Wat ik doe als ik niet op de film wil (video)

film

Ik leef mijn leefe thuis en ik ben nou ook een mediakater geworden. Ik ben een keer op teevee geweest. En ik sta in boeken. Foto’s en film vind ik leuk, maar ik wil het niet altijd. Wat doe ik dan?

Mediakater

Eerst moet ik uitleggen wat een mediakater is want zelf wist ik het vroeger niet. Dat is dat je op Feesboek zit en op Twitter en op Instagram en op YouTube zo kunnen anderen zien hoe je leefe is. En dan zeggen ze hoi en ze vertellen hoe hun leefe is, zo heb je contact en dan ben je samen en je kunt toch thuis blijven. Voor mij als binnenjongen is dat belangrijk.

Zelfvertrouwen

Vanaf meteen toen ik bij mijn vrouw kwam wonen, maakte ze foto’s van mij. En filmpjes. Zo ontdekte ik dat poseren leuk was, dan heb je heel erg intens aandacht voor elkaar en daarna doe je knuffels. Dus dat is fijn.
Maar toen kreeg ik meer zelfvertrouwen. Dat is meer gefoel voor wat je wilt en niet wilt en dat je weet dat je dat mag zeggen. En ik foel soms dat ik geen zin heb in film. Dus wat ik dan doe dat ziet u op de film dan ga ik gewoon ergens anders heen.
Kunt u ook meteen zien hoe erg ik verhaar.

(tekst loopt door onder video)

“Hè Bertje,” zegt mijn vrouw dan. Zij wil filmen. Ik niet.

Langzaam

Ik lag net lekker te rusten en aan van alles en aan niks te denken en toen kwam die camera in mijn gezicht. Dus dan kun je als katerman gaan blazen dat je boos bent maar zo ben ik niet thuis.
Dus ik ging heel langzaam weg. En ik deed ook even rekken en strekken dat het superduidelijk is dat ik even wat anders ging doen.

Even later ben ik een kopje aan mijn vrouw gaan geven, wegens dat ik samenwoon en dan moet je rekening houden met hoe je je foelt en hoe je vrouw zich foelt. En alles was weer helemaal in orde en gezellig tussen ons en dat was het eigenlijk ook de hele tijd al.

14 thoughts on “Wat ik doe als ik niet op de film wil (video)

 1. Hoi Bert,
  Wij kunnen ons voorstellen dat je ook wel eens geen zin hebt om te poseren voor een foto of een film van je te laten maken.
  En hoe mooi is het dat je zoveel zelfvertrouwen hebt om dat ook duidelijk te maken aan je vrouw en dat je vrouw dan ook stopt.
  Dat heet respect hebben voor elkaar!!!
  Lief dat je dan toch even gaat knuffelen met je vrouw…….dat is altijd goed!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ja knuffelen is altijd goed en soms is het superbelangrijk dat je van elkaar weet alles is in orde ook al zei de een nee en de ander ja. Ik foel nou dat ik mag zijn zoals ik ben en dat is heel biesonder en belangrijk en folgens mij hebben jullie dat ook,
   pootjes van mij
   Bertje

 2. Hallo Bert,

  Wat ben ikjes blij dat jij ook wel eens geen zin hebt om op de foto of film te gaan. Ja natuurlijk als je een beroemde kater bent moet je vaker op een foto of film, maar je hebt ook eggies kater rechten. Fijn dat jouw vrouw jou dan snappert als jij aan geeft vandaag niet. Hier in huis is het zo, alleen ik wil meer niet dan wel,Ik ga ook weg, draai mijn koppie ok of ga boos kijken. Gelukkig snappert vrouwtje het en stopt ze ermee. Foto’s die ze van mij heeft zijn meestal van dat ik het niet in de smiezen heb, ik ben dan met mijn kop ergens anders mee bezig en ja die foto’s die krijg jij dan ook te zien.
  Ikjes denk dat de meeste poezen en katers er niet zoveel aan vinden hoor.
  Zo het is nog vroeg, maar ik ga maar weer eens verder met mijn Jippe taken, want buiten gaat alles door en moet ik het goed in de gaten houden.Bert fijne dag en veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip misschien heb jij gewoon geen gefoel voor mediakater zijn. Dat kan best, maar ja hoe gaan die dingen als je samenwoont, dan doe je wat voor elkaar en zo heb je dan toch dat er foto’s van je in de meedieja komen. En eerlijk waar, ik vind het leuk. En heel veel vrienden ook. Dan ben je via de meedieja met elkaar samen ik hoop dat jij dat gefoel dan ook hebt dat helpt misschien,
   pootje van je vriend
   Bert

 3. Lieve Bert,

  wat bennie toch sterrek geworre en jij heb zofeel selluf fertrouwe, jij laat jou eigen meening zien en hoore. Assie mediakater ben wil iedereen ies van jou eigen Bert. Jij ben bekend en jij kom op jou feesboek en op nog feel meer. Jij heb er jou dagtaak aan. Jou vrouw wil jou leeve laate zien aan al jou fens. Dan moetie pooseere Bert, maar jij heb ook jou eigen leeve en jou eigen gefoel. En soms hebbie gewoon geen zin en moet jij daar eerluk ofer kunne zijn. Jou vrouw ken jou eigen zo goed, zij begrijp jou en zij heb respek. Zo hoor het ook want assie jou heele dag in jou spotlicht moet staan hebbie geen leeve.
  Mij vrouw doe het ook Bert. Van mij eigen vin ik er niks aan. Maar zij zeg Loes jij heb nu jou fer-ant-woor-de-luk zijn. Daar hebbie wel ze punt maar jij heb ook jou eigen preifussie. Van mij eigen vin ik, pooseere foor jou mij jonge ga vanuit mij hart. Voor mij hoedjessjoow moet ik ook pooseere want jij moet weete of jou hoedjes passe. Gelukkig hellep mij Doorie want soms kan jij het nie alleen van jou eigen. Maar ferder wil ik mij eigen leeve.
  Mij erfaring is wel, jij kan soms beeter meewerreke want als jou vrouw iets in ze kop heb. En jij moet met jou vrouw afspraake maake. Foor jou eigen beswil…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje dat is waar, meewerken is soms het beste en dat doe ik dan ook soms, dat is voor de rust in het huis. En soms laat zij mij dan mijn eigen leefe hebben dat is ook voor de rust in het huis. Dat heb jij ook en nog meer als mediapoes. Ik vind jouw fotoos altijd supermooi vooral als je er een lief woordje voor mij bijzet. Maar de hoedjessjoow is keiveel werk en eerlijk waar dat is heel moeilijk maar je doet het toch en heel goed ook!! Heel veel vrienden kijken ernaar uit en ik ook,
   je Bertje

 4. Hajoooo oompie.
  Ikke posjeer al fanaf datte ik ag weeke auwt ben. Enne ikke seg hut eerluk… HETTE IS STOM.
  Sjoms benne ik het so sat oompie. Dan komp frauw weer mette kaamera. KLIK. En dan denk je nu isse het wel gnoeg. Nee… want se doet er nog een paar aggeraan.
  Fjeseluk. Sjoms ben ik hut so sat, dan ga ik bijte. En dan seg frauw oke… genoeg.
  Maar nu isse mamsie beesig mette de hoetjessjoow. Oooooh errug hoor!!

  1. ja jij hebt het nou zwaar Dorus dat snap ik, maar je mag best NEE zeggen. Dus dat je je kop wegdraait als er weer een kaamera komt. Dat snappen ze thuis best wel. Of je ogen dicht doen. Dat doet ome Bert ook.En tegen je mamsie mag je ook zeggen dat het te veel voor je is echt waar!!

 5. Lieve mediakater Bert, je hebt weer mooi geschreven, ik denk dat alle beroemdheden wel eens een dag geen zin hebben om te poseren. En dat zij dat, net als jij, gewoon ook zeggen. En dat dat ook begrepen wordt, met beiderzijds respect. Fijne dag lieve Bert, ook voor jouw frau, je krijgt een zacht kopje van Floortje en een knuffel van mij.

  1. hoi Ina ik vind dat Floortje altijd ontspannen op de foto staat vooral als ze ligt, net of ze weet: nou kan het, nou is mijn vacht in orde, en daar komen dan die mooie fotoos van!!
   pootje van mij
   Bertje

 6. Hoi Bert, wij willen ook niet altijd op de foto of op de film. Als we zien dat onze vrouw met de kaamera komt en wij hebben er geen zin in, dan lopen wij gewoon weg hoor. Dan snapt onze vrouw wel dat wij daar geen zin in hebben en dan legt ze de kaamera gelukkig ook weer weg. Soms vraagt ze of ze een foto mag maken, dan laten we haar maar even, dan is zij ook weer blij en als we meewerken zijn we er sneller van af.
  Groetjes en kopjes en pootjes van ons alle zes.

  1. Ja als ze het vraagt! Dan is het helemaal anders, wegens dat je dan respekt voelt en dat het ja of nee kan zijn net wat je gefoel zegt, dus dan is ja gemakkelijker. Soms gaat mijn vrouw zeuren of helemaal erg mij achterna lopen met de kaamera dat is echt erg hoor!! Maar als ik dan knorrig kijk houdt ze meteen op.
   kopje van mij
   Bertje

 7. Hoi lieve beroemde Bert, wat ben je stoer dat je gewoon opstaat en wegloopt,en dan ook nog ekspres heel langzaam. Zeker weten dat je vrouw dan snapt dat je er geen zin in hebt.
  En dan vind ik het weer nóg stoerder dat je later een kopje gaat geven. Dus dat je eigenlijk zegt dat je je vrouw tóch lief vindt. Gelukkig begrijpt je vrouw dat ook, en daarom zijn jullie een supertiem!
  Ik vind footoos en filmpjes ook niet altijd leuk, maar ik heb ontdekt dat als ik aan de kaameraa ga likken het meteen afgelopen is. Misschien een tip voor jou?
  Lieve kopjes zonder kaameraa van Bolle.

  1. hoi Bolle wat een goed idee likken aan de kaameraa, ik weet zeker dat mjn vrouw dan stopt. Dat ga ik doen als niks anders meer helpt. En je hebt het heel goed gezien, ik ging ekstra langzaam weg dat het heeeel duidelijk was dat deze jongen niet op de film wilde. Het hoefde verder ook niet die dag dus ik heb mijn zin en zij ook wat dat ik geen zin heb staat nou op film. Dat is een paaaraadoks zegt mijn vrouw. Dan geef ik maar weer een kopje, dat is altijd goed,
   katermanonderelkaarkopje van
   Bertje

Reacties zijn welkom