Wanneer je een haarbal neerlegt

haarbal

Ik lag net lekker in de vensterbank toen ik het voelde. Er was iets in mijn lichaam dat eruit wilde. Met een sprong was ik op het tapijt en daar kwam het. Een haarbal.

Vroeger had ik nooit haarballen. Ik weet niet waarom niet. Dan hoorde ik van vrienden die dat wel hadden maar bij mij gebeurde het nooit. En nou opeens wel. Dat is best gek. Misschien komt het doordat ik ouder word of doordat ik een dikkere vacht heb.

Zielig

Overgeven is best akelig. Je krijgt een vieze smaak in je bek en je lichaam gaat schokken en dan komt er iets uit dat ruikt naar en toch wil je ernaar kijken. Zo ging het. Gelukkig had mijn vrouw het gehoord en toen ik opkeek zat ze bij me op het tapijt en ze zei: “Ach Bertje toch.” Toen voelde ik me helemaal zielig natuurlijk.

“Zullen we gaan aaien?” vroeg ze daarna en dat wilde ik want aaien helpt tegen alles.

Aaien

Ik lag op mijn kussen op de bank, helemaal gestrekt. Het aaien ging van mijn kop tot een beetje over mijn staart en het was heel zacht. Na een poosje voelde ik me beter in mijn lichaam. Het overgeefgevoel verdween. Na nog een poosje kwam ik dieper in het ontspannen zijn en ik kon spinnen en daarna ben ik geloof ik in slaap gevallen. Toen ik wakker werd, voelde ik me weer mezelf. Dus heb ik wat brokjes gegeten.

Spullen

Op feesboek hoorde ik dat vrienden van mij speciale spullen hebben voor de haarballen. Gras eten. Of planten uit de tuin. Of iets van Whiskas. Of weer wat anders. Dat lijkt me niks want misschien krijg ik dan wel meer haarballen en dan moet ik vaker overgeven. Zo is het al moeilijk genoeg.

Oja die haarballen kon ik later nergens meer vinden.

15 thoughts on “Wanneer je een haarbal neerlegt

 1. Hallo Bert,

  Ja gisteren vertelde je al dat je een haarbal had gespuugd, Maar je moet blij zijn dat je dat gedaan had, want wat denk je dat er was gebeurt als je die haarbal nog steeds in je buik zou hebben. Nou ik weet wel heel zeker dat je dan helemaal vol zit en er geen eten meer bij kan. Man wat zul jij je dan beroerd voelen.
  Ikke zelf vind overgeven ook altijd heel erg hoor en dat gebeurt niet alleen door een haarbal, ja je voelt je vreselijk naar in je kop en buik en ik loop dan meestal miauwend door het huis en vrouwtje weet dan alweer hoe het ervoor staat. Ze laat me met rust, dat heb ik liever want anders lukt het niet en wordt ik nog beroerder. Als ik klaar ben roep ik vrouwtje en die geeft mij ook zachte aaitjes en knufjes, zo wordt ikke ook weer rustig en gaat het nare gevoel in mijn buik langzaam weer weg. Daarna gaat vrouwtje het opruimen voor mij, want ik vind het eigenlijk wel erg dat ik de vloer van ons huis heb vies gemaakt, maar vrouwtje vind het niet erg om het te doen.
  Bert wel je bontjas goed blijven wassen hoor en ja alles wat niet door je achterdeurtje eruit komt aan haren, tja die spaar je dan weer op en moet je weer een keer spugen.

  Ga nu maar van een fijne dag genieten met veel zonnetje, doe ikke ook en je krijgt zonne knuffels van vrouwtje . Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. zo gaat het bij mij thuis ook Jip, dat ik voel dat mijn vrouw wel oplet maar ze hoeft zich er serieus waar niet mee te bemoeien anders heb ik wat jij zegt dan lukt het niet. Ik heb me alweer gewassen en ik hoop toch dat ik geen haarbal hoef neer te leggen behalve als het echt niet anders kan. poot van je vriend Bert

 2. Ooooh bert. Het leukste is een haarbal straateegies neer te spuug. Of op het neppe persjetapijt. Of bij een drempel. Ooooh en dan moet je ze zien loop doen. Nou ja… hinkjelen.๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น
  Mijn laatste haarbal isse alweer lang geleden. Spuug doen isse niet fijn. Ikjes krijg ook altijd knuffels van het personeel. Dat is wel fijn๐Ÿ˜บ

  1. Dat soort dingen daar denk ik geeneens aan Katrien, misschien komt dat nog als ik ouder word. Spugen is nou vooral moeilijk, dat weet jij ook. Knuffels helpen tegen heel veel is mijn erfaaring.

 3. Hoi Bert,
  Ze zeggen dat dat oplucht, zo’n haarbal.
  Ik weet er niet zoveel van, want in de bijna 5 jaren dat ik hier nu woon, heb ik nog maar รฉรฉn keer een haarbal gespuugd.
  Wel zitten er zo nu en dan mooie oranjerode stukken in mijn drollen, dus ik raak het wel kwijt, mijn vrouw let daar goed op. Mijn voorganger rode David had ze ook niet, alle andere katten hadden mooie haarballen. Vooral Poncke en Broddel legden ze altijd op mooie strateegiese plekken, mijn vrouw was daar erg blij mee ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ !!!
  Oh Bert, mijn vrouw heeft gisteren die Vosdingeskupjes gehaald, Katrien zei ook dat dat zo lekker is. Ik kreeg in plaats van mijn gewone avond sneksoep (een beetje zachtvoer met veel water) zo’n half kupje met water. Ik heb nog nooit zulke lekkere sneksoep gegeten.
  Bedankt voor de tip Bert en Katrien!!! Vanavond krijg ik de andere helft ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ !!!!
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo jaaaa dat is lekker spul van die kupjes, je snapt niet hoe het kan alles klopt gewoon. Super dat jij het nu ook krijgt dat kan best elke dag vind ik persoonlijk. Ik had vroeger ook nooit haarballen net als jij en nou opeens wel. Misschien gaat het straks weer over.

 4. Hoi Bert, wij hebben dat ook hoor, van die haarballen. Soms houden we zelfs een spuug estafette, wat dat dan ook is. Onze vrouw noemt het zo als eerst de ene en dan de andere gaat spugen. Soms is dat gewoon zo Bert, dan moet bijvoorbeeld Bjarne een mooie haarbal spugen en net als onze vrouw het dan heeft opgeruimd, moet bijvoorbeeld Oliver of Kruimel een haarbal spugen. Vrouw denkt dat we dat afspreken, maar dat is echt niet zo hoor Bert. Het is echt toevallig. Vrouw vindt het ook niet erg hoor dat we moeten spugen, ze weet ook wel dat we er niks aan kunnen doen. Alleen als we het ‘s-nachts doen vindt ze het niet zo leuk, want soms weet ze het niet en dan stapt ze met blote voeten…โ€ฆโ€ฆ., nou je weet wel Bert, wat er dan gebeurd, midden in onze haarbal, en dat vindt ze dus minder leuk, maar ook dan krijgen we knuffels hoor. Dan voelen we ons gelijk weer beter. Vrouw is vandaag gelukkig thuis, dus vandaag krijgen we veel knuffels en aaitjes. En kunnen we lekker van de zon genieten. Knuffels Bert van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en vrouw van allemaal, wat fijn dat jullie vrouw de hele dag thuis was, dan heb je gewoon veel gezelligheid aan elkaar. Goed dat jullie ook knuffels krijgen na het haarballen daar is jullie vrouw dan best druk mee als het zo achter elkaar gaat. Maar ja als iedereen zich dan beter voelt… daar gaat het om!! poot van Bert

 5. Hรจ bah Bert,

  Hier Bolle.
  Dat was een grapje!
  Maar het is wel vervelend, als je moet spugen. Aan de andere kant is het toch ook maar beter als dat haar uit je buik is.
  Ik doe het ook, liefst op mijn rode Stip. Stip is in de wasmasjien geweest, en is weer helemaal een nieuwe Stip geworden! Tot nu toe heb ik er nog niet op gespuugd.
  Ik heb wel vaker een haarbal. Het is niet altijd een klont, soms is het een plukje haren. Maar ik wil geen spesjaal voer, want dat vind ik niet lekker.
  Beer had heel veel last van haarballen, en dat werd echt VEEL minder toen hij spesjaal eten kreeg. Dat eten is niet dat je meer haarballen krijgt, maar dat de haarballen niet uit je mond komen maar uit de andere kant. Je snapt wel wat ik bedoel toch?
  Ik word heel onrustig als ik moet spugen, en ik ga heel erg staan schrokken van mijn eten. Dat had Pop ook. Dan weten mijn mensen al hoe laat het is. En ze hopen dan altijd maar dat ik niet op het grote bed klim. Terwijl ik dat juist zo gezellig vind! En als ik moet spugen, heb ik op bed ruimte genoeg.
  Ik ben wel benieuwd waar je haarbal is gebleven!
  Doe maar rustig aan met je buik, Bert. Een knuffel helpt altijd wel, toch?

  Een heel lief kopje voor jou, van Bolle.

  1. Oh Bolle, zou dat bij rode katten horen, dat de haarballen er aan de achterkant uitkomen? Bij RodeGroteBeer, bij RodeDavid, en bij RodeVlo ๐Ÿ™‚ .
   Zacht kopje van Vlo.

   1. Nou, om heel eerlijk te zijn, Vlo, weet mijn vrouw soms ook niet wat ze ziet in mijn buitenweecee. Het lijkt na een paar weken net alsof er allemaal tapijt ligt. In mijn haarkleur!
    Maar Beer had het veel erger, dat is wel zo. En Boris, die is ook rood, verhaart ook heel erg! Dus RodeBoris past er ook wel bij! Dan zijn het er al vier, dus dat zal wel kloppen dat het bij rood hoort!
    Een lief kopje van Bolle.

  2. hoi Bolle ja een knuffel helpt, mij wel tenminste. Ik had twee kleine haarballen met haar best leuk, maar ze waren heel snel weg. Anders had ik er nog even aan kunnen ruiken. Ik hoef ook geen spesjaat eten wat ik nou heb lust ik en ik heb maar heel er gaf en toe dat ik een haarbal heb. Die leg ik dan neer waar ik sta, maakt mij niet uit. kopje van Bert

 6. Oooh Bertje,

  Jij krijg eerst van mij eigen zachte kopjes en mij poot op je vacht. Assie ofer moet geeve ben jij niet lekker. Haarballe vind ik moeilijk en dan moet jij knuffels krijge. Gelukkig hebbie jou vrouw in jou huis, zij geef jou dan weer rust en aaien. Dat is belangrijk , dat alles weer goed is en dat jij dat kan voele.
  Van me eigen heb ik bijna geen haarballe. Ofergeeve vind ik moeilijk. Soms moet ik wel ofergeeve Bert, van mij antibiootie en als ik dan schrok. Dat vind ik moeilijk Bert.
  Mij vrouw heb soms gras in mij huis. Maar Floris eet dan zoveel gras dattie een zere maag krijg. Dan moet hij de hele tijd ofergeeve. Van me eigen weet ik, dat is slecht.
  Nu haal me vrouw geen gras meer in huis, ik vind het goed.

  Bert assie toch haarballe heb maggie ze wel oferal neerleggen, dat vind ik wel

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje nou ben je zelf ziek en je denkt toch om mij wat ben je toch een lieve poesevrouw. Ja, dat van de rust en het aaien is ook belangrijk dan komt ik weer tot mezelf. Wat erg dat je soms moet ofergeeve van de antibiootie ik hoop zo dat je gauw beter bent!! je Bertje

Reacties zijn welkom