Loesje vertelt: als me peettantes voor ons zorgen

Loesje

Als me vrouw fakanzie heeft gaat ze weleens weg. Van me eigen hoeft dat niet. Ik vind het fijn als ze thuis is, bij ons. Dan voel ik me veilig en ook gelukkig. Dan weet ik dat ik te eten krijg en knuffels. Hoe me dag eruit ziet en dat is belangrijk. Dat alles gewoon is, dat ik me leven begrijp. En dat ik op me kompjuuter kan voor me Bert.

Sensietief

Als me vrouw weg gaat voel ik wanneer ze gaat want ik ben sensietief. Dan komt de grote tas uit de kast en voel ik me eigen niet blij. Dan krijg ik moeilijke gevoelens, me buik doet rare geluiden maken. Alsof ik tonijn gegeten heb die van ze eigen te oud is. Dat is als me tonijn bejaard is, ik raak dan in een tonijndeepressie. Dan weet U wel van Uw eigen dat ik me hartje moet beschermen.

Hoedje

Maar ik krijg toch eten en ook knuffels want me peettantes komen voor ons zorgen. Me huispoes loesjetante Liesbeth en me tante Marian. In het begin ben ik dan wel op me hoedje. Maar als ze me blikje tonijn openmaken vind ik het best wel oké. Dan ren ik naar beneden en soms blijf ik dan met me nagels aan de trap hangen. Zo graag wil ik me tonijn. En ik vind het ook fijn dat me peettantes er zijn. Ik eet altijd goed want ik ben een maatje meer. Daar moet ik wel goed voor zorgen, dat ik me eigen blijf. Dat vind ik wel belangrijk.

Bofpoes

Me peettantes zijn heel lief en ze komen ook twee keer op me dag. We krijgen ontbijt en ook nog ander eten. Oooh soms is Zusje boos, zij vindt het nóg moeilijker. En ze heeft een keer in de bank geplast bij tante Liesbeth. Ik schrok er best van maar me tante ruimde alles op. Ik vond dat zo lief en ik voelde dankbaarheid. En ik gun me vrouw ook haar fakanzie en als me peettantes er niet waren kon ze niet gaan. Dat is best heel veel liefde vind ik wel. Daarom schrijf ik nu van me peettantes en ook omdat ik een bofpoes ben dat ik me peettantes heb. Want ook al zijn zij niet me vrouw, ik vind ze wel heel lief. Dan moet ik ze nu ook in een zonnetje zetten en zeggen dank je wel lieve tante Liesbeth en andere tante Marian.

veel liefs van

Loesje

10 thoughts on “Loesje vertelt: als me peettantes voor ons zorgen

 1. Ooooh lief dinnetje💖💖💖😽😽😽
  Wat kan jij mooi schrijf doen zo van je eigen.
  Ik vind het zo zielig dat je tonijn niet smaakt als je vrouw weg is. Oooooh ik weet gelukkig niet hoe oude tonijn smaakt. En dat wil ik ook nooit meemaken. Maar wel lief van je eigen dat je je peettantes bedankt. Ooooh dan bedank ik ze ook.
  Dikke dikke kus😽😽😽😽🐾🐾🐾🐾 lief soolzushartjesdin

  1. Oooh lief soolzusje,

   me peettantes zijn heel lief en ik denk dat ze heel gelukkig zijn van ze eigen met jouw dank wel. Oooh daar zijn we sooltjes voor, als jouw vrouw en manspersonee weg zijn dan denk ik ook aan jou. Dan kom ik op me step naar jou toe, in me eigen. Oooh ik ben blij me onze sool lieve Katrien, sooldinnetjezusje
   Sjeteeem

   Loesje

 2. Dag Loesje, ik snap heel goed dat je het moelijk vindt als je vrouw weg is. Ook al gun je haar de fakanzie, je gunt haar toch het allermeest dat ze thuis is, bij jou. Mijn mensen zijn wel eens een nachtje weggeweest en dan komt een hele aardige vrouw mij eten geven en met mij spelen. Maar het is toch anders, want het is niet míjn vrouw. En ik ben altijd een beetje bang voor andere mensen dan mijn eigen mensen.
  Wel heel fijn dat je zulke lieve peettantes hebt! En dat je ng tonijn krijgt als je vrouw weg is. Want anders hadden we moeten regelen dat iemand van ons je tonijn ging brengen! En ik heb geen rijbewijs, dus dat zou best lastig worden!
  Een kopje van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   wat lief van jou eigen dat je reageert. Ik weet jij bent een hele goede vriend van me verkering Bert. Ooh ik ben ze vriendin Loesje en me Bert heb het weleens over jou Bolle.
   Wat fijn dat jij ook een lieve mevrouw hebt voor je eigen Bolle. Maar die kan nooit jouw eigen vrouw zijn of man. Ik moet ook altijd wennen maar ik ken ze goed. Me peettantes, ze komen al jaren bij ons.
   Ik vind het fijn Bolle, dat we nu een keer gepraat hebben met ons eigen.
   Tot een andere keer en ook een poot van me Bert,

   Loesje

   1. Dank je wel voor al je mooie woorden, Loesje. Ik had net iets bedacht. Als ik het op de foto zo zie, kan jij best mee op fakanzie in de koffer! Veel tonijn mee voor onderweg, een eigen dekentje en je bent klaar. Een kopje voor jou en ook voor Bert, van Bolle

 3. Hallo lieve Loesje,

  Wat heb jij een lieve tante Liesbeth en tante Marian, dat ze jullie komen eten geven en verzorgen als vrouwtje met fakanzie is. Ja dat is heel belangrijk en ze zullen jullie ook wel veel knuffelen als jullie dat graag willen.

  Ik heb je al wel eens gemiauwd dat mijn vrouwtje heel vaak naar haar 3 oppas poesjes gaat. Het vrouwtje van die poesjes gaat heel veel weg, en ook met fakanzie en ook lang. De poesjes heten Sjors, Vicent en Minette. Ze wonen niet bij ons in de buurt en vrouwtje moet altijd met dat blikkeding op 4 wielen er naar toe. Nu zijn de oppas poesjes verhuisd met hun vrouwtje en wonen ze een stuk dichter bij, maar de poesjes zijn nu erg bang, ja wat wil je ook alles is vreemd en ze zijn hun bos en weilanden kwijt. Ze moeten echt nog veel wennen. Vrouwtje was gisteren ook bij hen en 2 gingen zich ook na een poos verstoppen achter een stapel verhuisdozen. Vrouwtje zelf werd er ook wat verdrietig van, want ze snapte het wel. Als vrouwtje gaat oppassen gaat ze altijd ’s middags en gaat dan daar 4 uur naar toe, Ze zitten altijd al op haar te wachten zodra ze dat blikkeding maar horen en ze wordt met een hoor gemiauw verwelkomt en zijn altijd reuze blij. Er wordt heel wat geknuffelt en gekletst.

  Ja Loesje als jouw vrouwtje met fakanzie gaat is het allerfijnste dat jullie gewoon thuis kunnen blijven en niet naar een pension hoeven. Fijn in je eigen mandje en huisje zijn is top hoor en dan ook met 2 lieve tantes.

  Mijn vrouwtje gaat nooit op fakanzie, ze wil dat niet en ik vind dat best wel fijn hoor, ik ben een bange Jip als er vreemde in ons huis komen. Vrouwtje gaat soms een lange dag weg naar haar zus en die woont heel ver weg en dat vind ik al moeilijk, maar ze mag wel gaan van mij hoor en als ze thuis komt, moet ik altijd heel hard door het huis rennen en veel miauwen als een grote leeuw en ook heel veel knuffelen van blijdschap.

  Lieve Loesje, ik hoop dat Zusje toch een keer gaat wennen als vrouwtje weggaat en dat ze merkt dat ze heel goed verzorgt wordt en jij geeft een goed voorbeeld hoor.

  Fijne dag voor nu en heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopstoot van je grote vriend Jip.

  1. Oooh lieve Jip,

   wat een mooi verhaal van jou eigen. En dat je vrouw altijd naar de oppaspoesjes gaat, oooh ik vind dat zo lief. En fijn voor de poesjes want die hebben al heel veel meegemaakt in ze leven. En nu moeten ze weer wennen.
   Oooh Jip ren jij ook als een grote leeuw door het huis. Oooh een Jippeleeuw, dat is stoer. Me Bert is soms ook meen koen. Of ze Laijon King, met manen. Ik droom weleens van me Bert met manen…
   Jip ik ben me peettantes dankbaar. Me vrouw gaat één keer per jaar weg voor een korte fakanzie. Met me andere vrouw maar die woont niet bij ons. Me vrouw vindt het ook moeilijk en wij ook. Maar ik vind dat ze ook moet genieten van andere dingen dan ons eigen. Dat vindt ze moeilijk maar dan helpen me peettantes.
   Ik vind dat belangrijk en daarom ook ben ik dankbaar Jip. Van me hartje….
   Pootje voor jou eigen en je vrouw,

   Loesje

 4. Hallo loes,hier met Gijsje. Wat schrijf je lief over je peettantes. Dat de peettantes goed voor jullie zorgen als jullie vrouwtje met vakantie gaat. Ik vind het ook niet leuk als mijn vrouwtje een weekendje weg gaat. Ook al komt er lief vriendin voor mij zorgen. Dus ik snap jullie wel,dat jij en zusje een beetje raar voelen als jullie vrouwtje weg gaat. Ik eet dan ook altijd niet zoveel. Ik heb dan niet zoveel zin in eten. Het is wat je zegt Loes,je bent je veiligheid en vertrouwdheid kwijt. Ook al komt een bekende voor je zorgen. Zoals bij zusje en jou,jullie peettantes. Gelukkig,gaat mijn vrouwtje niet zo vaak weg. Daar ben ik heel blij mee. Ik heb mijn vrouwtje ook graag dicht bij mij. Het liefst de hele dag en elke dag. Maar ja,dat kan,jammer genoeg niet.
  Groetjes,Gijsje

  1. Oooh lieve Gijsje,

   gaat jouw vrouw ook weleens op ze fakanzie en dat er dan een andere lieve mevrouw voor jou eigen komt zorgen. Oooh ik vind dat ook best moeilijk van me eigen. Maar ik eet wel goed Gijsje. Ik ben een maatje meer en dan moet ik goed eten. Me peettantes weten dat en dan krijg ik toch me tonijn.
   Wat fijn dat jouw vrouw zoveel bij jou is Gijsje, dat vind ik ook belangrijk en het aller-allerfijnste. Dat ze gewoon thuis is en dat ik haar hoor, ruik en kan voelen. Oooh Gijsje zo fijn hè….
   Dank je wel dat je geschreven hebt Gijsje, ik vind jou lief van jou eigen.

   Pootje voor jou en je eigen vrouw,
   Loesje

   1. Dank je wel Loesje. Je krijgt een poot en een kopje van mij en van mijn vrouwtje een knuffel en voor jouw vrouwtje een kus op haar wangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *