Een maand op dieet en waar ben ik nu?

kat op dieet Een maand op dieet en waar ben ik nu? Vorige maand moest ik een operatie wegens mijn tanden. Met onderzoek van mijn bloed.

De dokter zei dat ik pre-diejebeet was en dat ik te zwaar was omdat ik 5.8 kilo woog. “Zes kilo,” zei ze nog. Dus ik moest op dieet. Aan de sportbrokken.

Mijn vrouw vond het moeilijk, ze was bang dat ik honger zou hebben en de hele tijd zielig zou miauwen en dat zij dan nee moest zeggen en dat kon ze dan vast niet en hoe moest dat dan.

Knuffels

Dus eigenlijk had mijn vrouw een probleem. En daar kon ik niks mee, ik was pas geopereerd en dat had ik nog nooit meegemaakt dus ik had extra knuffels nodig. Die kreeg ik ook. Lang zacht aaien. Borstkroelen. Buikhappen.  Het was er allemaal en het is er nog en daardoor voelde ik me al beter.

Volgens mij zijn knuffels heel erg belangrijk als je wat hebt.
En dan ook heel veel knuffels die lang duren.

Dieet

Oja, dat dieet. Nou het is geen dieet het is sporteten zodat ik weer atletisch kan worden zoals ik een jaar of wat geleden was. Nou ben ik tien dus ik ga aan mijn atletische figuur werken. Ook voor de gezondheid.

Dus het is niet zielig. En ik heb geeneens honger. Dat spul van die sportbrokken daar zit ik snel vol mee. Ik eet wat, dan moet ik al eetpauze nemen.  Ik krijg 50 gram per dag en dat eet ik nooit allemaal op. Plus dan een bordje met eten uit een zakje. Het is best lekker eten maar ik krijg het bord gewoon niet leeg.

Slanker

Ik ben nou slanker dat voel ik en dat hoor ik ook thuis. Soms ren ik keihard door het huis dat deed ik de tijd voor de operazie steeds minder. Gisterochtend nog, mijn vrouw was net in de badkamer en toen riep ze wat er was. Niks, gewoon rennen.

Dus het gaat best goed, al ben ik er nog niet. Mijn vrouw zegt dat er over een paar maanden  controle komt, dan stuurt ze iets uit mijn bak op, en dan weten we of ik nog pre-diejebeet ben of weer gewoon mezelf.

8 thoughts on “Een maand op dieet en waar ben ik nu?

 1. Wauwwwwwiewauwmiauw…wat zie jij er sportief uit zeg🙀 nog even en je bent net zo slank als dat ikjes ben.
  Krijg je nog wel een lekkere snek? Want volgens mij mag dat gewoon hoor.
  Ooooh ik moest van vrouw en man een komplieeeementje geven aan mevrouw bert.
  Goed hoor😸

  1. Ik krijg elke avond sneks Katrien maar niet zoveel meer als voor mijn operatie. Maar ze komen wel en erna krijg ik weer knuffels.

 2. Lieve Bert,zo te lezen gaat het de goede kant op.

  Dankzij de goede zorgen natuurlijk van het vrouwtje!

  Mijn complimenten, en volhouden he?

 3. Hallo Bert,

  Wat ben jij en je vrouwtje samen kanjers. Vrouwtje helpt jou met van die lekkere sportbrokken te kopen en ze jou te geven en goed in de smiesjes te houden. Jij smikkelt de brokken en hapjes op en gaat nog veel meer sporten. Jij bent vast en zeker dan wel wat afgevallen, maar het mag niet teveel tegelijk hoor, langzaam aan ermee. Als er controle moet dan zal het vast en zeker wel goed zijn. Jij wordt een heel groot voorbeeld voor alle fans die een maatje teveel hebben. Mijn vrouwtje vind dat ik eerst mijn dieet voer moet opeten en dan gaat ze ook dit eten voor mij kopen bij Tante Ans. Of misschien weet jouw vrouwtje waar je het anders nog kunt kopen. Jammer toch dat ik niet kan trappen racen net als jij, want je weet vrouwtje wil mij niet in het trappenhuis hebben, ze is veel te bang dat ik kwijt raak. Jij laat ons vast en zeker wel weten of je al ruimer in je bontjas komt. Voor nu een fijne dag en ik ga vrouwtje nu mee helpen met buiten op de balkons de ramen schoon te maken en kan ik weer beter naar mijn vriendjes in de uiterwaarden kijken. Vrouwtje geeft je knufjes en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, wij doen het thuis zo zij koopt het eten en ik eet het op. Want we zijn een tiem en dan doe je dingen samen. We doen wat de dokter heeft gezegd dus dan zal het wel niet te snel gaan met het afvallen. Het eten komt van Medpets daar was het goedkoper als je meer koopt. Het is lekker spul. En ik speel de laatste tijd weer, pas ook weer met de muis. Dusi k kan de sportvoeding aanbevelen. poot van je vriend Bert

 4. Oooh lieve Bert,

  ik ben zo trots op jou eigen en ook op je vrouw. Ooh mevrouw Bert moet dit ook allemaal kunnen en doen. Allemaal emozies of het wel goed gaat met me Bert. Lieve jongen ik voel ook allemaal emozies. Dan voel ik onzekerheid of alles wel goed gaat met jou? Of je gelukkig en blij bent in je hart nu je aan de sportbrokken bent? Dus ik snap jouw vrouw ook. Ooh wij vrouwen en poezen hebben soms zoveel zorgen van ze eigen.
  Gelukkig ben jij onze sterke katerman, me Bert. Me voorbeeld voor katermannen en hoe het moet. Lieve Bert, ik vind jou sterk en je bent nu ook atleeties.
  Oooh Bert me hart is blij als het goed is met jou, diep van je binnenste…

  Je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, mijn vrouw zegt dat ze allemaal emozies had toen ze mij voor de operazie moest brengen en toen ging ze naar huis en toen kwam ze een langharige teckel tegen met hele vriendelijke ogen die heeft haar getroost. Gelukkig rook ik daar niks van. Mijn eten vindik gewoon. Alleen krijg ik nou wel minder sneks ’s avonds maar wel meer knuffels zo gaat het nou hier, je Bertje

Reacties zijn welkom