Katrien: over mijn wolletjedeken en hoe ik die vond

wolletjesdeken

Ik ga het vandaag over mijn wolletjedeken hebben. Mijn superzachte deken die ik zo lief heb.

Kadootje

Mijn vrouw gaf zichzelf een keer een kadootje. Ze wou namelijk een lekkere deken voor haar om ermee op de bank te liggen. Nou, zij er eentje kopen. En ’s avonds ging ze er onder zitten en liggen op de bank. Ze zei dat het een superheerlijke deken was. Ze lag met de wolletjes onder. En boven lag het fliesgedeelte.

Tiesjirt

Ik lag naast haar op de bank. Ik vond het namelijk fijn om op een tiesjirt van haar te liggen die ze gedragen had. Dat rrrruikt zo lekker. Dan kroel ik en rol en draai ik er maar op. Zolang ik haar geur maar rook.

Wolletje

Maar goed… op een dag vergat ze het wolletjedeken op te bergen en toen rook ik er aan op de bank. Dat zag er koel uit. Het wolletjekant lag boven. Ik deed er een stapje op. Ooh dat voelde lekker. Een zo’n wolletje kwam tussen mijn teentjes. En het kriebelde zo fijn.
Ik stond helemaal te trillen. Zachtjes ging ik verder op de wolletjeskant stappen. Ik voelde me overgelukkig. En ik werd slapjes.
Ooooh, wat voelde dit fijn. Eerst ging ik rondjes draaien, want je wil toch het ultieme plekje hebben toch?
Toen vond ik het… ooh ja. Toen namik een beslissing. Die deken was vanaf nu van mij. Hoe durfde ze zo’n lekkere deken voor zichzelf te houden.
En toen zag zij het. (naar vrouw wijst)
Ohoh… ik deed alsof ik het niet zag. Ik hield me slapende. En toen kwam het.

– Trien? Mag ik mijn deken terug?
– Nee.
– Katrien?
– Nee.
– Ben je doof? Katrientje van Eeuwijk, geef mijn deken terug!
– Ga weg! Ik lig te slapen, hoor.

Ze probeerde zelfs om me van mijn net eerlijk ingepikte dekentje af te halen. Maar ik hield vast. Toen hoorde ik de woorden die ik in gedachten had. Laat maar. Alleen zei ze er ook snertkat achteraan.

Wasdag

Mijn deken nam zowat de hele bank in beslag. Dus gingen ze het opvouwen. Ooooh mijn zachte deken werd nog zachter. Om de dag kreeg ik een schone kant. Dat vinden ze prettig wolletjesdekenblijkbaar. Maakt mij helemaal niets uit hoor. Als ik mijn deken maar mag houden.
Tot we op wasdag kwamen. Euh… hallo? Waar moet ik nu op liggen?

Kwam ze potjandorie met een gedragen tiesjirt aanzetten. Ja daaaagg, weg ermee. Ik wil mijn wolletje.

Vinger

Toen kwamen ze op een brrrriljant iedee. Ze kochten er nog eentje bij. Ze gingen spesjaal voor mij naar het tuincentrum, in mijn geval tuincentrum Osdorp, en kochten er nog eentje. Om en nabij 20 euro, zeiden ze. Nou wisselen ze elke vrijdag van deken. En dan geniet ik, want ik vind het wasmiddel zo lekker rrruiken. Meestal hebben ze lavendelgeurtjes. Van die kleine flesjes.
Dan stop ik mijn neus diep in mijn wolletjedeken.
Het meest stomme is trouwens wel de wissel. Ze houden me vast. Want als ik zie dat ze ook maar één vinger uitsteken naar mijn wolletje spring ik snel er op. Als de schone er ligt ben ik net een kattapult. Ik neem een snoekduik en ik spring er op.
Maar ze moeten niet de moed hebben om die rare flieskant bovenop te leggen hoor.

Nou… ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer wat van mij te weten.

Liefs en kusjes
Katrien. (lief prinsesjesdiefje van beroep)

16 thoughts on “Katrien: over mijn wolletjedeken en hoe ik die vond

 1. Hallo Katrientje,

  Weer zo een fijn verhaal van jou, en wel over je wollen dekentje. Toen ik begon met lezen ben ik even gestopt en naar de kamer geracet, ik denker verdorie Katrien heeft mijn dekentje gepikt, want ik heb er ook zo een. Maar pppfff het lag gelukkig nog in de stoel. Jij bent echt een bofkont hoor 2 van die dekentjes, wauw hoor. Nou moet ik niet klagen want ik heb er ook meerderen, maar zoals die van jou eentje. SSttt, zijn niet eens van mij hoor die dekentjes, maar van vrouwtje. Ik mag er wel op liggen en slapen, als vrouwtje er zelf niet onder kruipt in haar stoel, vouwt ze het op en ga ik er op liggen, maar ik kruip er ook tussen en heb dan een heel warm Jippehol. Gebruikt vrouwtje haar deken dan ga op bij haar op schoot liggen en omdat het een groot deken is, heeft ze het dubbel gevouwen en kan ik er ook tussen kruipen bij haar op schoot. Ik hou niet zo van al de gewassen dingen hoor, zal wel meisjesachtig zijn. Als het een keer echt nodig is, dan wil ik het heel lang niet meer, is ook zo met mijn kussens en dekjes van mijn manden. Vrouwtje doet het altijd goed schoonmaken met Brommetje de Stofzuiger en met mooi weer legt ze alles buiten voor de frissigheid.
  Katrien vrouwtje moet weer eten voor mij gaan verdienen en moet ik stoppen. Tja buikvulling is belangrijk dat weet je wel.
  Fijne dag en vrouwtje en ik kijken weer uit naar je volgende schrijven hoor.
  Knuffels van vrouwtje en kopje en poot van je vriendje Jip

  1. Ooooh jip. Koel dat jij er ook 1 hebt. Ze zijn zoooo lekker. Maar wat erg dat jij moet delen🙀 dat zou ik nooit pikken hoor. Ik vind netgewassen dekentjes superfijn. Maar ik durf er echt niet onder te liggen hoor. Brrrr…eng

 2. Hoi Katrientje, wat goed dat jij je poot zo strak hield, nou is de deken mooi voor jouw. Poot van bram en Mila

  1. Oooh goed he? Het is echt zo’n fijne warme en zachte deken. Die moest ik gewoon hebben😸

 3. Ooooh Katrientje, me prinsessendinnetje. Oooh ik voel bewondering voor jou. Dat je zo sterk bent van je eigen. Dat je niet loslaat, nooit loslaat…
  Wat fijn dat je een mooi wollen dekentje hebt. Als het kouder wordt heb me vrouw ook dekentjes in huis. Dan vind ik het ook fijn van me eigen en ook op schoot. Of dat we samen in de bank liggen met ons eigen. Met me vrouw erbij, oooh Katrien dan doe ik heel veel zenspinnen.
  Ik vind jouw dekentje mooi Katrien en ik vind ook een prinses moet ze eigen deken hebben.
  Oooh mag ik er ook een keer op van me eigen? Oooh met tonijn…

  Liefs van je soolzusje,
  Loesje

  1. Oooooh loes…jij mag ALTIJD op mijn,nee korrektje…ONS dekentje liggen hoor😽😽🐾🐾 ooooh dan kan jij ook voelen hoe warm en zacht het is.
   Ooooh en met tonijn mag je er ook op hoor. Dat we dan lekker samen kluiven op een visje. Oooooh zo lekker😽😽😽😽😽😽💖💖💖🐾🐾

   1. Oooh Katrien,
    ik kom een keer met me eigen én met me tonijn. Dan gaan we heerlijk samen wollig slapen.
    Ooooh en dromen…..

    Liefs je sooldinnetje

    Loesje

    1. Oooooh kom maar wanneer je kan hoor loesje. En je stepje komt naast mijn brommert te staan in het trappenhuis. Ooooh en ik zorg ook voor hapjes hoor🍕🥪🍖🍰🥓

 4. Dag prinses Katrientje, dat klinkt als een hele fijne deken. En alles wat fijn is in huis, is van de kat(ten)! Zo is dat nu eenmaal altijd geweest en zo moet dat altijd blijven. Ik ben zelf een beetje bang voor flies. Maar sinds een half jaar durf ik er ineens op te slapen! Maar wat ik het állerlekkerst vind slapen is mijn kartonnen krabding. Mijn vrouw deed eens voor dat je er ook aan kunt krabben….ik dacht dat ik niet goed werd! Dat krabding is om te slapen, en dat moet je dus netjes houden! Daarna heeft ze dat gelukkig nooit meer gedaan. Je moeg toch goed opletten met je egen spullen, dat mensen er niet mee vandoor gaan, of het kapot gaan maken ofzo. Je blijft toch bezig met opvoeden! Veel plezier met je zachte deken en een kopje van Bolle.

  1. Ooooh kolleega medeschrijver.
   Hoe durfde jouw personeel je dat aan te doen. En dan nog voordoen wat je moet doen om jouw bed te vernielen🙀🙀🙀
   Ik stel voor….neem je personeel een keer mee naar hun slaapmand en doe jij dan voor wat jij vind dat ze moeten doen. En dan zeggen niet leuk he?

   Oooh ik heb ook fleesdekens hoor,maar sinds ik weer beter ben wil ik er niet meer op slapen. Het is nu mijn wolletje.

   Kopje en kusje op je wang😽

   1. Ehm… ik heb wel eens in het grote bed overgegeven, toen mijn mensen er in lagen te slapen. Dat vonden ze niet zo leuk. Ik ook niet hoor, maar wat moet dat moet. Kopje terug van Bolle.

 5. Hallo Katrientje,met Gijsje. Goed dat je hebt volgehouden. Nu is het wolletje van jou en je hebt er zelfs 2 wolletjes. Laat jouw vrouwtje maar een nieuw wolletje voor haar zelf kopen. Ik lig samen met mijn vrouwtje op een deken op de bank. Dwz vrouwtje ligt onder het dekentje en ik lig op haar benen boven op het dekentje. Zodat ze onder het televisie kijken niet weg kan lopen want dat vind ik niet leuk. Samen op de bank is samen op de bank! Dus ga ik op haar benen liggen. Nu zit ik naast vrouwtje op de bank,op het dekentje,dit stukje te tikken.
  Groetjes,Gijsje
  p.s.
  Ik ben benieuwd waar je volgende stukje over gaat.

  1. Oooooh nou…ik vind je dapper hoor dat je zomaar op schoot durft. Ik doe dat niet. Komt door vroeger.
   Ik durf wel naast mijn vrouw te slapen,en naast mijn man te zitten. Maar dan mag hij me niet aaien. Ikje vertel daar ook wel een keer over.
   En volgende week gat het over…over… ooooh,de inkt is op😹😹😹

   1. Wat jammer,dat je niet op schoot durft. En dat je baasje je niet mag aaien als je naast hem zit. Dan moet er vroeger best iets vervelends gebeurt zijn. Ik vind het nl heerlijk bij vrouwtje op schoot en dat ze mij dan aait. Maar ik vind het ook heerlijk om ook heel dichtbij of op vrouwtje te liggen als zij ook op de bank ligt(te slapen). Maar dat mocht ik eigenlijk niet van vrouwtje vertellen. Ssst,heb ik toch lekker gedaan. Hihihi.

Reacties zijn welkom