Loesje vertelt over assie niesziek ben…

niesziekMij vrouw riep mij eigen een paar daage geleede op ze schoot. Nou dan weet jij al dattie het ergens over wil hebbe.

Ze zeg: Loes, jou ooge staan niet helder en jij nies weer. Ik wist niet hoe snel ik weg moes koome van mij eigen. Mij hart was bang, straks neem ze mij weer mee naar die vrouw met ze witte jas. Mij dierendokter! Van mij schrik moest ik nog erger niese en ik wilde niet dat mij vrouw mij zou hoore. Maar zij heb altijd alles in mij gaate, ik vind er niks aan…

Meest kwesbaar

Mij vrouw ken mij eigen goed, zij zorg voor mij. Dan hebbie vaak wel in jou gaate of er iets aan jou hand is. Van me eigen nies ik al mij heele leeve. Met mij periojoodes. Assie ander weer krijg ben ik van mij eigen op mij meest kwesbaar. Dan ga ik niese van mij eigen en ik voel mij niet fit in mij lijf. Dan doe ik veel slaape want dat help altijd.
Het is van vroeger en soms heb ik van mij eigen ook moeilijke gefoelens. Dan voel ik mij schaamte voor mij spul in mij oog en mij snotneus.
Toen ik nog niet bij mij vrouw woonde is het gebeurd. Dat ik moest niese en mij dokter zeg nu: jij ben vroeger niet goed genoeg geholpe Loes en daarom hebbie er de rest van jou leeve last van.
Ik zit er mooi mee…

Groonies

Assie jong ben en jij wordt niesziek van jou eigen dan kan jij snel beeter worde. Jij krijg jou kuurtje antibiootie en jij ben weer fris en van jou fruit. Maar assie geen hulp krijg, of te laat en jij ben gefoelig dan hebbie pech. Dan kan jij de rest van jou leeve niesziek zijn. Jij ben dan groonies niesziek. Van me eigen ben ik heel gefoelig en ik ben groonies niesziek. Mij vrouw heb het wel geakzepteer.

Zelluf van me eigen vind ik het nog moeilijk. Als poes wil jij niet met spul in jou oog en jou snotneus verkering hebbe. Jij wil niet piepe met jou neus, hoeste en traanooge. Jij wil straale en jij wil gezond zijn. Jij wil liefde geeve.

Antibiootie

niesziekMaar jij kan wel alles wille, jij heb er niks ofer te zegge. Soms heb ik wel mij minder-waard-zijn-dingetje maar ik moet ook sterk zijn van mij eigen. Jij schiet er niks mee op. Mij vrouw maak iedere dag mij ooge schoon met water wat zij kook en een doekje.  Zij laat mij water wel afkoele gelukkig. Ik geef er niks om.
Ieder jaar krijg ik mij prik en mij kontroole en ik krijg ook Lysine voor mij weerstand. Maar soms ga ik toch weer niese en dan kom mij vrouw weer aanzette met ze antibiootie. En die haal ze niet bij mij visboer!
Antibiootie vind ik fies maar mij kop zeg dat het moet. Dan stop mij niese weer voor een tijdje en kan ik weer mij eigen zijn.

Prestaazie

Mij dokter zeg: het is belangrijk Loes dat jij goed eet.
Dan kan jij van jou nood jou deugd maake. Van mij eigen ben ik nu de enige poes die haar maatje zie groeie assie niesziek is. Mij eetlust is ook groonies.
Ik vind het wel mij eigen prestaazie.

Kuur

Nu heb ik weer antibiootie, mij vrouw zeg het is voor 14 daage en het is mij kuur. Jij moet jou kuur altijd afmaake van jou eigen. Ik doe het maar want assie gezond wil zijn moet jij soms jou offer brenge. Dan kan jij weer beeter worde. Jij kan weer straale met jou ooge en jou hart. Jij ben weer gelukkig. Ik wil nu groonies gelukkig zijn van mij leeve.

Liefs van Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt over assie niesziek ben…

 1. Lieve Loesje, wat een gedoe zeg en wat erg dat je croonies ziek bent en dan antibiootie moet nemen. Ik Oliver moet ook dagelijks medicijnen innemen. Voor mijn allergie, anders krijg ik zoveel jeuk dat ik zo moet krabben dat ik wondjes krijg, ook moet ik medicijnen voor mijn nieren, al vanaf dat ik een jong katje was doen die het niet zo goed vandaar. Soms heb ik er ook geen zin in maar vrouw zegt dat het moet anders word ik heel erg ziek en dat wil ik ook niet natuurlijk. 30 april word ik 11 dus het werkt wel goed. Door de allergie zijn mijn oogjes en neus ook vaak vies, vrouw helpt me dan door het weg te halen. Ze zegt dat ik dan weer een knappe kater ben, maar dat ben ik sowieso. Nou Loes neem maar goed je antibiootie, want we willen niet dat je erg ziek gaat woorden en doe maar goed eten. Knuffels van Oliver en van mijn broers Bas, Bjarne en Bikkel en van mijn zussie Kruimel.

  1. Oooh mij reakzie sta hieronder lieve Bjarne, Bas, Bikkel, Kruimel en Oliver
   Assie niesziek ben zie jij alles niet zo goed van jou eigen,

   Liefs van Loesje

 2. Ik vinnut zo sjielig😿
  Ik heb nooit niesziek gehad. Poekie, de poes voor mij, wel. Toen was ze net een week uit het asiel. Vrouw ging een keer naar haar moeder toe en besmette toen alle 6 de katten bij haar. Poekie leek niet ziek dus dacht het personeel dat het gewoon veilig was, want ze had alle inentjes gehad. Nou… na die week was het raak.
  Vrouwmoeder liet nooit haar katten inenten en alle katten nieste zich suf. Grietje, de andere poes van het personeel, liep er gewoon doorheen. Zij was goed ge-ent. Alle katten bij vrouwmoeder moest antiebijoot.
  Sins die tijd laat mijn personeel mij ieder jaar ent tegen die rotziekte.
  Ooooh loesie. Ik kom dit wiekent jou verzorg doen hoor. En ikjes neem garnaal en kipkluifies voor jou mee. En ik maak je neusje schoon ieder keertje.
  Sjeteemmmm en lamoerrrrr lief soolzusje.😽😽😽😽😽😽

  1. Oooh lief soolzusdinnetje van mij eigen,

   Oooh jij moet altijd prikkies krijge. Ik vind er niks aan maar mij vrouw zeg het moet . Nou dan ga jij wel. Oooh arme Poekie van ze niesziek zijn. Assie klein ben kan het gebeure en jij kom er nooit meer vanaf. Maar mij vrouw zorg goed voor mij eigen Katterien ❤
   Gelukkig hebbie een prikkie gehad, dan ben jij bescherm assie kom. Oooh Katterien dan kan wij saame kipkluif doen en mij vrouw haal ook mij tonijn. En mij broer Floris zeg dattie jou graag weer zie en knuffels geef.
   Ooooh lief soolzusdinnetje , nu ga ik weer slaape van mij niese en ziek zijn,

   Sjeteeeeeeeeeeeeeem Loesje

 3. Oooooh lieve Oliver, Bas, Bjarne, Bikkel en Kruimel,

  dank jullie wel dat jullie met mij eigen mee leeve. Assie niesziek ben, ben jij niet blij. Maar jij kan er niks aan doen. Van me eigen vind ik antibiootie fies maar mij vrouw zeg dat het moet. Net als jou vrouw Oliver. En zij heb altijd ze eigen laatste woord.
  Oooh hebbie al pille van toen jij klein was Oliver en nu ben jij bijna 11. Ooooh ik vind jou stoer en mij kop zeg ook, jij moet het wel doen Oliver. Dan blijfie wel gezond. Van me eigen kan ik altijd goed eete, dat is belangrijk want jij moet op jou kracht blijve. En assie jeuk heb Oliver dan kan jij jou vacht kapot maake. Dan moet jij ook goed voor jou eigen zorge en eete help dan.
  Ik voel mij eigen nu wel gesteun Oliver. Assie niet alleen ben voel jij jou eigen sterker.
  Oliver beloof jij mij eigen dattie jou pille goed neem. Dan kan jij nog jaare gelukkig zijn en mij hart zeg, jij heb jou lieve vrouw en zij zorg voor jou en jullie allemaal. Dat is belangrijk .

  Dank jullie wel voor jullie reakzie want het help,

  Liefs van Loesje

 4. Lieve Tante Loesje ikke vind het niet leuk voor U. Gelukkig wordt u goedjes verzorgd. Lysine hebbe ik ook gekregen samen met mijn mama. Mijn vrouwtje zegt ene tip voor u en uw vrouwtje geeft ons echinacea druppels als ze Letter R in ze maand zit. Dit zijn druppels van de Etos ze eigen merk en die doet ze in het water. Misschien help ze u ook. En antibiootjes ken ik niet maar wille u deze wel innemen en dan denken aan Ome Bert dan lukt u het wel. Van ons allemaal en speciaal van mij een super grote dikke knuffel

  1. Oooh lieve kleine beebiepuuber,

   Oooh mij vrouw zeg, assie straks tijd heb ga ze kijken en koope van ze eigen. Oooh dank jou wel voor tip van mij niese.
   Mij hart zeg Dank jou wel, liefde help altijd en mij hart voel liefde van jou steun kleine wijze beebiepuuber .
   Tante Loesje moet nu ook ruste en assie beter is gaan wij sssssssttt doen. Oooh mij hart is nu blij en mij kop is moe.
   Jij ben lief kleine poessiemeissie ,

   Liefs van jou tante Loesje

 5. Hallo lieve Loesje,

  O vrouwtje en ikke schrikken wel hoor dat je nu ziekjes bent van de nies. Ja dan benne jij goed beroerd in jouw koppie. Nou vind vrouwtje het heel raar dat jij vieze medicijntjes moet, zij heeft altijd gedacht dat het nog steeds een heerlijk drankje was wat alle katten lekker vinden.
  Het is nl zo waarom vrouwtje dat nog steeds dacht, vroeger zeker 40 jaar geleden had vrouwtje een hele lieve zwarte kater Jeroen en die had het zelfde als jij , die kreeg van de DA dat drankje altijd. Nu vroeg Bert net al aan vrouwtje hoe dat drankje heten, maar dat is toch eggies te lang geleden hoor, vrouwtje weet dat niet meer. Jeroen knapte er ook altijd goed van op. Maar het wordt gewoon tijd dat ze al die vieze medicijnen weg doen en ze lekker maken voor ons en dan is er nooit een probleem om het in ons bekkie te doen.

  Lieve Loesje ikke ga heel de dag voor jouw met alle 4 de pootjes teentjes draaien en vrouwtje duimpjes dat jij heel vlug gaat gaat opknappen. Wees maar niet bezorgd over Bert, hij vind het heel erg dat je ziek bent en je bent er niks minder Loesje om hoor. Hij houd heel veel van jou.

  Heel veel beterschap van vrouwtje met veel knuffels en van mij bergen kopjes en pootjes.

  Je grote vriendje Jip

  1. Oooh lieve Jip en mevrouw Jip,

   Mij keel heb nu ze brok in mij keel, van mij ontroering. Dattie mij zo steun en wattie zeg, van mij Bert. Als poes maak ik mij toch zorge Jip want assie groonies ziek ben hebbie wel een rugzakje.
   Maar mij Bert steun mij en iedereen steun mij Jip. Jij steun mij ook al en mij hart voel nu ze geluk.
   Dank jou wel…

   Mij vrouw zeg dat ze bij mij dokter heb gevraag of er andere, lekkere dinge zijn voor mij niesziek?
   Mij dokter zeg van niet en ze heb op mij kompjuuter niks kunne vinde van jou drankje. Maar ze zeg wel, zij blijf zoeke voor mij eigen. Ik vind het lief van mij vrouw maar ik heb liever dat mij eigen visboer langskom.
   Mij vrouw is slim Jip, zij stop mij antibiootie in mij tonijn. Nou dan luk het altijd. Maar assie er iets van proef Jip, dan eet ik om mij pil heen. Nu maak mij vrouw mij pil fijn en ze blijf erbij staan. Nou Jip dan eet jij wel…

   Ik moet ook veel slaape nu Jip, mij kop zit vol met mij niese. Maar mij vrouw zeg ook, iedere dag van mij eigen ga beter.
   Dank jou wel voor jou meeleef en van jou vrouw,

   Zacht pootje van mij eigen,

   Loesje

 6. Dag lieve Loesje,
  Wat vervelend dat je een beetje ziek bent zeg, en ook dat het steeds terug komt.
  Weet je wat nou zo gek is.., een nicht van mijn vrouw heeft ook een poes gehad, Kitje heette ze, die leek precies op jou, alleen had ze om één oog een zwart lapje. Ook zij was een maatje meer, en haar vrouw had haar ook uit het asiel gehaald. En net als bij jouw vrouw en jou, was het liefde op het eerste gezicht. Ook zij had grooniese niesziekte.
  Haar Witte Jas zei dat ze misschien moesten proberen haar ieder jaar eerder in te enten, om de 9 of 10 maanden, het was een soort probeersel. Of het daardoor kwam, of toeval was weet je natuurlijk nooit, maar ze heeft daarna veel minder last gehad bijna geen antibidinges meer hoeven hebben.
  Kitje was minstens 6 jaar toen ze bij haar vrouw kwam wonen, en ze denken dat ze 17 of ouder geworden is bij haar vrouw, ook al nieste ze wat vaker dan een andere poes. En ze is altijd een maatje teveel gebleven 🙂 .
  Lieve Loesje, doe maar een poosje heel rustig aan, laat je maar lekker verwennen door je vrouw, maar dat doet ze geloof ik altijd al 🙂 .
  Heel veel beterschap hoor!
  Een heel zacht kopje, ook voor je broer en zus en je vrouw.
  Vlo.

  1. Oooh lieve Vlo,

   Mij hart voel nu al liefde voor Kitje. Wassie ook ze maatje meer en niesziek? Ooooh….Vlo!
   Mij vrouw ga het met mij dokter bespreeke zeg ze. Dank jou wel voor jou eigen tip en jou meeleef van mij ziek zijn. Ik vind er niks aan Vlo, maar jij moet jou eigen akzepteere .
   Van me eigen weet ik ook, mij niese ga weer ofer en dan voel ik mij eigen blij en dan ren ik door mij huis. Van mij boven naar mij benede en dan slaape op mij bed.
   Dan ben ik beter en blij in mij hart en in mij poote.

   Wat fijn Vlo dattie nooit ziek ben. Dan hebbie ook geluk want jij kan er niks aan doen. Assie pech heb of kwesbaar ben. Van me eigen ben ik ook nog gefoelig . Maar ik ben toch gelukkig Vlo, mij hart is open en mij verkering is mij Bert. Dan hebbie rijkdom en kan jij moeilijke dingen akzepteere . En assie vriende heb Vlo, dan ben jij nog rijker. Jij ben een gouden vriend, dank jou wel.

   Lief pootje van mij eigen voor jou eigen en jou vrouw,

   Loesje

  1. Oooh lieve Ollie,

   dank jou wel dattie met mij eigen meeleef Ollie. Mij hart voel geluk met zoveel steun en assie aan mij denk. Dan voel ik mij rijk en dan kan jij alles aan met jou eigen.
   Blijf jij maar gezond Ollie, dan hebbie nooit antibiootie noodig. Dan hebbie ook geluk,

   Liefs van Loesje

   1. Dat gaat mijn Personeel zeker op letten dat ikjes niet ziekjes (meer) gaat worden want ziekjes zijn is niets aan!

 7. Dag lieve Loesje, oooo wat vervelend dat je ziekies bent! Dat is helemaal niet fijn, als je steeds moet niesen en pruttelen en snuffen!
  Mijn vrouw vertelde me dat Popje ook grooniese niesziekte had. Ook al heeft hij van beebie-af-aan alle prikken gehad. Hij was niet zo sterk, en heeft één keer zo erge niesziekte gehad toen hij twee was, dat hij al bijna een ster was geworden! Hij is gelukkig weer beter geworden, maar ging nog heel vaak snotteren en niesen. Hij vond daar helemaal niks aan, net als jij. Maar het lukte mijn mensen niet om hem antibiootie te geven, want hij wilde dan ook niks eten. Dus hij kreeg altijd een prikje van de dierendokter, die werkte dan twee weken. En hij kreeg ook lysine. Maar ja, hij werd toch soms weer ziek. En hij piepte altijd met zijn neusje als hij sliep.
  En Loes, je hoeft je echt niet te schamen voor je neusje en je ogen! Als je ziek bent, kun je daar toch niks aan doen?! Het is alleen vervelend voor jou, want jij voelt je dan niet fijn. Ik denk dat Bert zich zorgen maakt, en wil dat je graag weer beter bent. Als je van iemand houdt, houdt je altijd van diegene. Ook als ie een snotneus heeft. Misschien zelfs nog wel meer!
  Ik hoop maar dat je je snel weer beter voelt. Ik doe voor je duimen, dat je niet steeds meer TSJIE! hoeft te doen.
  En je hebt dan wel grooniese nieserij, maar je bent ook groonies de allerliefste Loesje van de hele wereld. Zeker weten!
  Heel veel lieve zachte kopjes van Bolle, en een klein likje over je ogen om ze schoon te maken. En heel veel liefs van mijn mensen. Ook voor je vrouw, die zo goed voor je zorgt!

  1. Oooh lieve Bolle,

   wat schrijfie mij lieve woorden van troost en jij ben ook wijs. Ooooh had Popje ook niesziekte van ze neus en van niese? Oooh Bolle en hij wilde geen antibiootie?
   Van mij eigen wil ik ook geen antibiootie maar mij vrouw zeg, Loes assie beter wil worde moet jij het wel doen. En zij maak het fijn door mij tonijn en dan blijf me vrouw er ook nog bijstaan van ze eigen. Dan eet ik het maar op Bolle. En ik heb ook verkering, dan wil jij snel beter zijn Bolle.
   Van me eigen ben ik gefoelig en ik ben ook gefoelig van mij niesziek zijn. Mij vrouw zeg ook, Loes daar kan jij niks aan doen. Maar van mij eigen vind ik het soms moeilijk.
   Oooh Bolle zorg jij goed voor jou eigen en voor jou vrouw en menseman. En mij hart is blij met wattie mij zeg. Als jou hart blij is kan jij meer aan en ben jij sneller beeter van jou niese.
   Dan zeg jij minder ttttsssiieee …

   Liefs van mij eigen Bolle, voor jou eigen en jou vrouw en menseman ,

   Loesje tttsssie!!

 8. Ach lieve Loes wat akelig dat je voor je nies antibiotie moet hebben.Hier zullen we alle pootjes en duimen draaien voor jou,dat je je snel weer beter voelt.Voor Bert maakt het niets uit dat jij groonies nies hebt.Jullie houden van elkaar en dat is ook als je ziek bent.Dan heb je alleen nog wat piekertjes meer over elkaar,juist omdat houden van zo veel plaats neemt in je hart.Hier moeten ze ook alle 3 2 x per dag pilletjes slikken vanwege groonies ziek zijn.Vooral Fynn heeft er een hekel aan,maar hij krijgt altijd wat lekkers toe,want zijn pilletjes mogen niet fijn gemalen worden.Ook Sparkle slikt ze netjes als ze wat lekkers toe krijgt en Muzette maakt het niet uit.Die slikt al zo lang pillen tegen epilepsie.12 jaar inmiddels,dus die weet haast niet beter.Lieve Loes,snel opknappen hoor,en gemalen pillen proef je haast niet in een liquid snack.Die zijn er ook in kip en zalm smaak.Vraag maar aan je vrouw.!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *