Waarom ik twee wiekentsneks kreeg (hele film)


Het was wiekent en ik kreeg een wiekentsnek, ik voelde dat het tijd was en toen mijn vrouw naar de keuken ging, zat ik al klaar. Ik had zo’n trek.

Schaaltje

Ik hoorde geluiden dus ze was bezig. Toen ze naar de kamer kwam had ze een schaaltje in haar handen. Het was heel gek maar ik voelde me opeens anders. Helemaal niet blij.

Ze zette het neer en ik weet niet wat het was, maar ik deed heel voorzichtig. Ik rook. Mijn vrouw zei dat het Pâté Deluxe was van Gimcat, met kip.  Nou u heeft wel op de film gezien hoe lekker ik het vond. Helemaal niet. Het rook verkeerd en dan begin ik niet aan eten, dat zou niemand doen en ik ook niet.

Geen snek

Dus toen ik een stap achteruit zette, snapte ze het. Ze pakte mijn schaaltje en zette het in de keuken weg. Toen had ik geen snek meer, erg hè?

Ik wilde net in mijn doos gaan liggen om te slapen, want dan kon ik over mijn emozie heen komen, toen ik een zakje hoorde knisperen. Dat geluid kende ik. In zo’n zakje zat soep. Dus ik wachtte nog even met gaan slapen.

Van vroeger

“Dit is met tonijn, Bert”, zei mijn vrouw. “Je hebt het eerder gehad en toen vond je het lekker.” Voor de zekerheid rook ik even. Ja, die geur kende ik. Lekker. En toen begon ik te eten en ik bleef eten toen het bijna op was, toen kon ik niet meer.

Bij het uitbuiken op het kussen kreeg ik knuffels en ze zei: “Je dacht toch niet dat ik jou zomaar zonder wiekentsnek liet, Bert.” Eerlijk waar, toen keek ik maar even weg. Want ik had het wèl gedacht. En toen snapte ik weer, dat het straatleven van vroeger nog altijd een beetje in me zit, dus dat ik moet wennen dat ik echt serieus waar iemand heb die voor me wil zorgen, ook als ik een snek niet lust.

25 thoughts on “Waarom ik twee wiekentsneks kreeg (hele film)

 1. Ikke hep ook soep in huis oompie bert. Ik krijg het eerdaags segge se.
  Ikke benne weer een stuiterbal. Poink poink poink.
  Ikke ben met muizies aan het speel.
  U kun goet eet oompie bert

  1. Oh Dorus, doe je ook wel goed slapen en eten?? Ik heb je gisteren op de film gezien, je bent een lieve kleine ieneminie druktemaker. Ik ben een klein beetje verliefd op je. Dikke knuffels van Kruimel

   1. Ikke ben frauw aan het pesten. Sei eet een brootje wat lekker rrrruikt. En datte wil ik.
    Ikke zlaap ook feel hoor😸

    1. Hoi Dorus,
     Wat word jij al een kerel zeg! Mijn vrouw was gisteren bij een vriendin, en zij zaten samen Oom Berts feestboekpagina te bekijken, en lazen dat jouw vrouw denkt dat jij half Siamees bent. Allebei keken ze eens goed naar je foto, en ze begonnen te lachen, want volgens alle twee heeft jouw vrouw gelijk. Die vriendin heeft een Siamees, en mijn voorganger Poncke was ook half Siamees (Derrick ook, maar daar zag je het niet aan). Ze hebben allebei een beetje medelijden met jouw mensen 🙂 , want Siamezen zijn super eigenwijs, en kletsen je de oren van het hoofd 🙂 . Maar ze zijn wel heel erg lief en leuk!!!!
     Eet maar goed kleine man, en vertel je mensen maar steeds hoe je over alles denkt hoor, dan weten ze waar ze aan toe zijn 🙂 .
     Heel veel lieve zachte kopjes van Vlo, ook voor je mensen.

  2. hoi Dorus, ja ik kan goed eten en dat komt omdat ik het al heel lang doe, zo krijg je eet-ervaring. Dan gaat het steeds beter. Goed dat je speelt dan kun je erna beter slapen.

 2. Hoi Bert, dat ziet er wel heel lekker uit. Onze vrouw gaat het kopen voor Bas, misschien dat hij dat wel weer eten, vanochtend wilde hij weer zijn brokjes niet eten. Onze vrouw probeert iedere keer wat anders te geven, dan weer brokjes en dan weer natvoer. Maar Bas is en blijft een lastige eter, de pilletjes helpen wel, maar ze werken maar even. Eigenlijk wil onze vrouw Bas niet te veel pilletjes geven omdat hij er ook heel onrustig van wordt, maar soms kan het niet anders. Wij willen het, als onze vrouw het voor Bas koopt, ook zeker even proeven. We zijn heel benieuwd.
  Onze vrouw is weer naar haar werk, dus wij moeten vandaag de boel weer in de gaten houden.
  Fijne dag Bert, groetjes en knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, eten is belangrijk en lekker eten weer helemaal. Bas, ik hoop dat je dit lust en dat je het gemakkelijk kunt eten. Ik vind het superlekker maar ja iedereen is anders. Mijn vrouw wil weten hoe de pillen heten zou je dat willen vragen als ze weer thuis is. ik hoop dat jullie een fijne dag hebben, poot van mij

 3. Ikke had ook kattesoep van t wiekent! Zow lekker smak smak. De doos is nog niet leeg, zouw ik vanaafont weer krijge? Mauw!

  Dikke poot van Minnie

  1. dat hoop ik Minnie maar mijn erfaring is dat ik alleen in het wiekent een wiekentsnek krijg. poot van Bertje

   1. Ikke heb gisteraaf ook gehad! De Minnie feestweek noemde mama het. En ikke ben nie eens jarig 🙂 Ben wel altijd heel lief voor mama (en soms een beetje stout).

    Poot van Minnie

 4. Hoi Bert,
  Viel dat even mee, toch nog een lekkere snek 🙂 ! Maar zonder weekentsnek is het toch niet echt weekent? Gelukkig begreep je vrouw dat ook.
  Fijn dat je het nu zo goed hebt hè? Maar dat heb je ook wel verdiend hoor, je hebt lang genoeg je kostje bij elkaar moeten scharrelen.
  Je vrouw en jij hebben het met elkaar getroffen, net als mijn vrouw en ik, en heel veel anderen hier op de blog, dan ben je gewoon een heel gelukkige kat.
  Veel kopjes voor jou en je vrouw van Vlo.

  1. hoi Vlo ja dat is zo ik heb het getroffen en ik hoop dat het altijd zo blijft. Ook met een snek elk wiekent want ik hou zo van gewoonten en dit is nou een gewoonte zo zie ik het, poot van mij

 5. Hallo Bert,

  Zo zeg wat was jou 2de snek lekker, ik kreeg water in mijn bekkie. Jammer dat ik niet door het schermpje met je kon mee eten. Nu heeft vrouwtje voor mij een blikje tonijnsoep uit de kast gehaald en op het aanrecht gezet, mag ik vandaag op slobberen, nou ja het is wel voor 2 dagen, haha heb ik morgen ook nog lekkere snek. Vrouwtje zegt dat ik dat wel heb verdiend omdat ik zoveel weken op het huis moet passen.
  Ja ik en vrouwtje vinden het soms ook heel raar hoor dat het van hetzelfde eten, het ene heerlijk ruikt en smaakt en de andere afschuwelijk ruikt en vies is. Vrouwtje kiepert dat meteen weg. Ze zegt dat zou ik ook niet eten hoor.
  Hopelijk voor jou heeft vrouwtje nog meer van die lekkere wiekentsnek in de kast dan heb je weer wat om naar uit te kijken.
  Ik heb al mijn taken erop zitten voor vandaag en ga de binnenkant van mijn ogen bekijken. Nou daar krijg je me toch een bult slaap van.
  Jij een hele fijne en rustige dag en veel knuffels van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip,
   Eerst zien we op de foto op Berts pagina jouw prachtige witte laarzen, maar vergissen mijn vrouw en ik ons nou, of heb jij op de foto van vandaag nu sportschoenen aan?!!!!
   Als dat zo is, snap ik helemaal waarom jij als een speer door het huis rent! En je bent net net als Stiefel een heel bijzondere kater!!
   Lieve zachte kopjes van vriend Vlo.

   1. Hallo Vlo en vrouw,
    Ja ik heb hier echte sportschoenen aan ( niet eggies hoor, heeft vrouwtje van Loesje zo gemaakt) , Zoals je weet doe ikke samen met Bolle oefenen voor de Formule 2 Bolle-Jip race wedstrijden,en daar moet ik natuurlijk wel race schoenen voor aan, maar als ik niet race heb ik gewoon mijn witte slofjes aan hoor.
    Wat vind ik het fijn om zo op Stiefel te lijken een hele eer hoor.

    Kopjes en pootjes van Vriend Jip

    1. Wat knap mevrouw Loesje zeg!! Mijn vrouw is al blij als ze laptop zonder ongelukken aan en uit kan krijgen 🙂 .
     Misschien moet Bolle ook maar eens mevrouw Loesje lief aankijken, want anders maakt hij geen kans tegen je. Eh… hoewel, misschien heeft Bolle ook wel een geheim wapen, want dat is een wijze kater.
     Ik zal jullie allebei aanmoedigen als het zover is hoor, ik vind het heel stoer, zo’n Formule 2 Bolle-Jip race.
     Ik krijg zo nu en dan de kolder in m’n koppie en race dan door het hele huis, maar ik denk dat ik te lui zou zijn om regelmatig te trainen. Wel vind ik het heerlijk om achter vliegen en spinnen aan te rennen en ze te vangen, en mijn vrouw is dan ook echt trots op me.
     Tsja, die Stiefel….mijn vrouw heeft nog jaren Kerstkaarten gestuurd naar Stiefel en zijn mensen, ook nog jaren nadat Stiefel over de Regenboogbrug was gegaan, en ze kreeg ook kaarten terug. Sommige mensen en katers vergeet je nooit, die houden altijd hun plaats in je hart.
     Kop en poot van vriendje Vlo.

  2. hoi Jip twee dagen achter elkaar een snek is best super dat heb ik nooit. Alleen met de avondsnek maar die telt niet mee. Ik weet toevallig dat er nog van die kupjes zijn en ander spul van die staafjes. ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad met lekker veel rust. poot van je vriend Bert

 6. Oooh Bert,

  soep met tonijn is mij faavoriet, assie het krijg dan weet jij wel dattie jou wiekent heb. Mij vrouw zeg dattie het ook ga haale voor mij eigen wiekent. Assie jou soep dan krijg dan weet jij meteen, jij heb wiekent.
  Jij heb veel eeterfaring Bert, jij kan smekke en snekke en jij ben gelukkig. Jij kan jou straatleefe loslaate. Jou vrouw zorg voor jou en jij weet mij hart is bij jou. Ook assie geen wiekent heb. Jij ben nie meer alleen en jij heb sneks. Assie op straat leef moet jij oferleeve en assie bij jou vrouw leef kan jij uitbuike. Van me eigen vind ik uitbuike fijn. Mij vrouw heb mij ook sneks gegeeve Bert en mij tonijn. Assie veel moet verwerke moet jij veel eete, anders hebbie geen kracht voor jou emozioneele strijd. Van me eigen heb ik nu veel emoozie Bert.
  Dan ben jij ook blij dattie jou vrouw heb die jou goed ken en jou verkering die jou troos geef,

  Liefs van jou Loesje

  1. dat is waar Loes op straat was het overleven en dat hoeft nou niet meer. Maar soms weet ik dat opeens niet. Dan is iets van vroeger opeens sterker dan al het andere. Maar als dat weg is dan voel ik weer dat ik een vrouw heb en een thuis en dat ik verkering heb met de liefste poes van de wereld~~

 7. Je hebt gewoonweg het luefste Vrouwke wat je je maar wensen kunt Bert, ze zal altijd voor je zorgen ook als je iets niet lekker vindt dat hebben wij mensen snuiiten ook wel dat we iets niet lekker vinden en dan eten we dat ook niet !

  Het.Vrouwke van Ollie geeft jou een dikke😘

  1. ik voel het mevrouw Ollie!! bij mij thuis staat het aanrecht vol sneks en eten alleen voor mij goed he!!

 8. Hoi Bert, ja raar is dat, soms weet je meteen dat je iets niet lekker gaat vinden. Ook al heb je het nog niet eens geproefd. Mijn vrouw loopt me dan nog wel eens achterna met dat eten, maar dan loop ik gewoon weg. Nee is nee, vind ik.
  Gelukkig dat je toch nog een goede snek kreeg. Dat dacht ik wel, want zo is je vrouw wel.
  Maar soms is het moeilijk om vertrouwen te hebben dat dat zo is. Dat heb ik ook.
  Ik was een beetje ziekies, en als ik moest spugen was ik bang dat ik straf kreeg. Dat is gelukkig niet meer zo, maar soms vergeet ik dat eventjes, net als jij. Dan ben ik weer terug waar ik vroeger was, en waar ik niet meer wil zijn.
  Gelukkig zijn we daar allebei niet meer, Bert. En gelukkig krijgen we nu allebei knuffels en lekkere sneks en zijn we veilig. Dat je veilig bent en dat er iemand voor je zorgt en je beschermt dat is het allerfijnste gevoel dat er is, vind ik!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat is voor mij ook het fijnste gevoel en overgeven is het naarste (behalve de operazie), dan voel ik me ook moeilijk. Net of er in je kop iets wakker wordt dat alles anders maakt. Ik ben blij dat je beter bent geworden Bolle en helemaal vanzelf, dat kan ook nog!! Bert

Reacties zijn welkom