Loesje en Dorus hebben een plan

Loesje en Dorus

Hoi allemaal, er gaat wat leuks gebeuren. Loesje en Dorus weten er alles van dus ik stelde ze vragen dan kunt u straks meedoen.

Nou de belangrijkste vraag doe ik meteen. Wat gaat er gebeuren?

Dorus:  Ooh, ditte is mijn eerst interfjoew. Dusse ikke ben wat bibberig hoor. We gaan allemaal mooi hoedjes sjowen. Er doen ook heel feel katten mee. Toch MammaLoes? Mamma kijkt welk hoedje het mooist staat bij een kat.  Mamma is daar goed in hoor.
Loesje: Dorus heb het goed gezeg in ze eerste intervjuuw. Wij ga allemaal hoedjes sjoowe maar wij heb zofeel vriendjes die mee doen. Nu heb wij groepfootoos gemaak. Dan kan iedereen mee doen en iedereen heb ze eigen hoedje op. Dat is belangrijk, dan kan iedereen straale van ze eigen hoedje. En het is op 17 september, op mij Prinsessedag om 10 uur op mij Feesboek.

Ik hoor thuis dat het al volgende week is.  Waarom is die hoedjes-sjow eigenlijk?

Dorus:  Hette is een herdenkingsfeestje. Voor Oma Katrien en mijn sterrenbjoertje Poppy. Ikke weet niet hoe Oma Katrien was, dus dat mag MammaLoes doen. Maar ik weet nog wel wie Poppy was. Poppy was een heel lief bjoertje. Ikke hep hem pjesies 10 weken gekend. Hij was eggiewaar heel lief. Mijn frauw seg alteid dat Poppy een lief beteuterd gesiggie had. En ik fin het oneerluk dat hij er niet meer is.
Loesje: Iedereen weet dat mij hartjesdinnetje prinses Katrientje ziek werd. Zij was 17 jaar van ze leeftijd en zij ging ofer mij Regenboogbrug Ze heb ook haar brommert meegenomen en het ging heel snel. Mij hart was in ze sjok van mij schrik en ferdriet. Jij kan niks doen. Katrientje was mij friendinnetje en ook van iedereen van mij Feesboek. Toen ging ook mij beebie Poopei ofer ze Regenboogbrug en dan weet jij niet meer waar jij jou eigen moet zoeke van jou ferdriet. Dan moet jij iets doen want jij wil jou dierbaar eere.

Wat een goed idee is dat en het is ook iets leuks. Wie heeft het bedacht?

Dorus: MammaLoes sjtuurte mij een paar week gelede een internetbjief. Wat ik er fan zou vinden als we een herdenkingsfeesie sauwe geefe. Ikke was te druk met speele (nee MammaLoes, niet geemen) en was het perongelukje fergeet. Dus Mamma stuurte mij een nieuwe bjief. En toen sei ik jaaa.
Loesje: Mij eigen is in mij akzie gekoome want jij kan niet in jou ferdriet blijve ligge. Mij eigen kwam tot niets meer behalfe mij tonijn en mij verkering. Dan ben jij niet goed beezig. Jij moet jou ferdriet jou plekje geeve en jou hart laate spreeke. Toen heb mij eigen daage op mij denkpaal geleege en mij hart heb het bedacht. Van mij liefde voor mij hartjesdinnetje en mij beebiezoon. En het is met hoedjes want prinses Katrientje is gek van ze eigen hoedjes. Dattie over ze Regenboogbrug kan zien dat alle vriendjes aan mij hartjesdinnetje en mij beebiePop denke. En mij Dorus heb mij geholpe.

Loesje en DorusDat is mooi om iets samen te doen. Wat willen jullie bereiken?

Dorus:  Ik wil fjiendsjap doorgeef hiermee. Iedereen wasse sjo lief foor mijn mensen dat ze er foor hun waar nadat Poppy en Oma Katrien weggingen. Sjo moet het bij iedejeen sjijn. We zijn allemaal goeiste fjienden en we moet elkaar steun in goeie en sjechte tijdjes.
Loesje: Mij Dorus zeg het goed. Assie ferdriet heb moet jij jou vriende steun geeve en troos. Wij herdenke prinses Katrientje en mij beebiePop. Dat iedereen liefde voel in ze hart en saamezijn. Iedereen maak het mee in ze leeve, dattie iemand ferlies. Jij kan saame rouwe en herdenke. En jij kan ook denke aan jou eigen vriendjes over ze Regenboogbrug. Wij steun elkaar en het is foor iedereen.

Ja iedereen mag meedoen dat is belangrijk. Hoe is je eigen gefoel erbij?

Dorus:   soms foel ikke me een beetje drietig. Want hette gaat omme mijn bjoertje en oma. Soms zie ik natte oogjes vanne mij frauw. En dat isse nie leuk. Sjoms ligge ik ook een beetje te huil doen bij frauw.  Maar we gaan er een feesie fan maak. Ook al weet ik nie wat een feesie is.
Loesje: Mij hart heb nog veel ferdriet van mij groote verlies. Jij kan jou hartjesdinnetje nie fervange en jij krijg jou beebiePop nie meer terug. Maar assie iets neer kan zette wat jij nooit meer fergeet, dan kan jij troos vinde. En jij doe het saame. En het is ook voor mij soolvrouw en soolman. Dattie steun voel van alle vriendjes van mij Feesboek. Maar ook van mij beebiezoon Dorus en van mij eigen.
Mij Dorus zeg het goed, wij ga iets moois neerzette en er kom ook een filmpje van. Dat is spesiejaal, dattie het nooit meer fergeet. Dat wij mij prinses Katrientje en mij beebiePop nooit meer fergeet…

Loesje en Dorus

Waar is het:
op feesboek op 17 september om 10.00 uur dus ’s morgens

20 thoughts on “Loesje en Dorus hebben een plan

 1. Lieve Loesje en Dorus,

  Vrouwtje en ikke kijken uit naar dinsdag, alleen wij kunnen niet kijken als jullie met de hoedjes show komen, vrouwtje moet weer brokken gaan verdienen. Maar we weten dat we later mogen en kunnen kijken Het wordt een prachtige dag om Katrien en Poppy te laten weten dat ze nooit vergeten worden, net als al mijn vriendjes die over de regenboogbrug zijn gegaan.. Tot Dinsdag lieve Loesje en Dorus, een grote knuffel voor jullie van vrouwtje omdat jullie dit vele werk samen doen. Grote poot en kopje voor jullie van jullie grote vriend die er een poosje minder was en jullie weten waarom. Jip

  1. Ooh ome jip. Mamma en ikke hebben oma en poppy als gesigt gebjuik voor alle oofer de regenboog diertjes.
   Datte we teege hun segge dat ze hier heel erg gemist worde.
   Mijn andere oma komp ook voorbij mette hoetje. En nog een paar andere regenboogdieren.
   Ons motto is leven, liefde en frientsgap ❤

  2. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   mij hart is geraak dattie dinsdag toch kom kijke en het kan ook laater op u eigen dag. Dattie wil koome kijke maak mij hart gelukkig.
   Katrien en Poopei maar ook voor andere vriendjes over ze Regenboogbrug.
   Oooh Jip hoop dattie al gewen ben in jou nieuwe huisje en wij denk ook aan jou.
   Dank jou wel dattie wil koome,

   Liefs van Loesje

   1. Lieve Loesje, het gaat heel goed hoor, ik moest de eerste dagen erg wennen en was veel bang, maar nu heb ik het goed naar mijn zin en ik heb o zoveel vriendjes in de tuin, allemaal van die bruine huppel konijntjes en eekhoorntjes. en heel veel vogels. Poot van je vriend Jip

 2. Lieve Dorus en Loesje, wij gaan dinsdagmiddag als vrouwtje thuis komt van haar werk naar de hoedjesshow kijken. We zijn héél benieuwd hoe het er allemaal uit ziet. Maar jullie kennende is het héél mooi geworden.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Hette gaat er eggie heel mooi uitsien hoor tante gijsje en mefrauw gijs.
   Mamma heeft alle hoetjes sorgfuldig uitgekoos 😸

  2. Oooh lieve Gijsje en mevrouw Gijs,

   mij beebie Door zeg het goed van ze eigen, het ga heel mooi en biesonder worde. Assie zofeel hoedjes heb dan breng jij jou bootschap van liefde en frienschap wel ofer.
   Wij doe het saame met ons allemaal.
   Dank jullie wel dattie ga kijke ,

   Liefs van Loesje

 3. Dag lieve Loesje en Dorus,
  Wat spannend allemaal, en wat zullen Katrien en Poppy het prachtig vinden.
  Mijn vrouw en ik gaan proberen te kijken, want we hebben geen feestboek, maar meestal kunnen we wel plaatjes kijken.
  Wat staan jullie trouwens al sjiek op de foto, dat belooft wat!
  Dat een hoed Loesje goed zou staan wist ik wel, maar Dorus, jij staat er ook prachtig op, je bent al echt een katermeneer. Ik ben best een beetje benieuwd hoe ik er zelf uit ga zien met iets op m’n kop.
  Lieve kopjes voor jullie allebei, en voor jullie mensen natuurlijk, van Vlo.

  1. Lieve Vlo,

   Oooh mij hart heb spanning en zeenuw want het is mij groote efenement van mij eigen en mij beebie Door. Mij jonge hellup goed mee maar hij heb nog geen erfaring. Dan moet jij als MammaLoesje ekstra oplette.
   Maar wij hoop dattie kan kijke Vlo want jij doe ook mee van jou eigen.
   En jij mag kijke op jou eigen manier met jou vrouw. Wij viere liefde en frienschap en wij herdenke Katrientje en mij andere beebie Poopei,

   Liefs van Loesje

 4. Wat een mooi interfiew!!!!
  Wij vinden het erg spannend want de 3 poezenmeisjes van hier doen ook mee!!
  Alleen kunnen we smiddags pas kijken want onze vrouw moet eerst werken!!

  1. Oooh lieve mevrouw Ceciel,

   mij hart heb ook mij spanning en mij zeenuuw van mij groote efenement. En mij jonge hellup mij wel maar jij weet hoe het ga assie jou beebie loslaat. Jij heb er jou ekstra taak bij. Oooh als MammaLoesje kom er veel bij kijke.
   Mij hart is wel trots en blij dat Belle, Tica en Izzy mee doe met ze hoedjessjoow.
   Dank jullie wel en ook dattie ga kijke. Dattie liefde, friendschap en herdenking mee kom viere. En het kan ook op u eigen tijd,

   Liefs van Loesje

  2. Mamma hep echt haar best gedaan hoor. Ik hep eerst wel alle hoetjes op moet zette. Ooh soms niet jeuk hoor

 5. Lieve Dorus en Loesje.Dorus wat doe je het goed !!Zo’n eerste interview is niet niks,en dat is natuurlijk ook de verdienste van jou verkering Bertje,Loes!!!O,hier kijken we allemaal uit naar dinsdag.DE hoedjes show,als eerbetoon aan jullie hartendinnetje en oma.En jullie hebben helemaal gelijk.Vriendschap en.liefde zijn het mooiste wat er is.Waar onze vriendjes en vriendinnetjes ook zijn.In het eggie of in ons hart

  1. Enne ook voor poppy en alle andere regenboogdiertjes.
   Datte we zeg van we missen jullie zo erg.
   Maar we gaan er ook een deesie fan naak 😸

  2. Lieve mevrouw Mia,

   mij verkering Bert help mij altijd, hij doe het wel op ze achtergrond. Dattie er wel is maar jij zie hem niet.
   En mij beebie Dorus help mij eigen mee op ze eigen manier. Hij heb nog geen erfaring maar hij leer er wel van en hij heb zo een mooi hartje.
   Wij ga iets moois maake mevrouw Mia, dattie herdenk van jou dierbaar. Mij hartjesdinnetje Katrientje en mij beebiePoopei maar ook assie selluf aan jou dierbaar wil denke.
   Jou hoedje sta simbool voor saame, liefde en frienschap
   Dank u wel dattie uitkijk naar dinsdag. Mij buik voel ook mij zeenuuw mevrouw Mia,

   Liefs van Loesje

 6. Dag lieve MammaLoesje en Dorus, wat een biesonder interfjuuw en wat een prachtige footoos van jullie tweetjes.
  Ik ga zeker weten dinsdag kijken hoe iedereen er uit ziet, en ook ikzelf. Ik vind de hoeden die jullie ophebben geweldig, vooral op de bovenste footoo, Loes met bloemen en vlinders, en Door met een muts die spesjaal voor hem gemaakt lijkt te zijn. En Door, je lijkt al een hele grote jongenskater, zo met een hoed op. Mijn vrouw zegt dat ze hoopt dat er een hoed bij zat die mij past, want ze noemt me altijd plofkop. Omdat ik een groot hoofd heb, zegt ze. Ik vind het zelf wel meevallen, mijn buik is groter.
  Ik denk dat prinses Katrientje en beebiePop al helemaal blij zijn, en benieuwd.
  En natuurlijk vergeten we beebiePop en Katrientje nooit. We vergeten geen enkele kat die een ster is geworden en ze blijven er altijd bijhoren. Want als je van iemand houdt blijft dat ook zo als diegene een ster is geworden. En daarom heb je zoveel tranen.
  Ik ben heel blj dat wr elkaar op de blog helpen, want zo hoort dat. En vrienden en vriendinnen ben je niet alleen als je blij bent, maar juist ook als je verdriet hebt.
  Dus voor jou Loes, en voor Door, en voor de mensen van Katrientje en Poppy, en voor iedereen die iemand mist geef ik hele lieve kopjes en pootjes, en ook een klein neusje. Want we zijn met zijn allen, dan ben je gelukkig niet alleen!
  Lieve groetjes van Bolle.

  1. Ooh mammie heeft voor uwes een mooie hoed gezocht hoor ome bolle.
   Ikke weet sjeker dat poppy en oma katrien tjots zulle zijn. We zul ze nooit furgete!!
   Knuffel ome bolle🐾🐾

  2. Lieve Bolle,

   jij zeg weer mooie, wijze dinge van jou hart. Wij ga onze Regenboogdiere nooit fergeete en wij het prinses Katrientje en mij beebiePoopei als mij simbool Bolle. Dattie voel jij herdenk jou dierbaar in jou hart. Jij doe het saame en jij voel liefde en jou frienschap en jou hoedje maak ons allemaal één van ze eigen.
   Oooh Bolle jij hoef nie bang of onseeker te zijn. Mij eigen heb hard gewerk en jij krijg jou mooie hoed. Maar het is mij ferrassing en jij zie het dinsdag assie wil.
   Mij hart voel, jou Mollie kijk mee en zij zal trots zijn.
   Bolle dank jou wel dattie zo meeleef en mij hart hoop dattie dinsdag voel dat alles draai om saame. Dat wij ze poote inmekaare sla en dattie dan liefde en frienschap krijg. Dan kan jij weer deele en wor het grooter.

   Nu ga mij buik mij tonijn eete van mij zeenuuw Bolle. Assie soiets doe moet jij wel goed eete.

   Liefs van mij eigen en mij famielie voor jou mense en jou eigen Bolle,

   Loesje

Reacties zijn welkom