Kater Bolle over als je flehmt

flehmt

Katten kunnen heel goed ruiken, dat weet iedereen wel denk ik.  Als kat zijn je oren en je neus belangrijker dan je ogen.

Wij ruiken veel beter dan mensen, wel ongeveer vier keer zo goed. Maar net weer iets minder goed dan een hond. Dat hebben mensen onderzocht. Ik denk trouwens dat dat van die honden niet klopt. Ik merk meteen dat de hond naast mij in de tuin is, ook als ik hem niet zie. Hij weet niet dat ik er ben als hij mij niet ziet. Wie ruikt er dan beter, vraag ik me af!

Snufsnufsnuffen

flehmtWanneer ik in mijn tuin kom ruik ik meteen of er andere katten zijn geweest. Ik ruik welke katten er zijn geweest en zelfs wanneer en hoe lang ze zijn geweest. Ik weet ook hoe ze zich foelden toen ze in mijn tuin waren, door wat ik ruik. Natuurlijk ruik ik ook of er muisjes of andere dieren hebben gelopen.
Soms loop ik met mijn neus door het gras te snufsnufsnuffen. Ik lijk wel een hond, vindt mijn vrouw. Ik maak lange strepen door het gras met mijn neus op de grond. Net zolang tot ik weet wie daar heeft gelopen. Als ik vind dat het iemand is die daar niet hoorde te zijn ga ik snel op mijn buitenweecee plassen. Dat het mijn tuin is, betekent dat.
Ik ga bijna nooit meer op mijn binnenweecee nu het buiten niet meer koud is. Alleen kijk ik af en toe even of er niet misschien iemand anders op is gegaan, je weet nooit. Gelukkig is dat nooit zo, maar voor de zekerheid doe ik even een plas en krab ik ekstragoed in de korrels. Dat iedereen weet dat het mijn weecee is.

Nieuwe geur

In huis ken ik alle geuren. Ik weet hoe het hoort te ruiken en ik weet ook meteen wanneer er iets nieuws is. Toen ik net bij mijn mensen woonde was ik heel erg bang als er iets nieuws in huis was, met een nieuwe geur. Dan rende ik meteen naar buiten. Nu niet meer, nu ga ik er aan snuffelen. Als ik weet hoe het ruikt ben ik er niet meer bang voor.

Vertrouwen

Ik ben wel makkelijk van vertrouwen met geuren, zeggen mijn mensen. Als ze me iets voorhouden strek ik mijn nek en ruik er aan. Als mijn mensen dat bij Pop deden trok hij al meteen een fies gezichtje, zonder er aan te ruiken. Mij Mol dijnsde achteruit, ze noem je flehmtdat. Alleen GroteBeer rook overal aan. Net als ik dus. Ik vind het ook niet erg als mijn mensen par-fum ophebben. Dat doen mensen op zichzelf dat ze lekker ruiken, gek hè? GroteBeer ging altijd kopjes geven aan mijn vrouw op de plek waar ze par-fum op had, hij vond het heerlijk. Hij deed haar dan vaak zacht bijten in haar pols, zo lekker vond hij het. Mijn vrouw zei altijd dat Beer een goede smaak had.
Ik ruik aan alles wat me wordt voorgehouden, maar ik geef niet echt een mening. Alleen als ik het superlekker vind wil ik het opeten of eraan likken. Ik heb een keer aan eis gelikt, van mijn vrouw. Het eis was koud en smaakte heel biesonder. Jammer dat mijn vrouw het zag en het weghaalde. Sjips vind ik ook heerlijk om aan te likken, ze ruiken zo lekker naar fet en zout. Oleiven vind ik spannend om te ruiken, en soms denk ik zal ik er eentje opeten maar dat doe ik toch maar niet.
Datzelfde heb ik met me-loen.

Flehmen

flehmtBehalve dat katten veel beter kunnen ruiken dan mensen kunnen we nog iets dat mensen niet kunnen. Op de footoo kan je zien dat ik dat doe. Ik weet zelf natuurlijk heus wel wat ik doe, maar niet hoe mensen dat uitleggen, dus mijn vrouw vertelt dat nu eventjes:
“Flehmen doet een kat met het orgaan van Jacobson”, zegt ze. “Dat zit in het verhemelte van een kat. Daarom houdt een kat dan zijn bek een beetje open, en zijn neus steekt de lucht in.”
Als ik flehm doe ik een geur proeven, zo is het eigenlijk. Dan weet ik nóg beter wat ik presies ruik.
Mijn mensen moeten er altijd om lachen, omdat het er een beetje dommig uitziet. Zeggen ze.
Als kat weet je wel beter.

Fanielje

Mijn mensen ruiken trouwens ook aan mij. Vooral mijn vrouw. Ze zegt dat mijn buik naar fanielje ruikt, en mijn hoofd naar warme lucht. En mijn voeten ruiken naar mezelf, een beetje droogzoetig. Soms ruikt mijn vrouw dat mijn man me heeft geaaid, omdat de geur van zijn zeep dan aan mijn haren zit. En andersom ook.
Wij hebben een eigen geur, mijn mensen en ik. Die is gemaakt van hoe wij alledrie ruiken, en ons huis en mijn tuin. En dat dan allemaal door elkaar. Dat is voor mij de allerlekkerste geur die er is. Een geur van veiligheid en famielie. Het is de geur van geluk.

flehmtLieve Sparkle

Afgelopen donderdag is Sparkle een ster geworden.
Sparkle antwoordde altijd op de blog. Ze was een mooie, dappere poes. Ze moest altijd veel meediesijnen nemen en deed dat supergoed. Maar nu kon haar lijfje niet meer beter worden.
Sparkle is weer met haar broer Fynn, ze staan vast naast elkaar te twinkelen.
Maar hier op aarde wordt ze gemist. Het meeste natuurlijk door haar vrouw en haar zus Muzette.
Daarom stuur ik ze heel erg veel lieve zachte kopjes om ze een klein beetje te troosten.

Ik zal Sparkle nooit vergeten.
Tot ziens, lieve Sparkle!

18 thoughts on “Kater Bolle over als je flehmt

 1. Lieve Bolle,

  wat hebbie weer jou mooie verhaal geschreeve van jou fleeme. Jou letters sta presies goed en jij vertel ons allemaal wijse dinge. Mij vrouw heb ook mee geleeze want zij zeg Loes jij doe het ook. En Floris en Zusje en jij heb er selluf jou errug nie in. Ik zeg jou eerluk, mij vrouw doe het ook, zij ree-aa-geer heel errug op assie ies ruik. Maar zij zeg Loes mense fleeme nie. Bolle, jij kan mij eigen nog meer fertelle.
  Van me eigen vin ik ruike belangrijk. Als mij vrouw in mij keuke sta en zij maak ies foor ze eigen, ga ik wel kijke assie lekker ruik. Anners kom ik er nie foor uit mij denkpaal. Maar van mij eigen worssel ik al mij leefe lang met mij groonies niesziek zijn. Jij heb het nie in jou gaate Bolle maar assie jou neus fol fies heb kan jij nie zo goed ruike. Dan ben ik wel stiller van mij eigen en mij vrouw zeg, Loes dan beweeg jij nog minder. Jij ben ook minder aa-lert. Ik vinnut soms wel moeiluk Bolle maar van mij eigen weet ik nie beeter. Als mij neus goed is ga ik wel snuffele aan dinge en van mij eigen ben ik nie bang als mij vrouw ons ies laat ruike. Maar ik ben wel foorzichtig en mij vrouw zeg, Loes jij ben aftassend.
  Zusje heb ze groose ruiker en zij fleem ook. Zij kom oferal op af. En mij broer Floris heb misschien wel ze deemenzie, ze neus werek nog goed. En hij fleem ook, hij heb nog veel oer in ze lijf. En hij snuffel nog en hij ree-aa-geer erop. Maar hij kan nie alles meer begrijpe weeges ze deemenzie. Mij vrouw zeg, jullie fleeme alle drie op jullie eigen manier. Van mij eigen zeg ik, alle fier!

  Bolle dank jou wel foor jou mooie, wijse verhaal. En dattie Sparkle nie fergeet. Van mij eigen foel ik mij ferdriet in mij hart en in mij kop. Sparkle was zo een lieve poes en mij kanjerdinnetje. Ik zeg jou eerluk, mij hart is van ze slag. Mij hart heb ferdriet, Hoop dat Sparkle foel hoe errug zij gemis wor… heel errug gemis wor!

  Lieve Bolle vandaag krijgie mij kopjes met mij traan aan mij snorhaar maar het ruik naar fanieljefla want het is ook foor Sparkle. En foor jou vrouw, jou menseman en jou Ooma. Alles kom goed assie weer door jou ferdriet heen ben….

  Loesje

  1. Hoi leve Loes, ik vind het superknap dat je altijd blijft eten ook als je groonies bent. Ook als je neus helemaal dicht zit, en je niertjes zijn een beetje oud. Dat is zeker weten biesonder, daar mag je best trots op zijn.
   Doen jullie drie ook fleemen? Ik doe het zelf vooral in mijn tuin. Er is hier vlakbij een restoorant en overdag zijn ze al eten aan het maken. Soms komt er dan een geur in mijn tuin van allemaal lekkere dingen en dan zit ik zoals op de footoo. In de keuken van mijn mensen worden alleen groene dingen enzo gebakken, daar vind ik niks aan,
   Mijn vrouw doet ook een beetje fleemen, net als jouw vrouw. Maa rtoch kunnen ze niet zo goed ruiken als wij, grappig is dat. Nou ben ik benieuwd of mensenmannen het ook doen!
   O Loes, wat verdrietig hè van Sparkle, ze was zo dapper met altijd haar meediesijnen en prikkies. Nu moeten haar vrouw en Muzette opnieuw gaan wennen. Eerst toen Fynn een ster werd, en nu Sparkle. Maar ik denk dat Sparkle en Fynn over Muzette en hun vrouw waken. En Sparkle heeft zo een mooie naam om te twinkelen!
   En dan is het ook nog presies een jaar geleden dat beebiePop een ster werd. Ooo, er zijn zoveel sterren, ze zijn met zovelen. Ook dit jaar al; Vlo, Fynn, Sparkle, Sjakie en nog veel meer vriendjes zijn een ster geworden.
   Maar nu moet het eerlijk waar afgelopen zijn dit jaar, vind ik.
   Lieve Loes, je krijgt van mij heel veel lieve kopjes met warme slagroomsaus. Die is zo weg te slobberen, of je nou kan ruiken of niet. En het is warm, als troost voor dat je kanjerdinnetje Sparkle een ster is geworden. Het is voor je hele famielie, en het is van Bolle.

 2. Lieve Bolle, wij willen ook altijd aan alles ruiken. Behalve Bas, tenminste dat dachten wij altijd. Maar nu zat Bas gisteren lekker op het balkon en ineens ging zijn neusje de lucht in, volgens ons rook hij het buiten zijn en de lekkere frisse lucht. Hij is nu heel vaak op het balkon, en gaat dan precies op het plekje zitten waar het warm is. Onze vrouw zegt dar wij alle zes heel lekker ruiken behalve als we op de weecee zijn geweest. Hihihi. Als onze vrouw kip eet, dan ruiken wij dat meteen en gaan dan heel dicht bij haar zitten, soms krijgen wij dan een stukje. Bikkel en Bjarne vinden yoghurt en pap lekker ruiken. En slagroom natuurlijk, maar dat krijgen wij bijna nooit. Als de geurtjes maar vertrouwd zijn Bolle, dan is het goed. Dan voelen wij ons fijn.
  Wij gaan vandaag lekker op het balkon en rieleksen. Fijne dag Bolle.
  Knuffels van ons allemaal

  1. En nog even over Sparkle, wij missen ons lieve vriendinnetje ook heel erg. Maar we vergeten haar nooit en ze zit voor altijd in onze hartjes. Net als al onze andere vriendjes en vriendinnetjes die al eerder over de regenboogbrug zijn gegaan.

   1. Hoi lieve bende, wat super dat Bas het zo fijn vindt op het balkon! En dat hij zat te fleemen, want zo klinkt het wat hij deed.
    O, vindt jullie vrouw ook dat jullie niet lekker ruiken als jullie op de weecee zijn geweest? Dat zeggen mijn mensen ook altijd van mij, daar kan je tocn aan merken dat mensen anders zijn dan katten. Katten ruiken ALTIJD lekker, dat is gewoon zo.
    Mijn mensen zeggen altijd dat ik het lekkerste ruik als ik in het zonnetje heb gelegen, dan ruik ik naar schone spulletjes uit de wasmasjien.
    Ik heb nog nooit kip gegeten van mijn mensen, alleen van mezelf. Mijn mensen eten alleen groene planten enzo, daar is helemaal niks aan. Maar sjippies of eijs of kaas, daar probeer ik altijd aan te snuffelen en te likken. Wat flauw dat jullie bijna nooit slagroom krijgen, ik ook al niet. Maar ik lust het wel!
    En jullie zeggen het presies goed: het fijnste is het als je alle geurtjes kent en vertrouwt.
    Fijn dat jullie ook aan Sparkle blijven denken, en aan alle andere sterren. Dat foelen ze vast, dat ze niet worden vergeten!
    Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Oliver, Kruimel en Juultje, ik hoop dat jullie een zonnetje hebben vandaag, en dat jullie lekker kunnen rieleksen! Heel veel knuffels terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.
    Pee Es: Bjarne, ik vind het zo superlief dat je Bas helpt om weer terug te komen naar de woonkamer, als hij de weg kwijt is!!

    1. Dank je wel Bolle, ik ben dat een keertje ineens gaan doen toen Bas helemaal in paniek op de gang aan het miauwen was. En nu doe ik het elke keer vanselluf als Bas in paniek is en de weg een beetje kwijt is. Dan wordt hij weer rustig en dat geeft mij een fijn gevoel. Mijn vrouw vindt het ook heel lief van mij en is trots op mij dat ik zo goed op mijn oudere broer pas. En dan voel ik me ook fijn.
     Poot van Bjarne.

     1. Hoi lieve Bjarne, je hebt zeker weten kompliementen verdiend dat je Bas helpt! Als je oud wordt en misschien een heel klein mieniebeetje in de war bent is het fijn als je broer je komt helpen dan foel je je weer veilig.
      Dus ik snap dat je vrouw trots op je is!
      Poot terug van Bolle.

 3. Lieve Bolle, Floortje en ik hebben jou blog weer met veel plezier gelezen, ik lees Floortje altijd voor. Van dat flehmen dat wisten we niet, nu begrijp ik ook waarom Floortje soms zo kijkt, echt een beetje dommig. Zo leren wij nog steeds van elkaar. Wij kenden Sparkle nog niet zo lang maar wij zullen haar missen, zij was ook ons dinnetje en nu voor altijd in ons hart. Fijne dag lieve Bolle, samen met jouw mensen. Je krijgt een zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij..

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankuuwel voor de kompliementen, daar ben ik heel blij mee.
   Mijn mensen moeten altijd een beetje lachen als ik flehm, wegens dat het er dommig uitziet. Maar eigenlijk is het juist heel slim. Mijn vrouw had opgezocht wie er nog meer flehmen, en dat zijn honden en slangen en haagedissen enzo. Maar die doen het met hun tong naar buiten, dat is wel biesonder. Ik heb mijn tong wel eens naar buiten, en ik heb niet het gefoel dat ik dan beter kan ruiken. Maar ik ben ook geen slang of haagedis natuurlijk.
   Fijn dat jullie ook aan Sparkle blijven denken, zo blijft ze er altijd bijhoren.
   Ik ben vandaag al de hele dag in mijn tuin, want er is ineens weer zon! Ik hoop dat er bij jullie ook een zonnetje is.
   Lieve dames, jullie krijgen heel veel lieve zachte kopjes van mij, Bolle.

 4. Dag lieve Bolle.
  Ik vind ruiken super belangrijk.Ik heb dan ook een hele goede neus gekregen.En dat is maar goed ook,wegens het feit dat mijn ogen slecht zijn.
  Lieve Bolle en vrouw van Bolle,dank je wel voor de mooie letters over ons Sparkle.
  Iedereen op de blog en FB leeft met ons mee.
  We delen hier lief en leed.Vandaag nog extra veel omdat het een jaar geleden is dat lieve kleine Poppy,het broertje van Doorie ,de Regenboogbrug over ging….dat is moeilijk voor Doorie en zijn vrouw en manmens.

  Mijn scullary girl is nog in sjok van alles,en ik mis mijn zus ook.We zijn nog nooit zonder elkaar geweest( nou ja,alleen toen Sparkle in het dierenziekenhuis moest blijven slapen,maar dat is al zo lang geleden.Nog voor Fynn bij ons kwam wonen…)
  Zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette

  1. Dag lieve vriendin Muzette, ja dat snap ik, dat voor jou je neus ekstra belangrijk is!
   En ik snap ook helemaal dat jij en je vrouw in de war en verdrietig zijn. Ook al wist jij dat je zus heel ziek was, toch is het heel raar en leeg als ze er ineens niet meer is. Jullie zijn veertien jaren samen geweest, je hele leven. En nu moet je opnieuw een evenwicht vinden, samen met je vrouw. Dat gaat vast lukken, maar dat heeft tijd nodig. Sparkle en Fynn wonen nu voor altijd in jullie hart. Ze zijn ver weg en ook heel dichtbij. Maar het is helemaal anders dan het altijd was.
   Gelukkig zijn de sterren nooit alleen. Sparkle heeft vast Fynn al gevonden, en jullie hondensterren. En beebiePop. Een prachtigmooie kleine beebie-ster.
   De sterren zien ons, en wij zien de sterren. Zo blijven we altijd met elkaar verbonden.
   Lieve Muzette, je krijgt van mij een hele grote berg zachte kopjes, voor elke keer als je verdrietig bent. Ze zijn ook voor kpje vrouw. Als ze op zijn maak ik nieuwe voor jullie, je mag er altijd om vragen. Want het is zoals je het schrijft: we delen hier lief en leed. Dat hoort ook zo, als je vrienden en vriendinnen bent. En geen enkele ster wordt vergeten!
   Een troostkopje voor jou en je vrouw van Bolle.

 5. Lieve Bolle. Wat sta je weer mooi op de foto’s! En dat van dat flehmen, dat kon frau net als de frau van Floortje nog niet. Als iets vies is dan trek ik m’n kopje naar achter. En als het lekker is dan dauw ik m’n kop er gewoon in hihi.

  Heel veel kopjes voor Muzette en voor Doorie <3

  Pootje van mij voor jou, Bolle.

  1. Lieve Minnie, ooo dankjewel dat je zegt dat ik mooi op de footoos sta. Mijn mensen zeggen vaak dat ik op elke footoo wel een andere kat lijk, maar toch ben ik altijd mezelf!
   Je hebt helemaal gelijk dat je je kopje naar achteren trekt als iets vies ruikt. Want waarom zou je aan iets vies gaan ruiken, dat is helemaal niet logies. Maar het is weer nóg logieser dat je je kopje er in dauwt als het lekker ruikt. Want als het lekker ruikt smaakt het vaak ook lekker!
   O ja, mijn vrouw zegt net dat de enige keer dat ik mijn kop niet uitsteek om te ruiken is als ik mijn meediesijnen tegen haarballen krijg. Die zitten door mijn eten en ik hoef geeneens van dichtbij te ruiken om te weten dat ik het NIET lust. Knap hè?
   Fijn dat je ook pootjes stuurt aan Muzette, en natuurlijk ook aan Door!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je frau, en een breed dik pootje terug van Bolle.

 6. Wat een verhaal Bolle!!!!
  Tja met dat ruiken is wat he??
  Wij gluren wel eens door de schutting naar de buurhond maar die heeft dat ook niet in de gaten dan!!! Dus honden ruiken niet altijd beter hoor!!!
  Het is bij ons ieder verschillend wat we lekker vinden maar onze Tica en Izzy zijn echte lekkerbekken.
  Ze eten ijs, kaas, smeerkaas, ham, eigeel, yoghurt, boter en nog veel meer.
  Maar wat wij allemaal niet lekker vinden ruiken is sinasappel of mandarijn en banaan………bbbbrrrrr!!!!!

  Sparkle en Fynn stralen nu als prachtige sterren aan de hemel!!!
  Onze hartjes ❤❤❤❤❤❤zijn bij mevrouw Mia en Muzette!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, als eerste wil ik Belle en Dopey feliesiestaarten! Want jullie zijn vijf en vier geworden, dan is het feest. Ik hoop dat jullie een superfeest hebben vandaag!
   En ik vind het goed om te lezen dat de buurhond jullie niet ruikt, want nu weet ik helemaal zeker dat katten beter ruiken. En ook nog slimmer zijn, want jullie kunnen door de kiertjes gluren en ik ook. En de honden hebben geeneens iets door!
   Tica en Izzy, dat klinkt lekker wat jullie allemaal lusten, vooral boter en smeerkaas.
   Mandarijn en sinasappel dat ruikt eerlijk waar superfies, net als sietroen. Dat ruikt allemaal sgerp, het doet pijn aan je neus vind ik. Net als iets met prik erin, dat je als mens kan drinken. Banaan ruik ik altijd als mijn man het eet, maar ik wil er niet van proefen.
   Fijn dat jullie ook aan Sparkle en Fynn denken. En aan Muzette en mevrouw Mia, want die hebben veel verdriet. En met zes ♥️ hebben ze daar vast steun aan!
   Lieve Moby, Belle, Dopey, Izzy, Tica en Panda, een heeeeeele dikke knuffel terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 7. Hallo vriendje Bolle,

  Hier vriendje Jip die ook zulke goede oren en neus heeft, vrouwtje zegt dat is super goede oren heb, want als ik heerlijk bij vrouwtje lig te genieten en een beetje soezelen dan kan ik zomaar omhoog springen en roetsj weg racen. Vrouwtje snapperde daar lang niks van waarom ik dat deed en dacht dan dat ik bang was. Nou ja bang, ikke ben dan boos, ikke had dan een poes of kater door mijn tuin horen lopen, Jij weet ook dat wanneer er een muisje door jouw tuin wandelt dat je die dan niet alleen ruikt maar ook hoort. Ikjes weet niet of ik je al had vertelt dat ik nu ook nog een kater door de tuin zie wandelen. maar gelukkig loopt die alleen door de tuin op doorreis, Ik ga hem maar eens miauwen dat hij doorreis brokjes moet neerleggen. Poes is gewoon een beetje goed brutaal die gaat gewoon in mijn tuin slapen ef gaat op jacht. Nou ik vind dat niet netjes en miauw dat er niet gejaagd mag worden in mijn tuin.

  Maar ruiken ja dat klopt, ik snuffel ook steeds aan vrouwtje als ze thuis komt en weet ik door mijn snuffen waar ze is geweest, of ze nu boodschappen gaat doen of naar de poesjes gaat, maar sinds een paar weken ruikt dat anders ik mis vriendje Sjors zijn geur, vrouwtje zegt steeds Jip Sjors is niet meer bij zijn vrouwtje en 2 vriendjes, Sjors is nu ook een ster. Nou ikke vind dat verdrietig, want ik weet dat vrouwtje hem ook erg mist als ze daar is. Maar vrouwtje werkt ook bij mensen die sinds een paar weken eens blafsnuit voor een lange tijd te logeren hebben. Nou dat vond ik niet zo fijn toen ik dar snuffelde, Je weet ikke ben bang voor blafsnuiten, Maar na veel snuffelen was de ruik toch wel goed en ik weet dat vrouwtje gelijk heeft dat het een lieve hond is die niemand kwaad zal doen, maar ik heb wel miauw gedaan, vrouwtje je mag veel knuffelen en gaan wandelen en spelen met blafsnuit, maar je mag die blafsnuit niet meebrengen. Oke heeft ze geloofd.

  Flehmen, dat doe ik nooit, maar mijn vorige vriendje Thomas en Brammetje deden dat ook en de poezen Japie en Joris ook. Neus omhoog en bekkie een stukje open. Vrouwtje zei, ze doen de snuffel goed in de koppies laten doorkomen en nagenieten van het ruikje. Ik snapper het niet, want ik ken het niet, ik hoef ook niet alles te weten en te doen hoor.

  Wel Bolle het is weer een hele schrijf geworden en nu ga ik nog vlug in de vensterbank wat controle doen van de tuin en dan hopelijk bij vrouwtje op schoot een slaap doen voor we naar ons Jippebed gaan.
  Jij met vrouw en manmens een fijne avond en geniet vannacht van je tuin en alle dieren die komen. Heel veel lieve groetjes voor jouw mensen van vrouwtje en ik mag niet vergeten een grote knuffel voor jou mee te sturen.
  Grote zachte poot en kopstoot van je vriend Jip

  1. Dag lieve grote vriend Jip, ja dat ken ik wel dat ik ineens naar buiten rees. Maar onze Pop die had dat nog veel erger. Die kon helemaal diep liggen te slapen in de slaapkamer en dan kwam hij ineens voorbij mijn mensen rennen omdat buiten een kat over het dak van het schuurtje liep! Als kat ruik je dat en hoor je dat.
   Wacht maar af Jip, als je buiten in je ren mag dan kan je laten merken dat je tuin van jou is, en dat er niet zomaar doorheen mag worden gelopen en al helemaal niet zomaar gejaagd. Je kan overal kopjes geven en overal plassen zodat iedereen weet hoe het zit. Of je kan afspraken maken dat ze op bepaalde tijden door je tuin mogen, en op andere tijden niet.
   En misschien ga je buiten ook flehmen, als je allemaal nieuwe luchtjes ruikt.
   Dat je geen blafsnuit in huis wilt, dat snap ik heel goed. Ik vind ze zelf ook grieselig.
   O, en wat verdrietig dat Sjors een ster is geworden. Er zijn dit jaar veels te veel sterren bijgekomen vind ik. Vlo, Fynn, Sparkle en Sjors en nog veel meer. Nu moet het maar afgelopen zijn!
   Lieve Jip, welterusten voor straks, en heel veel kopjes en pootjes voor jou van je grote vriend Bolle. Voor je lieve vrouw een grote knuffel terug, en mijn mensen sturen jullie allebei heel veel lieve groetjes en een boel aaitjes voor jou!

   1. O ja, en ik heb pas goed gerend en gesprongen voor onze Formule2! En ik kan ook een nieiwe truuk: mijn vrouw gooit een tasje van stof over me heen en zo vang ik dan mijn veren, stoer hè? Ik vind het superleuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *