Kater Bolle over: als een kittenkater opeens een ster wordt

kittenSoms weet je het gewoon eventjes niet meer. Dan lijkt het wel alsof alles gaat zoals het niet hoort te gaan. Dan zie je alleen maar pijn en verdriet, en je zou willen dat je er iets aan kon doen.

Een ster

Beebie Pop is een ster geworden. Hij was pas 10 weekjes oud, en hij had nog veel langer van zijn leven moeten genieten.
Hij had FIP, net als Popje van mijn mensen. Dan kun je niet beter worden.
Ik vind het niet eerlijk.

Kopjes

Dag lief klein jongenskatje, doe je Katrientje de groetjes? Wij hier op de blog denken allemaal aan jou, en aan je broertje Door.
Door moet gezond blijven, daar duimen we voor. Dat is superbelangrijk nu.
En ik wil spesjaal de mensen van beebie Pop en Katrientje en Doortje heel veel lieve kopjes geven. Die hebben nu al weer, en nog steeds, verdriet. Ik vind het zoooo erg!
Ook Loesje wil ik zachte kopjes geven, want zij is MammaLoesje.
En Doortje krijgt hele biesondere kopjes van mij, dat hij gezond blijft.

Aan ze denken

Zullen we vanavond allemaal naar beebie Pop en Katrientje en alle andere sterren zwaaien? Zodat ze weten dat we altijd, en altijd, aan ze blijven denken.

(Ome) Bolle.

22 thoughts on “Kater Bolle over: als een kittenkater opeens een ster wordt

 1. Lieve Bolle.Je hebt het mooi geschreven. Fip is zo vreselijk oneerlijk.Ik heb het 1x gezien bij een kitten van vriendinnen van mij.En nu kleine Poppy van de mensen van prinses Katrientje.Zoveel verdriet,dat hoort niet.Eerst Katrientje en nu hun prachtig mannetje van maar 10 weekjes oud.Wij zwaaien mee,en dan maken we met al onze zwaai pootjes een cirkel van troost voor de achterblijvers en een groet naar alle mooie sterren in RBL.Groetjes van Muzette,Sparkle,Fynn en onze vrouw

  1. Dag lieve Muzette, Sparkle en Fynn, wat erg hè, voor de mensen van Katrientje en beebie Pop. Zo snel achter elkaar twee katten die een ster zijn geworden.
   Fijn dat jullie meezwaaien, en wat mooi geschreven van de cirkel van troost. Daar doe ik ook aan mee, en ik heb brede poten dus we kunnen een grote cirkel maken.
   Veel lieve kopjes voor jullie alledrie, en natuurlijk ook voor jullie vrouw, van Bolle.
   Pee Es: ik ben laat met antwoorden wegens dat het internet kapot was, en ear mijn mensen weg waren met de Aaipet!

 2. Lieve bolle. Wat een mooi en lief blogje over onze stoere kleine pop.
  Dorus gaat gelukkig nog steeds goed. We houden hem wel in de gaten.

  1. Dag lieve mensen van Katrientje en beebie Pop en beebie Door, ik doe jullie de hele dag en nacht in gedachten kopjes geven om jullie een klein beetje te troosten.
   En ik doe duimen voor beebie Door, dat ie groot en sterk wordt, en minstens twintig jaar!
   Ik kan nu pas antwoorden omdat het internet kapot was, en daarna waren mijn mensen weg met de Aaipet. Maar ik heb de hele dag aan jullie gedacht!
   Miljard lieve kopjes van Bolle.

   1. O ja, en wat superfijn dat beebie Door gezond is! Ik doe zoooo hard duimen dat dat zo blijft, samen met iedereen van de blog! Dat moet toch helpen?
    Nog een keer miljard kopjes van Bolle.

 3. Lieve Bolle, mooi geschreven en wij denken ook aan Popje en zeker ook aan Anita en Johan en hun verdriet !

  Liefs Ollie

  1. Dag lieve Ollie, wat verdrietig toch hè, van beebie Pop!
   Als we met zijn allen denken aan Anita en Johan kunnen ze hopelijk een beetje troost voelen.
   En als we met zijn allem duimen voor beebie Door blijft hij hopelijk gezond!
   Had je gemerkt dat het internet van de blog kwpot was? Daarom antwoord ik nu pas, want het moest eerst weer geplakt worden!
   Een lief kopje van Bolle.

 4. Gijsje en ik zullen vanavond naar de sterren kijken en zwaaien. Het is allemaal zo oneerlijk. Pop is nog maar zo kort in het leven van Anita en Johan en zijn broertje Door. En is nu al, veels te jong, overleden.
  Knuffels en kopjes van Gijsje en vrouwtje

  1. Dag lieve Gijsje, wat fijn dat jullie ook gaan zwaaien! Beebie Pop zal wel verbaasd zijn, dat zooooveel katten en mensen naar hem zwaaien! Hij was zeker weten nog veels te jong om een ster te worden, maar toch is het gebeurd. En dat is superverdrietig.
   Lieve kopjes van Bolle.

 5. Lieve Bolle,

  dank jou wel dattie dit schrijf recht uit jou hart. Voor mij soolman en mij soolvrouw en voor iedereen van ze Feesboek. Jij kan het niet bevatte, mij beebiePop was 10 weeke van ze leeftijd. Assie dan al over jou regenboogbrug moet dan hebbie maar zo weinig tijd gehad om bij jou soolman en jou soolvrouw te zijn en bij jou beebiebroer Dorus. Als MamaLoesje was mij tijd met mij beebiePop ook veel te kort. Mij hart kan mij beebie nog niet misse maar mij hart moet mij beebiePop los laate. Jij kan het niet bedenke Bolle, waar jij ook lig. Op jou denkpaal of jou denktrap , soiets versin jij niet.
  Nu is er weer veel verdriet. Mij beebiePop is niet meer bij mij soolman en mij soolvrouw, niet meer bij ze beebiebroer Dorus en hij is niet meer bij ze MammaLoesje. Mij hart huil….
  Mij beebiePop is bij mij hartjesdinnetje prinses Katrientje , zij zorg nu voor hem…

  Vanavond ga wij zwaaie Bolle. Zwaaie naar mij allerliefste van mij hart. Naar iedereen over de regenboogbrug die ze eigen ster is geworde. Naar Katrien en naar mij kleine, stoere, zwarte beebiePop.
  Mij hart vergeet mij sterre nooit…

  Liefs van Loesje en dank jou wel Bolle voor jou mooie schrijve van jou hart…

  1. Dag lieve MammaLoesje, ik ben een beetje laat met antwoorden omdat het internet helemaal kapot was. En dat moest weer aan elkaar geplakt worden.
   Ik snap heel goed dat je nu verdrietig bent. Beebie Pop was veels te jong om een ster te worden, maar zijn tijd hier op aarde was toch al voorbij. Dat is heel moeilijk om te begrijpen, vind ik.
   Katrientje zal hem wel hebben voorgesteld aan alle andere sterren, en nu zit hij achterop de brommer! Katrientje was zelf toch ook nog een kitten van 17 jaar.
   Je krijgt het wel voor je kiesjes, Loes. En je hebt geeneens meer kiesjes! Eerst je hartjesdinnetje Katrientje en nu je beebie Pop. Ik vind het zo erg voor jou en de mensen van beebie Pop en beebie Door, dat ik helemaal niet meer weet wat ik kan zeggen om jullie een klein beetje te troosten.
   Maar ik sla mijn pootjes eventjes om je heen om je een knuffel te geven. En ik hoop maar dat je weet dat ik een vriend voor je ben. In plezier, maar juist ook in verdriet.
   Want verdriet kun je niet in je eentje dragen, dat is te zwaar.
   Ik ga straks ook zwaaien, Loes. We zijn met heel veel katten en mensen om te zwaaien. De sterren zullen wel verbaasd sijn, en blij. We zullen ze nooit, nooit, nooit vergeten.
   Heel veel lieve zachte kopjes voor jou, Mammaloesje, en ook voor je vrouw en Floris en Zusje natuurlijk.

 6. Lieve Bolle,
  Soms is het leven wel heel hard, en voor de mensen van Katrien en Pop en Door is dat nu zo, en dat is heel erg.
  Derrick en Poncke komen ook uit een nest waar een kitten een Ster geworden is door FIP, hij was ook nog maar 11 weekjes. Gelukkig zijn de andere 5 kittens gezond gebleven, en allemaal ouder dan 15 geworden, en mijn voorgangers zelfs bijna 20.
  Mijn vrouw en ik gaan nu heel hard pootjes draaien en duimen dat kleine Door gezond mag blijven, dat is het enige wat we kunnen doen. En natuurlijk heel erg meeleven met de mensen van Katrien Pop en Door!
  Vanavond gaan we naar onze sterren zwaaien, vooral naar een grote en kleine ster vlak naast elkaar. Katrien zeker goed voor Pop zorgen, en hem vast alle boevenstreken leren die ze zelf uitgehaald heeft!!
  Veel lieve kopjes van Vlo

  1. Dag lieve Vlo, wat moeilijk is dat hè, voor de mensen van Katrientje en beebie Pop en beebie Door. Dat is wel heel veel verdriet bij elkaar.
   Maar dan is het wel fijn om te horen dat uit het nestje van Poncke en Derrick 5 kittens gezond zijn gebleven.
   Ik vind het alleen zo zielig dat kleine beebies al een ster worden, Vlo. Dat vind ik niet horen. Als we allemaal duimen voor beebie Door moet dat toch helpen? Dat hij groot en sterk wordt en heel oud.
   Fijn dat jullie ook gaan zwaaien Vlo, we zijn met een heleboel katten en mensen. Dan zien de sterren vanavond door het hele land mensen en katten zwaaien, dat is prachtigmooi. We zullen onze lieve sterren nooit vergeten,
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van Bolle.

 7. Lieve Bolle,

  Het is inderdaad heel oneerlijk, ik moest er gewoon om huilen toen ik je verhaal las. Gelukkig is Pop niet alleen en kan hij samen met Katrientje een ster zijn. Geef de mensen en de katten waar je van houdt maar een goeie knuffel, dan deel je samen de pijn een beetje. Mijn Tijger was vorige week ook ziek, gelukkig kreeg hij van de dierendokter een kuurtje medicijnen en is hij nu weer opgeknapt. Maar is toch spannend, komt het wel goed. Ik zou niet weten wat ik zonder mijn kater zou moeten. ik zal vanavond hard zwaaien hoor!

  lieve groetjes van Inge en Tijger

  1. Dag lieve mevrouw Inge en Tijger, ja ik vind het ook oneerlijk, dat een kleine beebie al een sterretje wordt. Dat hoort niet zo, vind ik. Het is superverdrietig.
   Ik denk dat beebie Pop nu al bij Katrientje achterop de brommer zit, en dat ze allerlei grappen uithalen.
   Tijger, gelukkig dat je weer gezond bent! Blijf maar goed gezond, dat jullie nog heel lang samen kunnen zijn.
   En fijn dat jullie ook zwaaien, we zijn nu al met heel veel katten en mensen die gaan zwaaien. Door het hele land heen zwaaien we naar onze sterren!
   Heel veel lieve kopjes voor jullie allebei van Bolle.

 8. Hoi Bolle, wat een mooi verhaal weer. Onze vrouw heeft ook een kitten verloren aan FIP. Hij heette Charlie en is maar 5 maanden oud geworden. Onze vrouw heeft er veel verdriet om gehad, dus ze begrijpt het verdriet van de vrouw en man van Popeye heel goed. We gaan vanavond met zijn allen naar de sterren kijken en zwaaien naar al onze lieve vriendjes die al over de regenboogbrug zijn gegaan. Nu slaan we met zijn allen onze pootjes om de man en vrouw van Popeye en om kleine Dorus. Knuffels van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. Dag lieve vijf, ik vind dat FIP weg moet! Het is een gemene ziekte, dat kleine beebies er zo maar een ster van worden. Charlie van jullie vrouw was ook nog maar
   een beebiepeuter.
   Fijn dat jullie ook gaan zwaaien, we zijn met een heleboel katten en mensen nu!
   En als jullie je pootjes om de mensen van beebie Pop en beebie Dorus en Katrientje heenslaan, zullen ze dat vast voelen. En beebie Dorus wordt dan ekstra beschermd, dat is belangrijk.
   Ik ga ook naar Charlie zwaaien zometeen!
   Heel veel knuffels voor jullie allevijf en jullie vrouw, van Bolle.
   Pee Es: ik ben een beetje laat, omdat het internet kapot was!

 9. Hallo Bolle,

  Vrouwtje zag net dat het schrijf wat ik vanmorgen had gedaan foetsie is. Bert liet al weten waardoor dat allemaal is gekomen.
  Toen vrouwtje en ik het bericht kregen dat Poppy een ster was geworden snapte we er niks van, zo’n klein manneke van 10 weekjes oud. Vrouwtje had verschrikkelijk zitten huilen van verdriet.
  Wat een verschrikkelijk verdriet voor vrouw en man mens van Poppy, verdorie net 6 weken nadat onze grote vriendin en hun aller liefste prinses een ster was geworden en ook nog eens op de zelfde dag.

  Vrouwtje ik ik doen iedere avond kijken naar al die sterren en zoeken dan ook onze eigen sterren, maar nu vanavond gaan wij naar een grote en ernaast een kleine ster kijken en kusjes sturen en vrouwtje zwaait en ik doe altijd zwiepstaart.
  Wat zal dat mooi zijn vanavond als we allemaal dit doen voor vrouw en man mens en Door. wij hopen dan het voor hen een grote steun zal zijn om al het verdriet te dragen

  Voor jou een grote knuffel van vrouwtje en kopjes en grote poot van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, ja het internet was kapot. Daarom kan ik ook nu pas schrijven naar je.
   Wat verdrietig hè, van beebie Pop. Zo snel nadat Katrientje een ster is geworden, dat is heel veel verdriet bij elkaar voor hun mensen.
   Een beebie hoort nog geen sterretje te worden, vind ik. Beebie Pop heeft maar een korte tijd op aarde gehad, maar hij heeft gelukkig wel alleen maar liefde en knuffels gekregen in die tijd. Maar toch kan ik het niet snappen dat een beebie maar 10 weekjes oud wordt op aarde.
   Wat fijn dat jullie ook gaan zwaaien, en ook nog kusjes geven en zwiepstaart doen, Jip. We zijn nu met een heleboel katten en mensen die gaan zwaaien vanavond. Door het hele land wordt gezwaaid naar onze sterren, en spesjaal naar een kleine en een grote ster naast elkaar. Zeker weten dat ze dat gaan zien!
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van je grote vriend Bolle.

 10. Hallo Lieve Ome Bolle. Ik hadjes gisteren al geschreef en toen kwam het bericht dat er iets met de surfer was. Nou ikke zegge u eerlijk dat wasse niet goed voor de emoties. Ikke was boos op se natuur dat hij van mijn neefje Pop een ster heeft gemaakt. De natuur moet nu stopjes doen om sterren te maken . Verdrietjes van mij zelf en ik vind het zo erg voor Tante Anita en Oom Johan en Door. Ikke heb nu al mijn broertjes en neefjes moeten missen. En ook met se gevoel dat kleine pop nu bij Tante Katrientje is op se avontuur. En Ook Bolle wij kijken altijd naar de sterren en dan is mijn hart verdrietig en blij. Ikke vind alle emozies samen moeilijk. Maar ik heb behalve mijn vrouwtje mijn andere familie en katten heel veel lieve mensen en vriendjes op se internet.

  1. Dag lieve kleinegrotepuuberpoezendame Kyana, ja het was helemaal kapot, de tegniek. Dat mort dan eerst weer geplakt worden, of aan elkaar gezet. Ik kan dat niet, en Bert ook niet. Maar gelukkig doet alles het weer!
   Ik snap heel goed dat je boos was op de natuur, wegens je neefje Pop. Het is ook niet eerlijk dat een kleine beebiekitten al een ster wordt. Dat kun je niet begrijpen., als kat en ook niet als mens. Het gebeurt gewoon, en wij kunnen er niks aan doen. Zo ging het met je broertjes, en nu ook met beebie Pop.
   Als ik naar de sterren kijk ben ik ook blij en verdrietig tegelijk, net als jij. Blij dat ik die ster als kat gekend heb, maar verdrietig dat die kat nu een ster is.
   Gelukkig dat we hier elkaar kunnen helpen met ons verdriet. We zijn samen met vrolijke dingen en samen met verdrietige dingen.
   Je krijgt van mij heel veel lieve kopjes, kleinegrote Kyana, van je Ome Bolle die heel trots is op jou! En ook voor je familie en je vrouw veel kopjes natuurlijk!

Reacties zijn welkom