjes en plasjes neer. Se sein hier eggiewaar heel blei mee. We doen nerregens meer stauwt.
   Mammaloes zegge dat we repekfol naar meisies moet sein en datte we daarom gember neutraal sein.

   Wei gaan winne hoor met knikkertjespeel. Wei hep hele goei knikkers. Die laat we niemand win.

   Pootjes terug fanne ons beid 🐾🐾

   1. Zie je wel? Dan zijn jullie nu echt grote jongene dat je netjes op het potje gaat!
    En pas maar goed op jullie knikkers, want zulke mooie knikkers willen ze bij de dierendokter ook wel hebben!
    Veel pootjes terug, ook voor jullie lieve mensen, van oom Bolle (die vroeger ook knikker had, EN twee oren!)

 8. Hallo lieve Door en pop,
  Ik vind het al zo knapjes van jullie dat jullie al een schrijf kunnen doen naar ons. Jullie doen heel goed luisteren en opletten in de peuterklas van Mammaloes. Ja is van de belangrijke hoor want ze is een hele wijze en ook slimme mama. Overdag ondeugend zijn van jullie eerste week moeten we het maar niet meer hebben. Mijn vrouwtje zeg altijd, dat isgeweest en weg ermee. Ik ben wel zo van de nieuwsgierige hoe vrouw en manmens jullie uit elkaar houden, want al zet ik mijn Jippebrilletje op mijn neus ik zie 2 dezelfde zwarte boefjes. Ik heb gezien dat jullie heel leuk kunnen spelen en oefenen met muizen. Ja Prinses Katrientje heeft toen ze ook zo jong was als jullie veel geoefend. Zij was een kei in muisjes vangen, ze zal jullie vast en zeker nog wel in jullie oren fluisteren. Dat doet ze wanneer zal ster komt als het donker is. Lieve Door en Pop, ik ga u weer verder met huispassen, want vrouwtje is nu bij haar oppas poesjes. Hebben jullie niet nodig, want jullie vrouwen manmens gaan nooit met vakantie. Voor vrouwtje weg ging had ze wel gezegd dat ik heel veel knuffels moet sturen. Van mij heleboel kopjes en pootjes van ome Jip

  1. Vorige week waar we te stout 🙁
   Dat koste ons bijna ons huisje. En hette isse hier so leuk.
   Mammaloes isse trots op ons.
   T R O T S
   Pop isse iets kleiner dan mij. En pop heeft een paar witte haartjes op zijn oor.
   En ik hep een smallere kop dan pop.
   Makkeleik he? 😹😹

   Se seite wel datte se eerdaags fakansie hep, maar datte se niet weggaan. Oefje, dan seine we nie alleen.
   Pootjes terug ome jip 🐾🐾

   1. Lieve Door en Pop, dat wordt dus kei leuk als vrouw en manmens vakantie heb. Heel veel samen spelen en knuffels doen. Maar ‘smorgens niet te vroeg om buikvulling vragen hoor. Ze willen dan wat langer slaapjes doen. Dit is dus even een wijze raad van Ome Jip

 9. Zo hee,Door en Pop.Wat goed kunnen jullie al een blog schrijven.En super knap dat jullie nu netjes op de bak gaan,zoals MammaLoes het steeds zei.Dan hoeft ze ook geen luiertjes meer te doen en ze is vast reuze trots op haar beebie boys.Luister maar goed naar haar want jullie MammaLoes is een hele wijze poes en Oom Bert fluisterd jullie ook wel wijsheid in jullie mooie oortjes.Muzette en Sparkle zijn ook oorspronkelijk boerderij katjes uit Groningen. Ze hebben al veel meegemaakt en zijn toch inmiddels al 13.Ik heb Fynn voorzichtig gevraagd naar zijn knikkers kwijtraken, gebeuren maar daar wil hij niet over praten…..Hij kwam hier en toen was hij ze al kwijtgeraakt dus ik kan jullie er ook niets over vertellen.Maar jullie zijn stoere boys dus het komt vast wel goed.Groetjes van ons 4-tjes

 10. Hallo Poppy en Doortje, hier met Gijsje. Ik ben een meisje en ik ben 5 jaar. Ik woon samen met mijn vrouwtje. Ik heb verkering met Ollie. Ik heb Ollie leren kennen door prinses Katrientje. Katrientje heeft voor jullie gewoond bij jullie vrouwmens en manmens. Katrientje is nu een mooie ster. Zo nu weten jullie wie ik ben.
  Wat kunnen jullie al goed schrijven. Jullie luisteren héél goed naar mamaloes en ome Bert en natuurlijk naar jullie personeel. Jullie gaan al netjes op de bak. Kunnen al lief met elkaar spelen en stoeien.
  Vrouwtje en ik hopen dat jullie zullen opgroeien tot grote lieve en stoere katers.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

Reacties zijn welkom