Loesje vertelt over assie jou zusje heb…

zusje

Assie mij eigen een beetje folg dan weet u, Loes woon bij ze vrouw saame met ze broer Floris en mij zus Zusje. Vandaag wil ik u fertelle hoe het is assie een zusje heb.

Jou klik

Mij Feesboek dinnetje Kruimel heb van ze eigen fertel dattie het soms moeiluk vin dattie een zusje heb. Ik zeg u eerluk, dat heb mij hart wel geraak. Jij hoop altijd op geluk, dattie bij elkaar pas en dattie jou klik heb met jou zusje. Maar soms moet jij wenne aan elkaar want jij ken elkaar nog nie. Jij heb altijd in jou huis geleef zonder jou zusje en nu ineens issie daar. Jou leeve verander want jij moet jou vrouw en alles van jou leeve deele met jou nieuwe zusje.
En er wor jou niks gefraag…

Jou zusje

zusjeVan me eigen kreeg ik mij zusje toen ik zeeve jaar van mij leeftijd was. Mij zusje was 10 weeke van ze eigen leeftijd toenie in mij huis kwam woone. Mij vrouw riep al weeke teege mij broer Floris en mij eigen: Willen jullie een zusje? Assie soiets hoor in jou huis foel jij toch dattie weer iets van plan is.
Jij kan beeter nie reageere van jou eigen en hoope dattie ofer waai. Jou vrouw heb misschien last van ze mormoone? Of misschien heb ze iets ferkeerd ge eete. Assie een vrouw heb moet jij altijd op jou hoedje zijn want jij weet het nooit van ze eigen. Jij denk dattie jou tonijn ga ferdiene en zij kom thuis met jou nieuwe zusje. Van me eigen was ik wel in mij sjok. Mij vachthaar ging recht in mij lucht staan en ik dee ook blaase. Mij zusje! Jij weet nie wat jou oferkom…

Moete wenne

Mij zusje was nog een beebie toenie in mij huis kwam woone. Ik zeg u eerluk, ik wilde het niet. Assie een beebiekitten in jou huis heb moet jij goed op jou eigen passe. Zij raas oferal op en onder en zij ren en spring door mij huis. Mij broer Floris von het spannend maar ik zeg u eerluk, ik von het moeiluk.
Toen heb ik veel moete wenne van mij eigen. En jou zusje heb nog geen erfaring, jij moet haar alles leere van jou reegels in jou huis. Jij moet jou eigen plek ferdeedige maar jij moet ook ruimte maake voor jou nieuwe zusje. Want jij heb er nie om gefraag maar zij is er wel. Dan kom jij jou eigen zofeel teege. Het is mij groote leerschool van mij leeve gewees want jij moet leere akzepteere en jij moet deele. Jij moet jou nieuwe weg vinde in jou eigen huis. Mij vrouw heb mij eigen toen wel ze steun gegeefe.  Zij zeg jij ben mij Loes en jij mag altijd jou eigen Loes blijfe. Dan krijgie wel jou selluf fertrouwe en kan jij jou Zusje leere kenne.

Mij broer

Mij zusje is druk, van mij eigen ben ik bescheide en ferleege. Maar jij leer wel foor jou eigen opkoome en jij ga elkaar akzepteere. Ik zeg u eerluk  van mij eigen trek ik meer naar mij broer Floris. Hij heb mij zorrug en mij hullup noodig weeges ze deemenzie. Dattie mantelpoes ben zeg maar. Maar met mij zusje lig ik lig wel saame bij mij vrouw op ze schoot en op mij bank en op mij groote bed. Jij ben wel zusjes. Maar wij laat elkaar ook met rust want voor mij eigen is het goed zo.

Jou relazie

zusjeAssie zusjes ben hoef jij nie alles saame te doen. Misschien heb Kruimel iets aan mij erfaring met mij zusje, of andere katte die inees een zusje krijg. Dattie weet dat jij best met jou zusje in jou eigen huis kan leeve zonder dattie meteen echte vriendinnetjes ben. Jij heb tijd noodig om jou relazie met jou zus op te bouwen. Van mij eigen heb ik er jaare ofer gedaan, dat moet ik wel eerlijk toegeefe. Maar jij wil elkaar ook niemeer misse, jou zus groei toch in jou hart.

Nu is mij Zusje morrege jaarig, zij wor ses van ze leeftijd. Dan ferdien zij het wel om vandaag in mij zonnetje te staan. En dattie felisitaazie krijg van mij hart.

Loesje

15 thoughts on “Loesje vertelt over assie jou zusje heb…

 1. Lief dinnetje Loesje, wat lief dat je dit stukkie hebt geschreven, ik heb er veel aan. Mijn vrouw kwam ook ineens met een zussie aan, dat is nu bijna een jaar geleden. Mijn zussie heet Juultje en was al ongeveer 4 jaar toen ze bij ons kwam, ze had een ongeluk gehad en was een oogje verloren en een stukje van haar staartje. Ik vond het niks Loes, ik was altijd de enige diva, en kon mijn 4 broers goed aan, die luisteren tenminste naar mij, behalve Bikkel , die is oost indies doof, zegt mijn vrouw. Ik had het fijn met mijn broers en toen ineens kwam mijn vrouw thuis met Juultje en ze zei: nou ben je niet meer alleen als dame tussen al die broers nu heb je steun aan een zussie, Nou ik vond het niks Loes, ik hoef geen steun. De eerste maanden heb ik haar dat goed laten weten Loes, en ook aan mijn vrouw, ik ging uit protest op het grote bed plassen, ik schaam me daar als diva wel voor maar toen wist mijn vrouw gelijk dat ik het echt niet leuk vond. Maar Juultje ging niet weg, dus ik moest wat Loes, mijn vrouw zei dat ik nog steeds haar diva Kruimel ben en altijd zou blijven, dus ja nu moet ik Juultje wel akseptere. Ik bemoei me niet veel met haar Loes, ik laat haar maar gaan, ze heeft ook wel in de gaten dat ik niks met haar wil en zij laat mij ook met rust. Dus we akseptere elkaar, onze vrouw is nu wel blij, zij zegt : jullie hoeven geen vriendinnen te zijn maar elkaar wel akseptere. Dus nu is onze vrouw blij , Juultje is blij , mijn broers zijn blij , en ik diva Kruimel , ben ook blij.
  Lief dinnetje Loesje, heel veel diva knuffeltjes van je dinnetje Kruimel , ook voor je zussie.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel foor jou eerluk durfe zijn en jou eerlukke woorde. Mij hart foel jou en mij hart begrijp jou eigen. Dattie nie op jou zusje zit te wachte van jou eigen. Masr als jou vrouw het wil hebbie niks te zegge van jou eigen. Jij moet het er maar mee doen, jou wor toch niks gefraag.
   Selluf von ik het ook moeiluk Kruimeldinnetje en mij hart heb heel feel tijd noodig gehad. Mij zusje was ze beebie, jij weet nie wattie meemaak van jou eigen en jou rust. Maar jij groei naar elkaar en mij erfaring is, jij hoef nie jou dinnetje te zijn met jou zusje. Assie .mekaar maar akzepteer in jou huis. Dattie nie alteit ruusie heb. Mij vrouw heb mij ook moete hellepe net als jou vrouw. Jij moet foele dattie er nog toe doe.
   Kruimel wij begrijp elkaar en wij heb steun bij elkaar. Mij zusje is mij zusje en mij dinnetjes zijn mij dinnetjes. Jij moet goed foor jou eigen zorrege dan kom het alteit goed.
   Jij ben mij eigen Diefaa dinnetje,

   Geefie iedereen mij knuffel en jij krijg mij zachte dinnetjeskopje

   Loesje

 2. Dag lieve Loesjedinnie. Mijn frau zegt dat ze drie was en dat ze toen een beebiezusje erbij kreeg. En dat het wenne was. Maar soms ook wel leuk. Jij heb je zusje Zusje geaksepdingest dat is heel stoer van jou Loesje. Heel veel pootjes van mij en een extra pootje en kopje voor Zusje wegens dat ze morgen jarig is.

  1. Lieve Minniedinnie,

   Heb jou frau ook ze Zusje? Ooooh ik vinnut biesonder en mooi. Dan heb ze ook moete akzepteere Minnie, soms kos het tijd. En iedereen heb ze eigen manier zeg mij vrouw. Mij eigen vrouw heb geen zusje. Maar xij heb wel ze broer, mij oom Peter. En zij heb ons van ons eigen. Floris, Zusje en mij eigen. Zo heb ze toch ze eigen Zusje en wij ook van ons eigen.
   Dank wel ook van mij zusje,

   Loesje

 3. Hajoooo mamsie.
  Ikke fin tante sus weuk 😸😸 we finne deselfe dinge leuk om te doen. We hauw beide fan bwokkies en feere hihihi. Maar mamsie… ikke lijk ook op uwes hoor. Want ik hau fan dikke puikies hihihi. Ikke hep er ook 1.
  Ooooh ikke wis nie dat tante sus morrege jaarig is. Ooooh hihihi ikke ssssst. Wil uwes segge datte se water ies kjijg?
  Koeskoes wiefe mamsie

  1. ooooh mij beebie,

   Mij beebie! Jij leik feel op jou tante Zus maar jij ben wel mij beebie. Zij heb ook druk zijn in ze poote maar jou mamsie heb ze dikse buik. Drukke poote ferwelleke maar mij dikke buik blijf foor alteit bestaan

   Koes koes van jou MammaLoesje en jou tante Zus

 4. Hoi liefe friendin.
  Ikke begrijp je wel.Alleenig hadde wij dat met een broertje.
  Me sussie Muzette ken ikke me heele leefe.We sijn saame geboore.
  En saame bij scullary girl gekoome toene we 4 maande waare.
  Omdat me sus weeges d’r slegte ooge nie goet kon speele met mijn,enne ikke dat wel wilde doen,dagt scullary girl aan een broertje erbij en toen kwam Fynn op haar pat.Hij hat geeneens een huis fan hemselluf.En toen is ze hem gaan haale
  Eerluk,se hep niks gefraag aan ons enne fooral Muzette fon et heelemaal nie leuk.Se was so boos…..
  Later is et goe gekoome hoor,en ikke hep geleer om met hem te speele enne hij hep geleer om Muzette met rus te laate en we ginge wel met se 3 eete en slaapie doen op bed en so.
  Loesje liefe friendin,meer kan ikke nie schrijfe.Ikke foel mijn eige nie so lekker.Asem haale gaat wat rottig en me happies smaake me nie so.Loope ga ook nie so goe.Dus scullary girl heef Nina gebel.Je weet hoe da gaat he.As se besorg is,wort er gebel met je dokter.Se wil Nina laate kijke of die wat weet waardoor ikke me fijner ga foele.En da wil ikke wel.Me wat fijner foele.Of et lukt weete we nog nie.
  Maar onse dokter heef ook d’r diploomas dus as iemand wat weet isse sij et wel.
  Liefe friendin.ike fin et een heel goe ferhaal watte jij geschrijf hep.Enne ikke denk foor feel fan ons herkenbaar en da is ook fijn.Dan weet je da je nie alleenig ben met sukke erfaring.
  Zachte koppies fan me sus Muzette en mijn je friendin Sparkle.

  1. Oooh mij lieve kanjerdinnetje Sparkle,

   ooooh wat zeggie mij eigen nou. Foelie jou eigen nie so goed van jou gezond… Ooooh mij hart schrik ze eigen van mij rotje. Jij weet jij ben mij kanjerdinnetje en van mij eigen vin ik er niks aan assie naar jou dokter moet. Maar jou vrouw moet jou witte mevrouw de dokter belle van ze jas. Van mij sjok haalie inees zofeel woorde doormijkaar. Oooh Sparkle jou dokter trek ze witte jas aan en zij trek ze dieplooma van jou muur en zij ga jou hellep geefe. Zij ga jou beeter maake. Dattie weer beeter aadum en dattie weer zin krijg in jou hapjes. Want jij bennie alleen mij kanjerdinnetje, jij ben ook mij smuldinnetje. Dattie saame weet wattie lekker vin en dattie saame kan geniete.
   Lieve dinnetje, mij kanjerdinnetje. Jij ben nu belangrijk van jou eigen. Mij zusje zeg het ook. Wij ga pootjes draaie foor jou gezond en dattie straks weer beeter ben en jou hapjes eet.

   Dank jou wel dattie mij eigen toch nog geschreeve heb maar jij ga nu eers aan jou eigen denke en aan jou gezond. Geefie jou sus mij kopjes en jou vrouw. En jij krijg mij sterrekte pootjes en knuffies en mij tonijn foor jou gezond.
   Mij hart denk aan jou lief kanjerdinnetje,

   Loesje

  2. Lieve Sparkle, ik doe voor je duimen dat je je snel weer wat beter foelt! En ik weet zeker dat iedereen van de blog voor je doet duimen, want je bent zo een lieve stoere kanjerpoes. Komt het van dat ding in je hoofd, denk je?
   Heel veel zachte kopjes en neusjes voor jou van je vriend Bolle. Ook voor je zus en je vrouw natuurlijk. Jij krijgt nog een ekstrazachte knuffel van mij, omdat je zo een lieve poesenvriendin bent. Ik denk aan je!!!!

 5. Lieve Loezepoes, wat heb jij mooi schrijf gedaan over jouw zusje. Floortje en ik kunnen ons best voorstellen dat het heel moeilijk is als er opeens een beebiepoes in huis komt. Maar gelukkig is alles goed gekomen lieve Loes. Fijne dag nog lieve Loes, kopjes van jouw dinnetje Floortje en een knuffel van mij.

  1. Lieve mevrouw Ina en mij dinnetje Floortje,

   dank u wel dattie mij eigen zofeel mooie woorde schrijf. En dattie mij eigen begrijp assie lees dat jij tijd noodig heb assie inees jou beebiezusje krijg. Jij weet nie wat jou oferkom assie zoies meemaak. Van mij eigen was ik al seefe, dan bennie al jou heele poes. En jij kom er nie onneruit mevrouw Ina. Maar jij groei wel naar jou zusje toe. Maar van mij eigen ben ik ook graag mij op mij eigen. Daar moet jij alteit ruimte foor hebbe…

   Dank u wrl lieve mevrouw Ina en Floortje, van mij eigen geef ik zachte kopjes

   Loesje

 6. Hoi lieve Loes, wat een mooi verhaal heb je gemaakt, en ik vind het vooral zo dapper dat je heel eerlijk bent. Want ik geloof best dat het moeilijk is als je zomaar een beebiezusje in huis hebt! Ik moet er zelf niet aan denken, het lijkt me veels te druk. Beebies rennen en springen en klimmen en spelen, ook als je zelf wilt slapen. Daar moet je aan wennen, dat is logies. En dan is Zusje ook nog een heel ander tiepe dan jij bent. Dat is ekstramoeilijk, denk ik.
  Mijn mensen hebben het een paar jaar geleden geprobeerd om mij een broertje te geven, hij kwam uit de tuin. Hij was superlief en in de tuin vond ik het heel gezellig. Maar ik kwam niet meer binnen, want ik was verdrietig. Ik dacht dat mijn mensen mijn broertje liever vonden, omdat hij superstoer was en altijd wilde knuffelen. Ik werd er eerlijk waat deproosief van.
  Toen hebben mijn mensen gelukkig gezegd dat ik er het eerste was, en is mijn broertje ergens anders gaan wonen.
  Ik vind het superdapper van je dat zo vertelt hoe het tussen jou en Zusje is gegaan, en ik hoop dat Kruimel en Juultje er iets aan hebben.
  En ik ben blij dat jij je Zusje nu akzepteert, en dat julliie samen op schoot kunnen bij jouw vrouw.
  O Loes, weet je wat wel zo is? Jullie lijken eern beetje op elkaar, Zusje en jij! Jullie gezichten lijken op elkaar vind ik. Maar jij bent de slimste en de knapste, dat zag ik meteen.
  Gefeeliesietaart met je Zusje, dat ze al zes jaren is!
  Heel veel lieve kopjes met verjaardagstaart voor jou en je famielie van Bolle. Het grootste stuk is voor jou, want dat hoort zo!

  1. Ooooh lieve Bolle,

   vinnie mij eigen mij slimse en mij knapse…
   Oooh jij kannie zien maar van mij eigen doe ik nu bloose want jij geef mij eigen zo een groot kompliement. En jij krijg ook mij groote kompliement want jij geef mij eigen zofeel van jou kwesbaar zijn. Van jou broertje en dattie er ferdrietig van wer en ook deproosief. Dat moetie nie wille maar mij hart begrijp jou eigen. Jij kannie met iedereen in jou huis woone en jij heb ook jou regt. Dattie aangeef wattie selluf wil en dat hebbie gedaan. Jij ben nu bij jou mense en jij heb al zofeel meegemaak. Soms kan jij het nie meer toelaate in jou leefe en wil jij liefer alleen bij jou mense zijn. Van mij eigen von ik het moeiluk en wij heb nu ze eigen plek gefonde. En wij hoor wel bijelkaar want misschien kan jij het zien. Mij zusje heb ze eigen snor en van mij eigen heb ik mij baart. Mij vrouw zeg, daarom bennie ferschillend maar hoorie wel bij elkaar. En zo is het wel want mij zusje wor ses jaar en jij weet selluf, ses is jou mooie sijfer. Van mij eigen ben ik nog fijf maar mij vrouw zeg Loes, jij kan jou ses wel haale.
   Lieve Bolle, van mij eigen hoop ik dat mij vrouw nu geen mormoone meer heb want assie zofeel seeniejor ben als mij eigen kan jij nie nog een keer jou beebiezusje toelaate in jou huis. In jou leefe en in jou hart. Soms bennie er gewoon klaar mee van jou eigen. En soms bennie kom-pleet van jou huishouwe. Van mij eigen foel ik wij zijn nu kom-pleet en van jou eigen weet jij dattie kom-pleet ben. Assie kat ben foel jij dat. Jou mense blijf alteit ruimte in ze hart houwe. Daarom krijgie allemaal mij hartjestaart. Jou vrouw, jou menseman, jou Ooma en mij taart heb ze spesiejaal hart foor jou eigen. Want liefde breng alles en iedereen op ze eigen plek. In ze eigen huis,

   Loesje

 7. Lieve Loesje,

  Dank je wel voor je mooie verhaal over jouw zusje Zusje.
  Maar allereerst voor morgen GEFELICIFLAPSTAART met de verjaardag voor Zusje.
  Ja het kan beslist heel moeilijk zijn als er zomaar een zusje of broertje bij je in huis komt wonen. Je snappert er niks van waarom dat moet, want jullie hadden het toch fijn samen. En dan nog wel zo’n springert en drukte maker. Ja dat is zeer zeker wennen, maar langzaam aan ga je wennen aan elkaar en gaat het helemaal goed komen met het wennen en komt er in je poezen hart heel veel houden van voor in de plaats en kun je je zusje niet meer missen. Vrouwtje zegt dat er niks boven liefde in het leven van dieren en mensen gaat en dat we daar heel zuinig mee om moeten gaan. We kunnen eggies niet zonder.
  Vrouwtje en ikjes wensen jullie een hele fijne feestdag morgen en geef Zusje een poot en kopje van mij en van vrouwtje een kusje op haar bolletje.

  Lieve Loesje van vrouwtje voor Mevrouw Loesje heel veel groetjes en voor jou knufjes van mijn vrouwtje. Voor jouw heel veel pootjes en kopjes van je grote vriendje Jip

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   dank jou wel foor jou lieve woorde en wattie mij eigen zeg. Jij heb gelijk assie zeg, liefde is belangrijk in jou leefe. Assie mens ben kannie nie zonder maar assie poes en of katerman dan kan jij ook nie zonder. En jij wil bij jou eigen vrouw leefe en soms hebbie dan ook inees broertjes en zusjes. Maar jij moet wenne want jou leefe wor omver ge-ren en ge-springt door jou beebiezusje. En jij kan ook jou broertje krijge. Maar van mij eigen heb ik die alteit gehad. Mij broer Floris heb mij fertel, hij heb twee zusjes. Van mij eigen heb ik één zusje en één broer. Vinnie dat nie apart van ze eigen. Jij woon in jou sellufde huis maar jij heb nie hetsellufde.
   Mij vrouw zeg Loes jij hoef nie jou eigen loo-gie-kaa los te laate op jou broer. Jij ben Loes en jij heb één zusje en jij heb één broer. Darr moetie het dan mee doen. Maar wij zijn nu gewen en wij heb onze eigen plek en mij vrouw heb mij eigen fertel. Loes jij hoef jou eigen nooit nie zorrege te maake, mij hart hou van jullie alle drie en ook van jullie in-die-fie-duu-weel of soies. Van mij eigen houw ik ook van mij vrouw en ook van ze in-die-fie-duu-weel.
   En ook van mij broer en mij zusje. Maar jij moet altijd jou eigen stukje houwe. Ook van jou taart assie feesje heb…

   Lieve Jip jij krijg mij zachte pootjes en ook van Zusje en van mij vrouw en Floris slaap al. En ook voor jou vrouw, mevrouw Jip,

   Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *