Hoe het nou met mijn gewicht is

gewicht

U ziet meteen dat ik geen dunne kater ben. Maar ben ik een dikke kater?  Daar zijn we het thuis nou eindelijk over eens, geloof ik.

Senior

Ik ben een senior-kater dus ouder dan tien. En dan ben je niet meer zo slank als een kitten dat is gewoon zo, je lichaam verandert en dan zie je er anders uit. Mijn voorpoten zijn gelukkig breed gebleven en het kan best dat ze nog breder worden. Want ik treen er elke dag mee, vooral rekken en strekken als ik lig.
Maar met mijn buik is het anders. Daar gaat het om, dat weet ik.

Buik

Toen het gedoe over mijn gewicht begon, dat was na een operazie, keek de dokter naar mijn buik en mijn vrouw ook. Daarna kreeg ik natuureten het meeste vond ik heel erg lekker en dat eet ik nog. Kip. Tonijn. Vis uit de oceaan. Niks mis mee. Verder eet ik slankbrojes en een beetje sneks. Maar mijn buik is er nog steeds ik ben niet dun. Ik heb natuurlijk een brede bouw en dikke botten, dat is gewoon zo.

Vacht

De laatste tijd deed mijn vrouw iets geks als ik op mijn zij lag te liggen. Dan legde ze haar hand op mijn buik en kneep zachtjes. Ik dacht laat gaan, laat gaan, straks komen de knuffels. Die kwamen ook en een gesprekje. Dat ik niet vacht over bot was. En dat het niet hoefde. En ook dat ik lege buikvacht had, dus daar was ik vroeger dikker geweest en nou niet meer, maar ja het hing naar beneden dus je zag niet meteen dat het lege buikvacht was. Ze vond het belangrijk.
Dus eigenlijk ben ik een slanke katerman geworden alleen je kunt het niet zien. Van binnen ben ik altijd dezelfde die ik was, dik of slank, maakt mij niet uit.

18 thoughts on “Hoe het nou met mijn gewicht is

 1. Hajoo oompie bert.
  Nou… ikke fin uwes helemaal niet te dik hoor. Uwes bent gewoon zo. Mijn frauw seg dat er dan moor toe lof is. Maar se seg er ook bij dat ikke weer nie blubberdik mag worre omdat ik een halfe siemees ben. En die moete, seg sei, slank blijf. Nou ja!!
  Ikke weeg pas 2 kiello. Weinig he?

  1. hoi Dorus folgens mij weeg je haast niks ik snap nou dat je elke dag taart krijgt wat je vertelde op feesboek. Dat heb je gewoon keihard nodig. Je frauw let ook vast goed op dat je niet weg waait op het balkon.

 2. Je bent mooi zoals je bent, Bert. De witjas begon er bij mij laatst ook ofer. Ben nou zeseneenhalf dus bijna preeseenioor. En ik zou een klein buikje hebben. Nou mauw tis gewoon vel! Ikke ben nie dik!

  1. hoi Minnie ik snap jou en ik find je hebt toch ook wat reserve nodig op je lichaam dat als je even niet kunt eten dat je toch door kunt dus een klein buikje dat is juist heel goed!!

 3. Hoi Bert,
  Hèhè, jouw vrouw heeft gelukkig het licht gezien 🙂 ! Dat gezeur altijd. Mijn vrouw doet gelukkig nooit erg moeilijk. Mijn voorgangers, de gebroeders Derrick en Poncke, zijn bijna 20 geworden. Derrick was behoorlijk eh..stevig, en Poncke bleef altijd slank (Dorus, hij was half siejamees, hij at net zoveel als z’n broer, maar werd niet dik). Nou die zijn dus allebei best oud geworden.
  Snibbe had niet voor niks de bijnaam Molletje, die is 18, bijna 19 geworden. Mevrouw van der Zwart is in ieder geval 23 geworden, maar was waarschijnlijk nog iets ouder, nou, die kon je dus rollen!!! Dat was een zwarte bal op pootjes.
  Broddel is altijd keurig slank geweest, en die is net geen 7 geworden. Het zegt dus niet veel. als je maar gezond eet, en dat doe je.
  Zeg Bert, hoe treen je die mooie poten van je? Ik treen me suf, maar ik blijf maar slanke poten houden!!
  Fijne dag Bert, en fijn dat je vrouw en jij het eens zijn geworden.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo wat een erfaringen weet jij nou zie je dat gewicht voor je gezond weinig uitmaakt maar persoonlijk voel ik me graag atleeties en dat ik toch sneks kan eten. Ik treen mijn poten door veel te rekken en te strekken Vlo dus echt lang volhouden en dan je rust pakken, poot van mij!!

 4. Hoi Bert, ik vind dat je er keurignetjes uitziet. Zeker voor een kater van jouw leeftijd. Je ziet er veel jonger uit, bedoel ik, kwa atleeties zijn.
  Ik moet ook weer op diejeet, terwijl ik net als jij, van binnen toch ook slank ben. Maar mijn buik gelooft dat steeds niet. En die blijft rond.
  Denk je dat het ook kan zijn dat je slank bent als je een grote buik hebt? Dat er beivoorbeeld alleen maar lucht in zit? Ik denk van wel. Ik weet het wel zeker, want zo is het dus bij mij.
  En ik vind het toch ook belangrijk hoe je je voelt. Ik voel me prima, en mijn buik ook.
  Nu moet ik mijn mensen nog overtuigen. Dat is bijna nog moeilijker dan afvallen!
  O ja, Bert, dat losse buikvel, dat komt ook van dat je geholpen bent, zegt mijn vrouw. Dan krijg je dat volgens haar. En hoe ouder je wordt hoe meer dat gaat hangen. Dat is niet dat je dik bent!
  Lieve slanke kopjes van Bolle.

  Pee Es: ik hoop dat alles goed is met Jip en mevrouw Jip! Dat ze het gewoon zo druk hebben met het nieuwr huisje. Maar ik denk wel aan ze!

  1. Hallo Bolle, Hier Jip, even een klein schrijfje voor jou. Vrouwtje en ik maken het goed, maar we doen nu heel rustig aan, want vrouwtje is heel erg moe van alles. Sinds vandaag is ons huis overgegaan naar andere mensen. Ik vind het in ons tijdelijke huisje heel leuk hoor, veel eekhoorntjes en konijntjes. Ik morst wel even wennen en vond het ook moeilijk. Nu vind ik het niet zo erg meer als vrouwtje mensen dingen moet doen. Als vrouwtje niet zo moe meer is dan is ze er weer voor jullie allemaal hoor. Heel lief dat je aan ons denkt en daarom voor jou en je mensen veel knuffels van ons. Je grote vriendje Jip

   1. Oh Jip en mevrouw Jip, wat fijn dat het goed gaat!!
    Doe het maar lekker rustig aan hoor, lekker genieten van de rust nu.
    Heel veel kopjes voor allebei van Vlo, en knuffels en groetjes van mijn vrouw.

   2. Dag lieve Jip en mevrouw Jip, heel hartelijk bedankt voor het berichtje!
    Gelukkig dat alles goed gaat, dan ben ik weer gerust.
    Jip, wat een boel dieren zie je! Spannend hoor, en ook fijn dat je al gewend bent. Het komt vanzelf dat je op een dag helemaal aan jullie nieuwe huisje gewend bent.
    En Jip, doe je goed opletten dat je vrouw ook af en toe slaapt, of pauze neemt? En jij ook natuurlijk!
    Heel veel knuffels voor jullie allebei van jullie grote vriend Bolle, en ook van mijn mensen, die denken ook aan jullie!

  2. hoi Bolle, Jip is heel goed verhuisd en hij kijkt nou naar eekhoorns en durft helemaal door het huis, goed he!! Volgens mij heeft mevrouw Jip keihard gewerkt. En ik weet zeker dat je slank kunt zijn onder je vacht. Die is gewoon niet overal vol. En wat je zegt het is ook die leeftijd. Misschien moeten we juist opppassen dat we niet dun worden, dat zou erg zijn. slank kopje terug

   1. Hoi Bert, wat spannend hè, dat Jip eekhoorns ziet! Ik heb er nog nooit eentje gezien, alleen op footoos. Ze hebben een hele mooie grote staart, dat weet ik wel.
    Dank je wel dat je zegt dat alles goed is met Jip en zijn vrouw, want ik was een beetje bezorgd.
    En mijn vacht is inderdaad niet overal gevuld met spieren. Zou ik dan misschien te dun zijn? Dat de weegschaal bij de dokter niet goed was?
    Ik denk dat je gelijk hebt dat we op moeten letten dat we niet te dun worden. Slank is goed, maar dun is dan weer een beetje té slank.
    Ik denk dat ik maar gewoon zo blijf als ik ben, en ik vind jou ook prima van vorm, Bert!
    Weer een slank kopje terug van Bolle.

 5. Hoi Bert, wij vinden je mooi en knap zoals je bent hoor. Al begrijpen wij dat het voor je gezondheid beter is dat je niet al te dik wordt. Hier zijn we allemaal goed op gewicht, alleen Bas is dun maar hij is dan ook een moeilijke eter. En onze Diva Kruimel is wat mollig volgens de dierenarts, maar dat moet wel anders past ze niet in haar vacht.
  En tenslotte gaat het om je innerlijk Bert, en dan maakt het niet zoveel uit hoe je er aan de buitenkant uit ziet.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, hoe gaat het nou met het aan elkaar wennen? Ik ben ook een moeilijke eter net als Bas maar dan anders moeilijk. En dat gezond… dat blijf ik maar horen thuis. Ik vind het ook belangrijk maar ook dat ik me tevreden voel!!

   1. Hoi Bert, het wennen gaat steeds beter, af en toe blazen we nog wat naar elkaar. Maar Juultje voelt zich al helemaal thuis, ze loopt door het hele huis en was vandaag zelfs op het balkon. Wij denken dat ze hier nooit meer weg wilt en stiekem willen wij ook wel dat ze blijft hoor, ook al zijn we nog niet helemaal aan haar gewend. Groetjes van ons alle zes

 6. Hallo Bert,

  Hier benne ik heel even, Je bent helemaal niet te dik hoor, jou vrouwtje houd het heus goed in de smiezen en zie je wel dat ze heeft gezien dat je niks te zwaar bent. Ikke ben wel magerder geworden nu met alle werken als opzichter en de stress van de verhuizing, maar vrouwtje verwacht dat die paar onsje er door de rust er wel weer aankomen en dat het dan niet aan mijn eten zal liggen. Bert trek het je niet aan van je buikvel, als dat een zwiebelbuik is en die leeg is zoals je schrijft is er niksie loos hoor. Ga maar net als ikke genieten van je leven .
  nu ga ik weer verder mijn mijn controle of de konijnen en de eekhoorns zich netjes gedragen in mijn tuin. De grote witte/zwarte vogels (eksters) hippen ook al met lekkernijen in hun snavel door de tuin.
  Ikke heb vanmorgen weer op het huis gepast en vrouwtje was trots op mij dat ik het zo goed had gedaan.

  Bert een fijn dag en je bent een zeer gespierde stoere vriend van mij hoor.
  Knufjes van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ik snap vanzelf wel dat je nou minder computertijd hebt wegens de verhuizing en dat je nou veel moet kijken (konijnen!! eekhoorns!!) en dan ook nog op het huis en je vrouw passen!! Je moet nou helemaal wennen. En ik en iedereen hier snappen het best als het een dag ofzo niet lukt. Je bent en je blijft van ons een vriend zo is dat, poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *