Over het verschil tussen lui zijn en rieleksen

lui

Deze foto stond gisteren op mijn feesboek. Ik ben aan het doezelen en dat kan ik omdat ik rieleksen heel belangrijk vind. Dus ik ben niet lui, dat ga ik nou uitleggen.

Lui

Eerst wat lui is volgens mij. Dat is dat je je de hele tijd bleeh voelt als je denkt ik ga iets doen. Je wilt niks en je hebt nergens zin in en je weet het verder ook niet. Nou dat heb ik alleen als het keiheet is en verder niet. Dan is het ook gezond om lui te zijn, zegt mijn vrouw. Anders niet.

Rieleksen

Nou wat rieleksen is. Dat is dus dat je je veilig voelt en dan ga je ontspannen dus dat je je helemaal slap en gezellig voelt van binnen. Dus dat is positief. Het is iets goeds. Nou ik hier al langer woon kan ik ook steeds beter rieleksen.

Doezelen is dat je nog een beetje slaapt maar je bent toch wakker dus je weet wat er om je heen gebeurt alleen je let er niet echt op, en je voelt je warm en tevreden. Dus dat is ook positief.

Over mij

Van mezelf ben ik niet lui. Want ik ben als kater positief ingesteld, dus dat ik dingen leuk vind als ik me veilig voel. Dan hou ik van rennen en spelen en in en uit de vensterbank springen en al die dingen meer. Actief zijn. Maar het is ook zo dat ik elf jaar ben dus dan ben ik senior en ik moet echt op mijn slaap letten.

Daar komt nog bij dat mijn vrouw graag wil spelen met lintjes en veters vooral. Dus dan doe ik mee. En soms begin ik ook zelf. Een propje papier vind ik soms ook leuk.

Lui ben ik niet. Alleen kan ik goed rieleksen en daar heb ik dan ook best op geoefend.

14 thoughts on “Over het verschil tussen lui zijn en rieleksen

 1. Hoi Bert,
  Je legt het weer heel goed uit, ik heb het meteen mijn vrouw laten lezen, en die snapt het nu geloof ik ook.
  Ik kan best een actieve kater zijn, maar pak ook mijn momenten van rust, want ik word deze maand ook al negen. Bovendien heb ik het de laatste tijd behoorlijk druk gehad met spinnen en vliegen vangen, dus ik ga vandaag maar eens gezapig rieleksen.
  Mijn vrouw is geloof ik ook een beetje lui vandaag, dus dat komt goed uit. Ik geloof dat ze alleen nog wat boodschappen moet doen, dus het wordt een goede dag zo met z’n tweetjes.
  Ik hoop dat jij het ook rustig aan kunt doen en samen met je vrouw een fijne dag hebt.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, negen jaar is een mooie leeftijd dan sta je middenin het leven. Maar je moet ook aan meer rustmomenten gaan denken, dat is ook zo. Ik hoop dat je vrouw de goede boodschappen heeft gevonden dus ik bedoel met sneks. Vandaag heb ik niks gedaan wel veel buikknuffels gehad dat is super!! poot van mij

 2. Hallo Bert,

  Wij katers kunnen nooit lui zijn, want we zijn altijd ergens mee bezig en wat te denken van al onze huistaken en voor degene die ook buiten kunnen zijn, zoals Bolle, nou die heeft het reuze druk met zijn landgoed te bewaken. Kijk dan moet je op z’n tijd toch eggies uitrusten en de ogen dicht hoor. Ja rieleksen is zo fijn, alles is rustig in de kop en je geniet van alles wat er in je leventje is. . Vrouwtje weet gelukkig dat wij poezen/katers heel veel slapen, zo’n 18 uur op de dag. Als we dat niet kunnen krijgen we stress in de kop en gaan we ziek worden.
  Vrouwtje kan aan mij zien of ik eggies een diepe of een lichte slaap heb. Ziet ze hoe mijn oren staan, nu staan ze ook in de slaap/waak stand, vrouwtje deed even een testje en ze zei hallo Jip, ik hou mijn ogen dicht , maar mijn oren deden een beetje draaien, zo van ik hoor je wel hoor.

  Vandaag roep ik uit voor iedereen om veel te rieleksen hoor. Ga jij met vrouwtje maar een fijne dag maken en knuf van vrouwtje. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dat is een goed idee lieve Jip, grote rieleksdag voor katten en mensen!!
   Lief zacht kopje voor jou en je vrouw van Vlo, en een knuffel voor jou en groetjes voor jouw vrouw van mijn vrouw.

   1. Lieve Vlo,
    Toppie idee vann een rieleks dag. Moet minstens de halve week vind ik. Poot en kopje en poot van je vriendje Jip

  2. Lieve Jip, ik lig nu in een mand onder een afdakje in mijn tuin. Dan lig ik droog en kan ik toch alles zien wat er gebeurt. Is dat lui? Ik dacht het niet! Dus je hebt helemaal gelijk, zoals altijd.
   Geniet maar van het rieleksen Jip, dan doe ik dat ook!
   Een heel lief kopje voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle.

   1. Bolle wat heb jij een super tuin, ik ga alvsst maar eens jn vergadering met vrouwtje. Heel veel kopjes teroug voor jou en je mensen. Vriend Jip

  3. ik snap niet dat Bolle zo druk is en geeneens vel over bot, en hij eet haast niks. Ik zou dat niet kunnen maar ik ben meer van het rieleksen hier. Achttien uur haal ik misschien dat hou ik niet bij, ik hoop dat je vrouw jou daar ook vrij in laat Jip, anders is dat weer moeilijk, poot van je vriend Bert

   1. Lieve Bert, ik heb het super hier bij vrouwtje. Ik mag zoveel rieleksen als ik wil, maar ik wil vrouwtje veel helpen en daarom doe ik zoveel taakjes. Vrouwtje heeft mijn portrtet naar de lijstenmaker gebracht en het is eind deze maand klaar. Die meneer gaat ook met vakantie. Vrouwtje vertelde mij dat het heel mooi gaat worden.
    Kopjes van je grote vriend Jip

   2. Bert, ik ben ook vel over bot, alleen zit er dan nog best veel van mezelf tussen. Natuurlijk alleen maar spieren hoor. En de meeste spieren heb ik op mijn buik!
    Een gespierd kopje van Bolle.

 3. Lieve Bert,

  wat hebbie dat weer uitgeleg.. Dattie lui kan zijn maar dat jij ook kan rielekse .
  Van me eigen ben ik ook seenior en dan hebbie meer rust noodig. Dan ben jij niet lui zeg mij vrouw. En assie veel meeditasie geef lijk jij lui maar jij ben hard aan jou werk. Van me eigen weet ik, jij kan niet altijd zomaar zegge dattie lui ben assie stil lig. Misschien ben jij wel in jou andere sfeere, of jij ben op jou andere planeet. Maar jij kan het niet zien. En assie moet uitbuike, Bennie dan lui? Mij eigen zeg van nee, jij heb juis hard gewerk en nu moet jij bijkoome.
  Wattie maar zegge wil. Jij moet niet oordeele. Jij kan het niet zegge van ze eigen. Assie lui ben hebbie daar soms ook zin in. En assie rieleks ben dan hebbie rust in jou kop. Dat hebbie ook nodig in jou leeve.
  Van me eigen vind ik niemand is lui assie jou teegedeel kan bewijze.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje, jij begrijpt me nog beter dan ik mezelf snap, dat voel ik gewoon. Ik ben soms lui maar meestal niet en uitbuiken moet gewoon als je eet, dat hoort erbij. Ik vind jou ook niet lui Loes, je bent keihard aan het werk op je denkpaal en dan al die kurzuzzen nog!! Ik word al moe als ik daaraan denk. je Bertje

 4. Hoi lieve Bert, wat een gezellig footoo van jou. Je junt zien dat je lekker ligt, en dat je het naar je zin hebt. Dat is niet lui zijn, dat is genieten. Dus dat is goed.
  Ik lig zelf ook vaak te doezelen. Dan slaap ik niet, want ik ben nog wakker. Maar ik lig gewoon gezellig, warm en tevreden te soezen. Heerlijk is dat.
  Wat jij zegt over je vrouw die wil spelen, dat heb ik ook. Gisteren heb ik heel druk met hawr gespeeld, dus ik hoop dat ze weer een paar dagen geen zin heeft om te spelen. Want ik ben de hele dag in mijn tuin. Daar loop ik rond, ik klim mijn trap op en af, en ik houd alles in de gaten. Als ik dan binnen ben, wil ik eigenlijk het liefst lekker slapen. Maar ja, dat vind ik soms zielig voor mijn vrouw. Die zit de hele dag te wachten tot ik wil spelen, dus soms doe ik dat dan maar.
  Doe maar goed doezelen en rieleksen en genieten Bert, dat is goed voor je!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja als je een tuin hebt dan ben je daar druk mee dat snap ik wel. Daarom ben ik ook blij dat ik een binnenjongen ben, voor het huis zorgt mijn vrouw en ik woon hier ook. Ik help een beetje mee als ik het niet vergeet. Samenwonen kan best moeilijk zijn ik snap het heel goed van die veer. Zou zij snappen dat je mischien daarom ook zo lang buiten bent. Maar ja dan kom je binnen en dan zit ze daar met die veer. kopje van mij

Reacties zijn welkom