kater Bram vertelt over zijn speelgoed

speelgoed

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie toch een fijn wiekent hebben en gelukkig is het weer weer een beetje normaal. Als het kei hard regent dan blijf ik liever binnen.

Soms als het kei warm is dan vind nat worden niet zo erg maar als het koeler is buiten en ik wordt dan nat, dan vind ik het niet zo fijn. Dan blijf ik liever droog en binnen. Want binnen heb ik keiveel speelgoed en ik kreeg gisteren een nieuw speeltje.

Krieties

Eerlijk is eerlijk, ik ben heel krieties als het aankomt op nieuwe dingen. Maakt niet uit of het gaat om nieuwe speeltjes of eten of sneks of bedjes, alles wat nieuw is wordt eerst getjekt door mij.

Soort muis

speelgoedGisteren kwam mijn vrouw thuis met een nieuw speeltje. Het is een soort muis denk ik. Het is rond en klein. Het past in mijn bek. Het is grijs en rond en het is heel zacht. Op de voorkant zijn twee ogen, die zijn van zwarte stof. Dan zit er nog een staart aan. Deze is best lang en is gemaakt van dons. Allemaal kleine donzen veertjes, heel piepklein. Dat voelt ook mega zacht aan. De staart is ook heel soepel, het kan alle kanten op bewegen. En aan het einde van de staart zitten er grote veren aan. Deze zijn zwart en wit van kleur.
Ze ruiken nergens naar. De staart zelf trouwens ook niet. De kop, of het lijfje van dit speeltje is gevuld met ketnip, daar ga je van wiewen. Je weet wel, dat losse in je kop. Van de wereld af soort gefoel in je lijf. Lam en gaar en niks meer in je kop of lijf. Deze ketnip is niet zo heel sterk. Ik heb er aan geroken maar het doet niet veel met me. De muis met staart ligt maar te liggen. Ik weet niet wat ik er mee moet. Ik heb er aan geroken en dat was het. Ik foel niks van binnen. Dat is dus heel vaak met nieuwe dingen. Dan kijk ik er meestal nog niet eens naar.

Mijn eigen muis

Mijn eigen kleine grijze muis die ik heb gekregen van Whiskas, die zijn het fijnst. Als ik die zie dan is het gewoon BAM! OER! Jaage en sleepe! Ik wil dan alleen maar de muis in mijn speelgoedbek hebben en heel hard oer mauwen dat ik de muis heb gevangen. In mijn kop wordt ik een jaager en mijn lijf doet mee. We staan alert, of te wel, klaar voor een vangaksie voor een muis. Eerst ga ik laag zitten. Dat is wanneer je door je poote zakt en je buikt tegen de grond is. Daarna kijk ik heel goed waar de muis is.
Tjakka, daar! Ik heb de muis gespot.
Ik blijf de muis strak aan kijken en ik beweeg niet. Mijn hele lijf is stil en mijn oog is gefookust op de muis. Dan bedenk ik hoe ik er heen ga. Ga ik in een keer springen of sluip ik er zachtjes heen. En als ik dan die kriebel krijg van ‘nu!’ , dat foel je in je onderbuik. Dat is wanneer je meteen askie wil doen in je lijf. Dan ga ik. Meestal maak ik een sprong. Ik zet met mijn achter poote af en richt mijn lijf op de muis. POF! Hebbes! Ik land met mijn poote op de muis. Nu kan de muis nergens meer heen.
‘MIAAAUW!’
Dit is gewoon het allerfijnst. Ik oer en vang de muis. Zo fijn zijn die muisjes.

Nieuwe muis

De nieuwe rare muis met die veertjes, daar foel ik me niet zo oer bij. Misschien komt dat nog. En anders doet mijn vrouw deze naar het asiel brengen want sommige hebben helemaal geen muisjes om te spelen.
Mila vind de nieuwe muis trouwens ook niks. Ze kijkt er ook niet naar om. Ik denk dat het gewoon komt omdat het nieuw is. We hebben namelijk ook nog andere muisjes, van die kleintjes in alle soorten kleuren. Daar zit iets in want als je die muisjes schud, dan maken ze geluid. Ze rammelen alsof er rijst in hun buik zit. Soms speel ik er mee en soms niet. Ligt aan mijn bui. Als ik heel oer ben, dan speel ik daar mee. Maar meestal speel ik gewoon met mijn Whiskas muis. Nu ben ik aan het bloggen over die stomme nieuwe muis met zijn rare verenstaart en het enige waar ik aan kan denken is dat mijn tanden perfect in de Whiskas muis past. ‘Raaaw!’

14 thoughts on “kater Bram vertelt over zijn speelgoed

 1. Hajoooo oompje bwam.
  Ooooh dat owanje muisie siet er raar uit seg. Ikke hep gwijse, swarte en witte muise. Toen ik nog een mieniebeebie was fon ik muise weuk. Nau peel ik met me plestik paaseie en balle. Ikke heppe balle die tuitere. Ikke hep balle met gewuitjes en balle die met bont sijn. Keigaaf!!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi knul, jij ben een echte pootballer en je ben super snel. Ik vin het kei leuk om te zien die pootballers. kopje van mij

 2. Hoi grote vriend Bram, ik heb eerlijk waar niks met muisjes en balletjes. Ik vind er gewoon niks aan, is dat raar?? Wat ik wel fijn vind , zijn die wiew kussentjes, die vind ik helemaal te gek, en veren , die sleep ik door het hele huis. Wij hebben er een heleboel gekregen van Dorus, zo lief. En die kussentjes die jouw vrouw heeft gemaakt, vind ik ook nog steeds fijn. al zijn ze helemaal nat en vies geworden, want ik knuffel ze helemaal plat. En dan ben ik echt helemaal wiew, zo lekker gevoel is dat. Mijn zusje Juultje is dol op muisjes, maar mevrouw wil niet van die kleine zoals die op je laatste foto, mevrouw Juultje wil grote muizen, die sleept ze door het hele huis. Je vindt ze overal.
  Bram ik mag vandaag weer lekker op het balkon, ga ik heel hard miauwen naar de vogels zodat ze niet op mijn balkon durven komen, MIAAAUUWW doe ik dan, nou dan schrikken ze wel hoor, en anders hol ik snel naar mijn vrouw hihihhiihi.
  Hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, aaah dus jij ben een echte proofessijoonele wiewer! Dat wist ik niet eens.Stoer man. Als mijn vrouw weer eens wiewers gaat maken dan laat ik jullie dat wel weten. Dan krijg je weer wat nieuwe drugs. Haai vaif van je vriend bram

 3. Hallo Bram,

  Ik vind dat wij zelf mogen beslissen wat we leuk vinden hoor om mee te spelen. Nou vind ik muizen en balletjes heel leuk, ik kan wel al mijn vriendjes te logeren vragen en dan te gaat voetballen en muisjes jacht te doen. Maken we er een heus feest van
  Maar er zijn ook speeltjes die vrouwtje in de winkel koopt dat ik denker, wat is hier nu toch de bedoeling van, Ikke doe er dan ook helemaal niks meer en het verdwijnt dan in de kast om er een andere snuiter blij mee te maken. Ik had een keer de butter fly gekregen, hartstikke toppie, die heeft vrouwtje afgepakt, vind ikke niet leuk, Vrouwtje zegt Jip jij blijft ook maar steeds op dat ijzeren draadje kluiven en dat is niet goed. Nou ik wilde alleen die fladder eraf halen. Nu heeft vrouwtje het ook al weggegeven.Maar ik mag niet klagen hoor ik heb heel veel waar ik wel mee mag spelen. Nu moet ik het huis gaan bewaken, want vrouwtje moet gaan werken. Jij een fijne dag en een knuffel van vrouwtje en poot en kopje van je vriend Jip

  1. Hoi Jip, wat een koele speelgoed heb jij allemaal. Ik heb dat niet eens zoveel. Een butter fly ken ik niet eens maar het klinkt kei leuk. Vandaag is het mooi weer dus moeten we allemaal kontroole doen. Heel veel plezier Jip, tot snel. Kopje van mij

 4. Hoi lieve Bram, wat vertel je goed ovet hoe jij op je muisjes jaagt. Als ik dat zo lees hebbrn die muisjes helemaal geen kans als jij ze gaat vangen, zo oer ben je dan!
  Ik heb ook veel muisjes en balletjes, maar ik vang ze niet zo vaak. Alleen als ik helemaal superkeiblij ben, dan ren ik er wel achteraan als mijn mensen een muis gooien.
  Ik heb er een paar zoals die kleine ooramje muis van de footoo. En ik heb ook eentje met echte vagt, die vinden mijn mensen een beetje fies. Ze hadden die muis per ongeluk gekocht, maar hij heeft echte haren en vel van een dier. Dat vinden ze niet fijn. Maar ik wel! Ik doe er altijd aan ruiken, en soms lik ik er aan. Maar meestal is hij verstopt.
  Die muis met die veren lijkt mij super. Maar hij ruikt vast nog heel raar, naar nieuw. Als hij een tijdje bij jullie woont krijg je misschien wel een keer het gefoel dat je hem gaat vangen.
  Ik heb nu zon in mijn tuin Bram! Ik hoop dat jij ook zon hebt, want nu had het wel genoeg geregend vind ik.
  O ja, mijn vrouw vroeg of ik wilde zeggen dat ze vindt dat je supermooi op de foto staat!
  Heel veel lieve kopjes voor jou en Mila en Toby en de visjes en je vrouw, van Bolle.

  1. Hoi Bolle, die ene muis met die vacht klinkt super lekker. Ik vind niet dat ze die moeten furstoppen voor je. Dan is het juist fijn om oer te zijn. Nu vind ik die muis met veren nog steeds raar. Misschien wen ik er aan en misschien ook niet. Dan mag iemand anders die hebben. Dank je wel voor de kompiement. Zachte kopjes voor julie

 5. Hai Bram! Leuk is dat he met muisjes spelen! Ik heb een roze en een grijze. En ook een zwarte maar die vind ik maar raar want daar kan je niet in bijten. Die kan frau op-winden en dan gaat de de muis bewegen.

  Fijn wiekent voor jullie alle drie!

  1. Hoi Minnie, ik wist niet eens dat er een op-wind muis is en dat die dan gaat rennen. Nou dat lijkt me echt kei koel hoor. Doe hem maar goed fange voor me. Kopje van mij

 6. Lieve Bram,

  wat schrijfie spannend ofer jou muise en dattie erop jaag. Jij foel jou oer en dattie wil jaage. En jij heb gaafe muise.
  Van mij eigen jaag ik nooit. Soms gooi mij vrouw ze muis door mij huis. Ik geef er niks om. Maar Zusje ren en flieg er achteraan. Zij jaag offie nooit anners doe. Mij vrouw gooi ze muis hoog op mij trap. Zusje ren erachteraan en zij breng ze muis weer naar mij vrouw. En ze loop ook met ze muis in ze bek en ze leg muise bij mij vrouw in mij groote bed.
  Van mij eigen kijk ik er wel naa Bram. Maar assie seeniejor ben en jij ben groonies dan bennie nie zo ak-tief. Van mij eigen lig ik liefer in mij denkpaal, daar moet ik wel eerluk ofer zijn.
  Dank jou wel dattie ons heb fertel ofer jou oergefoel en dattie fen ben van jou muise.

  Geefie mij Milaaameisjes mij grooote knuffel en jou vrouw en jou woef en jij krijg mij pootjes en mij groote kompliement want jij sta ook nog mooi op jou footoo,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, jij ben de aller zenpoes van ze allemaal op jouw denkpaal. Jij ben zo als je ben en nieman mag dat furanderen. Van mezelf vind ik het kei koel als we allemaal anders zijn, dan kan je ook leere van elkaar. Milaaameisje geef je heel veel kopjes en neusjes en trappels en koes koes. Ze geef je heel veel knuffels en ze lik je kop vanne liefde . zacht kopje van mij

 7. Lieve Bram, wij hopen dat jij ook een fijn wiekent hebt. Wat sta je weer mooi op jouw foto, als een grote oerkater. Je hebt mooi geschreven over het speelgoedje waar jij niets aan vindt. Floortje houdt ook niet zo van speeltjes, het allerliefste heeft ze een prop papier, b.v. kassabonnen, of lekker kraakpapier om op te liggen. Soms spelen we met de kleine balletjes, die zijn heel zacht en ik moet ze dan de gang in gooien en zij reest er dan achteraan. Fijne avond lieve Bram, kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, jaaa die papieren propjes zijn kei leuk!! Die heb ik soms ook thuis. Die sleep ik ook in mijn bek mee het huis door. Ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Zacht kopje van mij

Reacties zijn welkom