Over mijn belangrijkste gefoel en andere gefoelens

gefoelens

Iedereen snapt dat een kater tevreden is als hij slaapt of een knuffel krijgt of een snek eet. Maar ik ga nou uitleggen dat een katerman ook heel veel meer soorten gefoelens heeft. Dat is mijn erfaring.

Een ziel

Ik find dit een goed onderwerp, wegens dat ik wil zeggen dat een kater een dier is, dus geen mens maar wel een persoon. Mijn vrouw zegt dat ik ook een ziel heb maar ik ga het nou alleen over gefoel hebben anders is het te moeilijk.

Tevreden

Mijn beste en belangrijkste gefoel is tevreden-zijn, vind ik. Dan heb ik rust in mijn lichaam en in mijn gefoel. Dat kan zijn na de ochtendknuffel of de avondsnek, of als ik op bed lig en de nacht begint en ik krijg liefe woordjes van welterusten. Tevreden is dat je weet nou is alles helemaal goed voor mij. Dat lijkt op liefde maar tevreden is  weer meer vind ik.
Nou heb ik ook een ontevreden gefoel. Als ik moet wachten op eten of ik ben lang alleen thuis of ik krijg speelgoed en dan is het stom dat ik er niks mee kan en mijn vrouw staat dan te kijken van leuk hè Bert, doe er iets mee. Dan voel ik nee en ik wil dat het nu meteen anders is.

Gefoelens

Andere belangrijke gefoelens zijn:

 •  hieperdepieper: dat komt opeens in me op en dan ga ik door het huis rennen, van de huiskamer naar de slaapkamer en dan terug en naar de voordeur beneden en dan weer terug en dan is het gefoel op en dan moet ik slapen
 •  bang: dat is als er iets gebeurt dat te moeilijk is, kan zijn een monteur in huis of grote foguls in de straat. Soms ga ik blazen of ik doe of ik slaap of ik ga onder de tafel zitten
 • onzeker: dan weet ik niet meer wat ik moet doen. Toen ik hier pas was, wist ik geeneens de weg in huis nou toen was ik heel erg onzeker. Het gefoel lijkt op verlegen maar dat is toch anders.
 • vrolijk: ja dat heeft een katerman als ik ook. Dan wil ik een beetje spelen en rollen en ik kijk naar mijn vrouw van zullen we iets geks doen, dat is een raar gefoel net of ik een kitten ben
 •  nieuwsgierig: ik wil heel graag op de berging om te weten wat er ligt

Vraag

Ik heb nog veel meer gefoelens maar deze zijn het belangrijkste. Dus ik heb een gefoelsleven, net als andere katers en poesen en de andere dieren. Dus wij zijn ook personen dat we echt meetellen. Nou ben ik heel benieuwd wat het belangrijkste gefoel van mijn vrienden is, willen jullie dat hieronder vertellen?

20 thoughts on “Over mijn belangrijkste gefoel en andere gefoelens

 1. Hoi Bert, ik snap je helemaal hoor.
  Ook ik heb gevoelens, tenslotte ben ik een katerman en een dier met gevoel net als jij.

  Als ik tevreden ben, dan lig ik op het bed van mijn baasje, heel dicht tegen baasje aan.
  Dat vind ik fijn, en dan ben ik tevreden, want baasje is thuis, en ik lig lekker op bed tegen hem aan gekropen.

  Als ik blij ben dan laat ik dat horen door mauw mauw te roepen, en te rennen enzo.
  Owhja, ben ook blij met sommige speelgoed van mij, die vind ik zo fijn en leuk.

  Ondeugend schijn ik ook wel eens te zijn, ik weet nergens van trouwens, maar dat zegt de baas dan weer.
  Soms bijt ik in zijn sokken die om zijn voeten zit, vind ik gewoon leuk. hihi.

  En ik ben niet blij als baasje van huis weg gaat, want ik weet nooit wanneer hij weer thuis komt.
  En baasje is mij alles namelijk.

  Dus ook ik heb gevoel net als jij en al onze andere vriendjes, en wij dieren heb trouwens net zo goed gevoel als mensen.
  Gelukkig denken mijn baasje en deeltijd baasje daar net zo over als ik.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy wat leg je dat goed uit met gefoelens en je uit je ook zo goed, dat is folgens mij belangrijk. Ik weet ook nooit wanneer mijn vrouw terug komt, ze vertelt het wel maar ik kan er niks mee. Dan zegt ze tot straks maar niet wanneer het straks is. Bijten in sokken kan toch ook gewoon voor de gezelligheid zijn dat is dus juist goed!!
   pootje van mij
   Bertje

 2. Hoi Bert, natuurlijk hebben wij katten ook gevoel. Wij kunnen blij zijn en verdrietig. Wij zijn vooral blij als onze vrouw bij ons thuis is en alles hetzelfde is. Wij zijn bang als we in de reismand moeten om naar de dierendokter te gaan. En soms zijn we even boos op elkaar maar dat duurt gelukkig nooit lang. Oliver en Bas zijn gelukkig als ze samen in een mandje kunnen liggen. Wij voelen ons blij als we een lekkere snek of een knuffel krijgen. En wij zijn verdrietig en van slag als we een van ons over de regenboogbrug moeten laten gaan.
  Maar het belangrijkste gevoel is het gevoel van veilig zijn, veilig bij elkaar en bij onze vrouw.
  Dan is alles goed.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne, Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, hoe is het om boos te zijn? Dat heb ik nooit. Ik heb twee keer geblazen maar toen was ik bang en dat is een ander gefoel. Persoonlijk vind ik veilig ook belangrijk dat je elkaar hebt en een thuis en dat niemand je wat kan doen dat is superfijn!!
   pootjes van mij
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik veel gefoelens, want assie gefoelig ben dan foel jij alles. Jij foel groote gefoelens bijfoorbeeld gelukkig zijn of ferdrietig maar jij kan ook kleine gefoelens hebbe. Bijfoorbeeld dattie jou eigen nie zo lekker foel of jij foel jou kop is ferdoof. Mij fijnste gefoel is als mij hart rust heb. Dattie tefreede ben, jij ben foldaan. Dan ben ik ook gelukkig in mij hart. Als mij vrouw thuiskom foel mij hart blij zijn maar dan kom mij begeerte Bert want mij buik foel, mij vrouw ga mij eigen eete geefe. Mij eerste hap in mij mees diepe, intense gefoel van mij geluk. Behalfe als mij eete fies is, dan foel ik mij diep teleurgesteld zijn. Soms foel ik zofeel van mij begeerte Bert, dan ga mij staart trille van mij oppewinding. Jij mag mij gefoel van mij begeerte nie onnerschatte Bert.
  Maar vandaag foel ik mij ferdriet Bert en assie ferdriet foel moet jij er nie foor wegloope. Ferdriet is mij groote moeilukke gefoel en het doe pijn in mij hart. Jij wil het nie maar jou wor niks gefraag. Jou kanjerdinnetje ga ofer ze reegeboogbrug en dan mag jij ferdriet foele. Ferdriet Bert van dattie iemand mis. Jij heb er niks aan assie er teege vecht. Ferdriet hoor ook bij jou leeve…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje ik snap wat je vertelt van je eerste hap, dat is ook wegens wat er vroeger was toen je een leefe had waarin je mager was, dat is nou voorbij en toch is er nog iets van over dat zit van binnen. Dus dat maakt het gefoel zo intens dat denk ik.
   Ferdriet is heel moeiljk Loes. Je kunt niks doen alleen foelen wat je foelt. Maar van mij krijg je zachte kopjes voor de troost dat je foelt ik ben er ook,
   je Bertje

 4. Lieve Bert, natuurlijk hebben jullie als katers en poesen zijnde ook gevoelens, net als de mensen. Jij hebt dat weer zo mooi beschreven lieve katervriend, Floortje gaat altijd even rondrennen als zij op haar weecee is geweest, dan is zij blij denk ik. En als zij ’s avonds op het grote bed ligt, dicht tegen mijn benen aan , dan is zij gelukkig, dat zie ik aan haar gezichtje. En jullie hebben ook een ziel , maar dat wordt een beetje ingewikkeld. Fijne dag nog lief vriendje, pootje en kopjes van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina, als ik naar mijn bak ben geweest ga ik ook rennen maar dat is van opluchting dat het uit me is en gelukt, en dat is een ander gefoel dan blij. Wat fijn dat u ziet dat Floortje gelukkig is dan hoeft u het niet te vragen aan haar. Ik krijg die vraag wel en dan lig ik net lekker dus dan opeens niet meer dat snapt u wel.
   pootje van mij
   Bertje

 5. Hoi lieve Bert, natuurlijk hebben wij katten gefoelens en ook een ziel. Echt weer wat voor mensen, dat sommigen dat niet geloven. Iedereen die met een kat samenwoont weet dat wij een katpersoon zijn, en niet een masjientje met haren.
  Mijn belangrijkste gefoel is ook tevredenheid, net als jij dat hebt. Als je een tijd geen huis en geen mens hebt gehad weet je hoe fijn het is als je dat wél hebt.
  Ik kan me ook bang foelen, of blij, of opgelugt (als ik thuis kom van de dokter) of onzeker, of verdrietig. Ik heb vadergefoelens voor mijn kinderen. Soms ben ik jaloers, als mijn vrouw een andere kat aait die vaak in de tuin komt.
  En ik kan ook boos zijn, als een andere kat lelijk doet tegen me. Oooo, ik heb zoveel gefoelens eigenlijk!
  Het allerfijnste gefoel is als ik helemaal gelukkig en ontspannen ben. Dan doe ik keihard brommen, met mijn ogen dicht en mijn tong naarbuiten. Heerlijk is dat! Dat heb ik alleen samen met mijn mensen, en vroeger met mijn Molletje. Dat is liefde, dat weet ik helemaal miljoen proosent zeker.
  Vandaag ben ik verdrietig wegens Sparkle. Ze was zo een dappere poes, en ik weet heel goed dat Muzette en haar vrouw haar superveel missen.

  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Dat verdriet snap ik Bolle. Het is om Sparkle en Muzette en haar vrouw en ook een beetje dat je foelt als het mijn tijd is hoe gaan mijn mensen zich dan voelen redden ze het wel. Dat zjn moeilijke gefoelens.
   Maar er zijn ook fijne en precies dat van tevredenheid dan is alles goed en fijn.
   Misschien weet jij meer van een ziel, ik heb het gehoord en verder niet veel meer.
   kopje van
   Bertje

 6. Nou Bert dat is heel wat!!!!
  Maar onze
  Tica is wat onzeker en doet alles heel voorzichtig;
  Izzy is boos als de anderen te dichtbij komen;
  Panda en Moby zijn blij als ze naar buiten mogen;
  Belle is tevreden als ze met vrouw gaat douchen want erna is knuffeltijd;
  Dopey is altijd bang om buiten te zijn en de achterdeur gaat dicht.
  En allemaal worden ze een beetje wild als ze snoepjes krijgen want die kan ik niet snel genoeg verdelen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Wild, hoe is dat? Ik weet dat geeneens stom he!! En gaat Belle echt in het water? De anderen snap ik wel en ik vind Izzy heel dapper om zo goed voor zichzelf op te komen!!
   knuffel van mij
   Bertje

   1. Bert, wild dat is dat ze allemaal tegelijk een snoepje willen en proberen te pakken als ik het zakje nog in de hand heb.
    Ze duwen tegen mijn hand en de snoepjes vliegen over de vloer.
    En nee Belle gaat niet in het water. Zij blijft op een plank in de kast zitten en wacht totdat ik klaar ben.

 7. Hoi Bertje.
  Ik weet heel zeker dat katers en poezen gefoelens hebben.
  Maar vandaag ben ik van de leg omdat mijn zus Sparkle gister de brug over ging.Ik wist het al en Sparkle zelf ook,dat ze veel zieker was dan ze liet zien.Maar onze scullary girl wist het niet helemaal.Wel dat ze dat goedaardige ding in haar kopje had en daarom haar diejebetes lastig in goede banen te leiden was.Maar ze wist niet dat er ook iets in haar buik verkeerd was.Dat was een grote schok.
  Maar Bert,vandaag heb ik ook hele mooie dankbare gefoelens.
  Scullary girl leest zoveel mooie berichten van zoveel lieve mensen en dieren die met ons meeleven.
  Daar zijn we blij mee.
  Ik ben nog nooit zonder mijn zus geweest.We kwamen uit het zelfde nestje.Dus mijn gefoelens zijn ook een beetje onzeker.Hoe gaat het straks nu Sparkle er niet meer is….maar scullary girl en ik hebben elkaar en dat geeft ons ook een steun en troost gefoel.
  Ik ga met scullary girl ons leven samen,weer opnieuw inrichten.Daar nemen we wel even de tijd voor.Alles is anders nu Sparkle zo kort na Fynn de brug over ging.
  Dat geef moeilijke gefoelens,maar ik weet zeker dat het wel goed komt.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. hoi Muzette dat snap ik dat vandaag anders is, je gefoel is ook waar je weet nog niet hoe het is en gaat worden. Maar je hebt je vrouw en zij heeft jou en smen komen jullie er wel uit. Sparkle is nou over de Regenboogbrug en jullie zijn nou alleen en toch samen. We snappen allemaal hoe moeilijk dat is, ook wegens Fynn. Dan heb je het meeste aan liefde voor elkaar en van de anderen,
   zachte kopjes van mij
   Bertje

 8. Hallo Bert,

  Dank je wel voor je schrijf,

  Nou eigenlijk weet jij alles al van mij,want ik doe je meestal uitgebreid schrijf.

  Maar even kort op een rijtje:
  Angst en bang zijn dat als vrouwtje weg moet al is het boodschappen doen is er nog wel. Alleen minder dan het is geweest. Vrouwtje doet altijd vertellen wat ze gaat doen en zal nooit zonder mij een knuf en een snoepje te geven weggaan.

  Ja blij zijn. dat ben ik gelukkig veel sinds wij naar ons tijdelijke en nu voor altijd huis zijn gegaan, Vrouwtje en ikke vonden het ondanks dat we een mooi en fijn huis hadden er niet meer fijn, we werden er gewoon ongelukkig. Nu woon ik in mijn droomhuis en kan ik racen van beneden naar boven en terug en door alle kamer heen. Ja je weet met een hoop miauwen erbij. Het is vrouwtje wel opgevallen dat ik sinds ik een boven heb geen muizen meer mee neem met racen. Haha zijn die muizen even blij.

  Hier heb ik heel veel te kijken buiten en het is zo leuk als ik aan de voorkant waar de straat is op een van mijn kussens lig de mensen die langs lopen stoppen en mij dan zien liggen en kleine kindjes doen met hun handjes zwaai-zwaai. Ik ben alleen heel nieuwsgierig als vrouwtje met al de boodschappen thuis komt, ja ik moet natuurlijk altijd even kijken of het oke is en er ook wat voor mij bij is, jammer meestal niet. Vrouwtje gaat voor mij naar een zaak waar ze ook veel planten verkopen en brengt dan voor heel veel weken lekkere hapjes mee, je snapt wel dat ik dan goed in de smiesjes hou of ze het allemaal goed in mijn kasten en keukenlade opruimt.
  Ik mocht vanmorgen zelf weer toen de auto in de garage stond in de auto en die heb ik weer heel goed besnuffeld en bekeken.

  Bert ik denker dat we allemaal wel tijden hebben dat we onzeker zijn en vrouwtje geeft eerlijk toe dat zij dat ook wel eens heeft en dat is niet erg, het hoort bij het leven.

  Maar het allerfijnste vind ik dat ikke er mag zijn om wie ik ben hoe dan ook en dat ik vrouwtje kan helpen als zij het heel moeilijk heeft en omgekeerd. Wij houden heel veel van elkaar en vrouwtje zegt iedere dag voor het slapen gaan en opstaan dat ze me nooit in de steek zal laten, nou Bert dat voelt hartstikke goed hoor.

  Zo nu moet ik nog gaan uitbuiken, want ik had voor jouw schrijf nog lekker gegeten. Jij met vrouwtje een fijne avond en knuf van mijn vrouwtje , poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip folgens mij is jouw beste gevoel samen-zijn en dus samen zijn met je vrouw want daar zitten de andere gefoelens in dat je mag zijn zoals je bent en dat je feilig bent en van alles durft en kunt en dat is heel erg veel meer nou jullie in het voor altijd huis wonen. En dat je in de garage mag!! Dat is vast een soort berging daar mag ik niet meer in de laatste tijd. een superfijne avond van je vriend
   Bert

 9. Het goede gevoel is samen zijn Bert. Vooral savonds als we op bed bij de mensen slapen. Wij voelen dat we hier helemaal ons zelf kunnen zijn. Soms voel ik (Doerak) ook de aanwezigheid van ome Mickey en tante Fleur. Dan kijk ik ineens tegen de muur of het plafond. Mijn mensen denken dan dat ik iets zie dat zij niet zien.
  Bliksem heeft dat nog niet.
  Knuffel van Doerak en Bliksem.

  1. hoi Doerak en Bliksem dat is waar, samenzijn is heel belangrijk, Jip vertelde dat ook. Ik snap wel dat je Ome Mickey en tante Fleur voelt als ze er zijn, die gefoeligheid is iets voor katers die wat ouder zijn dan snap je wat er is en dat het biesonder is. Bliksem is nog heel jong,
   knuffel van mij
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *