Waarom ik vannacht keihard miauwde

nacht
Ik ben een knuffeljongen, en ik hou heel veel van rieleksen en langzaam-aan doen dus dan heb ik soms een moment dat ik weet nou moet ik me een katerman met oer voelen.

Dat moment komt nooit als ik net een snek eet of als ik zo heerlijk zacht over mijn buik geaaid word maar het komt opeens en altijd ’s nachts. Pas had ik het weer.

Donker

Het was donker, heel donker, in de straat zag ik alleen wat lichten van de auto’s die voorbijreden en ik wist geeneens waar ze heen reden. Mijn vrouw sliep. In huis was het helemaal stil. Wegens dat het nacht was. Het duurde nog heel lang eer de dag weer zou beginnen.

Ja, wat doe je dan als kater. Je eet iets. Je loopt de trappen. Je kijkt eens in de badkamer. En dan heb je alles gedaan wat je kon doen en het is nog altijd nacht en stil en donker.

Toen kwam dat gefoel.

Spanning

Er was iets in mij aan de gang, in mijn borstkas. Dus ik ging zitten op het tapijt want er ging iets gebeuren. Het rommelde een beetje en ik had een gefoel van spanning. En ik moest me konsentreeren dat moest gewoon. Wat er in mij aan de gang was groeide en ik ging vanzelf staan, ik strekte mijn staart en mijn kop en ik opende mijn bek en kwam een KEIharde meewww!!! uit .

Daarna was de spanning weg. Ik ging maar weer zitten voor de zekerheid want misschien moest er nog een meewww uit. Van boven hoorde ik mijn vrouw roepen en ik dacht: Ik kom zometeen wel eerst moet dit.

Er kwam geen nieuw geluid. Maar ik voelde me wel anders. Sterker van binnen. Het was wegens dat ik weer mijn oer in me had gehad, dat ik eigenlijk een leeuw ben, een groot gevaarlijk dier met een lange vacht. Dat zit in me en soms moet ik dat gewoon weer even voelen.

25 thoughts on “Waarom ik vannacht keihard miauwde

 1. Mrauw! Fijn he om je soms oer te voelen. Benne jij van binne een leeuw? Ikke ben van binnen een tijger! Na zo’n brul kruip ik meestal bij frau voor een knuffel.

  Poot van mini tijger Minnie!

  1. Ook een tijger heeft een knuffel nodig Minnie. Ik ben van binnen gewoon Bertje. Maar ik wel graag Meen Koen zijn alleen dat is nog niet gelukt!!

 2. Oh Bert, wat stoer!!! Je vrouw was zeker wel trots op je?
  Wat voel je dan goed hè? Alle spanning is eruit!
  Zoiets heb ik kort geleden ook gehad, nadat ik een week de kluts kwijt was. Die was ik kwijt geraakt toen de glazenwasser kwam en toen ook nog een meneer van de woningstichting het hele huis door moest voor een enersjieleebel of zoiets.
  Mijn vrouw heeft alles gedaan om me te beschermen, maar toen ze weg waren was m’n kluts ook weg. Mijn vrouw zei dat ze zeker wist dat ze die niet meegenomen hadden.
  Ik heb bijna een week lopen zoeken, was bang en at bijna niet. Mijn vrouw begon al naar het mandje van de dierenarts te kijken.
  Opeens dacht ik aan Bolle met z’n reenoovaatsie, en dacht : “Vlo, stel je niet aan, Bolle heeft stijgers, lawaai en mannen door z’n huis!” En opeens zag ik m’n kluts liggen, en langzaam werd alles weer gewoon.
  Toen heb ik ook midden in de nacht heel hard gemiauwd. Mijn vrouw kwam aanrennen, eh nou ja iets wat erop leek πŸ™‚ , maar zag mij midden in de huiskamer stoer en oer zitten te zijn.
  Ik ben toen heel lang en fijn geknuffeld.
  Dat alles weer gewoon is heeft één nadeel, ik moet weer m’n gewone dieetvoer eten, want toen ik zo weinig at had mijn vrouw allemaal lekkere hapjes in huis gehaald omdat ik toch wat moest eten,
  Bert, geniet nog maar even lekker na hoor, fijne dag en kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo wat een moeilijke week is dat voor je geweest dat je de hele tijd bang was en moeilijk kon eten. Dan is elke dag erger en je gefoel doet pijn van binnen. Ik vind het knap dat je een uitweg hebt gevonden en dat je meteen knuffels kreeg dat helpt dan heel erg goed. Ik hoop dat je je weer gewoon jezelf blijft voelen en het is wel jammer van het eten dat is waar. poot van mij

 3. Goedemorgen Bert,
  Wat mooi heb je dat weer beschreven, je keiharde miauw en je oergevoel. Je bent een echte sterke katerman en van binnen een mini leeuw. Floortje vond het zo leuk om te horen, zij is een keurig poezedametje, hoewel ze toch wel eens heel hard kan mauwen als iets haar niet bevalt. Maar zo’n mooi oerdier zoals jij, dat zit er bij haar niet in. Geniet maar weer van deze dag lieverd, samen met je vrouw, veel sneks en knuffels, En een kusje op je leeuwenkopje en knuffels van Ina en Floortje

  1. hoi Ina en Floortje het is voor iedereen anders het oer, misschien doet Floortje het als ze slaapt dat ze zich oer voelt, dat ze dan in haar droom in een boom klimt of iets. Ik ga vandaag veel bijslapen dat weet ik zeker!!

 4. Bert wat een geweldig gevoel als je je weer oer voelt!!!!
  Zo sterk als een leeuw en de hele wereld aan kunnen!!!!
  De koning van alle dieren!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oer is echt super!! Maar ik vind de vogels in mijn straat moeilijk dus daar kan ik niet goed koning van zijn echt niet!!

 5. Hallo Bert, dat hebben wij soms ook hoor, dan moet je gewoon even een harde en luide miauw doen, die moet er dan gewoon uit. Alleen onze diva zus Kruimel, die heeft dat niet, want zo doet een diva niet zegt zij. Nou de jongens hier wel hoor, die krijgen af en toe dat oergevoel en voelen zich dan net als jij een echte leeuw. Onze vrouw zegt dan wat er uit moet dat moet eruit, dus ze laat ons dan maar even, daarna krijgen we net als jij ekstra aandacht en een knuffel , dan is het alles weer goed.
  Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel , Bikkel en Juultje.

  1. Berichtje voor Vlo en Bolle van Oliver. Sorry Vlo ik kon niet wegkomen , ze hield me de hele tijd in de gaten, net of ze wist dat ik wilde ontsnappen. Vanochtend zat ik voor ik het wist al in de vreselijke mand, nou ik heb even laten weten dat ik het niet mee eens was. Ook bij de dierendokter heb ik me niet zomaar laten prikken hoor, ik heb telkens mijn poot teruggetrokken maar uiteindelijk is het de dierendokter wel gelukt om bloed van mij te stelen. Gelukkig is de uitslag goed en mag ik zelfs iets minder medicijnen en ik hoef pas over 3 maandjes weer terug voor controle. Is je reenoovatsie dan klaar Bolle? Dan kom ik echt wel jou kant op. Nu ga ik maar even lekker bijkomen, mijn vrouw wil knuffels nou daar kan ze de hele dag op wachten, mij in een mand stoppen en dan nu lief doen, daar trap ik niet in hoor.
   Groetjes en een poot van jullie vriend Oliver.

   1. Hoi Oliver,
    Toen je gisteravond niet kwam, had ik al begrepen dat je vrouw je door had. Jammer, maar ja, nu weet je wel dat de uitslag van het bloed goed is. Gefeliciteerd joh! Over drie maanden is de renovaatsie bij Bolle vast wel klaar, en in zijn tuin kan je nog veel beter verstoppen dan bij mij op zolder. Al heeft mijn vrouw mij vorige week wel heel lang lopen zoeken, en ze liep vlak langs me, gaaf joh πŸ™‚ !!!
    Als je helemaal bijgekomen bent, zou ik je vrouw toch maar gaan knuffelen. Als ik naar de dierenarts moet, vindt mijn vrouw het net zo erg als ik, zeker als er geprikt moet worden!! Maar het blijft een rotstreek πŸ™‚ .
    Bedankt voor het bericht, en ga er maar van genieten dat je drie maanden niet in die enge mand hoeft.
    Kopjes voor jou, je broers en je zussen, en ook eentje voor je vrouw van je vriend Vlo.

   2. Hoi Oliver, dankjewel voor je updeet. Jammer dat het niet gelukt was om weg te komen naar Vlo, maar nu weet je wel dat je minder medisijnen hoeft te nemen, dat is toch wel super!
    Over drie maanden moet die reenoovaatsie wel klaar zijn bij mij, en dan proberen we het gewoon opnieuw.
    Heel veel knuffels van mij, ook voor je broers en zusjes, maar de meeste voor jou, omdat je naar de dokter moest.
    O ja, en ik denk dat je vrouw het niet kwaad bedoelt, maar dat ze wil dat je gezond blijft. Misschien kun je straks een klein knuffeltje geven aan haar? Als je een snekje hebt gekregen voor de schrik? Ik vind het ook nooit eerlijk, ineens zit je in zo’n mand terwijl je dat helemaal niet wilt!
    Lieve kopjes van Bolle.

  2. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: zo was het helemaal vannacht het moest er echt uit en toen was het er ook uit!! Ik ben geen diva dat is dus weer anders begrijp ik nou. Ik hoop wel dat Kruimel het goed vindt dat de katermannen wel oermiauwen!! pootjes van mij

 6. Ooooh Bert,

  jij meewwwt recht in mij hart. Jij foel jou eigen oer en dan bennie jou eigen lei-jon king. Jij heb zofeel oer in jou eigen. Het zit diep in jou binnenin Bert. Dattie er nie altijd bij kan maar soms foel jij dattie eruit moet. Dan kan jij nie anders en niemand hou jou eigen teege.
  Mij poesehart ga renne en rolle assie jou eigen zo hoor. Dan kom alles in mij eigen tot mij leeve. Dat is mij oer Bert. Mij hart fersta jou oer

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje wat bijsonder dat je mijn oer verstaat dan weet ik weer waarom juist jij en ik verkering hebben!! Het is dat oer in mij en overdag als ik gewoon slaap dan foel ik het niet maar vannacht opeens wel. Toen moest het er echt uit en nou ben ik weer moe. Wat snap je mij toch goed!! je Bertje

 7. Hallo Bert,

  O wat goed van jou zeg dat jij een hele grote leeuwenbrul hebt gegeven. Nou weet iedereen in de straat dat jij er woont en dat ze daar heel veel rekening mee moeten houden. Hopelijk hebben de werkmensen van de garage dat ook gehoord bij hen thuis en zullen ze eens wat minder herrie maken.
  Ik vind het ook zo fijn om regelmatig eens goed te Jippebrullen, ik doe het eigenlijk wel iedere dag even en dan ren ik al brullende door het huis. Maar toen vrouwtje zondag avond heel laat thuis kwam toen het al pikke donker was, heb ik heel hard staan te brullen achter de deur en heel lang hoor. Ook toen ze al bij mij binnen was en ik bleef maar bij haar in de buurt, ikke wat wat bang geweest zegt vrouwtje omdat ik voor het eerst in de pikke donker hier alleen was. Vrouwtje noemt het brullen van mij: stoom afblazen van alle vervelende gevoelens of omdat ik heel blij ben.
  Nou Bert ik kan me indenkeren dat je er je heel moe van was geworden, hoe fijn het ook was. Ja dan heb jeveel knuffels nodig. Ik krijg ze ook dan van vrouwtje.
  Nu ga ik veel slapen want ik had grote controle van de vogels in de tuin. O Bert ze hebben alles al weer opgepikt van wat vrouwtje gisteren had klaar gemaakt voor ze, en nu moeten ze maar tot vanmiddag wachten zegt vrouwtje.
  Fijne slaapdag voor jou, want jij was ook al zo moe van een zware werk nacht en welterusten knuffel van vrouwtje en slaappoot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip als jij zo veel brult dan heb je ook veel oer in je dat er dan uit moet. Ook als je bang bent en ik denk dat je vrouw volgende keer wel een klein lampje voor je aandoet dat heb ik ook op de slaapkamer wegens dat het anders te eng is. Ja dat zeg ik gewoon ik heb nog steeds angstklachten. Vandaag moet ik slaap inhalen en ik heb hier geen grote vogels gelukkig!! poot van je vriend Bert

   1. Bert, daar heb vrouwtje nooit zo aan gedacht, ze gaat komende week als ze boodschappen moet doen een nachtlampje kopen voor mij. Dank je voor jouw goede tip hoor. Gepoot Jip

   2. Hoi Jip en Bert, ik heb ook nachtlampjes. Eentje in de woonkamer en eentje in het gangetje. Dat was voor mijn Molletje, toen ze deement werd. Maar ik vind het ook fijn als er een lampje is. En soms ook nog de raadioo, dan hoor ik niet allerlei enge geluiden.
    Als je bang bent hoef je je daar niet voor te schamen, hoor! Iedereen is wel eens bang, ook teigers.
    Lieve kopjes voor jullie allebei van Bolle,

 8. O Bert, wat superstoer dat je zo’n harde meww deed! En dan ook nog midden in de nacht, dan klinkt het nog veel harder.
  Ik zou ook wel zo’n grote stem willen hebben, maar ik heb een kleine stem. Ook als ik oer ben. Maar ik heb wel een grote buik, en dat is misschien ook wel oer. Denk je dat dat kan Bert, dat je een oerteiger bent met een kleine stem, maar een grote buik? Ik hoop van wel!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, mijn mening is dat het kan dat je een kleine stem hebt en toch oer bent. Dat is juist heel goed als je in de tuinjungle bent en je schrikt beivoorbeeld dan moet je geen hard lawaai maken maar juist zacht. Een grote buik is belangrijk dan heb je reserve. Dus ik vind je een katerman met oer. oerkopje van mij

   1. Bert, nou ben ik best opgelucht! En je hebt gelijk van de tuin, daar moet ik soms heel stilletjes zijn. Als ik iets zie dat ik moet kontrooleren, en ik wil niet dat iemand me ziet of hoort.
    Dankjewel, Bert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *