Ik ben aan de sportbrokken

sportbrokken  Ik ben aan de sportbrokken. Dit zijn ze. En ze heten officieel heel anders en veel langer,  maar dat maakt mij niet uit.

Na mijn operazie aan mijn tanden zei de dokter dat ik pree-diejebeet was. Dus dat ik moest afvallen. Niet dat ik echt mager hoef te worden, maar gewoon weer die atletische jongen zoals ik was toen ik negen was. En ik ben nou tien jaar.

Dieet

Toen mijn vrouw het woord dieet zei, keek ik meteen weg. Dus nu heb ik sportbrokken. Omdat ik best sportief ben of kan worden, dat is hetzelfde. Ik krijg van dit spul een bord vol, dat is vijftig gram hoor ik thuis. Zult u zeggen dat is haast niks voor een flinke kater als jij, maar u wil niet geloven met een paar happen zit je al vol.

Had ik niet gedacht.

Dus ik eet en neem pauze. En dan eet ik weer met pauze. Met aaien eet ik ook.  ’s Avonds krijg ik nog mijn gewone eten maar als ik serieus helemaal beter ben, krijg ik ook ’s avonds sporteten. Ze hebben dat met kip en ik hou van kip.

U ziet hier al dat het ook tegen urinedinges goed is. Daar heb ik geen last van maar het is mooi meegenomen. Het is ook tegen de stress en eerlijk waar, dat is best een dingetje in mijn leven gezien mezelf.

Stress

De dokter zei dat ik van dit eten rustiger wordt. Ja nee dat weet ik niet, ik ben nog aan het bijkomen van de operazie. En hier in huis is er lekker veel van dat valeriaanspul, dat doet ook wat met mijn kop. Plus ik krijg extra knuffels. Dus wat dit eten doet, dat kan ik nog niet zeggen.

Maar ik heb wel nou ontdekt: slankbrokjes kunnen ook lekker zijn. En je kunt ook aan een bord sportbrokken genoeg hebben.

11 thoughts on “Ik ben aan de sportbrokken

 1. Hallo Bert,

  Ja dat klinkt veel beter sportbrokken of sport eten. Nou zo ga ik het voortaan ook noemen hoor. Dat dieet klink voor mij zo van Jip wat ben je een dikkerd. Maar jij hebt wel heel speciale sportbrokken hoor. Voor de urinedingens, vrouwtje zegt, je kunt het beter voorkomen, want als je gruis in je blaas krijgt doet dat verdraaide veel au hoor. Rust is ook heel belangrijk voor jou en wat jij miauwd dat je van een klein beetje sportbrokjes al een gevulde buik hebt dat klinkt heel erg goed. Al mijn dieeteten op is moet vrouwtje voor mij dan ook maar eens gaan kijken naar deze brokjes, en misschien gaan er dan ook wat grammetjes van mijn Jippelijf af. Voor nu een hele fijne dag met van vrouwtje knuffels en pootjes en kopjes van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, het is serieus waar lekker spul. Anders zei ik het ook. En eerst zei mijn vrouw dat ik maar 50 gram brokjes mocht dus ik dacht dat wordt honger lijden maar ik krijg ze geeneens altijd op. Misschien kan jouw vrouw proefzakjes vragen. Vooral die brokken zijn wat als je graag kraakt. poot van je vriend Bert

 2. Ooooh diejeeteten.
  Ikjes ben iets te zwaar volgens floor en hier. Maar echt hoor….ik ga nu niet meer op diejeet. Ik ben al bijna 17 jaar. Ooooh wat klinkt dat stoer he?
  Maar wel goed dat jij je nieuwe eten zo lekker vind. Maar je mag niet te snel en teveel afvallen hoor. Je moet er sportief uit blijven zien.

  1. Ja Katrien, bijna 17 klinkt heel goed. Mijn vrouw zegt Katrien is dichter bij de 20 jaar dan bij de 10 jaar maar dat is mij te moeilijk.

 3. Lieve Bert,

  oooh sportbrokken….
  Ik vind het moeilijk Bert. Dat je nu andere brokken moet en niet de brokken van gewoon. Dat je maatje extra meer nu minder moet zijn. Maar ik vind de naam sportbrokken wel mooi van ze eigen. Dat je mijn atleetiese jongen bent. En je bent ook sportief want je denkt eraan. Alles waar je aan denkt kun je ook zijn van ze eigen, Bert daar geloof ik in.
  Maar ik wil zeggen, ik vind jou de mooiste maatje meer Katerman van Feesboek en van me leven. Voor mij ben je altijd goed van je eigen. Maar gezondheid is belangrijk en je mag nooit diejebeet worden Bert. Me vrouw zegt dat je dan misschien elke dag prikken moet. Oooh Bert dan is het leven nooit meer gewoon.
  Lieve Bert ik ben trots op jou, dat je nu een sportkater bent en dat je ook je eigen brokken hebt.

  Liefs van je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, lekker eten vind ik lekker en dit is lekker. Dus ik heb geluk want diejeet-eten kan best vies zijn. En als het allemaal lukt dan hoef ik geen prikken dus dan kan alles blijven zoals het is alleen ben ik dan sportief. En je atleetiese jongen!! je Bertje

 4. Hoi Bert,

  Hier Bolle.

  Die sportbrokken klinken best lekker, maar ik laat dit stukje toch maar niet aan mijn vrouw lezen.
  Anders koopt ze voor mij ook sportbrokken! En ik weet niet zeker of ik dat wel wil…
  Wel goed dat het ook helpt bij stress, en tegen je suikerlklontjes. Want dat wil je natuurlijk allebei niet.
  Ik ga opletten of je nu heel slank wordt, en gespierd, want dan wil ik het misschien toch ook wel.
  Maar wat het gespierde betreft: ik heb wel al twee dagen achter elkaar door het huis gerend, en heel druk met de veer gespeeld.
  Kun je in dit stukje al een beetje lezen dat ik gespierder ben geworden?
  Ik voel het zelf heel duidelijk, maar mijn mensen zien het nog niet.
  Maar ik weet het echt heel zeker!
  Let je ook een beetje op dat je niet té mager wordt?

  Veel succes en lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, je klinkt anders dan anders misschien zijn het je spieren dat kan best, dan heb je er aanleg voor. Twee dagen rennen en ook nog met de veer aan de gang dat is natuurlijk best wat. Dat sportspul is best lekker anders. poot van Bert

 5. Fijn dat je ze lekker vindt! Maar waarom noem je ze sportbrokken?
  Roos vindt dat je veel eten, zij krijgt ‘s ochtends ‘maar’ 20 gram brokjes en als diner weer. En dan voor we gaan slapen nog een stuk op 10 a 15 brokjes.

  1. Het is psiegies als ik moet afslanken wil ik eten omdat ik me zielig voel. Maar met sportbrokken voel ik me oer en stoer. Dit zijn brokken met veel extra spul erin ze komen van de dierenarts. Dus daar kun je meer van eten en dan is het toch goed.

Reacties zijn welkom