Waarom ik boven slaap of beneden

slaap
Elke avond, als ik de laatste snek op heb en de welterustenknuffel is geweest, dan vraagt mijn vrouw: “Bertje, ga je mee slapen?” En dan moet ik een besluit nemen.

Besluit

Het besluit is eigenlijk of ik boven ga slapen op het grote bed of beneden op mijn kussen. Mijn vrouw wil dat dan meteen weten. Maar ik weet het bijna nooit.

Het is wel zo dat wanneer ze overdag lang weg is geweest dat ik dan bijna zeker weten boven slaap. Dat is omdat ik dan minder samenzijn-gefoel heb dus dat moet ik dan inhalen. Wegens dat ik me dan weer gewoon voel.

En het is ook zo dat als ik een hele lange avondknuffel heb gehad, dat is de knuffel voor de welterustenknuffel dus, dan lig ik zo goed en ontspannen dat ik niet meer opsta. Plus het is zo dat ik dan helemaal vol zit met samenzijn-gefoel. Eigenlijk kan er niks meer bij.

Ja dan is het besluit gemakkelijk. Maar het is niet altijd zo.

Gewone dag

Op een gewone dag heb ik het fijnste gefoel. Dan is mijn vrouw thuis en ze zit aan haar werktafel. Ze gaat ’s middags weg en dan komt ze op tijd terug om avondeten te maken.ย  En dan zit ze ’s avonds weer aan haar werktafel. Ik krijg dan mijn gewone knuffels. Ja en dan komt weer die vraag.

Dan doe ik het zo. Ik ga mee en dan doen we de laatste knuffel van de dag op bed. Als ze bijna slaapt dan ga ik weer naar beneden. Even in de vensterbank kijken naar de autolampen die zijn ’s nachts zo mooi. Een brokje eten. Wat rondlopen in het huis.

En dan ga ik weer naar de slaapkamer, om samen te slapen. Ze wordt altijd even wakker om me te aaien. Is gezellig. En dan slaap ik, soms de hele nacht en soms ook weer niet, dat ligt aan mijn gefoel, slapen is heel persoonlijk, dat vindt mijn vrouw gelukkig ook.

15 thoughts on “Waarom ik boven slaap of beneden

 1. Hoi Bert, wij hebben geen boven of beneden, bij ons is alles gelijk. Als onze vrouw gaat slapen blijven we soms gewoon in de woonkamer in onze mandjes liggen en soms gaan we dan ‘s-nachts bij haar liggen op het grote bed.Of in een mandje voor het bed. Voor het slapen gaan krijgen we nog iets lekkers en een knuffel. Wel maken we onze vrouw altijd wakker als het tijd is voor onze brokjes. Dan laten we Juultje heel hard miauwen en dan wordt ze van selluf wakker. Hihihi. Als ze niet naar haar werk toe hoeft en dus tijd heeft dan krijgen we ‘s-ochtends ook altijd een uitgebreide knuffel. Als ze wel naar haar werk toe moet, dan krijgen we ook wel een knuffel maar dan een korte.
  Fijne dag Bert, knuffies van Bas,Bjarne,Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat goed dat jullie je eigen gewoonten hebben dan weet je zeker dat alles in orde is als de gewoonten lukken. Het is knap van Juultje dat ze zo keihard durft te miauwen dat doet ze dan toch mooi voor jullie allemaal en dan komen de brokjes!! pootje van mij

 2. Ikke hep ook geen boof if benee oompie.
  Ikke ga iedewe aafont wel mee naar bet hihihi.
  En dan doete ik eers een pelletje. Ikke sal hut pjobeer uit te wegge. Isse errug weuk hoor hihihi.
  Ikke pring op bet en dan bol ik mijn rug. En mijn taartje gaat de wucht in. En dan poink ik sguin oofer bet hihihi
  Dan segge mijn mense oooh doorie isse weer de beer. Hihihihi.
  Dat poinken doe ik dan met alle 4 mijn pootjes tegelijk. En dan moete mij mense snel sjijn mette dekkiebet want anders komp er een plofaanfal. Hihihi
  En dan ga ik teentjes bijte. Teentjes sjijn gefaarlijk hoor. En dan hoor ik dooooorie… hau ohoppp. Neeheeee miauw ik dan. Hihihi.
  En na een tijtje pakke ik wat bjokjes en ga ik de fennebank kontroleer doen.

  1. hoi Dorus wat een aksie en dat zo vroeg dan zijn je mensen meteen wakker en dan kunnen ze aan de dag beginnen daar zijn ze vast wel dankbaar voor. Dat ze wakker worden en het is meteen leuk met je. Ik ben zelf langzaam ’s morgens wegens dat ik al een oude ome Bert ben. Dan wil ik dat het ’s morgens rustig en voorzichtig is met alles.

 3. Bert wij doen ook zoals het ons uitkomt!!
  Meestal liggen Panda en Moby al op bed van vrouw, dan is dat al lekker warm als vrouw erin stapt. Ik, Dopey lig op de kleerkast en kom op het bed liggen als vrouw erin ligt. Met z’n 3en kruipen we dicht tegen haar aan. Belle komt als laatste en die gaat bovenop vrouw liggen.
  ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น ze kan dan geen kant meer op en dat vindt ze niet altijd leuk!!!
  Nou dan willen we allemaal wel wat schuiven zodat ze plaats heeft!!
  Tica en Izzy blijven altijd beneden in de woonkamer in een stoel slapen!!!!
  Soms samen in een stoel en ieder in een andere stoel.
  En voor het slapen gaan krijgen wij ook allemaal een knuffel en een kusje!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Dat doen jullie goed en verstandig dat iedereen een eigen plek heeft dan weet je waar je thuis hoort en dat je er mag zijn. Wat goed dat jullie opschuiven als je vrouw meer ruimte wil. Dat jullie zo rekening met haar houden ook al is ze de grootste in het bed. Folgens mij hebben jullie het supergezellig samen!!

 4. Lieve Bert,

  wat zeggie het weer mooi van jou slaape. Dat jou slaape persoonluk is, iedereen heb ze eigen slaap. Van me eigen ga ik bijna altijd mee naar mij groote bed. Mij groote bed sta boove. Floris en Zusje ga ook mee.
  Als mij vrouw lig ga ik boove op haar ligge. Floris en Zusje soms ook, mij vrouw kan ze eigen nie goed meer beweege dan. Soms ligge Floris en Zusje ook teege mij vrouw aan en soms ferander het in mij nacht.
  Toen mij broer Floris jonger was van ze leeftijd ging hij onder mij vrouw ze dekbed slaape. Nu durfie dat nie meer weeges ze deemenzie. Soms loop hij door mij huis en hij roep heel hard. Dan ga ik wel van mij bed en hellepe en mij vrouw roep ook ze naam.
  Wij slaap mij heele nacht bij mij vrouw.
  In mij zoomer slaap wij ook wel op mij vloer naast mij vrouw weeges dattie het anders veel te warm heb van jou warmte.
  Slaape is fijn, dattie in jou stilte saame ben Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. dat is waar Loesje, slaape is dat je samen bent in stilte en daarom is het ook belangrijk om goed te doen. Floris heeft het nou moeilijker dus hij heeft hulp van thuis nodig dat hij weet wie hij is en waar hij is. Hij heeft nou meer liefde nodig dat is mijn gefoel, ook als hij niet slaapt. Als ik later ook deemenzie krijg dat helot mijn vrouw me ook dat zegt ze. kopje van je Bertje

 5. Hoi Bert,
  Soms is zo’n besluit nemen best moeilijk vind ik.
  Als mijn vrouw naar bed gaat, heb ik vaak nog een heleboel te doen. Meestal loop ik wel mee naar bed, maar ga ik later nog even in de vensterbank zitten of liggen. Soms ga ik dan nog even in de kamer op de bank liggen, en dan ga ik naar de slaapkamer. Ik slaap, net als Loesje, bijna de hele nacht bovenop mijn vrouw, zodat ik zeker weet dat ze niet weg kan, en bovendien is het lekker warm.
  Soms ga ik ’s nachts nog even een ronde doen, of alles nog wel in orde is, en dan ga ik weer terug naar mijn vrouw.
  Fijne dag Bert, kop van Vlo

 6. Hallo Bert,

  Ikke denker dat het bij ons allemaal anders zal gaan, wij zijn toch ook in ons koppie niet hetzelfde.
  Ikke heb nooit moeite met te denkeren wat zal ik doen. Hier is het zo dat wanneer vrouwtje alles netjes in huis gaat maken voor het slapen gaan en ze dan haar mensen dingen heeft gedaan, ikke al weet dat we naar het Jippebed gaan. Dus vrouwtje zegt altijd tegen mij, Jip vrouwtje gaat naar bed en nog wat lees doen, ga je mee. Nou dan sta ik meestal al op en ga samen met vrouwtje naar de slaapkamer. Ik ga nog vlug even naar de bak, ja vrouwtje doet dat toch ook, maar dan op die van haar. Ik neem dan een grote sprong op het Jippebed en wacht tot vrouwtje er ook gezellig in zit. Dan ga ik naar haar tafeltje zitten kijken met een scheve snuit, ja want daar staat een doosje met heerlijke snoepjes. Ik noem dat mijn tanden borsteltjes, Ja zeker ik moet die toch ook netjes maken voor het slapen. Als ik dan al veel knufjes heb gekregen en vrouwtje nog wat doet boeklezen, ga ik nog voor het raam even controle doen en ga daarna stevig tegen vrouwtje aan liggen en als vrouwtje mij nog een extra knuf geeft met welterusten Jip, dan ga ik vooral nu het koud is heerlijk tegen vrouwtje aan liggen onder het dekbed en pik steeds meer plek van haar in. Moet ze maar stil liggen hoor. Ik noem vrouwtje wel eens een woelmuis hoor.
  Zo gaat het hier vrijwel altijd zo en wij vinden het samen zo heel fijn.

  Bert geniet nog van je dag en knuf van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip ja dat je vrouw zegt dat de dag af is, dat heb ik hier ook. Dan weet je zeker waar je bent op een dag en of ze al gaat slapen. Ik vind het mooi dat jullie ook presies zijn met hoe de avond moet en hoe je samen gaat slapen dan kun je je veilig en tevreden voelen, jij en je vrouw ook en daar gaat het om!! poot van je vriend Bert

 7. Hoi Bert, ik heb geen boven en beneden, alleen beneden. Maar ik heb wel binnen en buiten. Dus daar kan ik in de zomer uit kiezen. Als het heel warm is slaap ik in mijn tuin. Maar nu natuurlijk niet, want het is nat en koud.
  Ik begin vaak samen met mijn vrouw op bed. Als mijn man erbij komt ga ik van het bed af, en slaap verder op mijn slaapkamerkurk. Ik heb ook nog een soort iegloo in de slaapkamer, voor als het heeeeel koud is, dan slaap ik daarin. En ik heb een mandje met een soort schaapjesvel erin (niet een echt schaapje hoor, het is een nepschaapje, anders is het zielig), daar slaap ik ook graag in. Maar het allerfijnste slaap ik toch nog steeds op mijn kurk!
  Ik moet ook vaak nog wat dingetjes buiten regelen, dus dat doe ik tussendoor.
  Wij katten zijn ’s nachts vaak ook nog druk, als onze mensen slapen, en toch zeggen ze dan overdag dat we zoveel slapen. Maar zij liggen de hele nacht te slapen!!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Dat heb ik ook Bolle dat ik dingen te doen heb. En ook ’s nachts. Dus dan moet ik overdag bijkomen anders red ik het gewoon niet. Wat goed dat je die plekken hebt om te slapen zoiets is heel belangrijk dat je weet waar je waarom moet slapen, anders rust je gewoon niet uit. Volgens mij heeft Dorus ook een schaapjesvel. Het klinkt superfijn!! kopje van mij

 8. Wat een mooi verhaal lieve Bertje over waar je gaat slapen. Fijn dat jij dat zelf kunt regelen zodat het gefoel goed is. Floortje heeft ook een paar slaapplekken, op het grote bed, op een stoeltje naast het bed, in de oude reismand of in haar slaapmand met dekentje. Het gaat er maar om dat het gefoel goed is hรจ lieverd, dat is het belangrijkste. Fijne avond Bert en kusje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje dat is het presies daar gaat het iom waar en hoe je ook slaapt, het gefoel moet goed zijn en bij jullie samen is dat zo!! pootje van mij

Reacties zijn welkom