Katrien: over mijn balkonnetje en wat ik daar doe

balkonnetjeHallo, daar ben ik weer.
Ik ga jullie dit keer over mijn balkonnetje vertellen. Ik heb een priefee buitenverblijf waar ik 3 seizoentjes graag verblijf. Het is niet echt megagroot hoor. Zeven bij twee meter. Maar het is er wel heel koel.

Draai

Vroeger, toen ik nog een ukkebebie van 3 maandjes was ben ik een keer in de tuin beneden gevalt. Omdat ik zo stom was om op een nat hekwerk te lopen. Ik kreeg wel steeds te horen dat ik daar niet op lopen mocht maar goed… wat weet het personeel nou daar van.
Nou… het ging fout en ik viel. Ik kwam op mijn zijkantje terecht in de tuin. Ik kon mijn draai niet afmaken. Joyce zei dat dat kwam omdat ik maar op één hoog woon.
Maar goed… ik hield hier wel gekneusde heupjes en een gat in mijn tong aan over. Joyce gaf me geen pijnstillers omdat mijn heupjes rust moest hebben. En als ik pijnstillers kreeg zou ik gaan rennen. Dus ruim een week lang liep ik als een megabejaarde door het huis.
Was het balkon dan niet afgeschermd hoor ik zeggen. Jawel… maar alleen aan de onderkant omdat Grietje en Poekie de braafste meisjes van de klas waren en nooit op de rand sprongen.

Gaas

Dus de dag na mijn val en doktersbezoek werd het balkon tot een meter over de rand afgeschermd met kippengaas. Dat “wiebelt” want dat vinden wij katten niet leuk. Ik niet dan.

Mus

Op mijn balkon komen de leukste diertjes, waaronder ikzelf natuurlijk en bijen en vlinders. En vogels. Een mus landde een keer op mijn balkon en toen zei ik kip,ik heb je. Gelijk hield het batterijtje van die vogel er mee op. Ook stom.
Het personeel was nou niet echt blij met mij op dat moment. Ze vonden het zielig voor de vogel.

Poffert

De bijen laat ik met rust. Vooral na de laatste ruzie die ik met ze had. Ik wou er eentje opeten, gaan ze me in mijn neus steken!! Ik had echt een poffert van een neus hoor. En vrouw zat maar: lesje geleerd hè dame?

Ze kopen heel veel planten voor mij om op mijn balkon te zetten. Dan kan ik me daarachter verstoppen om naar de vogels in de tuinen te loeren. Dat is echt leuk hoor. Ook heb ik een mandje buiten liggen voor als ik wil slapen.
Of als ik iemand wil uitzwaaien die over me heen vliegt in een vliegmasjien.

Staartje zwiep

Loesje kwam een keer bij mij loosjeren om onze tante truke uit te zwaaien toen ze naar aamerieka vloog. We gingen toen staartje zwaaizwaaizwiep doen.

Daarna gingen we naar de visjes in de tuin schuin onder mij kijken. Daar zwemmen heule grote vissen die er verukkelijk uitzagen.We wilden al de hengels van mijn personeelman pakken want de visjes zagen er zoooo lekker uit. Maar ja, we hadden een probleem. We hebben geen wormpies bij ons. Komt door die vieze stomme pillen die we elke paar maanden moeten slikken. Ooooh toen zei vrouw dat ze voor ons vis ging koken in de magnogwat. Acht minuutjes daar in, ping, afkoelen en eten maar. Ooooh wat zaten we te smikkelen.

Toen mochten we nog even op balkon, want dan konden we met andere katten praten die in de tuinen liepen. Tegen 8 uur trokken we onze pjamaatjes aan en gingen we ze leijon king kijken.

Liefs en kusjes
Katrien.  (Verwend prinsesje van beroep)

12 thoughts on “Katrien: over mijn balkonnetje en wat ik daar doe

 1. Hallo lieve Katrientje,

  Wat een mooi balkon verhaal heb jij geschreven, ik zie het helemaal in mijn koppie voor mij. Je weet ik heb ook een balkon, maar ik woon 3 hoog, kan ik lekker ver weg kijken. Foei wat een ongeluk had jij gehad zeg, maar wie zijn oortjes niet gebruikt zegt mijn vrouwtje die gaat dan dan voelen en moet op de blaartjes zitten. Nou jij dus met heel veel ook in je billen en tong. Doordat jij een gaatje in je tong had gekregen kun jij daardoor voortaan zo goed zingen.

  Jij bent Prinses Katrientje, doe jij dan ook als je jarig ben voor alle katten en honden een diffelee houden? Kun je alle kado’s achter de planten kieperen. Maar jij zal wel zwieperde zwiep doen met zwaaien naar al je onderdanen, want om dat nu steeds maar met je poot te moeten doen daar wordt je bulten moe van. Je moet van tevoren wel goed laten weten wat je verlanglijst is hoor. Heel veel rosjebief en visje en Whiscas pate.

  Gezellig zeg dat je grote vriendin Loesje kwam loosjeren. Komen er bij jou van die hele grote blikkenvogels vliegen dan. Bij mij zijn dat van die kleintjes, maar kunnen ook veel brombrom doen hoor.

  We moeten toch wel even wat afspreken Katrientje. Niet teveel batterijtjes van die twieten en muisje kapot maken hoor, want die batterijtjes raken ook een keer op. Ik heb pas 2X een batterijtje van een twiet kapot gemaakt en omdat die twiet toch niks meer wilde doen, heb ik hem maar op gesmikkeld. Maar ik ben wel zo dat ik aan mijn vrouwtje ook wat geef hoor. Voor die twiet in mijn buik verdwijnd, laat ik hem natuurlijk wel mijn huisje zien en van schrik laat de twiet dan overal zijn veertjes vallen. Of zou die zijn verenjas uitdoen om in bad te gaan ? Nou kijk die mooie veertje die door het hele huis liggen mag vrouwtje dan van mij hebben, O wat was ze daar dan blij mee zeg, gaat ze meteen brom de lawaaischopper halen en die slurpt alles zo ip in zijn buik.

  Zo Katrientje ik ga zo maar weer eens een dutje doen en vrouwtje en ik kijken weer uit naar je volgende avontuur hoor. Fijne dag en knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Oooooh jip.
   Wat koel dat jij ook vogeltjes mocht begroeten van heel dichtbij. Eet jij ze op?😳😳
   Is dat niet vies met al die veertjes? Ik eet nooit muizen op hoor. Ik leg ze als kado neer voor mijn personeel. Soms laat ik ze buiten,soms leg ik ze binnen neer. Wij hebben zo’n nep oosters tapijt en daar zie je vrij weinig op. Nou had ik vorige maand een diepzinnige gesprek met een muis en die ging slapen op het tapijt. Stapte vrouw er met haar blote pootjes op. Ik lachen😹😹
   Vrouw zat gelijk van trien….jij snertkat. (bij de weg….snert uit blik is overheerlijk hoor)
   Manpersoneel was trots op mij.

   Ooooh heb ik onderdanen? Ooooh nee toch? Ik zie jullie allemaal als gelijkwaardige vriendjes hoor. En jullie zijn me allemaal even lief💖💖💖
   Alleen is loesje ietsiepietsie de aller aller ALLER liefste din die ik heb. Zij is mijn soolzusje.

   Oooooh zodra ik 20 word ga ik me toch een knalfuif geven. Dan mag iedereen komen hoor. En dan zorgt het personeel voor heel veel lekkers.

   Ik vind het superkoel dat je mijn aafontuurtjes leuk vind😽😽
   Ik mag van bertje blijven schrijven als ik wil,ook als zijn boek klaar is😸
   Knuffels voor je vrouw en voor jou een kusje op je wang😽 (hihihi,ik ben nu verlegen)

   1. Tuurlijk Katrientje moet je die twieten opeten, heerlijk zo’n warm hapje, maar je doet als je er weer eens eentje hebt, eerst zijn verenjas uit, dat is kado voor vrouwtje en dan smikkel je die heerlijke warme hap op,
    Eigenlijk ben jij wel een ondeugende meid hoor, in een deuk liggen miauw lachen als vrouwtje op een muis gaat staan, Je moet ze de volgende keer op haar hoofdkussen van het bed leggen. hihihi.
    Jammer van het balkon diffelee, ik had zo graag al je kadoos achter de planten willen kieperen en daarna met je grootste vriendjes en vriendinnetjes poezensoep willen smikkelen.
    Dat Loesje jouw sooldinnetje is is heel normaal hoor, ze is een lieverd en ja meiden onder elkaar is toch anders dan katers hoor. Is net als bij die mensensnuiten.
    Vrouwtje en ik kijken weer uit waar je de volgende keer over gaat schrijven hoor.

 2. Oooh lief sooldinnetje,

  Oooh wat mooi. Ik wil even zeggen dat me hartje blij is met jou van me eigen. Dat we dinnetjes zijn en ook op jouw eigen balkonnetje waren.
  Me vrouw is nu weg maar ik heb stiekem op de kompjuuter gezeten want ik vind jou lief. En we hebben dool van ze eigen,

  Sjeteem

  Loesje

  1. Ooooh loesje. Vrouw zegt dat je alllltijd welkom bent hier hoor. Omdat we hartjesdinnen zijn die sool zijn. Ooooh loesje….SJETEEM😽😽😽🐾🐾🐾🐾

 3. Hallo Katrie,hier met Gijsje. Wat heb jij een leuk verhaaltje geschreven over je balkon. Wat ziet jouw balkon er gezellig uit met de plantjes en je mooie bloemetjes stoel en dan ook nog een mandje waar je heerlijk in kunt slapen. Ook leuk,dat je vogels kunt kijken en bijen en de vissen bij je beneden buren. Kun je niet snel in de vijver van de buurman springen en er een vis uithalen?
  En je kunt ook nog zwaaien naar de mensen in de vliegtuigen. De vliegtuigen maken wel veel lawaai.
  Ik heb ook een balkon. Mijn balkon is op 4 hoog. Maar mijn vrouwtje mag van de woningbouw mijn balkon niet met gaas veilig maken voor mij. Vind ik wel jammer. Ik ben 1 x op het balkon geweest en toen ging onder het tussenschot door naar de buurvrouw. Bij de buurvrouw ben ik haar slaapkamer binnen gegaan. Maar dat vond ik niks aan. Ik heb nog even bij de volgende buren gekeken maar die vond ik niet aardig. Dus ben ik maar terug gegaan naar mijn eigen balkon en de slaapkamer van vrouwtje in gegaan. Ik ben op de vensterbank gaan zitten en ik heb gewacht tot vrouwtje terug kwam. Vrouwtje was mij gaan zoeken bij de buurvrouw en bij andere buren. Maar ik was weer gewoon thuis. Vrouwtje blij ik blij. Maar sinds die tijd mag ik niet meer op balkon. Flauw he?!
  Kijk ik maar naar de vogels op de vensterbank in de woonkamer. Op mijn vensterbank in de woonkamer kan ik ook de buurvrouwen afluisteren als zij op het balkon staan te praten. Dat is leuk joh! Want die buurvrouwen kunnen kletsen,niet normaal!
  Ik stop ermee. Ik heb honger. Vrouwtje hééft tonijn voor mij gehaald. Jammie!!
  Pootje en kopje van Gijsje

  1. Oooooh wat stom van die woningbaas.
   Het personeel heeft gewoon niets gevraagd. Ze hebben het gaas gewoon aan het hek vastgezet met ijsjesdraad.
   Alleen op de middenpaal hebben ze een spijker of wat gedaan. Ze kunnen het gewoon weer los maken.
   Ooooh ik kan geen buren zien naast me. Ik kan alleen kartouche horen. Mijn buurhond.
   Ooooh en ik kan alleen de buren aan de oofurkant zien,maar die hoor ik dan weer niet.
   Ik kan niet meer over de rand springen. Want dat stomme gaas is heul hoog hoor. En het wiebelt.
   Maar mag een net niet?

   1. Nee,helaas niet. Ik ben een echte binnenpoes. Vind ik niet erg hoor! Ik kom alleen buiten in mijn reismandje. Als we naar de dokter gaan. Dan lopen we er naar toe.

    1. Hallo Bert
     Ik las het goede nieuws over vermiste kat Mars.
     Wat goed he !
     Het zal jou en je vrouw vast ook een goed gevoel geven !
     Ik zag ook een foto van Mars. Hij lijkt op jou !!
     Hartelijke groet,

     Rudy

     Schiphol-kat Mars na weken weer terecht
     Updated Vandaag, 15:00
     Vandaag, 11:43 in BINNENLAND
     AMSTERDAM – De vlag gaat uit bij Sandra Jeunhomme nu haar lang vermiste kat Mars weer terug is gevonden. Begin augustus ontsnapte haar huisdier op Schiphol uit zijn bench vlak voordat zij met haar katten naar Curaçao zou vertrekken om daar een nieuw leven op te bouwen. Aan wekenlange onzekerheid over het lot van het dier is nu een einde gekomen: Mars is gevonden.
     „Ik ga feest vieren, de vlag moet uit!”, schrijft een uitgelaten Sandra op Facebook. „Ik moet extra kattenvoer halen en heel veel katten snoepjes! Mars is gevonden en gevangen. Dank je wel Dierenambulance, dank je wel stichting Amsterdamse zwerfkatten. En ook dank je wel Yvonne. Zonder jullie zou het nooit gelukt zijn!!!”

 4. Hoi Prinses Katrientje hier even een bericht van Kiara. Ik schrijf even stiekem omdat ik ook graag op het balkon zit en net als jij ook wel eens iets heb gedaan wat mijn vrouwtje niet leuk vond. Ik ben met mijn 12 jaar de oudste poes in huis. En buiten vind ik heerlijk. Wij hebben een doek voor de tralies en aan weerzijden heeft ons vrouwtje een verhoging gemaakt met klimrozen. Dus ze dacht dat is oké. Nu zijn de andere vooral braaf op Gianlucca na die vind graven in de planten leuk. Maar ik was toch nieuwsgierig en ik sprong op de rand en klom zo via de verhoging over het balkon en voordat ik het wist zat ik aan het einde van alle balkons. Het vrouwtje had mij niet gezien en in de avond met avondeten was ik er niet. Dus ze ging zoeken en zoeken maar ze vond mij niet. In de nacht ging ze verder zoeken en nee ik had nog geen zin. De volgende ochtend heel vroeg ging de balkondeur open en ik hoorde haar roepen. Maar ik dacht ik wacht nog even. Ze deed de deur dicht en toen dacht ik nu ga ik maar terug. En even later kwam ze de keuken weer in en daar zat ik voor de deur. De deur ging open en toen begon ze te huilen en ze vond mij een rotkat. Dat vond ik niet leuk want ze heeft mij nog nooit een rotkat genoemd. Nu mag ik wel naar buiten maar er komt ook gaas, want wij wonen 2 hoog. Bij ons zijn er weinig vogels maar wel van die bijen en daar is ons vrouwtje heel bang van. Ik moet nu afsluiten want ze komt met koffie naar binnen.

  1. Ooooh kiara. Wat was jij stout🙀🙀🙀 dat zou ik nooit mogen. Bij mij is er aan iedere kant van mijn balkon een uitbouw. Dus ik zou zo kunnen weglopen. Ze zijn bij mij mij voorgeweest. Ik kan geen kant op.
   Ooooh hier noemen ze mij altijd een snertkat. Zo erg😿 hoe durven ze. Ik zeg toch ook geen snertmens terug😾
   Ooooh ik graaf nooit bloemen uit hoor. Dan weet ik zeker dat ik blauwe billetjes krijg. Bijen doen niets hoor. Of je moet ze op willen eten,dan weer wel. Wespen zijn gemener. Die vallen zonder echte reden aan😿😿😿

   1. Ja Prinses Katrientje soms heb ik een stoute bui. Bijen en Wespen vind ons vrouwtje eng raakt ze helemaal paniekjes van. Ja die Gianlucca hij is wit maar ons vrouwtje denkt dat hij zijn kleur niet mooi vind. Het is een zoon van mij dus ik denk dat ik hem wat ondeugd heb gegeven maar hoe smerig hij zich ook maakt hij is dol op water en wassen. Snertkat is geen leuk woord. Snert als soep schijnt lekker te zijn maar dat mogen wij niet. En ons vrouwtje was echt bezorgd dat vond ik wel zielig en bang omdat de buurvrouw naast haar een hekel heeft aan katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *