Kater Bolle over: als je het zat bent

BolleVorige week waren mijn mensen en ik het allemaal een beetje zat. Het voelde alsof de reenoovaatsie al jaren aan de gang was. We waren in het begin al zat ervan, maar nu ekstraveel.

Op avontuur

Mijn vrouw was ziek geworden van het stof, mijn man was heel moe en ik liep de hele tijd te dribbelen. Ik had peper in mijn bips,  zo noemt mijn vrouw dat (ze zegt eigenlijk een ander woord, maar dat is niet netjes). Ik wilde steeds naar buiten en dat mocht niet. Wegens die mannen op de stijgers. Toch bleef ik de hele tijd bij de deur zitten.

Meestal doe ik niet moeilijk als ik iets niet mag.
Ik zeur niet en maak niets kapot. Nu met de reenovaatsie ga ik niet op avontuur en blijf vooral in mijn eigen tuin, als ik naar  buiten mag.

Pop en Beer

Mijn vrouw zegt vaak dat ze gek was geworden als ze dit met Popje, GroteBeer en mijn Molletje had moeten meemaken. Want Pop en  Beer zouden binnen de hele dag lopen klieren en mauwen, tot ze weer naar buiten zouden mogen. Mijn Molletje zou boos zijn, wegens het lawaai en dat ze binnen moest blijven. Ze zou de hele dag mokken, en niet willen eten.
De mannnen (zo noemden mijn mensen Pop en Beer altijd) zouden de hele nacht op ontdekkingsreis gaan bij de stijgers en alle spullen die er liggen. Pop zou allerlei dingetjes stiekem meenemen, dat deed hij altijd. Stukjes hout of kwasten om aan mijn
mensen te laten zien. Hij zou overal in stappen of vallen, want dat deed hij ook altijd. Hij heeft een paar keer een grote

Pop

Pop als kuiken, op de stijgersnee in zijn buik gehad omdat hij ergens aan was blijven hangen, een speiker waarschijnlijk. Hij is een keer in een ander huis door de terpentiene gelopen, dat was supergevaarlijk. Mijn mensen moesten midden in de nacht naar de dokter met hem. Hij had de terpentine  opgelikt en hij had wel een ster kunnen worden.
Mijn mensen en onze buurvrouw noemden Pop altijd de opzichter, omdat hij bij elk huis waar gewerkt werd ging kijken. Hij had ook vaak verf in zijn haren, en Beer zat een keer onder het sement. Dat vond hij niet erg, hij wilde niet dat mijn mensen het er uithaalden. De mannen waren echte klussers, volgens mijn vrouw.
Pop, Beer en mijn Molletje hebben een keer meegemaakt dat alle huizen aan de buitenkant werden geschilderd. Maar toen woonden ze nog niet bij ons.

Ik ga niet kijken bij spullen van de reenovaatsie en ik klim niet op de stijgers. Meestal leg ik me er bij neer (op het grote bed, haha, zie je mijn grapje?) dat ik binnen moet blijven.
Als de mannen van de stijgers weg zijn en ik naar buiten mag ben ik vaak na twee minuten weer terug. Ik wil alleen even zeker weten dát ik naar buiten mag.

Onrustig

Maar deze week was ik onrustig. Mijn druksolie hielp niet genoeg, ik was de hele tijd zenuwachtig.
Ik had pijn in mijn buik en ik moest spugen. Op het grote bed. En daarna moest ik heel snel naar mijn binnenweecee, wegens die pijn in mijn buik. Mijn mensen snappen dat heel goed, maar mijn vrouw zei wel dat de ‘lucht niet te harden was’ ofzo. Ik weet niet
wat ze daarmee bedoelde, het zal wel iets zijn dat alleen mensen snappen.
En toch mocht ik niet naar buiten. Maar ik bleef rondlopen en wilde niet gaan liggen.
Mijn mensen werden een beetje wanhopig van mij. Mijn vrouw zei dat er nog één ding was dat we niet hadden geprobeerd. En dat wilde ze gaan kopen.

Geps

Na een halfuurtje kwam ze weer thuis, heel entoesjast. Ze liet iets aan mijn man zien, die moeilijk keek en zei dat hij er niet in geloofde.
Ik zat zelf weer bij de achterdeur, want ik wilde nog altijd naar buiten. Mijn vrouw kwam naar me toe en begon aan me te frummelen. Ze deed iets over mijn hoofd en deed twee gepsjes dicht (volgens mijn vrouw heten die dingen gespjes, maar dat is gewoon niet waar). Ineens klikte ze nog een geps vast, en deed de deur open. We liepen samen naar buiten en toen bleek ik ineens een tuigje met een riem aan te hebben. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Alsof ik een hond was!
Ik liep wel mee met mijn vrouw, maar toen hoorde ik iemand op de stijgers. Ik raakte helemaal in paniek, en ging plat op de grond liggen. Ik probeerde zo plat mogelijk weg te rennen, maar ik zat vast aan die riem. Mijn vrouw tilde me meteen op en ging met me
naar binnen. Gelukkig.

Op bed

Binnen heb ik gegeten, en daarna heb ik op het grote bed liggen slapen. Buiten was niet wat ik er van verwacht had, zolang die mannen er nog zijn.
’s Avonds mocht ik wel weer naar buiten, toen alles rustig was. Ik heb een tijdje op mijn stoel gezeten, in het donker. Mijn man kwam kijken, en ik liep samen met hem naar binnen.
We hebben met zijn drietjes op het grote bed geknuffeld, ik heb iets gegeten en ik ben samen met mijn vrouw gaan slapen.

Maar de volgende dag was ik weer zo onrustig. De hele week eigenlijk. Ik wilde niet op mijn weecee, en bleef maar rondlopen. Ik wilde mijn tuin in, ook al zijn de mannen daar bezig.
Ik hoefde gelukkig niet meer het tuigje aan. Want het maakt niet uit hoe erg ik dribbel, ik mag niet naar buiten als er nog iemand op de stijgers is.

Terras

En elke dag, als ik dan eindelijk weer naar buiten mocht, draaide ik me op het terras al weer om en ging naar binnen. Soms was ik maar heel eventjes buiten en kwam dan snel naar binnen rennen om op mijn weecee te gaan. Mijn vrouw zei WAAROM?
Ik kan het zelf ook niet echt uitleggen.
Behalve dan dat ik nou eenmaal een kat ben, en dat ik de reenoovaatsie zat ben.
Dat snappen mijn mensen, die hebben dat ook. Niet dat kat-zijn, maar dat zat-zijn.
Nou doen we maar ekstraveel knuffelen en met de veer spelen, dat is voor ons alledrie leuk.
Vind ik.

31 thoughts on “Kater Bolle over: als je het zat bent

 1. Lieve Bolle,

  Ikke kan jou vandaag geen schrijfje doen, want vrouwtje moet nu weg tot heel laat in de avond, maar morgen mag ik jouw een lieve schrijf doen hoor.
  Probeer vandaag veel te genieten samen met je vrouw en man mens. Heel veel knuffels van vrouwtje en lieve zachte kopjes en pootjes van je grote vriendje Jip

  1. Dag lieve Jip, dankjewel voor je berichtje. Je mag altijd schrijven wannneer je wilt hoor! Ik doe morgen lezen wat je geschreven hebt, en ook antwoorden.
   Ik hoop dat je een fijne dag hebt, en dat je veel ekstra knuffels krijgt vanavond!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes terug van je grote vriend Bolle,

 2. Lieve grote vriend Bolle, wij snappen heel erg dat je die reenoovatsie zat bent hoor, het duurt nu wel erg lang. Het is nooit fijn als alles anders is dan normaal. Wij, en ook onze vrouw, houden er van als alles altijd hetzelfde is, en als het een keer anders is of moet dan zijn wij ,volgens onze vrouw, uit ons ritme. Oh Bolle moest je echt , net als een hond, een tuigie om? Dat zouden wij ook niet fijn vinden. Nog een paar weekjes volhouden Bolle, dan is die reenoovatsie toch voorbij? Dan wordt alles weer hetzelfde, en fijn en veilig. Bolle, Oliver moet woensdag weer voor controle van zijn niertjes naar de dokter, hoe moet dat nu, nu die mannen in je tuin zijn, dan kan hij zich niet bij jou verstoppen. Dan moeten we zelf iets bedenken, zodat onze vrouw hem niet kan vinden, en hij niet in de mand hoeft.
  Het is hier slecht weer vandaag Bolle, dus het is misschien beter dat je vandaag ook binnen blijft. Wij gaan in ieder geval lekker in ons mandje of bij onze vrouw liggen.
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en sterkte toegewenst voor jou en je mensen.

  1. Hoi alle zes, Oliver mag ook hierheen komen hoor, ik heb een wegkruipplekje op zolder voor hem. Als het niet lukt om weg te komen, sterkte woensdag.
   Kopjes voor allemaal van Vlo.

   1. Hoi Vlo, ik ga mijn best doen om weg te komen. Lief van je dat ik me bij jou mag verstoppen, ik hoop dat het lukt. Dan kom ik dinsdagavond al ,want ik moet woensdagochtend al vroeg bij de dokter zijn. Ik neem wat lekkers mee. Tot dinsdag. Gr. Oliver.

    1. Tot dinsdag Oliver, ik hoop dat het je lukt, die vrouwen van tegenwoordig zijn best slim!
     Hier staat ook nog wel wat lekkers klaar hoor,’
     Gr. Vlo.

  2. Hoi lieve zes, mijn mensen en ik hadden deze week het gevoel dat de renoovaatsie al wel een jaar duurde! We weten dat het niet zo is, maar toch voelt het zo. En als ik dan mijn tuin in mag is er niks te doen, want er zijn geen katten en vogels. Iedereen is bang, wegens die stijgers. En soms heb ik de hele dag gewacht tot ik naar buiten mag, en dan regent het keihard. Dat is toch niet eerlijk?
   Oh, Oliver, wat vervelend dat je voor kontrole moet en dat nu net die stijgers in mijn tuin staan! Maar ik las al dat je bij Vlo op zolder kunt, misschien is dat een oplossing? Je mag ook altijd bij mij in huis, alleen weet ik niet presies hoe ik de voordeur open kan doen. Als Bjarne nou meekomt, dan kan hij de deur open maken. Er is genoeg te eten voor ons allemaal!
   Kruimel en Juul, hoe is het met jullie twee? Doen jullie geen ruzie meer maken? Ik hoop het zo, dat het beter gaat tussen jullie!
   En Bas, hoe gaat het met het eten?
   Ik heb net een tijdje buiten op mijn stoel gezeten maar toen ging het regenen. Nu lig ik lekker op het grote bed. Voor jullie ook een hele fijne dag gewenst, met veel knuffels en sneks!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Oliver en Juultje, veel knuffies terug voor jullie allemaal, en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

   1. Hoi Bolle, wat een goed idee om Bjarne mee te nemen, maar als er 2 katten weg zijn, krijgt onze vrouw toch wel argwaan, dat valt wel erg op. Ik ga proberen om me bij Vlo op zolder te verstoppen, volgende keer kom ik naar jou, als de reenoovatsie klaar is. Tussen Kruimel en Juul gaat het steeds ietsje beter, Kruimel vindt Juul nog niet echt leuk, en gromt nog steeds. Maar soms vergeet ze het ook , tot ze ziet dat Juul wel erg dicht bij is en dan gaat ze alsnog grommen. Haar behoefte doet ze nu wel steeds keurig op de bak. Onze vrouw blijft hopen dat dat grommen op den duur ook over is. Juultje trekt zich er trouwens niets van aan en negeert haar grote zus. Met Bas gaat het ook goed, hij is nog steeds geen grote eter, maar eet wel steeds vaker zijn bakje leeg, voor de rest maakt hij zich niet zo druk, als hij maar lekker in zijn mandje kan liggen dan vindt hij het best. Onze vrouw zegt dat haar grootste wens is dat we elkaar gaan tolereren, en dan vooral Kruimel en Juultje. Dat zou een mooi kerstkado zijn en dat we allemaal goed gezond blijven. Ga maar lekker rieleksen op het grote bed Bolle. Nogmaals heel veel dikke knuffies van ons allemaal.

    1. Hoi Oliver, ja daar heb je gelijk in, twee katten minder merkt jullie vrouw meteen. Dan is de zolder van Vlo een beter idee. Ik ga duimen voor je!
     Laat je woensdag eventjes weten hoe het was, bij Vlo?
     Wat goed dat Kruimel en Juultje steeds ietsje beter met elkaar om kunnen gaan, daar krijgen jullie een groot kompliement voor van mij dames!
     En Bas, wat super dat je je bakje soms leeg eet. Daar krijg je ook een heel groot kompliement voor van mij!
     Jullie zijn een SUPERbende van zes!
     Heel veel knuffies terug voor jullie allemaal, en zeker weten ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 3. Ooooh arme oomie bolle. Oooh snik snik.
  Moest uwes een woefer na doen?🙀🙀🙀 ooooh wat errug. Uwes benne, net as ikke, fan koonkklukke bloedjes (allwen benne uwes bjits enne ik siemeesie) en dan uwes furrneedere mette een wiempie. Ooooh TAUTE mense fanne oomie!!
  Maar uwes moet nog evve folhauwe oomie. Nog evve en dan sjijn die enge mense pleitte.

  1. Hoi lieve grote siejameezepanterjongen, ja erg hè, dat ik een wiempie om moest? Ik denk dat mijn mensen van al het stof een beetje in de war zijn geraakt, dat ze dachten dat ik een hondje was. Er stond op het doosje ook voor kleine honden en grote katten.
   Mijn vrouw zei wel dat ze me niet op de footoo ging zetten met de tuigje om. Dat vond ze niet netjes. Gelukkig maar, want jullie hadden je allemaal slap gelachen, denk ik.
   Mijn vrouw zei iets over een rollaade aan een riempje, weet jij wat dat is? Ik niet!
   Heb je weer een nieuwe boom gekregen, Door?
   Het blijft toch moeilijk, om mensen te begrijpen. Of laat ik het zo zeggen: ze zijn toch niet slim genoeg om ons te begrijpen. Ik aan een riem, jij zonder kerstboom. Dat dat allemaal maar mag, ik snap er niks van.
   Heel veel pootjes en kopjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo jong al weet wat je met een kerstboom moet doen!

   1. Se seije datte er geen nieuwe boom komp. Meen he?
    Wat isse een wollaade? Kanne dat eete? Ikke kjijg so kookte tok tok. Dat is wekker!!😸😸

    1. Een wollaade is een soort worst met touwtjes erom heen, zei mijn vrouw. Dat lijkt helemaal niet op mij! Doe maar lekker je toktok eten, dat is superlekker!
     Oooo, en wat flauw dat je geen nieuwe boom krijgt! Kerstmis moet ook een feest voor JOU zijn, zeg maar dat je oomie Bollle dat heeft gezegd!

 4. Hoi lieve Bolle,
  Oh wat erg dat die reeno eh..ed..dinges nog steeds niet voor bij is, maar je hebt er nu wel het grootse deel opzitten gelukkig.
  Oh wat vreselijk van dat tuigje!! Hier ligt ook nog ergens een antiek tuigje van Plok. Daar ging hij altijd mee de tuin in Voorburg. Die tuin grensde aan een park, waar ze niet zo blij waren met katten omdat daar veel vogels waren. Plok vond het best. Mijn vrouw dacht dat Plok een grote kater was, en dat was hij ook best, maar toen Derrick en Poncke hier woonden, probeerde mijn vrouw of het Poncke zou passen, maar ze kreeg het niet eens over z’n kop, zo groot was die 🙂 . Ik denk trouwens dat het ook niet over mijn bolle kop zou gaan,gelukkig maar.
  Wat naar dat je moest spugen en buikpijn had. Maar dat je op je binnenweecee gaat, dat snap ik wel. Ik zou pas weer buiten durven als de stijgers weg zijn, want dan komen de stijgermannen ook niet meer terug. Bovendien, die weecee staat er toch voor, zo warm is het niet buiten.
  Toen er in het oude huis, waar Plok, David en Snibbe gewoond hebben, een keer een betonvloer gestort werd, heeft Plok daar ook zijn poottekening in gezet. Later, toen het huis weer verbouwd werd, hebben die mensen hem laten zitten, dus misschien zit hij er nog wel. Plok vond het sement aan z’n poot ook niet erg. Hij heeft het er zelf op den duur vanaf geplukt.
  Wat leuk dat Pop en Beer zulke klussers waren. Poncke er Derrick konden er ook wat van. Poncke heeft ook een keer, toen er schilders waren, een druppel terpentiene op z’n neus gehad. Omdat het gevaarlijk is om dat in te ademen, is mijn vrouw met haar kleren aan meteen met hem in de houtgreep onder de doesj gegaan, zodat het meteen weg was. Volgens de dierenarts, die ze nog even gebeld heeft, was dat genoeg gelukkig.
  Sindsdien werden de heren altijd ver bij schilders uit de buurt gehouden.
  Oh Bolle, ik denk dat, als alles achter de rug is, jij en je mensen een tijd in winterslaap gaan.
  Nog even volhouden hoor ( makkelijker gezegd dan gedaan) !!
  Heel veel zachte lieve kopjes voor jou en je mensen van Vlo, en sterkte en groetjes van mijn vrouw.

  1. Hoi lieve Vlo, weet je wat zo gek was? Ik vond het tuigje helemaal niet zó erg. Ik liep gewoon, en viel niet steeds om ofzo. Dat deed Popje wel, toen hij ooit zo’n tuigje omkreeg. Die ging gewoon liggen en stond niet op. Als mijn mensen hem dan weer overeind zetten, ging hij meteen BOEM weer liggen. Hij wilde persee niet lopen met een riem om. Maar hij durfde wel op de stijgers te klimmen, dat kun je zien op de footoo. Toen was hij ongeveer een jaar oud. Wat een grote oren heeft hij daar nog hè?
   Knap hoor, van Plok gewoon met een tuigje om liep. Dat is stoer, vind ik.
   Gelukkig dat je vrouw bij Poncke de terpentiene er af kreeg, en dat ze wist dat dat moest! Popje was met allevier de pootjes er doorheen gelopen en had het al afgelikt, toen hij thuiskwam.
   Pop en Beer waren altijd de hele nacht aan het werk, als ze ergens naar binnen konden, soms was Pop helemaal wit van het stof en gruis.
   Mijn vrouw is best blij dat ik dat niet doe, en ik denk dat jouw vrouw ook best blij is dat jij zo voorzichtig bent! Mijn mensen moesten altijd erg lachen om Pop en Beer, maar ze hebben ook heel wat nachten wakker gelegen, zeggen ze.
   Mijn buik is gelukkig weer beter, en ik ben het hele weekend lekker op mijn buitenweecee geweest. Ik wacht gewoon tot het droog is, en dan kan ik supergoed graven in de modder. Heerlijk vind ik dat. Ik MOET ook mijn buitenweecee af en toe gebruiken, anders weet niemand meer dat het mijn tuin is!
   Lieve Vlo, ik hoop dat je ren fijne rustige dag hebt, met veel knuffels en een ekstra snek, omdat het zondag is!
   Heel veel lieve kopjes (zonder tuigje), ook voor je vrouw, van Bolle. Mijn mensen sturen jullie allebei veel lieve groetjes!

   1. Hoi Bolle,
    Plok was superstoer vind je ook niet. Hij was een binnenkater, maar kwam heel vaak onder het stof en gruis de huiskamer binnen. Eén keer met een vette muis in z’n bek, die hij aan Oma gaf. Die muis leefde nog, en de hele familie is een hele tijd bezig geweest om hem te vangen en buiten te zetten. Niemand snapte waar hij hem gevangen had. Op een dag hoorden we een geritsel en gestommel tussen de muren van iets dat veel groter was dan een muis. Opa en mijn vrouw gingen het geritsel volgen, en in het hok waar de wasmachine stond, kwam Plok tevoorschijn uit een gat in de muur dat je alleen maar kon zien als je op je rug op de grond ging liggen. Eerst moesten ze er erg om lachen, maar later is Opa het gat dicht gaan maken, want er was overal zoveel ruimte, dat Plok misschien wel klem zou kunnen komen te zitten, of ergens in zou kunnen vallen. Plok vond het helemaal niets en heeft zeker nog een jaar naar het dichtgetimmerde dat zitten staren.
    Plok liep de eerste keer een beetje laag op de poten met dat tuigje, maar de tweede keer vond hij het gewoon, en liep hij zoals hij altijd liep.
    Er was naast de voordeur van dat huis een raampje, helemaal bestoft, dat nergens op uitkwam. Plok was misschien wel de enige die wist wat er achter dat raampje was.
    Wat zit Pop leuk op de foto, hij kijkt met als onze Pom (Poncke) altijd keek. Als hij zo keek wist je dat hij wat ging uithalen 🙂 . Is hij later wel in z’n oren gegroeid, of zijn ze altijd groot gebleven?
    Wat zullen je mensen blij zijn dat je op je buiten weecee geweest bent. Je veegt je moddervoeten toch wel goed aan het bed af? je kan echt niet met vieze voeten blijven lopen hoor, stel je voor dat je per ongeluk op Rode Stip stapt, dan wordt die vuil, dat zou zonde zijn.
    Oom Jaap en tante Lianne komen straks, dat vind ik altijd leuk want Oom Jaap kan supergoed buikkriebelen, hij is de enige die dat bij mij mag doen.
    Geniet nog even van je vrije dag Bolle, samen met je mensen.
    Heel veel lieve zachte kopjes van Vlo.

    1. Lieve Vlo, wat durfde Plok veel! Hij klinkt net als Pop, die deed dat soort dingen ook altijd. Mijn mensen zeiden altijd dat Pop eerst iets deed, en dan pas nadacht. Pop was zeker weten ook in dat gat gekropen! Ikzelf zou dat gat zien en denken o een gat, nou ga ik weer slapen. Dat vinden mijn mensen wel erg fijn, nu met die reenoovaatsie.
     Pop had later hele gewone oren, dus ik denk dat hijzelf wél groter is geworden, maar zijn oren niet meer. Mijn mensen noemden hem toen altijd Dombo, dat is een ooliefantje van een film, zeggen ze.
     Tuurlijk veeg ik mijn voeten aan het bed af. Waar anders? Ik wil niet dat mijn kurken vies worden, of Stip. Soms heeft Stip een klein beetje aarde, dan heb ik mijn voeten niet goed afgeveegd, en dat vind ik zielig voor Stip.
     Veel plezier vanavond met je oom en tante, Vlo. En wat dapper dat je je buik laat kriebelen, geniet er maar van!
     Heel veel lieve kriebelkopjes van Bolle.

 5. Lieve Bolle,

  mij hart breek bijna in mij stukjes assie jou verhaal lees. Jij schrijf ofer jou ree-noo-faasie en dattie er niemeer teege kan. Dat jou mense moe zijn en jou vrouw ziek. Lieve mevrouw Bolle van mij eigen krijgie sterkekopjes met lekkere luchjes van fanielje met mij tonijn. Dattie weer krach foel tottie kersemus heb en dattie saame met u menseman en mij vriend Bolle u stijgers af kan breeke. Dattie weer U eigen leeve heb. Dattie niemeer stof hoef te eete. Mij vrouw lus ook geen stof zeggie.
  Wie bedenk soiets dattie jou heele leeve moet ree-noo-feere en jij krijg jou stof als jou belooning .
  Lieve Bolle en mij hart foel jou dribbel van jou onrust in mij hart. Dattie niemeer weet offie buite of binne wil zijn. En jij ben zo sterruk Bolle, jij houw jou eigen zo goed. En jij ben lief voor jou vrouw en jou menseman.
  Hoop dattie het nog eeve vol kan houwe. Dattie foel dat al jou vriende van jou blog jou steune en met jou meeleef. En ook met jou vrouw en jou menseman.
  Van me eigen wil ik zegge:

  Lieve stijgermanne van jou stijger wil u alstoeblief opschiete met u ree-noo-faasie en wil u mij vriend Bolle en ze mense ze eigen leeve terug geef.
  Dank u wel!

  Hoop dattie luister Bolle. En anders moet jij gewoon jou huis vol zette met jou kerseboom. Dattie jou boodschap wel begrijp!! Jij krijg van mij eigen mij zachte, kopjes met mij steun en mij sterkzijn foor jou en jou mense Bolle.
  Mij eigen hart denk aan jullie,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dankjewel dat jij en je famielie ons zo steunen, dat helpt heel erg. Dat zeggen mijn mensen, en ik natuurlijk ook.
   En mijn vrouw zei dat we misschien een pooster kunnen maken van wat jij hebt gezegd tegen de stijgermannen, en dat we die dan ophangen voor het raam. Als er bij staat dat jij het hebt geschreven, de enige echte Loesje, van feesboek en de blog van Bertje, moet dat helpen!
   Maar Loes, ik moet eerlijk waar zeggen dat ik misschien nog wel liever die reenoovaatsie heb dan dat ik ontstoken ogen zou hebben. Ik vind het zooooo dapper van jou en je vrouw dat jullie dat doen, met die zalluf! Ik hoop dat je oog gauw geen zalluf meer nodig heeft en dat het weer helemaal gezond is. Dat doe ik wensen voor kersemus. Dat we allemaal gezond en veilig zijn, samen met onze mensen. Voor alle katten, en ook alle andere dieren en mensen. Als ik dan nog een wens over heb, wil ik wel de stijgers en de mannen uit mijn tuin, dat is waar.
   Maar ik heb zo druk gespeeld met mijn veer, samen met mijn mensen, dat we alledrie weer opgeknapt zijn. Gelukkig, maar ik wist wel dat het spel met de veer goed voor ons zou zijn!
   Loes, dankje wel voor je steunkopjes, en je krijgt van mij gezonde-ogen-kopjes terug.
   Je vrouw krijgt heel veel sukses-met-de-zallufkopjes van mij, en Floris en Zusje krijgen famieliekopjes van mij, Bolle.
   Mijn vrouw doet je bedanken voor de tonijn met fanieljeflakopjes, ze kende dat nog niet, die kombienaatsie, maar ze was er errug blij mee! Mijn mensen sturen jullie allevier veel lieve groetjes!

 6. Dag lieve Bolle, oh lieve vriend wat akelig allemaal wat jij schrijft. Floortje en ik hadden natte oogjes toen we het samen lazen. Ik kan het me zo goed voorstellen dat jij en jouw lieve mensen er niet meer tegen kunnen, tegen die reenoovaasie. Het duurt te lang en op de duur gaat dat niet goed. Met z’n allen steunen wij jullie en staan we om jullie heen. We hopen dat alles nu heel snel achter de rug is en de rust weer neerdaalt in jullie huis. Zachte kopjes van Floortje en knuffels voor jou en jouw lieve mensen van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dat voel ik zeker weten dat iedereen om me heen staat! Dat helpt heel erg veel, ook voor mijn mensen.
   Daar zijn wel heel erg dankbaar voor. Want met zijn allen ben je sterk en kun je bijna alles aan! Ik ben superblij met al mijn lieve vrienden en vriendinnen!
   Dankjulliewel voor de steun, ik voel het in mijn hart!
   Voor jullie allebei heel veel lieve kopjes en een zacht neusje van jullie vriend Bolle.
   En van mijn mensen heel veel lieve groetjes!

 7. Oh Bolle, moest jij in een tuigje? Hebben ze mij ook een keer in willen proppen. Maar ik maakte me heel plat en haakte me ergens aan. En toen was ‘t tuigje weer uit mwoehaha.

  Ikke hoop dat de renoofaasie gauw ophoud voor je en dat je dan weer lekker in je tuin kan! Dikke poot en kopje van Minnie.

  1. Hoi lieve Minnie, wat superstoer hoe je dat deed met het tuigje! Zo deed onze Pop het ook, die wilde persee niet lopen. Ik had eigenlijk geeneens door wat er gebeurde, ik had nog hooit een bandje om gehad. Maar nu weet ik het, dus de volgende keer let ik op, dat weet ik wel. Want ik ben geen hondje!
   Hele lieve kopjes van Bolle, en een dikke brede poot terug!

 8. Nou Bolle we kunnen ons voorstellen dat het nu allemaal te lang duurt!!!!
  Je wordt jezelf lastig zoals onze vrouw wel eens tegen ons zegt.
  Niet precies weten wat je wil……..maar zeker weten dat de renoovasie nu wel voorbij mag zijn en je gewone leven weer kan beginnen!!!!
  Wij leven met jou en man en vrouw mee en hopen voor jullie dat het einde van de renoovasie in zicht komt!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ja dat zegt jullie vrouw presies goed, dat je jezelf lastig wordt.
   Mijn vrouw zegt soms dat ik gewoon maar aan het dribbelen ben om het dribbelen, omdat ik onrustig ben.
   We hopen dat het met kerstmis klaar is, en als dat niet zo is hebben we in ieder grval lekker twee weken rust, wegens de vakantie.
   Dankjulliewel dat jullie met ons meeleven, dat helpt! Ik ben zo blij met alle lieve vrienden en vriendinnen van de blog, zeker weten!
   Voor jullir allemaal een dikke knuffel terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 9. Lieve Ome Sir Bolle, mijn hartje doet pijn. Wat erg en vooral heel vervelend wat u allemaal mee maakt en ook u mensen. Ik hoop voor u dat het snel weer normaal mag worden. Ik stuur u namens mijzelf en Quintino en Quinta heel veel lieve kopjes en knuffels toe.

  1. Dag lieve krullenmama-van-twee-beebies-Kyana, dank je wel voor je lieve woorden en ook voor je knuffels. En dan ook nog kleine mienieknuffels van je beebies! Dat doet zeker weten heel veel helpen.
   Ik ben superblij met alle lieve vrienden en vriendinnen van de blog, daar wordt mijn hart helemaal vrolijk van!
   Hoe is het met je kindertjes? Zijn hun oogjes al open? Hoe oud zijn ze nu?
   Je krijgt heel veel knuffels terug van je ome Bolle, en de beebies krijgen een likje over hun bolletjes!

 10. Lieve Bolle,

  Wat een ellende en verdriet bij jullie . Jullie zijn allemaal de kluts kwijt van die eeuwig durende reenoovaazie, ikke denk dat die stijgermannen jullie kluts hebben kwijt gemaakt. Maar vrouwtje en ik snapperen helemaal in wat voor ellende jullie nu zitten. Het duurt ook al zo lang en dan alles in de tuin kapot, in jullie huis zijn ze geweest en alles vies. Nou Bolle ikke en vrouwtje kunnen ook niet tegen dit soort dingen en vrouwtje zegt dan wel eens dat dan de stoppen doorslaan. Nou heb ik dat nog nooit gezien van die stoppen, maar ik snapper het wel het is dat je niks meer kan verdragen en ja dan wordt je ziek. Kijk maar naar jouw mensen en je zelf. Allemaal van de stress en de troep. Ikke vind het zo lief van jouw vrouw dat ze voor jou naar de winkel gaat om een tuig te kopen zodat je met man of vrouw toch even veilig naar buiten zou kunnen. Maar ikke heb ook nooit zo’n ding aan gehad hoor, dus ikke vind het heel knap dat je het toeliet en mee ging.
  Lieve Bolle al deze ellende daar hebben wij zelfs verdriet van dat jullie hier nog steeds mee zitten en het spuugzat zijn. Het wordt eens tijd dat ze klaar zijn en de troep en de stijgers gaan opruimen en jullie weer eens een heel fijn huis en tuin voor jullie alleen hebben en weer gewoon verder kunnen gaan met fijn samen leven.
  Hopelijk gaat het voor jullie weer een beetje beter en ik hoop toch eggies dat je drugs weer gaan helpen.

  Lieve Bolle en mensen van Bolle wij vriendjes en mensen doen allemaal poot draaien en veel aan jullie denken dat jullie het laatste stuk goed doorkomen. Van mijn vrouwtje voor jullie heel veel sterkte knuffels en Bolle heel veel sterkte pootjes en kopjes van jouw grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, ik doe je nog antwoorden, want ik wist dat je me ging schrijven vandaag! Dankjewel voor al je goede wensen, die helpen zeker weten. Ik vind het zo’n fijn gevoel dat alle vrienden en vriendinnen van de blog aan mok rn mijn mensen denken, dat kunnen we heel goed voelen! Met zijn allen ben je sterk, en kun je heel veel aan.
   Vorige week waren we alledrie helemaal moe, maar deze week gaat het weer een stuk beter. Mijn vrouw zei dat we elkaar soms onrustig maken, omdst we alledrie moe zijn. Vandaag lig ik weer gewoon op het grote bed, met een lampje aan en de radio erbij. De mannen gaan denk ik ook eerder weg, want het doet hier keihard regenen.
   O en Jip, mijn mensen waren ook heel verbaasd dat ik gewoon meeliep met mijn tuigje om, want ik heb nog nooit een bandje omgehad. Maar ik ga toch liever zelf naar buiten, zonder tuigje.
   Heb jij gisteren een rustige dag gehad? Heb je lekker naar koneintjes en eekhoorns en vogels kunnen kijken? Ik hoop dat er steeds minder andere katten in je tuin komen, nu ze weten dat jij er woont. En over een tijdje hebben jullie je perfekte huis, waar je dan in woont. Met je eigen tuin! Dan kan je aan mij of aan mijn mensen vragen als je iets wilt weten over planten of een trap of wat dan ook.
   Lieve Jip, dankjewel voor je schrijf, en voor je steun! En natuurlijk ook heel veel dankjewel voor je lieve vrouw, ook van mijn mensen!
   Je krijgt heel veel lieve kopjes en pootjes en knuffels van je grote vriend Bolle, en eil je die slsjeblieft ook namens mij aan je vrouw geven? Mijn mensen sturen heel veel liefs terug!

 11. Hallo Bolle,
  Gisteren had ikke het koud, als vrouwtje weg is staat de verwarming niet op warm. Nou heb ik daar wat op gevonden, ikke ga gewoon onder het dekbed liggen en omdat vrouwtje het altijd dubbel gevouwen op mijn Jippebed heeft liggen was het 2 keer heerlijk warm. Ja vrouwtje doet nu de vogeltjes voeren en het is net of alle vogels van het park in mijn tuin zijn. Zelfs de eekhoorntjes eten mee. Vanmorgen waren er 2 eekhoorntjes in de boom en tuin aan het spelen ze hadden me toch een pret. Ja en de konijntjjes komen ook nog steeds. Het is xo druk in mijn tuin. Vrouetje zeg dat ze zeker als wij een eigen huis en tuin hebben en we willen wat raad, dat ze het dan aan jullie zal vragen. Nogmaals een knuffel voor julle. Vriendje Jip

  1. Hoi lieve Jip, gelukkig dat je hebt ontdekt hoe je warm kunt blijven! En wat gezellig dat je tuin zo druk is met allemaal beestjes. Doe je ze de groetjes van mij?
   Een knuffel terug voor jou en je vrouw, van je grote vriend Bolle.

Reacties zijn welkom