kater Bolle: brokken voor je tanden

brokken voor tanden kat

Omdat Bert net aan zijn tanden is geopereerd, leek het mij een goed idee wat te schrijven over brokken die goed zijn voor je tanden.

Speciale brokken

Bij mij is er gelukkig nog niet aan mijn gebit geknutseld, maar mijn vrouw zegt dat dat waarschijnlijk ooit wel moet gebeuren. Ze zegt dat als ze denkt dat ik dat niet hoor, maar ik luister juist altijd extra goed als mijn mensen op een bepaalde manier praten. Want dan weet ik dat het over mij gaat.

Zo hoorde ik, toen we de laatste keer naar de dierenarts waren, dat mijn gebit er goed uitziet maar dat ik nogal rond ben. Nou vraag ik je… zie ik er rond uit? Volgens mij ben ik een en al spieren, met een spierwit gebit en een tijgervacht. En een klein hartje, maar dat kun je van buitenaf niet zien.
Mijn mensen hebben toen meteen speciale brokken voor mij gekocht, voor mijn tanden. Zodat ze goed blíjven. En speciale brokken dat ik minder rond wordt en meer vet verbrand.
Alle twee die soorten brokken heb je van allerlei merken. En ook speciale van de dierenarts, die mijn mensen gekocht hebben. Dus er kwamen twee zakken van allebei twee kilo.

Pingpong

De eerste keer dat ik mijn slankbrokken kreeg, was ik benieuwd hoe ze smaakten. Ik vond er niet veel aan, maar ik at ze wel netjes op. Daarna ben ik er nooit meer aan begonnen – het leek wel alsof ik karton zat te eten.
De tandenbrokken waren érrug groot, het leken wel pingpongballen. Ik heb er een paar gegeten uit beleefdheid, maar het was me eerlijk gezegd teveel werk. Voordat je één zo’n brok in stukjes had, had ik er al geen zin meer in. En dan moest je nog beginnen met eten! Dus die liet ik staan.
Ik had al eerder tandenbrokken van de dierenarts gehad, en die waren groot en ook nog keihard.
Nou, die hoefde ik natuurlijk helemaal niet.

Hoofd scheef

Mijn man dacht dat ik er vanzelf wel aan zou beginnen als ik honger had. Maar ik ben een kat, geen hond. Als ik iets niet wil, dan wil ik niet.
Gelukkig is mijn vrouw wat makkelijker over te halen. Ik ga dan naast haar zitten, en kijk haar aan.
Vanwege dat ik vroeger mishandeld ben, durf ik niet echt om dingen te vragen. Dus ik blijf dan zitten, in de hoop dat ze me ziet. Als ze dan vraagt wat er aan de hand is, zet ik grote ogen op en hou mijn hoofd een beetje scheef. Soms maak ik dan ook nog een klein PIEPgeluidje.
En ja hoor, dan rent ze al. Ze geeft me dan iets wat ik lekker vind. Bijvoorbeeld brokken voor moeilijk etende katten (haha! Ik en moeilijk eten…) of brokken voor actieve katten (hmmmmm… ben ik ook niet echt).

Merkbrokken

Laatst had mijn vrouw nieuwe brokken gekocht. Ze zijn best groot, en best hard. Ik moet goed kauwen en dat doe ik dan ook. Na een handje brokjes zit ik vol. Ze zijn heerlijk. Ik heb al twee zakken van 400 gram weggewerkt.
Het zijn brokken van Royal Canin, speciaal voor Brits Korthaar-raskatten.
Het toeval wil dat ik waarschijnlijk voor zo’n tachtig procent Brits korthaar ben. Dus het zijn brokken speciaal en alleen voor mij. Sjiek hè?
Het is geen reclame hoor, want de tandenbrokken waren van hetzelfde merk. Daar is een grote zak van twee kilo naar de buurkat gegaan, het arme beest.

Tanden poetsen

Mijn vrouw zegt dat er ook katten zijn waarbij hun mensen hun tanden mogen poetsen. Ik kan me niet voorstellen dat dat waar is. Degene die mijn tanden probeert te poetsen doet dat maar één keer. En dan weet diegene dat ik hele sterke, scherpe, witte tanden en kiezen heb!
Ik hoop dat Bert zich snel weer helemaal lekker voelt en dat hij niet meer na hoeft te denken over zijn tanden. En dat hij gewoon weer lekker kan eten zoals altijd.

10 thoughts on “kater Bolle: brokken voor je tanden

 1. Ooooh bolle.
  Wat een verhaal. En dan over je vieze kartonnen brokjes. Hoe durven ze dat een kater van stand te geven. Eigenlijk zou jij jouw personeel zelf die brokjes moeten dwingen te eten. En dan kijken hoe hun het zouden vinden.
  Durf te wedden dat ze het ook niet moeten. Ooooh bolle….jij ziet er gespierd uit hoor en helegaar niet dik. Ooooh dat is zo gemeen. Zeggen ze nooit lekkere dikkerd? Ze zeggen nooit lekkere slanke hoor. Mijn personeel heeft dat nooit gezegd. En dat terwijl ik maatje xs heb. Zie je dat het nooit goed is?
  Ooooh wel koel dat ik jou nu ook een keertje zag. Ikjes hoop dat je ook vaker mag schrijven 😸

  1. Dag Prinses Katrientje, dank je wel dat ik er gespierd uitzie!
   Mijn vrouw heeft wel eens zo’n slankbrok gegeten toen er eentje op de grond lag. Ze dacht dat een nootje was. Ze vond er niks aan en spuugde het uit. Dus waarom zou ik dat dan moeten eten?
   Gezellig hè, dat we zo met zijn allen stukjes schrijven. Ik vond je stuk over je balkon erg mooi, en het zag er zo leuk uit met al die bloemen, en met jou en Loesje natuurlijk.
   Ik heb hier in mijn tuin vaak buurkatten op bezoek en dat vind ik altijd prima. Dan liggen we lekker in het gras. Maar nu niet, want nu regent het! Een kopje van Bolle.

 2. Hallo Bolle,

  Geweldig dat jij ook van je vrouwtje en baasje tijd kreeg om op de computer te mogen schrijven. Wat een mooi en goed verhaal zeg. Och Bolle, weet je dat de meeste poezen en katten een maatje meer hebben, ik dus ook en Tante Ans (DA) zegt altijd: Jipje, Jipje, je bent aan de malse kant hoor. Nou weet ik heus wel dat ik lekker mals ben en nog niet zo’n oude taaie kerel. Maar goed Tante Ans heeft wel gelijk hoor, ik ben een maatje meer, en vrouwtje heeft voor mij ook dieet eten gehaald. Het is echt lekker hoor, maar dat maatje meer blijft wel. Och ik krijg in ieder geval niet meer grammetjes erbij.

  Ja dat bekkie van ons is ook at hoor. Vrouwtje moet mijn bekkie goed in de smiezen houden, want het zit er een keer aan te komen dat Tante Ans voor tandenfee wil gaan spelen. Nou ik wil veel liever met haar samen op muizenjacht gaan hoor. Nou is het hier wel zo dat vrouwtje wel probeert om in mijn bekkie te kijken, maar ik ben ook niet zo gemakkelijk daarin en vind dat helemaal niet leuk hoor. en laat dit echt even weten , Ik ga dan veel met mijn kop draaien en wringen en miauw dan vind ik niet fijn hoor vrouwtje. Ja zeg ik ga toch ook niet in haar bekkie kijken. Maarja vrouwtje probeert het toch steeds weer en doet het dan stiekem als ik lui ben en ze mij aan het knuffelen is op mijn koppie. ze tilt dan mijn lippen wat omhoog of omlaag en soms ga ik uitgebreid voor haar zitten geeuwen en maar ze even heel vlug kijken.
  Ik krijg voor het tanden poetsen grote snoepjes en die vind ik heel lekker hoor, kraken heerlijk en zo hoop ik nog lang niet naar de Tandenfee te moeten.

  Ja Bolle het is fijn dat het met Bert weer goed gaat, want o wat hebben we toch met z’n alle veel teentjes gedraaid en gewiewd zeg, maar het heeft heel veel geholpen al die steun die we hem hebben kunnen geven op die manier.

  Ik hoop nog eens vaker van jou wat te lezen en vrouwtje en ik vinden jou een hele knappe Bolle hoor. Man wat heb jij een mooie bontjas zeg.
  Hele fijne dag hoor en vrouwtje wil jou knufje geven en van mij krijg je een stoere poot en kopje.

  Je vriendje Jip

  1. Dag Jip, dank je wel dat je mijn haren mooi vindt. Doordat ik zoveel haar heb lijk ik ook een beetje dikker dan ik echt ben. Zeg ik altijd maar. Dat heb jij vast ook! Als je dat zegt, gelooft je vrouw het misschien.
   Wat is dat toch, dat mensen altijd in je mond willen kijken? Ik vind het maar raar. Het zal wel iets typisch voor mensen zijn, want wij katten kijken nooit in elkaars mond. Waarom zou je, tenslotte. Je weet wat er in zit; tanden en kiezen. Niks bijzonders.
   Een kopje voor je vrouw en een poot terug voor jou van Bolle.

 3. Goedemorgen Bolle, die brokjes zijn inderdaad niet om te eten. Onze oude dierenarts was er altijd mee bezig omdat tanden haar specialisatie was. En die vond tandenpoetsen zou eigenlijk moeten. Nou hier worden onze tanden niet gepoetst hoor. Wat wij wel hebben en dat daar ons voer heen is buccofresh en dat proeven we niet. Wij krijgen dit omdat de oudere katten wat last hadden van tandplak . Maar verder geen rare fratsen hier met tandenpoetsen of eten dat niet lekker is.

  1. Gelukkig dat ik niet de enige ben die die brokjes niet lekker vind. Ik zal het aan mijn mensen laten lezen, dat ze ze nooit meer hoeven te kopen. En dat Bucofresh, als dat niet vies is, wil ik dat misschien wel eens proberen. Als het helpt voor je tanden zonder dat je je tanden hoeft te poetsen is dat handig. Bedankt voor de tip, en kopjes voor jullie allemaal!

  1. Dank je wel Bert! Ik ga meteen kijken! Zou je iedereen namens mij heel hartelijk willen gedqnken voor de felicitaties? Ik heb als kado voor vanavond vers vlees en ik heb extra veel knuffels gekregen! Een jarig kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *