kater Bolle over: als een kat een plan maakt

planBijna alle mensen weten dat dieren slim zijn en kunnen nadenken. En ze weten natuurlijk ook dat vooral katten superslim zijn.

Maar er zijn ook mensen die zeggen dat katten niet kunnen nadenken. Want katten zijn zogenaamd, net als andere dieren, dom. Het is allang bewezen dat alleen mensen na kunnen denken. Zeggen die mensen.

In-stinkt

En dat terwijl wij katten juist heel veel nadenken, de hele dag door. Alleen over andere dingen dan mensen dat doen. Belangrijkere dingen, dat durf ik heus wel te stellen.
Die mensen zeggen ook dat alleen zijzelf vooruit kunnen denken. In de toekomst. Mensen maken plannen, dieren kunnen dat niet. Volgens die mensen.
Dat eekhoorntjes noten verzamelen is dan niet vooruit kijken, maar in-stinkt. Zo noemen mensen dat als dieren iets kunnen. Dan zeggen ze dat het in-stinkt is, dus dat dieren dat gewoon maar ootoomaties doen. Zonder na te denken. Alsof je als dier een soort masjientje bent.

Plannen maken

Ik heb al vaker geschreven dat ik niet snap hoe sommige mensen doen alsof ze alles weten over dieren, en alles kunnen bewijzen. In een labaaraatoorie-um.
Maar aan dieren zelf vragen ze niks. Terwijl het over ons gaat.
Het slaat natuurlijk nergens op dat wij niet nadenken, dat weet elke kat. Maar leg dat maar eens uit aan die mensen op een manier dat ze het snappen. Dat is moeilijk. Want als je denkt dat een dier niks kan en snapt, zie je ook niet wat een dier kan en snapt. Dan zie je nooit dat dieren zeker weten wel plannen kunnen maken.
Je vraagt je misschien af hoe ik dat weet. Nou, omdat ik zelf de hele dag en nacht nadenk beivoorbeeld. En door iets wat mijn vrouw me vertelde.

Het gaat over mijn Molletje.

Een stapje

Op een dag hoorde mijn vrouw gekrijs in de tuinen, dus ging ze kijken. In een tuin verderop stond Popje, met een andere kater die Bassie heet. Ze stonden tegenover elkaar te grommen en te krijsen. Maar verder wisten ze niet zo goed wat ze nou eigelijk wilden. Soms ging een van de twee een stapje achteruit. Maar dan kwam meteen de ander een stap naar voren. Ze wilden eigenlijk niet vechten, maar ze konden niet meer terug.

Mijn vrouw stond in onze eigen tuin te roepen en probeerde ze op te laten houden. Ze trok zelfs een blikje goermet open. Nou, ik had het wel geweten! Pop wilde wel naar mijn vrouw toekomen, maar als hij zich bewoog kwam Bassie naar voren en wilde hem gaan krabben. Dus bleef Pop staan en ging het krijsen door.

Mol

Mol
Mol in het kattenhuisje

Toen Mol mijn vrouw steeds harder hoorde roepen, kwam ze aandribbelen. Ze zag wat er aan de hand was en dat mijn vrouw wilde dat het ophield. Mijn Molletje hield ook niet van vechten, dat heb ik al vaker gezegd. Ze stond een tijdje te kijken, samen met mijn vrouw. Toen mauwde ze tegen mijn vrouw, kroop onder het hek door en liep naar Pop en Bas. Bassie schrok en ging tegen haar ook staan blazen. Mol deed net alsof ze niks hoorde, liep door en ging overdwars tussen de twee jongens in staan. En zo bleef ze staan. Pop en Bas konden elkaar nu niet meer zien. Daardoor konden ze weglopen zonder dat de ander ging aanvallen. Na een minuutje liep Pop achteruit, en daarna Bassie ook. Mol bleef staan. Toen rende Bassie ineens keihard weg. Pop wilde er eventjes achteraan maar Mol blies naar hem. Dat hij op moest houden.
Daarna liepen Pop en Mol samen terug naar onze tuin. Mol deed keihard miauwen tegen mijn vrouw, dat ze het opgelost had.

Kompliementen

Mijn vrouw heeft mijn Molletje heel veel kompliementen gegeven en gezegd dat ze het geweldig vond wat ze had gedaan. Pop kreeg wat goermet moes voor de schrik en Mol kreeg een beetje slagroom omdat ze zo’n slimme dame was.

Mijn vrouw was helemaal trots op mijn Mol. Dat Mol zoiets bedacht had! Mijn Mol keek eerst wat er aan de hand was en bedacht toen een plan. Mijn vrouw heeft het altijd onthouden en ook aan mij verteld. Ik ben altijd al trots geweest op mijn Mol, maar toen ik dit hoorde nog meer. Wat een poes hè: slim, knap, stoer en dapper. Mijn Mollevrouw.

Slim

O ja, en wie zei er nou ook al weer dat katten niet konden nadenken, en geen plannen konden maken?

Ik denk wel eens dat dieren zó slim zijn dat het voor sommige mensen te moeilijk is om te kunnen begrijpen. En daar heb ik geen tests in een labaaraatoorie-um voor nodig.

18 thoughts on “kater Bolle over: als een kat een plan maakt

 1. Hajoo ome bolle.
  Wat was dat stukkie sjpannend seg van sterreoom pop en gemene katermeneer bassie. Ik werd een beetje bang datte er so gegromt werd🙀🙀
  Mijn frauw seg datte ik iedere dag wat slimmer wor. En ook gjoter.
  Weet uwes al datte ik alleen naar buite mag? Mijn mense kome wel elke paar minute kijk doen. Se segge dat ik het goet hep geleerd om bjaaf te sijn.

  Ooh ome bolle, dinsedag komp uwes hoetje op mammaloes haar paagina. Niet vergeet he?

  1. Dag lieve grotejongenskater Door, ja het was best wel een beetjr een spannend verhaal hè? Maar mijn Molletje kon alles dus gelukkig heeft zij het opgelost. Want dat is goed om te weten, Dorus, dat damespoezen heel slim zijn en ook heel stoer. Dat zie je aan je MammaLoesje, en je oma Katrientje, en aan je vriendinnetjes Kruimel en Kyana, en aan mijn Molletje.
   En wat goed dat je al helemaal alleen op het balkon mag. Dan ben je echt al een supergrote jongen!
   En zeker weten dat ik dinsdag ga kijken. Ik ben benieuwd wat voor hoed ik krijg, maar ook wat iedereen voor hoed krijgt. En dan kunnen we allemaal met onze hoeden en mutsen en petten op naar onze lieve sterren kijken, en zeggen: Dit is voor jullie!
   Ome Bolle is trots dat je al zo’n grote jongen bent, die zo veel dingen kan, en dan ook nog heel lief is!
   Lieve kopjes en pootjes van je ome Bolle.

  2. O, en Door, mijn mensen kregen een beetje tranen wegens sterrenoom Pop! Ze zeggen dank je wel, dat vinden ze prachtig!
   Pootjes van je ome Bolle!

 2. Hoi Bolle, zeker weten dat katten slim zijn en kunnen nadenken. Bjarne weet precies hoe hij deuren kan openen en kastjes waar ons eten in zit. Wij weten ook precies hoe laat we eten moeten krijgen en als onze vrouw het vergeet helpen wij haar wel herinneren. Ook maken wij onze vrouw altijd op tijd wakker zodat zij zich niet verslaapt. Wij weten nu ook dat Juultje bij ons hoort en Juul weet al precies hoe alles híer in huis gaat. Soms liggen we wat voor ons uit te staren en dan zijn we aan het nadenken over allerlei verschillende dingen. Wat goed Bolle van jou Mol en zo dapper, ze wist heel goed wat ze moest doen. Dus kon ze heel goed nadenken. Onze vrouw zegt wel eens als we zo liggen te liggen: ” jullie zijn zeker aan het bedenken wat voor streken jullie uit gaan halen”. Zie je Bolle onze vrouw snapt ons wel en weet dat we nadenken over dingen.
  Vandaag is nog een mooie dag Bolle, we mogen lekker op het balkon en gaan lekker een dagje rieleksen met zijn allen.
  Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve allemaal, raar is dat toch hè, dat sommige mensen denken dat katten niet kunnen nadenken. Wat superfijn dat Juultje al helemaal bij jullie hoort! Daar zie je heel goed aan dat katten na kunnen denken over nieuwe situuaatzies. Dus jullie zes zijn slim, dat is bewezen!
   Gelukkig maar dat jullie vrouw dat snapt, mijn mensen weten ook heel goed hoe slim wij zijn. Alle katten van de blog hebben maar geboft met hun mensen. En alle mensen van alle katten van de blog hebben geboft met ons, zo is het ook!
   Bjarne, kan jij me een keer uitleggen hoe je dat doet, met die deuren? Dat lijkt mij superhandig, dan kan ik altijd mijn eten pakken als ik daar zin in heb.
   En Kruimel, hoe is het om nu met twee meisjespoezen te zijn? Maar niet vergeten: jij blijft altijd Dieva nummer 1!!!
   Veel plezier op het balkon, in het zonnetje. Ik lig nu lekker in mijn tuin op de tegels, want het is best warm. Straks ben ik helemaal gestoofd door het zonnetje, heerlijk.
   Lieve Bas, Bikkel, Bjarne, Kruimel, Oliver en Juultje, knuffies terug voor jullie allemaal, ook voor julliemvrouw, van Bolle.

   1. Hoi Bolle, hier Bjarne, je moet gewoon aan de handgreep gaan hangen en op een gegeven moment gaan de deurtjes dan vanzelf open.
    Kruimel heeft nog niet al te veel belangstelling voor haar nieuwe zusje. Als echte Diva maakt ze zich er niet al te druk om. En zeker weten dat ze Diva nr.1 blijft, daar zorgt ze wel voor.
    Nogmaals knuffies van ons allemaal.

    1. Dank je wel Bjarne, ik ga het een keer proberen, als ik durf. Ik vind het superstoer dat jij het kunt!
     En gelukkig dat Kruimel weet dat ze altijd d belangrijkste dameskat blijt.
     Knuffies terug voor jullie allemaal van Bolle.

 3. Dag lieve Bolle,
  Nou ja zeg, wij katten zouden geen plannen kunnen maken, wat zijn mensen soms toch vreselijk dom!
  Wat was jouw Mol stoer zeg. Poezen zijn best veel stoerder dan katers, al geef ik dat natuurlijk niet graag toe. Eh.. hoewel…mijn vrouw eens verteld heeft van Plok, dat die ook nergens bang voor was. Mijn vrouw was toen nog kitten, en ’s avonds om 7 uur kwam altijd een man koffie drinken die beneden mijn vrouw en haar ouders woonden. het was geen aardige man, maar mijn Opa en Oma hadden zijn vrouw beloofd hem een beetje in de gaten te houden na haar overlijden. Hij ging altijd in de stoel zitten waar Opa meestal zat, en dat beviel Plok al niet. Hij sprong altijd op het linkerbeen van die meneer, en ging hem aan zitten staren. Dat been was een kunstbeen, dus hij voelde de nagels van Plok niet. Hij zei steeds vaker : “Dat stomme dier vindt me aardig.” Opa en Plok kregen er genoeg van, en toen hij het nog eens zei, zei Opa tegen Plok, “Doe maar!”
  Plok begreep het meteen en wandelde naar z’n goede been. waar hij stevig z’n nagels in zette. “Au, dat doet zeer!” Riep de man, en wilde Plok een klap geven. Plok maakte zich groot, en bleef staan, en Opa zei : “Waag het niet, als je hem een stom dier noemt, moet je niet verwachten dat hij je aardig vindt” Plok had z’n punt gemaakt, samen met Opa, en heeft de man nooit meer een blik waardig gegund. Behalve als het bezoek te lang duurde, dan ging Plok voor z’n goede been zitten, en staarde hem aan. Hij stond dan vanzelf op, en ging weg 🙂 . Plok liep meestal mee naar de trap om er zeker van te zijn dat hij weg was. 🙂 .
  Wat een mooie foto van Molletje in haar huisje, Is dat het huisje dat de buurman voor haar gemaakt had?
  Oh Bolle, ben jij ook zo benieuwd naar je hoed? Misschien krijgt Sur Bolle wel een bolhoed!!!!
  Volgens mij hangen Katrien en Poppy nu al te gniffelen over de rand van de Regenboogbrug!
  Geniet maar lekker van je rust Bolle, want in het weekend wordt er niet aan het huis gewerkt.
  Heel veel lieve kopjes ook voor je mensen, en groetjes van mijn vrouw,
  Vlo.

  1. Hoi lieve Vlo, ja soms kunnen mensen echt vreemd zijn, ik raak daar nooit aan gewend.
   Mijn Mol was echt superstoer en superslim en supermooi! Ik denk ook dat poezen heel stoer zijn, en ik ben vaak een beetje onder de indruk van ze. Want ze weten zo goed wat ze willen, dat zie ik hier in de tuinen ook.
   Wat een mooi verhaal van Plok, En wat erg dat die meneer Plok een klap wilde geven, dat mag helemaal niet! Je mag katten helemaal niet slaan, en eigenlijk mag je niemand slaan vind ik. Gelukkig maar dat Plok zo dapper was!
   Het huisje waar mijn Mol in zit is het huisje van de buurman, alleen heeft mijn vrouw het aan de bovenkant blauw geverfd, en ligt er nieuwe vloerbedekking in. Er ligt kamerbreed tapijt in! Het huisje is al heel oud, misschien wel veertig jaar. En het heeft altijd buiten gestaan, maar het is nog helemaal prima in orde. Het is een superfijn huisje, eerlijk waar.
   Ja, ik ben heel benieuwd naar alle hoeden! Naar die van mij, maar ook die van iedereen. En ik las dat ook honden meedoen, en misschien zelfs een hamster. Wat zal die voor hoedje krijgen?
   Lieve kopjes voor jou en je vrouw van Bolle, en van mijn mensen veel groetjes voor jullie allebei.

   1. Oh Bolle, maar Opa zou het nooit goed gevonden hebben dat Plok geslagen werd hoor. Mijn vrouw vertelde dat Opa opstond, en twee stappen richting nare meneer deed, en de hand van “meneer” ging naar beneden. Mijn vrouw vond het best spannend 🙂 !!
    En zijn vrouw was juist zo dol op Plok geweest. Zelfs op haar sterfbed zei ze tegen mijn Oma : “Geef Plok een knuffel van me, en zorg goed voor hem! ”
    Twee jaar later ging Plok over de Regenboogbrug, en ik weet haast zeker dat ze hem opgewacht heeft.
    Kamerbreed tapijt in je huisje, wat sjiek!!! Ik heb mijn vrouw meteen aangekeken, en ze heeft beloofd dat ze een stuk tapijt gaat afsnijden voor mijn schuildoos.
    Ze moet toch met vloerbedekking aan de gang, want de één of andere kater hier in huis heeft een stuk vloerbedekking gesloopt dat over een gat lag dat Broddel in het tapijt bij de deur gegraven had. Mijn naam is haas, ik weet van niks 🙂 !!! Ik zou zoiets toch noooooit doen?!
    Sinds ik hier woon is dat eigenlijk het enige wat gesloopt is hier in huis. Dat was toen Poncke en Derrick hier woonden wel anders. Poncke sloopte de meubels, en Derrick zorgde dat het behang heel mooi rafelig werd. :-). Kunstenaars waren dat.
    Oh ik ben toch zo benieuwd naar de hoedjesparade!! Voor een hamster moet je wel een heel klein hoedje hebben.
    Heel veel zachte kopje van Vlo.

    1. Wat spannend was dat met die meneer, Vlo. En wat dapper van je Opa en van Plok. Ik zou dat niet durven, dat weet ik wel zeker.
     O, wat erg dat er een kater in huis is geweest die die vloerbedekking heeft gesloopt! Heb je iemand gezien, of heeft die kater het stiekum gedaan? En natuurlijk zou jij dat nooit doen, dat weet je vrouw ook. Misschien waren het wel muisjes, die honger hadden. Jij hebt nog nooit iets kapot gemaakt in huis, net als ik. Ik maak eerlijk waar nooit iets kapot, want dat durf ik niet. Alleen Stip heb ik een beetje kapot gemaakt, als ik er in bijt met de veer. Maar dat was niet ekspres!
     Zijn er ook speesjale hamsterhoedjes? Dat kan natuurlijk best, ik heb daar eigenlijk nooit over nagedacht. Maar Loes en Door hebben vast iets gevonden!
     Lieve kopjes van Bolle.

     1. Ik heb niemand gezien Bolle, maar mijn vrouw zegt dat het een rode kater geweest moet zijn, want er lag een plukje haar;
      Het wel brutaal van zo’n beest hoor, ik zou het niet durven, al vind ik zelf ook wel dat die deur moeilijk open gaat. Ik kan dus wel begrijpen waarom hij het gedaan heeft 🙂 ,
      Kopjes van Vlo.

 4. Hallo Bolle,

  Hier ben ik weer hoor, Ja het was stilletjes op Facebook en de blog van Bert van mij en vrouwtje. Maar ja jullie wisten gelukkig allemaal waarom we er haast niet waren.

  Sapjandoosie wat een domme en stomme mensen zijn er toch , dat zijn ook vast die mensen die hebben op een school gezeten om een studie over ons en de dieren te doen. Nou ze hadden beter wat anders en nuttigers kunnen gaan doen. Gelukkig zijn er nog mensensnuiters en vooral wij natuurlijk die wel heel zeker weten dat wij weten wat we moeten doen en daar zijn wij niet voor naar een school gegaan. Even maar een heel klein voorbeeldje hoe slim wij zijn. Ik kom hier in ons tijdelijke huisje en ik wist na een keer rondkijken al de weg in het huisje en vooral ook waar vrouwtje mijn eten en lekkernijen had gelaten. Kijk Bolle dat is nu nog eens pootje gemakkelijk, want vrouwtje wist het soms niet en ging ik miauwen waar het was. Ikke snapte ook niet wat een trap was, nou je snapt ikke heel voorzichtig daarop en naar boven, Ja je weet maar nooit wat voor enge dingen ik zou vinden, Nu loop ik al heel vlug naar boven en als er mensen in het huisje moeten zijn voor een klusje dan ging ik veilig bovenaan de trap liggen kijken.

  Och Bolle onze mama heeft ons alles voorgedaan hoe het moet en we wisten dan meteen alles voor later. Kijk jij hebt ook lang geen eigen warm huisje gehad en je wist wel hoe je aan eten en een warm en droog plekje moest komen en uit de buurt van slechte mensensnuiten moest blijven.

  Nee wat voor dier je ook bent we zijn op heel veel dingen veel slimmer en verstandiger hoor dan die dommerikken.

  Zo ik had het vanmorgen weer super druk, het is me hier toch druk in onze tuin een en al geren en gehuppel van eekhoorntjes en konijntjes en wat te denken net als bij jou zoveel vogels. Ja het zijn andere vogels dan die ik altijd heb gezien. Weet je vrouwtje en ik hebben veel zitten kijken naar die eekhoorntjes, ze zijn nu hun wintervoorraadkamer aan het vullen (staat hier een grote boom met hazelnoten in de tuin naast ons een grote noten boom) Nu zal de voorraadkamer wel vol zijn want ze maken gaatjes in het grasveld en stoppen daar ook nootjes onder en maken het heel netjes dicht. Kijk dat is nog eens slim, want ze moeten natuurlijk goed onthouden waar ze het laten in al die tuinen als ze het weer nodig hebben.

  Wel Bolle je weet nu in ieder geval dat het goed met mij gaat, het kan natuurlijk zijn dat ik er eens niet ben, want als vrouwtje weg moet voor werken en huis zoeken voor ons dan mag ik niet schrijf doen, maar dan moeten jullie je niet ongerust maken hoor.
  Zo nu is het tijd voor mijn Jippedutje en moet ik van vrouwtje voor jouw mensen groetjes en voor jou een grote knuffel sturen.
  Poot en kopje van jouw grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve Jip, zie je wel, jij bent ook superslim! Net als alle katten! Ik snap ook niet waarom sommige mensen dat niet zien. Misschien omdat ze niet kijken naar dieren, maar alleen op de kompjoeter?
   Wat fijn dat je al gewend bent in jullie huisje, en wat handig dat je de trap oprent als er iemand komt, en dan bovenaan kunt kijken wat er allemaal gebeurt.
   Gelukkig maar dat jij steeds wist waar je eten was, Jip. Anders was je miscchien helemaal dun geworden, en dat is niet fijn. Ik moet weer op diejeet, maar ik wil niet helemaal dun worden. Alleen is nu mijn buik een beetje te groot, zeggen mijn mensen.
   Wat spannend dat je dat allemaal kunt zien van die eekhoorntjes, hoe ze hun eten bewaren. Misschien hebben ze nu wel een miljoen noten, dat ze ze niet meer kwijt kunnen. Wat moeten ze dan een boel onthouden, om dat allemaal weer terug te vinden. Dus het zijn zeker weten slimmerikken.
   Wat voor vogels zie je allemaal Jip? Ik heb nu twee duiven die heel veel lawaai maken, en hele kleine vogeltjes (kool-mees-jes zegt mijn vrouw) die twee kindertjes hebben gekregen. En zo’n zwartwitte vogel, een ekster. O ja, en van die knalgroene vogels die altijd aan het kletsen zijn, heel gezellig. Ik kijk alleen maar, ik doe geeneens mekmekmek.
   Dank je wel voor je berichtje Jip! Ik maakte me vorige week een beetje zorgen, maar nu weet ik dat alles goed is met jou en je vrouw. Daar ben ik blij om! Dus nu maak ik me niet ongerust als je een keertje niet schrijft, dan weet ik dat jullie het druk hebben.
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je vrouw van je vriend Bolle, en van mijn mensen ook veel groetjes voor jullie allebei.

   1. Hallo Bolle,

    Ikke Jip nog even voor jou om je te vertellen wat voor vogels ik in de tuin heb, Vader en moeder merel, duiven, eksters, roodborstjes, heel veel musjes, koolmeesjes. Het is steeds gezellig druk samen met de konijntjes en de eekhoorntjes. Misschien zijn er wel zoveel dieren hier omdat het heel rustig is in het park en er o zoveel bomen en struiken staan en om iedere grote tuin van de huisjes staat een dikke hoge heg. Vrouwtje zegt wel eens tegen mij dat ik helemaal vergeet te gaan slapen en dat ik met knal rode oortjes rondloop. Ikke ben wel slanker geworden van het opzichter zijn en het verhuizen en wennen hier, maar ik eet heel goed en vrouwtje weet wel zeker dat ik weer wat zal aankomen. Kan ook zijn dat ik zo blijf, want ja nu race ik van de ene naar de andere vensterbank
    Fijne avond voor jou en je mensen en knuffels van vrouwtje en poot van je grote vriend Jip

    1. O Jip, wat een boel vogels en dan ook nog eekhoorntjes en konijntjes! Ik snap dat je helemaal geen tijd hebt om te slapen, als er zoveel te zien is.
     Dan lijkt het wel of je de hele dag een grote film zit te kijken, een natuurfilm. Maar dan echt!
     Doe je mekmekmek, of kijk je alleen maar?
     Let je wel op dat je niet helemaal dun wordt, dat je af en toe toch eventjes slaapt en eet? En je vrouw ook, want die heeft het ook heel druk gehad, en vast nog steeds druk.
     Heel veel lieve kopjes van je vriend Bolle, ook voor al je nieuwe vriendjes en vriendinnetjes buiten!

 5. Ooooh Bolle,

  Mij eigen heb met mij bek vol met mij ene tand geluister naar mij vrouw. Zij heb jou ferhaal foorgeleeze aan mij eigen. Jou Mol was jou slimste poezevrouw van mij Feesboek. Oooooh mij eigen is er stil van Bolle en mij Door zeg het al, jij heb jou spannende ferhaal. Mij ene tand heb het net oferleef van mij spanning. En.mij eigen moet dinsdag nog mij efenement doen.
  Van me eigen denk ik veel na Bolle, mij denkpaal hellup mij dan. Dattie rustig lig en mij kop ze eigen ding kan doen. Mij vrouw zie mij eigen dan en zij laat mij in mij waard. Zij ken mij eigen en zij moei ze eigen er nie mee. Dan krijg jij wel alle ruimte voor jou denkplan Bolle.
  Jou mense weet ook beeter van jou denke. Zij heb jou heele trap aangeleg dattie kan denke op jou hooge nifoo.
  Mij vrouw zeg dattie ook ooit zo een mooi foorbeeld heb gehad van ze eigen kat en hij had ze eigen plan. Mij vrouw had ze schouder ferbrijsel en zij kon nie slaape omdattie zofeel pijn had. Zij kon nie ligge van ze eigen. Mij broer Bart, hij is nu ze mooiste ster, heb het gesien. Hij heb mij vrouw eeve aangekeeke en heb toen ze eigen teege mij vrouw aan geleg. Hij keek mij vrouw aan dattie wil zegge, leg jou kop maar op mij vacht. Mij vrouw heb het gedaan en toen heb zij zo kunne slaape. Mij vrouw zeg dattie ook traane voelde van ze onroering. Dattie soiets liefs nooit nie meegemaak heb. Mij broer Bart was mij lieve broer Bolle, hij foelde alles en hij dacht erofer na in ze kop. Dattie ze eigen plan kon maake.

  Lieve Bolle dank jou wel dattie soiets mooi heb geschreeve. Nu ga mij eigen nadenke ofer mij efenement en mij laatste pootje legge. Dan kan mij dinsdag koome,

  Liefs van mij famielie voor jou vrouw, jou menseman en jou eigen Bolle. En mij zachte kopjes voor jou eigen Bolle,

  van Loesje

  1. Lieve Loesje, oooo…kijk je uit met je tand?!
   Wat was mijn Molletje een stoere en slimme dame hè? Ze kon heel goed nadenken en dan een plan maken. En als mijn Mol een plan had… knappe jongen (of meisje) die haar daar dan tegenhield. Dat lukte niemand!
   Katten zijn slim, dat weet iedereen die kan kijken. Jij hebt zelfs je eigen denkpaal om te denken. Gelukkig dat je vrouw je zo goed begrijpt, dat je daar het beste kunt denken. Dat je ook geen lege buik moet hebben, want dan kun je niet rustig denken.
   Wat een prachtigmooi verhaal van Bart. Dat Bart presies wist wat hij moest doen om je vrouw te helpen. En niet alleen slim, maar ook superlief. Dan snap ik heel goed dat je vrouw tranen kreeg, omdat het zo lief was. Het is een heel mooi kadoo, dat je vrouw kreeg van Bart. We doen zeker weten ook aan Bart denken, dinsdag. Want hij hoort er nog bij, bij ons allemaal.
   Lieve Loes, dank je wel voor het verhaal van Bart. Dat doe ik bewaren in mijn hart, want daar bewaar ik alles wat ik mooi vind en dat ik tranen krijg. Daar bewaar ik mijn Molletje, en Popje en Beer, en Billy, en prinses Katrientje en beebiePop. En nu het verhaal van Bart.
   Ik ben heel benieuwd voor dinsdag, het wordt vast heel biesonder. Dat kan niet anders, als jij en Door het samen maken, dan wordt het vol van liefde en verdriet en vlinders en ook een klein beetje kattenkwaad. Katrientje en je beebieDoor zittem vast al te springen van opwinding en trots!
   Lieve Loes, voor jou en je famielie heel veel lieve kopjes en neusjes van Bolle, en van mijn mensen veel liefs voor jullie allevier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *