Waarom ik opeens veel minder gaap

gapen, gaap Waarom ik opeens veel minder gaap. Dat ik minder gaapte, wist ik geeneens. Tot mijn vrouw opeens weer zo intens naar me keek en zei: “Bert, je gaapt minder.”

Ik dacht nou dat weer. Straks belt ze de dokter nog en dan moet ik een operazie om te gapen.

Zij keek intens. Ik keek weg.

Aaien

We gingen samen op de bankhangen zodat ze beter kon nadenken. Ik ga dan op mijn kussen liggen, zij gaat borstkroelen bij me en tegen me praten. Ik probeer dan te blijven kijken maar serieus, als het echt fijn wordt dan gaan mijn ogen vanzelf dicht en dan moet ik spinnen dus echt luisteren gaat dan niet meer.

Zij praat gewoon door. Dus misschien valt het geeneens op.

Operazie

Ik had dus een operazie wegens mijn tanden. Dat kwam doordat ik gaapte en mijn vrouw daar een foto van naar de dokter stuurde. Vorige week is de dokter nog een keer naar mij komen kijken, en ze zei dat ik tajje had en dat ik de tijd nodig had om beter te worden.

Dus eigenlijk is het nou normaal. Behalve dus dat ik veel minder gaap.

Rieleksen

Kijk, ik gaap om te rieleksen. En voor de operazie voelde ik best wat aan mijn tanden dat ik wist dit is niet goed en dat ik me gespannen voelde. Dus dan doe je iets tegen die spanning en dat is gapen. Als je gaapt, dan kun je niet gespannen zijn.

En nou heb ik minder spanning.  Mijn tanden voelen beter. En er zit ook anti-spanning spul in mijn eten daar voel ik me van binnen ook rustiger door.

Dus waarom zou ik nou gapen als ik me al rielekst genoeg voel?

Snappen

Na heel erg lang aaien snapte mijn vrouw dat ook. Gelukkig aaide ze nog een poosje door, anders was ik daar weer gespannen van geworden en dan had ik moeten gapen. Ik ben nou weer gewoon, geloof ik. Of bijna gewoon.

8 thoughts on “Waarom ik opeens veel minder gaap

 1. Hallo Bert,

  Oei Bert jij was al weer bang dat er weer wat met je aan de hand was en die dokter weer zou komen en nu voor een gaap. Nou ik Jippedenk dat jij heerlijk ontspannen bent en niet meer zo veel aan yoga geeuwen hoeft te doen. Jaja, dat doe ik iedere dag hoor, super ontspannen en tja dan kan het wel gebeuren dat ik ook slaap krijg. Bert ik denk dat onze vrouwtjes altijd bezorgt zijn om ons dat we niet ziek worden. Is ook onze eigen schuld hoor, want wij zijn wel een stelletje katers die heel goed zijn in auwtjes verbergen of jij achter een kastje verstoppen. Je bent nu weer gezond en je moet alleen nog proberen al die nare ervaringen uit je bol te zetten van je operazie,, tja en dat kost even wat tijd hoor en komt door die rugzak. Wel super dat jouw vrouwtje zo goed kan borstkroelen en zachtjes tegen je gaat praten, zodat je heel ontspannen een dutje gaat doen. Zo ik ben nu nog wat moe van de regen van 2 dagen en ik heb vrouwtjes deken in gepikt wat ze in de stoel had laten liggen en ga nu vlug een dutje doen. Vrouwtje vertelde dat er ook weer wat zon komt, dus daar wil ik dan ook weer van gaan genieten. Bert een hele fijne dag en ga in de vensterbank ook maar in de zon controle doen van de straat. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Slapen is altijd goed Jip en ook gezelig, ik kan het best goed en jij volgens mij ook. Ja ik ben nou aan het herstellen en dat kost best wat tijd maar ik voel wel dat het hele moeilijke weg is. poot van je vriend Bert

 2. Oooh bertje. Ik weet hier alles van hoor.
  Je weet…ik ben ziek,maar dat ben ik al zoooo lang dat het eigenlijk gewoon is geworden. In het begin keken ze elke minuut naar mij. Werd ik soms ook wakker gemaakt omdat ze bang waren. Nou ja!!!😾
  Jouw vrouw staat nog in standje allert. En als dat weg is,en dat gaat echt over hoor,is ze weer normaal.
  Maar even tussen ons….die ekstra ekstra ekstra knuffels zijn toch best fijn he? 😹

  1. zo is het precies hier Katrien, dat kijken dat hele intense soms word ik er eng van. Maar die knuffels zijn super!

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat sta je mooi op de foto! Helemaal ontspannen en pluizig. Het lijkt wel of je met je niewe tanden ook een veel dikkere vacht hebt gekregen!
  En fijn dat je weer bijna gewoon bent geworden, want gewoon is toch het beste.
  Ik denk dat je vrouw misschien nog een beetje moet wennen dat alles weer gewoon is.
  Misschien kun je om haar gerust te stellen af en toe even gapen, als ze geen foto van je kan maken? Dus ’s nachts in bed ofzo?
  Nadat ik was aangevallen door een andere kat en onder de krassen zat, kwam mijn man steeds naar buiten, de tuin in, als hij dacht dat hij hoorde dat er gevochten werd.
  Ik stond voor gek voor alle katers in de buurt, die dachten dat ik het zelf niet aankon (en dat was ook wel zo).
  Maar na een tijdje was alles gelukkig weer gewoon, en werd ik niet steeds meer helemaal onderzocht als ik buiten was geweest.
  Weet je wat het is? Mensen blijven raadselachtige wezens, en je kunt als kat nooit helemaal begrijpen waarom ze doen wat ze doen. Misschien moeten ze langer wennen dan wij, als er iets gebeurd is.
  Dus ik probeer altijd maar geduldig te blijven, dat is het beste denk ik.
  Of misschien kun je je vrouw ook wat van je brokjes geven, dat ze ook weer helemaal rielekst wordt?

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle dat is een goed advies ik heb het al gedaan en toen filmde me ze meteen en zette het op Feesboek. Dat doen ze bij jou thuis gelukkig niet. Ik denk dat je gelijk hebt en dat mensen langer moeten wennen. Een keer lag ik lekker te rusten, echt lekker dus, en toen vroeg ze of ik dood was. Ik keek even en toen was zij rustig maar ik lag niet meer lekker.

 4. Oooh lieve Bert,

  me hart smelt als ik je zie. Zo sterk en gelukkig van je eigen. Dat je nu minder gaapt is goed want dan ben je rielekst. Gapen is ook fijn van ze eigen én je vrouw heeft ook een footo kunnen maken en nu heb je betere tanden. Ooooh Bert wat fijn. Ik heb nu ook me gaapmeeditasie. Dat je zo diep in je eigen voelt dat je moet gapen omdat je rielekst bent. En dan kun je daarna heel goed slapen Bert. Oooh maar ik ben nu gelukkig want me Bert is beter. Alles is weer gewoon en gewoon is het mooiste van ze eigen…

  Je Loesje

 5. Jouw vrouw houdt van jou.
  En wil het beste voor je, wat dan voor jou weer niet altijd heel tof is.

Reacties zijn welkom