Waarom kopjes zo belangrijk zijn

 

kopjes

Gisteren heb ik op mijn feesboek kopjes uitgedeeld aan iedereen die groonies ziek is en vooral aan Loesje. Iedereen vond het fijn. Kopjes zijn belangrijk.

Toen ik hier kwam,  kon ik het nog niet goed. Dus het is niet zo dat omdat je kat bent dat je dan ook meteen alle kat-dingen kunt. Soms moet je iets leren. Ook omdat je dan een vraag krijgt. Mijn vrouw vroeg of ik ook zachte kopjes wilde geven.

Harde kopjes

Eerlijk, ik snapte niet wat ze bedoelde. Ik gaf toch kopjes? Nou weet ik het. Het waren harde kopjes. Dan bonkte ik mijn kop ergens tegenaan en dat was het dan. Tegen een kast. Tegen de bank. Tegen het been van mijn vrouw.  Ik wist niet beter en dus kon ik het ook niet beter, maar ja dat weet ik nou.

Bonk. Dat was een kopje.

Zachte kopjes

Volgens mij heb ik heel erg langzaam geleerd om zachte kopjes te geven. Dat kwam ook omdat ze mijn kop aaide op een superfijne manier. Daar ben ik heel gevoelig. Dus toen met zo’n hand over mijn kop voelde ik opeens meer en ik wist dat ik er veel meer gevoel had als het langzaam en zacht was.  Langzame kopjes kan ik niet. Maar zachte nou wel. Ik heb dus best veel geoefend. Soms lukte het niet maar nou kan ik het.

Belangrijk

Kopjes geven zit in me dat is de natuur. Maar hoe je kopjes geeft dat is je karakter en wat je durft en hoe het thuis voor je is. Dat is weer voor iedereen anders.

Ik heb nou ook ontdekt dat mijn vrouw heel goed reageert als ik kopjes geef. Vooral als ze moe of ziek is. Dus dan doe ik het.

En weer heel veel later, maar toen had ik al lang computertijd en Feesboek, toen ben ik het ook via de computer gaan proberen en dat kan ik nou dus ook.

Kopjes zijn belangrijk voor het goede gevoel aan je kop en voor van binnen,  iedereen heeft er wat aan, maar je moet het wel kunnen en durven, dat is ook waar.

28 thoughts on “Waarom kopjes zo belangrijk zijn

 1. Ha die Bert. Je hebt weer helemaal gelijk over dat kopjes geven. Oliver hier kan het heel goed, zowel harde als zachte kopjes geven. Maar de zachte zijn toch wel favoriet. Bjarne kan het een beetje. Bas heeft het nooit geleerd op straat maar hij kan wel heel goed knuffelen met de vrouw. Kruimel doet het zelden, ze is tenslotte een diva. Bikkel kan het ook heel goed, nog soms wel wat onstuimig, maar hij is dan ook nog jong Neusje en kusjes geven kan hij ook heel goed. Zo doen we het hier allemaal op onze eigen manier. Doe maar goed kopjes geven Bert dat vinden onze vrouwen heel fijn en voor ons voelt het ook fijn. Kopjes en knuffies van Bas, Bjarne, Oliver , Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

 2. Hallo Bert,

  Nou jij weet allang van mij dat ik een knuffelkont ben en kopjes en pootjes en echte kusjes geven aan vrouwtje in haar snuit. O en daar is ze altijd heel gelukkig mee. Dit doe ik ook als vrouwtje verdrietig is en zo kan ik er voor haar zijn. Kijk zij is er ook altijd voor mij.

  Maar vandaag heb ik vrouwtje gemiauwd dat ze maar eens heel vroeg uit ons Jippebed moest komen. Nou weet je ik ben vandaag jarig en 12 jaar geworden. O wat ben ik door vrouwtje geknuffeld en mijn grote kado wat 12 dikke knufjes op mijn koppie en ze heeft heus waar voor mij lang zal ze leven gezongen. Kijk Bert een groter kado kan ikke niet krijgen.
  Vandaag heb ikke een vrije dag en maken vrouwtje en ikke er een reuze fijne dag van en natuurlijk met een heel lekker maaltje, vanmorgen al wat van gekregen, Jammie jammie dat was lekker zeg.

  Ikke vind het tof dat jij nu hele zachte kopjes kan geven, Bert alles op z’n tijd zegt vrouwtje, je kan eggies niet alles vlug leren en doen, dat is veel teveel. Ikke moest ook zoveel leren toen ik bij vrouwtje mocht komen wonen.

  Bert ikke stuur vrouwtje vlug de deur uit voor de boodschappen en dan gaan wij samen genieten. Jij ook een fijne dag en wie weet krijg jij van vrouwtje een snoepje nu omdat ik het feestebeest ben.

  Heel veel knuffels van vrouwtje en pootje en kopje van je grote vriend Jip

  1. Oh Jip, ben jij jarig?!
   Van harte gefeliciteerd van mijn vrouw en mij hoor!!!
   Laat je maar lekker verwennen. Als ik jarig ben, krijg ik iedere keer als ik erom vraag een heel klein beetje lekkers, ik krijg dan niet te veel, maar wel vaak. Misschien kan jij dat bij je vrouw ook proberen,
   Prettige verjaardag Jip, en een verjaarskopje voor jou en je vrouw!
   Vlo.

  2. Hiep hiep hoera, Jip is jarig. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Knuffels van Bas, Bjarne , Oliver, Kruimel en Bikkel

  3. Oooh Jip,

   vandaag is Jippedag 12 want jij ben jarig.
   Mij Bert en mij eigen heb voor jou Jippekaart op ze Feesboek gezet. Voor jou eigen, want jij ben nu 12. Jij krijg felizitazie

   Liefs van Loesje

  4. Lieve Jip, gefeliciflapstaart met je verjaardag! 12 jaar is een heel mooi getal om te zijn!
   Ik wens jou samen met je vrouw, en al je vrienden en vriendinnen van feesboek, een hele fijne dag! En natuurlijk ook gefelici-JIP-t voor je vrouw!
   Een extrazacht verjaardagskopje voor jou, en ook voor je vrouw, van je vriend Bolle.

 3. Jij bent een Supertalent lieve Bert jij hebt al zoveel geleerd en nu ook al van harde bonk kopjes naar zachte ! Jij bent gewoon super goed !!

  Liefs Ollie

  1. van thuis krijg ik ook steun Ollie en dat ik vrienden heb die ook onzeker zijn en toch iets proberen dat helpt mij ook!!

 4. Hoi Bert,
  Ja, kopjes geven is een kunst, ik leer ook iedere dag weer bij. Van die hele zachte vindt mijn vrouw het fijnst, terwijl ik zo’n harde boink het fijnst vind. En laatst leerde ik een kop die met m’n kop begon, en met m’n hele lijf verder ging. Die heb ik tegen de kast geoefend, en er later één aan mijn vrouw gegeven!
  Zeg Bert, Loesje leest vast mee, en anders kan jij het haar vertellen ; Gisteravond laat belde de vrouw van Kitje, mijn nicht met grooniese niesziekte nog op. Het was haar te binnen geschoten dat zij van de dierenarts als Kitje begon erger te niezen of te tranen dan gewoon, haar ’s morgens en ’s avonds een tabletje Nisyleen van VSM door haar eten mocht geven. Een mensenmiddel tegen verkoudheid. Soms hoefde ze dan niet aan de antibioot, maar het mocht ook samen met de antibioot. Als het niezen zover mogelijk over was, ging ze nog twee weken door met alleen een tabletje ’s morgens. Het moet door zo min mogelijk eten, dan werkt het het beste. Eigen beter zonder eten, maar dat zal niet gaan lukken. De tabletjes hebben weinig smaak, en vallen heel vlug uit elkaar.
  Ik hoop dat Loesje zich vlug beter gaat voelen, dan voel jij je vast ook beter, en haar vrouw al helemaal!
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo een mediese tip wat spannend!! Loes heeft een dokter speciaal voor dieren ik weet niet hoe die denkt over pillen voor mensen aan dieren te geven. Daar gaat haar vrouw ook over ik bedoel de vrouw van Loesje!!

   1. Daarom schreef ik ook dat het een advies van haar dierenarts was Bert, ik neem aan dat die dierenarts wist waar hij het over had, hij heeft Kitje 12 jaar behandeld.. En natuurlijk gaat de vrouw van Loesje erover, maar ik kan het haar alleen maar op deze site vertellen, als het anders kon had ik dat zeker gedaan!!!!
    Vlo.

  2. Oooh dank jou wel Vlo,

   van jou mediese tip en mij eigen vrouw zeg dat ze het gaat oferlegge met mij dokter. Misschien kan het mij eigen ook helpe. Dan ben ik nog meer dankbaar,

   Liefs van Loesje

 5. Ik geef ook graag kopjes. Van die hele zachte.
  Ik denk dat harde kopjes een katerding is. Weet je wat ik ook altijd graag doe als ik iets heel lekkers ruik? Dan ga ik beentjewrijf doen. Dat is een kopje met je hele lijf langs de poot van het personeel. Vrouw vind dat niets. Ze noemt het slijmen, maar man vind het nooit erg

  1. Oh Katrien, dat doe ik ook, en dan roept mijn vrouw : “Vlo, ik breek m’n nek nog eens over jou!!! 🙂 🙂

  2. het lijkt me best fijn om te doen Katrien, zo met je hele lichaam een been aaien. Vooral als het been ligt dan kan ik het misschien ook.

 6. Hoi Bertje, ik vind het kei stoer van jou dat je zoveel leert. En nu durf je ook met je kop op een kussen. Jij bent een super slimme katermans met heel veel gevoel en jij helpt altijd iedereen. Kopje van Bram en Mila

  1. dank jullie wel Bram en Mila het is best moeilijk om iets te leren maar ook best fijn om iets te kunnen!!

 7. Voor mij lieve Bert,

  jij ben mij groote lief zijn Bert, jij geef kopjes met wie jij ben van jou eigen. Dan kan jij jou vrouw en jou vriende van jou Feesboek jou steun geeve. Dat is belangrijk Bert want jij ben een vriend van iedereen.
  Gistere gaffie mij ook kopjes. Mij hart sprong door mij eigen lijf. Assie ziek ben kan jij steun gebruike. Jij ben kwesbaar en jij voel jou eigen niet blij. Maar mij hart kreeg kopjes Bert, zachte lieve kopjes van jou eigen. Dan geef ik mij kopjes terug, dan spreek mij hart..
  Ik voelde mij niet alleen van mij ziek zijn, jouw kopjes waren zacht bij mij eigen.

  Liefs van jou Loesje

  1. Wat fijn Loesje dat je mijn steun hebt gevoeld, ziek zijn is gewoon heel moeilijk, de wereld is anders en niet meer gewoon en ik wilde je wel ik weet niet hoeveel kopjes geven als je je maar een beetje beter voelde en dat wil ik nog steeds, je Bertje

 8. Bert kopjes geven is leuk en ook heel leuk als je ze krijgt!!!!! Het maakt niet uit dat het soms harde zijn……een kopje is den kopje!!!!
  ❤❤❤❤❤❤

 9. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat zir je er mooi pluizig en zacht uit op de foto! Je lijkt wel een paardenbloempluis, of een sneeuwvlok!
  Ik kan me goed indenken dat je met zo’n mooie zachte vacht nu ook zachte kopjes kunt geven. Doe je ook heen en weer wrijven met je voorhoofd? Dat doe ik vaak met mijn vrouw. We geven elkaar een kopje en wrijven dan met onze voorhoofden over elkaar. Dan ruiken we hetzelfde, dat vind ik fijn. Mijn man geef ik vaak een kopje en ook nog een neusje.
  Mijn kinderen Juultje en Spruit geven echt keiharde kopjes. Zo hard dat ik er soms van omval! Nou, dat hebben ze echt niet van mij geleerd. Ik doe alles zacht.
  Wat leuk hè, dst je steeds iets nieuws kan leren!
  Een lief kopje speciaal voor jou van Bolle,

  1. hoi Bolle volgens mij zijn dat kopjes voor gevorderden, dat nievoo heb ik nog niet. Ik doe bonk voor een hard kopje en wat wrijven voor een zacht meer kan ik niet. Ik dacht echt dat ik het nou kon!! Maar door wat jij schrijft weet ik dat er nog veel meer is. poot voor de zekerheid van Bert

   1. O maar Bert, ik zou best ook harde kopjes willen geven, maar dat durf ik niet! Dus zo kan iedereen weer iets anders, dat is mooi vind ik!

Reacties zijn welkom