kater Dorus over: kersemus en het asiel

asielHajjoooo iedeween.  Ikke mag fandaag weer de tiepmasjiene pakke en weer wat neerzette. Vetgaaf he?  Waar ga ik hut oofer heppe?

Folwasse

Eers oofer kersemus.  Ik hat een boom in huis. Hat!
Die isse na een week weer weg. Sjo erg.
Voorige week was ik laif oppe feesboek. Ikke wau jullie wate sien datte ik een heel folwasse reejakkie kon geefe toen er oppe-eens een boom in huis stont. Het intresseerte mij niet eens.

De sjult

Maar ja. Die stomme boom bjeef maar mijn naam woepen. Dus ikke naar de boom wopen en froeg ikke ja? Isser wat? Toen sei hij nies meer. Stom he. Dus ging ik tegen de boom aan staan. Falt ie om!! Nau van je ja!!
Ikke maakte dat ik weg kwam sodat mijn mense mij niet de sgult konne geefe.
Maar ja… uwes raaie het natuurluk al. Ik kjeeg de sjult. Frauw sag de boom wigge en wiep gelijk Dooriepoorie!!
Ik sjiep. Dorus hoorte ik. Ik sjaap!! Laat me!!

Muffin

Maar goet… ikke kjeeg de sjult. Net sowals mijn Jiekie iedewe keer de sjult fan awwes kjijg. Er lag een wekkere muffin oppe taful bij hem. En toen Sjoonmamsie evve wegwiep was er een hap offe 7 uit. En se gaf gejijk mijn Jiekie de sjult.
Ommedat hij er toefallig bij zat. Jiekie heeft fan mijn mammie sijn eetlust ge-erft. Net as ikke. Wei hep alleteit tjek in noepies en zo. Fooral op en zo. En eigeluk ook op noepies.
Ikke ben hier nu de enige kater in huis. En foor het eerst in 17 jaar toefallig ook de enige die noepies errug wekker fin. Maak me niet uit wat foor noepies.

Maar goet… nau isse de keeseboom weg. Foetsjie. Pleiterik. En ik lig met een mandje op het plekkie waar de boom stont. Huiwent. Ikke mis mijn boom.

Pippa

Maar ikke hep ook weuk nieuws hoor. Katerdag ginge we naar hut asiel toe. We heppe kluifies en lekkers foor woefers, katjes en nijntjes meegeneemt.
Hette was nog foor sinnekwaas. Maar man kon niet ommedat hij een ongewuk hat oppe werk en zijn hant/pols deet auwie. Hette dee hem nog wel pein, maar hei sjei nu gaane we.
Oppe foowtoow sjien jullie Pippa. Sei is een baaliehont. Sei woont al bij iemant. Sei kjeeg ook een katoo. En kwuifies. Ikke moes evve drukke, fandaar datte jullie mij nie sage!!

Dit was het foor deze week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

23 thoughts on “kater Dorus over: kersemus en het asiel

 1. Hoi lieve Dorus, wat flauw dat je kerstboom al weer weg is. En hij was nog maar 1 keer omgevallen, dat kan toch, zo per ongeluk. En dan ook nog de schuld krijgen, ach arme Dorrie. Wij weten eigenlijk niet eens wat een kerstboom is, wij hebben er nog nooit een gezien. Onze vrouw begint er niet aan, zegt ze, dan kan ze elke dag ballen rapen. Snap jij dat nou Dorus, er liggen hier altijd balletjes op de grond, daar spelen we mee en die raapt ze toch ook niet op. Wij snappen er echt niks van. En wat lief van jou en je mensen dat jullie aan de diertjes in het asiel denken, ze waren er zeker wel heel erg blij mee. Wij mogen af en toe iets uit onze spaarpot geven aan de mensen en dieren van de dierenambulance, die hebben ooit Bas, Bikkel en Juultje gered en beter gemaakt. Zou je een beetje lief zijn voor je mensenman want zijn hand/pols doet vast nog erge pijn. Wij hopen dat het snel weer beter gaat zodat hij weer goed met jou kan stoeien. En laat je vrouw je maar heel veel zoentjes op je neusje geven, want dat is fijn Dorus. Knuffelen met je mensen is het leukste dat er is. Groetjes en dikke knuffies van je dinnetje Kruimel en van Bas Bjarne Oliver Bikkel en Juultje

  1. Ooooh wat errug datte jullie ook geen boom heppe. Snik snik.
   Ikke snap het ook niet. Offe er nau kerseballe offe tuiterballe oppe gjont lig, balle sjijn tog balle en daar nagge tog mee pele?
   Ikke ben alleteit wief foor man. Hij is mijn gjote fjient. Ikke ben zijn kleine fjientje hihihi.

 2. Goeiemorgen lieve Dorus,
  Wat een week voor jou zeg!!!!
  Je hebt het niet goed aangepakt met die kerseboom maar we snappen het wel…..hij heeft je geroepen en dan kun je gewoon niet anders dan luisteren!!!!
  Jouw frauw en man moeten ook een kerseboom gaan kopen die zijn mond houdt!!!!!
  En wat mooi dat je mee bent gegaan naar het asiel…….wat zullen ze blij zijn geweest!!!! Pippa vond het natuurlijk leuker om alleen met alle kadootjes op de foto te gaan omdat hij nou eenmaal de baliehond is!!!! Maar heel mooi van jou dat je hem dat ook gunt!!!!
  Hoe is het met de hand van man……dat was even schrikken he???
  Hopelijk gaat het alweer iets beter!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal!!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Errug he 😿😿 ikke kan er tog ook nies aan doen datte kerseboom mij wiep? En sjofaak gooide ikke hut niet om. Eg niet. Een paar keer purr dag maar!!
   Pippa fonne de katootje weuk. Frauw isse flieft oppe haar hihihi.
   Mette hant gaat ies beetur hoor. Man heppe nog pein snik snik. Maar nie sjo ewwug meer 😸
   Pootjes tewug🐾🐾🐾🐾🐾🐾

 3. Lieve Dorus,

  OEI OEI, daar ging de kerstboom boems om, wel gek hoor vind je niet, want er was toch geen blaaswind in huis. O ikke weet het al, vrouw of manmens hadden de ramen open staan en ja dan met blaas-blaas valt een boom boems om hoor. Maar Dorus nu de boom er niet meer staat hoor jij gelukkig geen gemopper meer als je maar naar de boom kijkt en heb je nu tenminste weer plaats om te potenballen en te racen door het huis. Ikke heb nog nooit een boom in huis gezien hoor, die horen in mijn tuin waar vogels en eekhoorntjes in komen. Vrouwtje versiert de boom met allemaal lekkers voor de dieren nu het kouder is buiten en ze minder eten zelf kunnen vinden. Dus Dorus ikke heb een vogeltjes boom. Jij vast ook wel, je moet maar eens naar buiten kijken naar de boom, kerel die is toch ook vet gaaf.
  Fijn dat jullie toch nog naar de diertjes in het asiel konden gaan om lekkers te brengen en wat zullen ze blij zijn geweest en als het feest is ook lekkere hapjes hebben.
  Zo Dorus nu moet ik weer stop doen en vrouwtje moet zo weer voor de hele dag foetsie en ik ga lekker veel naar de vogels en eekhoorntjes en konijntjes kijken en natuurlijk ook fijn slapen en huisje passen.
  Veel knufjes van vrouwtje op jouw bolletje en grote poot en kopje van mij, Ome Jip

  1. Oooh oome jip. Hut was sjo erg toene boom weg ging. Snik snik. Hij was so wief. So taut wasse ik niet. Ikke tjok wat aan de takkies offe ikke duwde er aan. En toen pjofte ie om. Sjo faak gebeurde dat niet. Maar een miljoenmiljart keer.
   Maar nu de boom weg is hoor ik mijn naampie minder. Nu kjijg ik teets koesies oppe neus. Die word steets pjatter!!! 🙀🙀
   Ikke hep ook fooguls inne boom foor ons huis!! Sjo gaaf!! Ikke doe, net as oompie bert, fenbebank kontroole en dan sie ik fooguls inne boom. Of ze wope oppe stoep! Oooh dan zwiep mijn taartje heel snel heen en weer. Dan zitte mijn mense te wagge ommedat ik sjo stweng kijk.
   Pootjes tewug oome jip🐾🐾

 4. Ooooh mij Doorie,

  wat hebbie weer mooi jou schrijf gedaan van jou week. Jij leer al goed tikke op jou tikkebord. Maar jou poote zijn nie foor trekke en duuwe teege jou kerseboom. Jij moet jou eigen leere beheerse jij kleine, groote drukkemaaker van mij hart.
  Assie alles teege jou grond kwak blijf mij soolmense ruime en jou man heb nog maar één arm van ze eigen. Ze andere arm werruk nou nie. Dan moetie foorzichtig zijn.
  Maar jij ben wel goed bezig dattie naar jou asiel ben gewees met jou sinnerklaassneks en nog feel meer eete. Dan heb jou sielige diere ook iets te eete. MammaLoesje is tros op jou eigen.
  Gelukkig hebbie mij eete ge erf, dattie altijd zin heb in jou sneks en jij heb ook altijd honger. En mij sjoonzoon heb het ook. Dan heb MammaLoesje het goed gedaan. Oooh mij hart foel nu geluk en dankbaar zijn.
  Van mij jonge, hij heb ze goede hart…

  Koes koes van jou MamaLoesje

  1. Ooooh mamsie. Ikke mis mij kerseboom. Sniksnik.
   Maar uwes hat nooit seg dat dat nie mog!! Oooooh dat hat uwes moet segge😾😾
   Oooh mamsie… ikke kjeeg teets op mijne katerkoppie.
   Oooh mamsie. Ikke was in hut aziel waar uwes met oomakatrien was. Oooooh pippa sei datte se uwes nog kon.
   Ikje ben tjots datte ik uwes eeuwige tjek ge-erft gep hihihi
   Eten is fijn.
   Koes koes mammaloes

 5. Dag lieve Dorus, wat heb je weer een mooi stuk geschreven over de kerstboom en zo. Wat jammer nou toch dat die weg is. Maar nu kan jij weer lekker rennen door de kamer zonder dat er een kerstboom omvalt. Ook fijn toch? Wat lief van jullie dat jullie de asieldieren lekkere hapjes hebben gebracht. Wat zullen ze blij geweest zijn. Maak er een gezellige dag van lieve Dorus, kopjes van Floortje en knuffels van Ina en Floortje. En een kusje op jouw mooie neus.

  1. Hajoo mefrauw ina.
   Ikke finner nies aan nu nau se mij boom heppe weghaalt. Se gaane sjo een kwans koope foor kers. En zooo hoog hange datte ik er nie bij ken snik snik.
   Ooooh nau is mijn neusje nog pjatter door koesies🙀🙀
   Pootjes tewug 🐾🐾

 6. Hoi Dorus dat is me toch wat met die 🌲ach jongen toch heb met je te doen, je mag ook niks ooooooh zooooo zielig.
  Kom maar naar mij toe hier moet de Kerstboom nog opgezette worde dat is pas FUNN
  Maar je Personeel doet ook goede dingen of niet Dorus het is heel lief hoor voor de asiel beesies dat ze wat extra’s met de feestdagen krijgen !
  Dan hebben die beesies ook een feest gevoel deze maand!

  Liefs je vriendje Ollie😺❣️

  1. Hajooo tante sabine.
   De diertjes vonne het fein hoir. We hatte geeeel feel kwuifies kog voor de woeffies.
   Pippa kjeeg ook kwuiffie.
   Sjodra mijn steppiewiele geplak zijn kom ik er aan hoor 😸😸
   Pootjes tewug 🐾🐾🐾

 7. Hoi Dorus,
  Nou ja zeg, die boom roept jou en jij krijgt de schuld! Ik vind het niet eerlijk, want het is helemaal niet beleeft om niet naar een boom toe te gaan die wat tegen je zegt.
  Hier staat nog geen boom, maar de afgelopen jaren heb ik er wel één gehad, maar de mijne zegt niets tegen mij, dus ik doe er niets mee.
  Mijn voorgangers hadden nooit een boom, behalve Plok, die ook een boom had die hem niet riep. Maar alle anderen gooiden de boom ook om of haalden de ballen eruit. Bij David en Snibbe hing de boom aan het plafond zodat ze er niet bij konden, maar Derrick en Poncke waren zo groot dat ze overal bij konden, en als ze er niet bij konden verzonnen ze wel wat.
  Mijn vrouw hing heel hoog aan de kast een groene slinger met lichtjes op en ballen erin, daar konden ze niet bij…….eh…nou ja, een jaar of 8 en toen lag de slinger opeens op de grond,,,,zomaar.
  Mijn vrouw dacht dat ze hem niet goed vastgemaakt had, dus ze hing hem heel stevig op. De volgende dag lag alleen een deel van de ballen op de grond 🙂 .
  Derrick en Poncke zaten heel zoet te kijken, ze wisten van niets !!!
  Pas toen ze ouder werden en minder goed konden springen. heeft mijn vrouw hem weer opgehangen.
  Wat lief van je dat je naar het asiel bent geweest, maar jammer dat je net even naar de bak moest toen de foto gemaakt werd. Hadden ze niet even kunnen wachten met die foto?
  Wens je man beterschap met z’n pols.
  Heel veel kopjes voor jou en je mensen van oom Vlo

  1. Oooooh uwes hep glijk. Ikke was juis bejeeft door te doen watte boom sei. Want as ik nie luiser had sau ik daarom stjaf heppe kjeeg.

   Ikke sjei ook wag nau evve mette footoo maak. Maar nee… ikke zat net wekker te djukke en ik hoorte klik. Oooooh.
   Maar goet… de woeffies heppe de kwuifs gekjeeg. En daar gaat hut om.
   Pootjes tewug 🐾🐾🐾

 8. Hoi Dorus.Wat een mooie schrijf heb jij weer gedaan.Wat gemeen dat de kersemutsboom weg is.Triljoen keer omgooien is toch eggies niet zo erg?Ikke deed het maar 1 x en toen was de boom boos en viel bovenop mij.Nou dan krijg je wel respekt voor dat ding.Nu lig ik graag in mijn kersemuts mant ernaast.En onze scullary girl heeft nog een nieuwe mant gekopen.Een rendiermant.Maar ik weet nog niet of ik dan ga rennen,ze moet ‘m nog neerzetten. In de kersemutsmant kan ik alle lichies goed zien en alle andere dingen.Sparkle wil altijd het engeltje boven in de boom zijn,maar dat stuk is een beetje dun en Sparkle een beetje te groot dus dat past dan niet he.Wat lief dat jullie naar de sielige diertjes zijn geweest.Voor de sinnerklaas.Ze sullen smullen.En onze scullary girl vin jouw neus errug lief.Ze hout van dropneusjes.Die van mij vin ze ook altijd fijn,maar ik heb liever soentjes bovenop mijn kop.Dus krijg ik ze daar.Maar ik krijg geen platte kop ervan gelukkig.Doorie een stevige poot van je vriend Fynn en een kopje van mijn sussies Muzette en Sparkle

  1. Meen he!! Ikke hep reg op de kerseboom. Maar ikke ben maarveen kitten fanne beina 8 maanten. En ikke hep nies te seg😿😿😿
   Ze heppe nu een kersekjans kog voor aan de deur. Ooooooh snik. Ikke hep een sielig leefuntje.
   Pootjes 🐾🐾🐾

 9. Hoi grote siejameezepanterjongen, wat lees ik nou? Kreeg jij er de schuld van dat die kersenboom gewoon omviel? Omdat je mensen hem niet goed vast hadden gezet?
  Oooo, wat erg Door! Ik weet zeker dat jij de boom niet omver zou duwen, want je bent een siejameese panter. Die duwen geen bomen om. Net als brits kortharen, die zouden dat ook nooit doen. Ik zeker weten niet, want ik zou bang zijn, denk ik. Maar waar het om gaat is dat je zomaar de schuld krijgt, en Jieikie ook.
  Mevrouw en meneer Dorus, Dorus kon er niks aan doen, van die boom! En hij wil graag een nieuwe boom, om dat te beweizen!

  Wat super van het asiel, dat jullie daar heen gingen. En je maakt hele mooie footoos, dat zie ik meteen. Je bent een echte siejameezepanterfootoograaf!
  Hele lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die trots is dat jij zo voorzichtig bent met de kersenboom!

  1. Ooooh oomie bolle. Hette isse gewoon eg waar erg. Wei, beina waskatte, doen sowies nooit. Die boom wiep me!!! Hij wiep doooooorie… DOOOOOOOOORIE.
   En toen fiel ie om!!
   Ikke kjijg eggiewaar geen poom meer oomie😿😿😿 sjo meen.
   Oooh de diertjes sulle vast gesmikkelt hep fanne kwuifies. Follegent jaar magge ik weer kwuifies bjenge 😸😸
   Pootjes oomie bolle 🐾🐾🐾🐾

 10. Hallo Dorus hier met Gijsje. Wat heb je een mooi stukje geschreven over de kerstboom en over de asieldieren.
  Wel gemeen dat de kerstboom weg is. Het is toch niet jouw schuld dat de boom omvalt. Moeten ze de boom maar beter neer zetten zodat de boom niet kan omvallen.
  Ik krijg geen kerstboom zegt vrouwtje. Vind ik wel jammer. Wel ander kerstversiering. Ook krijg ik een kerststalletje. Kan ik weer mooi met de beeldjes spelen.
  Wat een mooie foto van Pippa met jullie sinterklaas cadeautjes. Wat hebben jullie er veel cadeautjes naar toe gebracht. Wat zullen de dieren er blij mee zijn.
  Wat leuk dat ze Katrientje en mammaloes nog kennen van de vorige keren. Zijn toch leuke herinneringen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 11. Hajooo tante gijsje. Errug he datte de boom weg is. Ikke fin ut enorm meen. Ikke hep nu diepe trauwma snik.
  Se heppe een kersekjans kog maar ik fin er geen donder aan.

  Pippa isse wief he? Se isse een boelterriejer. Een egge wiefe.
  Pootjes tante gijsje🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *