Loes en Katrien zijn op Zandvoort aan Zee (zomerblog 2-3)

zomerblog
Nadat Loes in de flauwerpauwerauwtoo was gepropt trapte Katrien het gaspedaal in en vrrroem daar gingen de meisjes. Katrien zong van Zandvoort aan Zee terwijl Loes haar oogjes dicht hield van de schrik.

Desjbord

Loes: Oooh Katterien mij hart is bang en jij durf alles. Jij rij in jou flauwerpauwerauwtoo offie nooit anders heb gedaan. Mij eigen durf maar amper mij oog open te doen. Mij hart heb moeilijke gefoelens  Katterien, mij buik heb mij tonijn nodig.
Katrien: Ooooh ga dan gewoon naast me zitten.
Loes: Van me eigen doe ik mij best maar mij buik zit vast teege jou desjbord. Dan zit jij niet makkelijk Katterien. Oooh maar assie naar buite kijk, mij tand breek bijna uit mij bek zo mooi.

Onderweg hadden de meisjes zoveel bekijks in hun stoere auto. Gelukkig keken ze alleen op de weg en niet naar de katers die naar de meisjes stonden te fluiten. Katrien zong vrolijk verder met haar liedje van Zandvoort. Loes droomde van haar Bert en zat al te smakken bij de gedachte aan haar tonijn.

Parkeertje

Katrien: “We gaan naar Zandvoort al aan de zee. We nemen hengels en eten mee” Ooooh Loes, moet je kijk!! Ikjes zie de see al!!
Loes: Ooooh Katterien, echt waar. Mij hart dacht aan mij Bert en offie ze avondsnek al heb gehad als ze vrouw het niet vergeete is??
Katrien: Oooooh koel. Zullen we hier van je parkeertje doen?
Loes: Ik vind het goed van mij eigen. Helpie mij dan uit jou flauwerpauwerauwtoo Katterien?

Na wat getrek en gestuntel stonden de meisjes naast de auto. Loes dook meteen in haar tas met eten en samen genoten ze alvast van hun sneks met kip en rund. Daarna haalden ze alles uit de auto en gingen ze de hengels opzetten. Ooooh toen kwam het engste. Wie deed het wurmpie aan het haakje. Katrien keek vol angst en Loes was nog banger.

Bij het water

Loes: Ooooooooh Katterien, wat hebbie nou meegenoome? Ik vind het eng. Van mij eigen heb ik niks met wurmpies…
Gelukkig kwam er een vriendelijke man langslopen die het enge wurmpie aan de haak deed.
Katterien: Ooooh wat een gelukkie Loes. Oooh die wurm keek ons zo eng aan.
Loes: Oooh Katterien en nu? Gooi jij jou sliert in jou waater?
De meisjes begonnen onhandig aan hun hengels te friemelen en hup, Katrien had de smaak al te pakken. Loes zat erbij en keek ernaar, ze zag Katrien ineens bijna het water ingetrokken worden.
Loes: Oooh Katterien hebbie beet??
Katrien: helluppie!! Loesie!!

Nou…ik gillen en krijsje doen. Mijn voetjes waren helemaal kleddertjenat. En toen kwam Loes toe ze reskjoe. Zij gooide haar gewicht in de streit en haar prettig gevulde buikje redde mij. Loesje werd mijn ankertje.  Ze trok me uit de see. Ze trok de hengel op het sand en we zagen waardoor ikjes zowat verdween in de see. Een zoute haring!!
Nou, die hadden we gelijk op de gril gegooid. Die smaakte echt waar heerlijk.

Akzie

Loes: ik voel mij emozie van mij akzie. Dattie bijna in jou see lag tussen jou haring. Ik vind het spannend van mij afontuur. Mij Bert schrik assie hoor van mij gefaar. Maar wij heb nu wel haring op jou gril Katterien. Mij tand kom tot mij leeve. Mij water loop mij uit mij bek.
Wat eetie nou?? Uitjes, brrrrr….. soveel?? Oooh mij ooge, ik voel mij traane…

De avond viel…

Lees ook deel 1: klik en lees

17 thoughts on “Loes en Katrien zijn op Zandvoort aan Zee (zomerblog 2-3)

 1. Lieve Tante Loesje wat heeft u een prachtig avontuur beleefd met Tante Katrientje. Ik vind het verdrietig want ik mis haar ook. Maar hier zeggen ze als je verdrietig bent, sluit je ogen en denk aan de mooie en leuke dingen van Tante Katrientje. Dat werkt want dan moet ik lachen en weet ik dat ze boven met de andere katten veel plezier heeft. Ik ben blij dat ze mijn Tante was.

  1. Oooh lief kleuterniggie met jou mooie krulliewullie,

   Wat bennie toch mij slimme niggie en jij heb gelijk. Assie veel ferdrietige gefoelens heb dan kan jij jou oogjes sluite en jij denk aan mooie dinge. Iedereen heb mooie herinnering aan mij hartjesdinnetje, jou tante Katrien. Zij was mij mees biesondere friendin in mij flauwerpauwerauwtoo. Ooooh Kyano, zij scheur zo hard. Tante Loesje heb ze buik goed vastgehouwe

   Dank jou wel, liefs van jou tante Loesje

   Loesje

 2. Oh Loes!!!
  Wat stoer, je eigen voer vangen!!! Wat een geluk van jouw maatje meer, anders had de reddingsbrigade uit moeten varen om Katrien en haar zoute haring te redden, want ik weet zeker dat Katrien niet los gelaten had. Eh…had Katrien die uitjes bij zich, of heeft ze die uit een moestuin eh…gevangen?.
  Oh, die Katrien toch, die hangt nu vast met Poppy over de rand van de Regenboogbrug om te kijken hoe wij allemaal jullie avonturen lezen.
  Heel veel lieve kopjes van Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   jij heb het geleeze…
   Jij zie wel Katterien laat nooit los. Nie van ze haaring, nie in ze hart. Zij durf alles en zij heb ze uije al gefange foordattie mij eigen in ze flauwerpauwerauwtoo prop. Ik zeg jou eerlijk, van me eigen wist ik het niet. Mij eigen fang nooit uije, ik vind er niks aan. Katterien heb mij zo vaak verras Vlo en zij ging gewoon haaring fange.
   Soms hebbie dan jou foordeel van jou maatje meer, jij kan jou eigen in jou streit gooie.
   Oooh Vlo, ik vind het nog spannend.
   Dank jou wel dattie vandaag weer geleeze heb en dattie reageer van jou eigen,

   Liefs van mij eigen,

   Loesje

 3. Dag lieve mensen van Katrien,
  Wat een geweldig avontuur van Katrien en Loes!! En wat een mooie herinnering.
  Nu zal het nog wel even moeilijk zijn omdat jullie haar nog maar zo kort missen, maar de herinneringen gaan steeds minder pijn doen op den duur, en dan worden ze een kostbare schat!!
  Heel veel lieve kopjes, ook namens mijn vrouw van Vlo.

 4. Lieve loes.
  Wat een avontuur hadden jullie🙀🙀
  Ik schrik er gewoon van.
  Maar goed dat ik niet wist dat katrien bijna de zee werd ingetrokken. Dat hadden jullie wel even mogen zeggen hoor.
  Katrien had soms rare eetgewoontes 😹😹

  1. Hallo mensen van Katrientje, jullie zullen vast trots zijn op die stoere Katrien, dat zij zomaar selluf durfde te rijden in een auto en dan helemaal naar Zandvoort toe te gaan. Ik mis mijn dinnetje heel erg, en jullie zullen haar vast nog veel erger missen, maar ook met een glimlach op jullie gezicht aan haar denken, want ze was heel erg leuk en lief en dapper. Heel veel knuffies van Kruimel.

  2. Dag lieve mensen van Katrientje, het is maar goed dat jullir niks wisten van alles wat die twee durfals deden, denk ik. Want dan hadden jullie geen oog dicht gedaan!
   Heel veel lieve kopjes om jullie te troosten van Bolle, en van mijn mensen ook,

  3. Oooh Lieve soolvrouw,

   wij durve niet te zegge dattie bijna in de groote zee wer getrokke. Oooh mij hart heb nog schrik maar assie jou buik mee heb kan jij jou dinnetje redde lieve soolvrouw.
   Dattie nou nie meer onnerust ben…
   Katterien lus haaring met uije, oooh lees u morge maar ferder….

   Liefs van Loesje

 5. Hoi lieve Loesje, ik heb samen met onze vrouw jou stukkie zitten lezen. Wat had ik graag samen met jou en Katrientje deze avonturen mee willen beleven. En dan zelf jullie eten vangen, zoo gaaf. Jammer dat ik Katrientje maar zo kort heb gekend, zij zou mijn grote voorbeeld geweest zijn. Zo dapper en grappig. Ik zou ook best wel eens naar Zandvoort willen maar mijn vrouw zegt: ” Kruimel al dat zand in je vachie, dat vind jij als Diva helemaal niks” en daar heeft ze natuurlijk ook wel een beetje gelijk in. Lieve Loesje, ik kan niet wachten op deel 3 van jullie avonturen, dus morgen zit ik weer klaar en zorg dat ik als eerste bij de compjuter ben voordat mijn broers en zusje wakker zijn. Heel veel dikke knuffies van je dinnetje Kruimel.

  1. Lieve Kruimel,

   gelukkig ben jij jou échte diefa en geef jij niks om jou zand in jou vacht. Prinses Katrien maak het niks uit. Zij was prinses en Robbedoes tegeleik en zij durf alles. Assie erbij was gewees haddie het gezien. Dattie rondsjouw en het maak niks uit, Katrien doe gewoon altijd ze eigen ding.
   Van me eigen ben ik mij eigen Kruimel. Dan ben jij anders en jij ben geen robbedoes. Maar jij ben wel hartjesdinnetjes door jou dik en jou dun.
   Jij durf ook veel en jij heb 4 broers en jou nieuwe zusje.
   Mij hart vin jij heb jou groote afontuur in jou huis. Assie dat durf….
   Katrien was ook gek op jou eigen Kruimel, zij denk ook aan jou. Mij hart voel het,

   Liefs van Loesje

 6. O,Loes wat een spanning!En wat goed dat jou prettig gevuld buikje Katrien uit de zee kon redden.Ik schrok wel hoor bij het lezen,maar een verse zoute haring is wel wat waard.En eggie,ik weet dat de lekkerste zoute haring uit Zandvoort komt.Al halen wij ze gewoon op het pleintje in het dorp.Zelf vissen zou ik niet durven hoor.De auto van Katrien is super mooi.Geen wonder dat er veel katers naar keken.Mooie auto met mooie meiden!!Ben zo benieuwd naar deel 3.

  1. Lieve mevrouw Mia,

   lus u ook haaring? Wij heb ze haaring gevange mevrouw Mia. Mij dinnetje werd bijna mij zee in getrokke maar assie jou buik goed verzorg kan jij redding brenge. Oooh ik heb mij dinnetje gered en mij haaring. Van me eigen houw ik nie van mij uije, u kan het morge leeze.
   Katrien heb wel genoote van ze aandacht van ze kaaters, zij inturreseer het niks. Van me eigen heb ik mij Bert mevrouw Mia , dan moet jij jou eigen wel gedraage. Vin u niet…
   Mij hart mis mij afontuure wel mevrouw Mia ,

   Liefs van Loesje

 7. Dag lieve Loesje, wat een avontuur hebben julle beleefd! En zie ik het nou goed, hebben jullie ook nog bloemen in jullie haar? Dat vind ik nog wel het allermooiste!
  Katrientje durfde ook alles hè. Ze had een brommert, een auwtoo, en ook een rijbewijs.
  Echt waar superstoer. Maar jij ook Loes, want je bent mooi wel meegegaan, ook al hield je je oogjes dicht. Dat zou ik ook doen, dus ik snap dat helemaal,
  En die zoute haring had geen schein van kans tegen jullie twee dameskatten. Zelfgebakken vis, dat is vast heerlijk.
  Ik ben heel benieuwd naar morgen!
  Heel veel lieve kopjes voor jou Loes, omdat je je lieve Katrientje ekstra mist als je aan jullie afontuuren terug denkt. En ook voor Floris, want die is zijn prinsessenpopje verloren. En aan Bert, want die schrikt zich vast de tandjes als hij leest wat jij allemaal hebt gedaan, samen met Katrien.
  Lieve pootjes voor jou en je famielie van Bolle,

  1. Oooh Bolle,

   denkie echt dat mij Bert ze eigen tandjes is geschrokke van mij afontuure? Oooh assie maar geen operazie hoef? Mij Bert heb wel andere dinge aan ze kop.
   Oooh Bolle hebbie onze bloemekransje gezien wat wij draag van ze zoomer. Assie poes ben wil jij jou eigen graag mooi maake. Assie prinses ben dan ben jij mooi van jou eigen. Toen heb mij eigen Katrien verras met mij bloemekroontje. Assie dinnetjes ben kan jij ook kadootjes geeve en jij ben ook saame op jou faakanzie.
   Mij hart is blij Bolle, dattie Katrien nog zo heb laate straale . En zij doe toch gewoon ze eigen ding. Met ze haaring en ze uije. Van me eigen vin ik uije fies Bolle. Mij buik heb liever zallum , garnaaale en mij tonijn.
   Jij zal het morge leeze Bolle…

   Dank jou wel dattie zo mee lees Bolle en jij leef ook mee. Katrien voel het wel over ze Regenboogbrug,

   Liefs van mij eigen en ook van mij dinnetje, mij hart voel het Bolle,

   Loesje

 8. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat een avontuur hebben jullie beleefd. Zelf jullie vis vangen. Cool!! Maar wel schrikken dat Katrientje met hengel en al bijna de zee in werd getrokken. Gelukkig was jij er Loesje om haar te redden. En zo’n wormpje aan de hengel doen? Brrr, dat durf ik ook niet. Ze zijn zo glibberig en snel. Je kunt er ook niet mee spelen.

  Jullie hadden een prachtige auto bij jullie. Maar wel een beetje klein. Je paste er maar net in Loesje. Paste jullie koffers wel in de auto?
  Ik kan wel begrijpen dat alle katers kijken naar de mooie auto met 2 mooie vrouwen erin.
  Vrouwtje en ik zijn benieuwd hoe jullie mini vakantie verder gaat.
  Tot morgen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Lieve Gijsje en mevrouw Gijs,

   oooh hebbie het geleeze en hebbie het gezien van mij akzie. Dattie mij buik in mij streit gooi om Katrien te redde. Zij was wel mij prinses en zij woon nog in mij hart. Zij zal altijd in mij hart woone Gijsje.

   Hebbie ze flauwerpauwerauwtoo gezien Gijsje, oooh prinses Katrientje was mij stoere dinnetje en zij vang ze eigen haaring. Van me eigen moet ik niks hebbe van mij wurrumpie, brrrr mij eigen vin het fies. Maar soms hebbie iets fies noodig assie iets lekker wil fange Gijsje. Zo zit jou weereld soms inmekaare en jou faakanzie ook…

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *