Dit doe ik om slimmer te worden

slimmer

Ik ben nou 12 jaar en dan ben je seenior dus dat betekent ekstra opletten. Op je lichaam. En ook op je hersens. Want die heb ik.

Denkspeelgoed

Er zijn katten die krijgen denkspeelgoed, dat is iets raars waar brokjes in zitten en dan moeten ze bedenken hoe die brokjes eruit moeten. Zoiets had ik ook. Een bal met openingen. Ik moest ermee rollen, ook om in beweging te blijven. Persoonlijk snapte ik snel wat ik ermee kon. Niks. Als ik miauwde, dan schudde mijn vrouw de brokjes eruit. Denkspeelgoed, ik kan er niks mee.

Buitenkater

Als huiskater heb ik een ander leefe dan buitenkaters. Op mijn Feesboek zie ik vrienden in hun tuin of op het dak, en van Bolle weet ik hoe druk het ’s nachts buiten kan zijn. Dan heb je stiemulans voor je hersens. Je let vanzelf beter op, je ziet van alles en dat moet je meteen begrijpen anders kan het mis gaan. Misschien ben je van jezelf slimmer als buitenkater zijnde. Maar ik zit dus binnen.

Wat doe ik dus voor mijn hersens:

 • ik slaap op de krant als die er is, dan heb ik infoormaazie die vanzelf in mijn hersens komt
 •  ik scheur kranten en tijdschriften, maar geen boeken, daar heb ik dat gefoel niet voor
 •  ik geef kopjes aan boeken, dat is een spesjaal gefoel vooral aan de zijkant van mijn kop
 •  ik luister naar mijn vrouw als ze met me praat, vooral als ze vragen stelt

Folgens mij helpt het.
Want ik snap haast alles wat hier gebeurt.
Dus dat is goed.

Deemenzie

Oja en ik eet gezond en ik let op mijn slaap, want mijn hersens zitten in mijn lichaam en als ik goed voor mijn lichaam zorg dan helpt dat ook.

Ik wil ook zeggen dat je ook voor jezelf kunt zorgen en toch deemenzie krijgen, daar kun je niks aan doen, dat is dan niet je schuld ofzo dan heb je gewoon pech.

12 thoughts on “Dit doe ik om slimmer te worden

 1. Hallo Bert,

  Vrouwtje vind dat ik een hele slimme Jip ben. Ik zit ook altijd goed te luisteren van wat ze allemaal aan mij vertelt en ik laat weten dat ik het snapper, ik miauw dan terug en zo kunnen wij samen een heel gesprek hebben. Nu weet ik ook dat ik vrouwtje heel duidelijk kan laten weten wat ik bedoel en graag wil. Dat kan knuffelen, borstelen lekkere brokjes of een snekkie zijn. Ik ga voor haar zitten of als ze te druk is voor haar gezicht en in uiterste nood gewoon op het toetsenbord van de laptop. Als vrouwtje dan opstaat vraagt ze wat ze voor mij kan doen. Nou ik loop een stukje van haar weg naar de plek waar ik graag iets wil, vrouwtje doet ook stappen en zo gaan we steeds verder.

  Met die denkspelletje doe ik eggies niet aan mee, ik heb ook zo’n bal waar vrouwtje dan iets lekkers in moet doen, hahahamiauw ik heb haar eens goed aangekijkerd en ze snapte het meteen hoor, net als bij jou. Vrouwtje was ook een slimmerd want ze kocht geen voerpuzzels voor mij ze deed wat brokjes in een leeg eierdoosje, nou al waren het mij lievelings snoepjes , ik haalde ze er niet uit hoor. Ik heb vrouwtje zo veel geleerd. Ze zegt ook, Jip jij bent al meer dan druk mer racen voor de Formule 2 voor Bolle-Jip en huistaken doen, dan hoef jij niet te werken voor je verdiende eten en snekkies.

  Kranten lezen of van die blaadje die men door de brievenbus zou willen kieperen hebben wij niet, dus die kan ik niet lees doen, maar ik kijk wel vaak mee als vrouwtje op de laptop werkt en ja ik mag zelf naar jou of andere vriendjes en dinnetje typelen.

  Nou Bert nu ga ik stoppen want er is weer zo’n groot gek ding over ons grasveld aan het hobbelen, vrouwtje zegt dat die ons gras maait, nou hij doet maarm ik hou het wel goed in de smiesjes, je weet maar nooit wat die nog meer van plan is.

  Bert maak er met vrouwtje een fijne dag van en knufjes op jouw koppie van mijn vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, als ik dat lees dan hoef jij helemaal niet slimmer te worden al die dingen die je al snapt en weet en die jij aan je vrouw leert. Het is knap dat ze goed snapt wat je bedoelt maar jij bent dan ook best geduldig geloof ik. Door de compjuuter leer je vanzelf ook meer geloof ik, en dat we elkaar erfaringen in het leefe deelen dat is ook belangrijk. Ik vind jou een hele slimme katerman,
   poot van je vriend
   Bert

 2. Hoi, Oliver helpt ons vrouw altijd als ze de krant aan het lezen is, ook Juultje is dat nu aan het leren. Bas loopt vaak al naar de keuken als onze vrouw daar is en hoeft haar alleen maar aan te kijken en dan weet onze vrouw dat hij een snek wil hebben. Ook miauwen wij vaak op een bepaalde manier, dat weet onze vrouw meestal wel wat we bedoelen of willen. Dat hebben wij allemaal geleerd in de tijd dat we hier wonen of van elkaar. Bjarne heeft geleerd om de kastjes en deuren open te maken, reuze handig. Kruimel heeft geleerd om te miauwen als ze een knuffel wilt hebben. Bikkel heeft geleerd dat hij op de aanrecht moet gaan zitten als hij water wil drinken uit de kraan. Onze Bas is soms wel in de war, dan gaat hij naar de gang en heel hard miauwen, dan weet hij even niet meer waar hij is, Bjarne heeft geleerd om dan naar hem toe te gaan en helpt hem dan weer naar de woonkamer. Zo leren we van elkaar Bert.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal.

  1. Wat doen jullie dat goed dat jullie elkaar zo helpen en dat je presies weet wie er wat kan. Het is super van Bjarne dat hij Bas zo gaat helpen en dat Bas dan weer naar de kamer kan komen. Het lijkt me moeilijk als je in de war bent wegens dat het vertrouwde dan weg is en wat moet je dan doen. Floris de broer van Loes heeft dat nog. En dan heb je hulp nodig weet ik. Ik find het lief!!
   pootjes voor iedereen
   Bertje

  2. Bjarne, je krijgt van mij heel veel grote kompliementen dat je Bas zo helpt, dat vind ik eerlijk waar supergeweldig!
   Veel lieve kopjes van Bolle,

 3. Lieve Bert,

  jij ben al slim om dattie doe wat jij doe. En jij heb gelijk, jij moet jou kop in jou beweeging houwe. Mij meening is, assie hersus heb dan moet jij die ook gebruike. Jij doe het slim want jij kijk erna en jij foel jou eigen slimmer worre. Dan bennie pas écht slim. Bert jij weet van mij eigen heb ik feel erfaring met mij deemenzie weeges mij broer Floris. Binnekort ga ik er weer ofer schrijfe want het is belangrijk. Jij zeg het goed Bert, jij kan er nie alteit ies aan doen. Soms hebbie gewoon jou geluk nie. Maar assie goed foor jou eigen zorrug en jij kijk goed naar jou boeke en jij lig op jou krant. Dan kom het goed Bert. Van mij eigen ga ik wel probeere of het ook werk met mij tonijn.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje ik heb het er over deemenzie ingezet wegens dat ik aan Floris dacht. Hij kan er niks aan doen. En niemand die het krijgt kan er iets aan doen. Dat is mijn meening. Floris heeft jou als zorgpoes bij zich en dat is zijn geluk. Ik doe mijn best met mijn hersens het is een soort treenen eigenlijk wel.
   je Bertje

 4. Hoi lieve Bert, ik denk dat jij helemaal niet nóg slimmer kan worden dan je bent, want je bent eerlijk waar superslim! Je weet gieganties veel, dat vind ik heel knap. Ik denk niet dat je als buitenkat slimmer bent, ik denk eigenlijk dat alle katten slim zijn. Dat dat bij katten hoort.
  Ik doe net als jij doet met de kranten, dat de informatie fia mijn buik in mjjn hoofd komt. En ik geef ook altijd kopjes aan boeken, dat is belangrijk. Ik luister ook wel naar mijn mensen, alleen niet als het over meediesijnen gaat. Dat die goed zijn, maar dat geloof ik niet als ze fies zijn.
  Ik hoop maar dat ik niet deement word, zoals Floris en mijn Molletje. Dat is helemaal niet fijn, als je steeds in de war bent. Je hebt helemaal gelijk, je kunt er niks aan doen als je deement wordt. Daarom vind ik het ook zo biesonder dat Loes Floris helpt, en Bjarne helpt Bas. Dat is heel mooi, met hulp kan je veel meer.
  Heel veel lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat gefoel had ik ook over Bjarne en Loesje, en voor mezelf ook dat ik dacht als ik deement wordt krijg ik vast hulp van thuis maar misschien is een andere kater of poes beter, maar ik ben toch liefer alleen. Loes is slimmer dan ik dat weet ik zeker wegens dat ze me dingen uitlegt. Of dat ze zegt dat ik zeur. Net als jouw Mol eigenlijk. Misschien hoort dat bij poesen. Of jij en ik houden van slimme poesen dat kan ook.
   kopje terug van
   Bertje

   1. Bert, wat zeg je dat mooi over dat wij van slimme poesen houden! Dat is zeker weten waar.
    Kopjes van Bolle.

 5. Lieve Bert, Floortje en ik hebben jouw blog gelezen , ik lees het voor aan Floortje. Wij vinden jou een superslimme katerman Bert. Wat jij allemaal weet en aan jouw frau kan laten weten dat is echt heel knap. Floortje houdt ook niet van die brokkenpuzzels, ze wil gewoon haar snoepjes en haar brokjes in haar bakje, en verder geen flauwekul. En wat ook superslim is, is liggen op de krant, wegens dat de infoormaazie dan vanzelf in jouw kop komt. Floortje ligt ook graag op papier, krantjes of bijsluiters van meediezijnen, die kraken ook heel fijn. En terwijl zij ligt leert ze er ook van. Zo gaat dat met slimme poezen en katers. Fijne avond Bert en een zacht kopje van Floortje en van mij een knuffel.

  1. wat slim van Floortje dat ze zo goed met informaazie omgaat vooral van de meediezijnen, je moet toch weten wat je neemt en dat weet Floortje. Het is ook belangrijk dat je thuis de rust hebt om te liggen en alles in je kop te laten komen en dat is super dat Floortje dat heeft, ik heb het ook.
   pootjes van mij
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *