Loes en Katrien beleven een bijzonder moment (3-3)

Loes en KatrienNou… het werd aafond en Loes en ikjes werden moe en hongerig. We had ons mandje meegenoom en pakte die uit de auwtoo.

Vis

We gingen een visje of vijftig grillen. Oooh wat smaakte dat lekker zeg. Nou, daarna ging we van de uitbuik doen. Dekentje op ons en slapen maar.
Katrien: Loes? Oooh Loes, als het je blief… stop met snurkie doen zeg.
Loes: van me eigen snurk ik nooit maar mij neus snurk van ze eigen Katrien. Assie groonies ben van jou niese kan jij geluid maake assie slaap. Dan leg ik mij poot wel op mij neus, dan hebbie er geen last meer van.
Oooh gelukkie… ze stopte met snurkie.
We kond weer verder slaap doen. Tot…

Seemeeuw

Loes: Kat-te-rien!! Oooh jij heb tefeel van jou uijen ge eete. Mij neus krijg geen lucht meer…
Katrien: Nou van je ja!! Zo erg stinkie ze niet!!
We ging weer verder slaapie doen.
Toen we wakker werd zag Loes iets ergs. Een seemeeuw zat aan ons oofgebleef vis!! Nou… dat pikte Loes niet!!
Staartje zwiep zwiep zwiep, prrr prrr Loes kreeg een waas voor haar oogjes en nam een snoekduik. Met haar buik rolde ze over de zeemeeuw heen, haar poten zwaaiend van links naar rechts. Haar oogjes groot van opwinding en er vlogen vooral katteharen in het rond.
Loes: soolzussie, ik heb mij eigen beet. Oooh ik zit vast met mij buik tussen de poote van mij meeuw. Hellup Katrien, mij eigen heb beet…
Ikjes moest de seemeeuw bevrijd van Loesje en Loesje van de zeemeeuw. Hem nog evve duidje gemaak dat je nooit aan het eet van Loes mag koom.

Zwiep

Loes had echter de smaak van vis te pakken en ze greep de hengel. Met een heerlijke onhandigheid zwiept ze de draad in het water op jacht naar haar tonijn… Na een dik uur en een aantal slaapsessies verder schrok Katrien wakker want ze zag Loes bijna de zee ingetrokken worden.

Tonein

Loes: oooooh Katterien, mij tonijn! Mij buik voel mij poot heb beet, oooh…..
Katrien: Oooooh ikjes kom toe ze reskjoew!! Ooooh Loes, watte issie groot!!
Loes: Oooh mij efewigt, mij poote bezwijke onder mij gewigt…
Katrien: Ooooh nee… trekke Loes… TREKKE!!
Loes: Van mij eigen doe ik mij best… oooh Bert waar bennie nou?
Katrien: Ooooh bijna!!
Loes: doe jij maar verder Katterien…
Katrien: Oooooh Loes, we hep um!!
Loes: Mij buik kan nie meer, mij begeerte wil eete….
Katrien: Ooooh Loesie, we hep eet gevang. Ikjes benne zo trots op ons. Ooooh wat een mooi. Kom, dan gooi we hem op ze gril.
Loesje was zo trots en blij.
Loes: mij visboer geloof ze oore niet assie mij verhaal hoor van mij eigen tonijn. Nou… een uur later aat we gegrilde toonein. Wat was dat lekker zeg.

Vlinders

Loes en KatrienZe werden helemaal soezelig van geluk en van hun volle buik. Loes droomde van haar Bert en Katrien van haar Floris. Ineens zaten er vlinders zomaar op hun neusjes.
En overal zaten vlinders, het hele strand zat er vol mee. Ze zagen door de vlinders hun restjes tonijn niet meer.
Ze gingen dicht bij elkaar zitten.
Loes: van me eigen wil ik zegge dat mij hart nu zofeel geluk voel. Assie ooit iets ergs meemaak Katrien dan denk wij aan ons vlindermoment. Dattie weet dat wij altijd saame zijn,
Assie soiets voel dan kan jij dat jou rest van jou leeve meeneeme, waar jij ook ben!
Hartjesdinnetjes for evve en evve!

Van de terugreis hebben de meisjes niet zoveel meer meegekregen, behalve een auto vol tonijn en twee harten vol geluk!

Loes en Katrien

13 thoughts on “Loes en Katrien beleven een bijzonder moment (3-3)

 1. Oh Loesje, wat een geweldig, spannend en mooi avontuur hebben jullie samen beleefd. Met herinneringen die jou altijd bij zullen blijven. Niemand van deze blog zal Katrientje ooit vergeten. Koester je herinneringen Loes.
  Bedankt dat je dit avontuur met ons wilde delen. Wij hebben genoten van het mooie verhaal. Knuffies van je dinnetje Kruimel en van Bas,Bjarne,Oliver,Bikkel en Juultje

  1. Lieve Bas, Bikkel, Bjarne, Oliver, Kruimel en Juultje,

   Dank jullie wel dattie alles heb geleeze en mij footoos heb bekeeke. Dattie heb gesien en in jullie hart heb gefoeld dat Katrien mij mees biesondere prinses was. Dat jij saame afontuure kan beleeve die jij nooit meer ga fergeete.
   Prinses Katrientje heb het gefoel ofer ze Regenboogbrug, mij hart heb het mij eigen vertel.

   Dank jullie wel en folgende week is ze groote hoedjessjoow,. Mij hart is blij dattie ook meedoe

   Liefs van Loesje

 2. Ach Loesje, wat een prachtig avontuur!! En je eigen tonijn gevangen, ik vond die haring al zo stoer!!! Jouw visboer zal nu wel heel veel respect voor Katrien en jou hebben.
  Bedankt voor het vertellen van dit mooie verhaal, en zoals de Bende van Zes al schreef: We zullen Katrien nooit vergeten!!
  Heel veel lieve zachte kopjes van Vlo.

  1. Lieve Vlo,

   wij ga mij hartsdinnetje Katrien nooit fergeete, soms huil mij hart nog groote traane van mij gemis. Maar in mij hart leef mij mooie herinnering en assie een blauwe flinder zie dan weet mij hart, Katrien is daar van ze eigen.
   Mij visboer heb mij ze ekstra tonijn gegeeve Vlo, hij zeg jij ben mij beste tonijnloes die ik ken van mij eigen…
   Nu heb ik wel meer rust.

   Dank jou wel Vlo dattie er elke dag was voor mij steun en mij eigen. Volgende week is mij groote hoedjessjoowparaad en mij hart is blij want jij ben er ook bij van jou eigen,

   Liefs van Loesje

  2. Oh Loes, ik begrijp nu pas waarom er dit jaar zoveel blauwe vlindertjes in de tuin zitten.
   Mijn vrouw heeft het vorige week opgezocht in een vlinderboekje, en ze zei dat het Heideblauwtjes waren, maar ze heeft het mis, het zijn Katrienvlindertjes.
   Kopje van Vlo.

 3. Hoi loesje.
  Wat waren dit 3 mooie blogjes meissie. Ik heb flink zitten huilen. Het was aan de ene kant zo moeilijk voor mij om dit te lezen. Want jullie waren zo gelukkig samen. Katrien blijft altijd in mijn hart.

  Jij en dorusje gaan jullie nu voorbereiden voor de grote hoedjesshow. Arme dorus heeft tientallen hoedjes van jou moeten passen.

  Iedereen nog bedankt voor alle lieve woordjes. Soms is het nog te moeilijk voor mij om te antwoorden.
  Liefs
  Anita en dorusje

  1. Lieve soolvrouw mevrouw Anita,

   dank u wel dattie mij altijd hellup geef. Dattie er altijd ben voor mij eigen. Het was mij mooiste reis van mij hart met mij prinsesdinnetje. Mij hart voel geluk en mij hart voel veel ferdriet. Dattie nie kan geloove dat mij dinnetje er niet meer is.
   Voor u eigen is het nog moeilukker dat voel mij hart. Maar mij mooiste reis met Katrien moes wij wel fertelle. Katrien heb zo genoote, zij was mij aa-kee-laa en zij heb mij zofeel geleer.
   Dank u wel dattie mij altijd steun heb gegeeve van u hart.
   Wij ga dit nooit meer fergeete, assie nu u flinder zie dan weetie Katrien zit erachter van ze eigen.
   Zij flindert altijd in u hart…

   Oooh folgende week is mij hartjesdinnetje groote week. Mij beebie Door heb zofeel hoedjes mooge passe, hij heb mij hart hellup gegeeve.
   Lieve soolvrouw wij ga er iets zo moois van maake en iedereen doe mee.
   Oooh ik vind het ook spannend want wij ga Katrien en Poopei eere.
   Voorgoed in mij hart.
   Dank u wel lieve Soolvrouw, u krijg mij zachte trooskopjes

   Loesje

  2. Lieve mevrouw en meneer Katrientje, hele lieve zachte kopjes voor jullie van mij, en van mijn mensen veel sterkte gewenst. Prinses Katrientje blijft er altijd bij, op de blog, want we zullen haar nooit vergeten.
   En lieve pootjes voor Dorus🐾.
   Ik denk altid aan jullie, en jullie verdriet!
   Van Bolle.

 4. Dag lieve Loesje, wat een prachtige dag hebben jullie samen gehad. Soms zijn er van die dagen dat je denkt alles is helemaal perfekt. En zo’n dag hadden jij en prinses Katrientje.
  En weet je hoe dat komt? Omdat jullie elkaar zo lief vinden. En dat blijft altijd bewaard, die liefde. Ook al is prinses Katrientje nu een prachtige ster, jullie liefde voor elkaar blijft altijd bij jullie.
  Ik snap heel goed dat je je vriendin zo vreselijk mist. Want zoveel liefde als je voor iemand hebt, zoveel verdriet heb je ook als diegene een ster wordt. Dat zijn een heleboel tranen in je oog, maar ook een heleboel liefde in je hart. Want blauwe vlinders komen alleen maar als je heel, heel erg veel van elkaar houdt.
  Dank je wel voor je verhaal en je footoos, Loes. Je krijgt van mij een zacht pootje om je heen, km je een klein beetje te troosten. En je krijgt nog een heleboel troostkopjes voor in de enfelop, zodat ze nooit opraken.
  Heel veel lieve kopjes voor jou van Bolle, en ook voor je hele famielie natuurlijk.
  Pee Es: mijn vrouw zegt dat ze je tand zo prachtig vindt, en Katrientjes pet!

  1. Oooh Bolle,

   dank jou wel foor jou mooie reakzie en wat jij mij zeg. Jou enfelop ga mij eigen goed bewaare want mij hart voel, jij kan nooit genoeg troos krijge. Assie dat zo voel kan jou enfelop mij eigen helpe Bolle, dank jou wel…
   Hebbie mij mooie blauwe flinder gezien Bolle. Dattie nooit meer kan fergeete dat Katrien er was. Soms krijg jij jou simbool van jou leeve, dattie weet jou sooldinnetje gladder om jou heen. Geloof mij Bolle, jij ga het ook zien. Assie straks in jou tuin zit ga jij mij flinder zien. En jou hart ga het foele. Jij hoef alleen maar op jou denktrap te zitte en jij hoef niks te fange van jou eigen.

   Bolle fandaag moet ik ferwerke, jou enfelop lig op mij denkpaal. Mij visboer is trots op Katrien en mij eigen en hij breng mij mij tonijn. Dan heb ik meer rust in mij hart en in mij buik.
   Ooooh vind jou vrouw mij ene tand mooi….
   Ooooh en Katrien ze pet, oooh zij was altijd stoer van ze eigen. Dank u wel mevrouw Bolle.

   Lieve Bolle en jou mense dank jullie wel dattie mij zofeel steun heb gegeeve van mij ferdriet.
   En dattie dinsdag ook meedoe met ze groote hoedjessjoow, jij ga het zien…..

   Liefs van Loesje

 5. Hallo Loesje hier met Gijsje. Wat hebben Katrientje en jij een geweldig mooi mini vakantie beleefd
  Wat kun je daar mooi op terug kijken Loes. Wel met een lach en een traan. De mooie momenten blijven altijd in jouw herinnering. En een traan omdat kort daarna Katrientje ziek werd en jij je hartsdinnetje moest gaan missen. En Floris moest ook zijn vriendinnetje zo onverwacht missen
  Maar vrouwtje en ik blijven met met warme gevoelens aan Katrientje terug denken.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Lieve Gijsje en mevrouw Gijs,

   dank jullie wel dattie mij ferhaal van mij faakanzie met prinses Katrientje heb gefolgd. Dattie nu weet hoe wij ons faakanzie heb doorgebracht. Dat wij spannende afontuure heb gehad. Maar dattie ook kan foele dat wij geluk foele in ons hart. Dat is belangrijk Gijsje. Assie gelukkig ben dan kan jij alles in jou leeve aan.
   Nu is Katrien ofer ze Regenboogbrug en mij eigen moet weer gelukkig worde zo assie toen was. Mij hart voel nog traane van mij gemis.
   Maar wij ga mij hartsdinnetje nooit vergeete en wij ga ze eere met mij hoedjessjoow. Oooh Gijsje ik vind het spannend. Dank jou wel dattie ook mee doe,

   Liefs van Loesje

 6. Lieve Loesje, dank je wel voor je prachtige verhaal van je vakantie samen met je hartsvriendinnetje Katrientje. Vriendschap en houden van gaat nooit over als een van jullie een ster wordt, in jouw hart blijft ze altijd jou vriendinnetje hoor. Deze dagen blijven als een mooie herinnerin en wij hebben genoten van je mooie schrijf.Sorry dat we niet veel heen gereageerd, maar we hebben het wel allemaal gelezen hoor.
  Vrouwtje is nu aan het uitrusten van al die zware vermoeiende weken en na een paar moeilijke en spannende dagen gaat het goed met mij hoor. Het is hier leuk en ik heb al heel veel vriendjes hier in onze tuin. Er huppelen veel eekhoorntjes die allemaal hun wintervoorraad aan het maken zijn met de heerlijke nootjes die van de boom vallen, veel huppelkonijntjes en allerlei lieve vogels. Ik heb het daar nu heel druk mee.
  Van vrouwtje veel knuffels en grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

Reacties zijn welkom