Loesje vertelt: toen Bert zijn operazie had

Loesje vertelt
Ik ben de hele nacht en dag wakker gebleven voor me Bertje

Vorige week moest me Bert naar de dierendokter. Voor ze bek en de dokter zou gaan kijken. Ik was op van de zeenuuw,  ik zeg het u eerlijk. Me Bert, me steun en toeverlaat. Me verkering!

Ik vroeg me af, weet de dokter wel dat me Bert controleur vensterbank is? Dat me Bert schrijver is en Huiskater? En dat we verkering hebben? Ik had moeilijke gedachten en gevoelens.

 

Idee van Jip

Op Feesboek had Berts grote vriend Jip samen met me soolzusje Katrientje een goed idee. Iedereen ging die dag wiewen. Dat is met een speciaal kussentje van Mevrouw Bram Mila en dat je dan slap word in je hoofd en poten. Ooooh ik vond het zo lief en ik ben de hele nacht en dag wakker gebleven. Ik deed meediteere voor me Bertje. Ik wilde varen op me ziel. Me vrouw had extra tonijn en ook wiewkussentjes gehaald. Maar ik had geen kontroole, ik ging te ver. Ik kreeg een overdoos.

Zeenuuw

En ik had ook tonijn geschrokt. Me Bert kon niet eten dus ik at voor twee. Ik wilde sterk zijn maar ik was slap. Van de wiew lag ik tussen me kaarsen voor Bertje en ik moest spugen. Ik wil het U eerlijk vertellen, ik voel nu heel veel schaamte. Ik had zoveel zeenuuw en ik voelde Bertje in me hart. Dat hij misschien pijn had kon ik niet verdragen. Ik kende het niet, zoveel moeilijke gevoelens. Ik wilde vluchten en ik had wiew. Me tonijn had ik al opgeschrokt.
Ik was van me kaart.

Loesje vertelt
Ik lag tussen me kaarsen voor Bert en ik was slap van de wiew

Eigenonderzoek

Alle vriendjes van Feesboek hebben geholpen. Iedereen deed wiewen voor me Bert. Ik dacht waarom kan ik me eigen dan niet beheersen? Waarom wil ik vluchten? Ik deed eigenonderzoek. Om te leren van me eigen gedrag. Ik wil als poes toch verder ontplooien, ik wil niet afglijden in me eigen. Ik leerde dat soms zeenuuw sterker is als ik niks kan doen. Dat ik de andere helft van me verkering ben en dat je dan dingen van elkaar voelt. Bert is me alles en me liefde is waardig van ze eigen.

Gezond blijven

Nu is Bert weer thuis, hij is nou misschien ook diejebeet. Maar ze schildklier is goed en ze hebben al ze tanden schoongemaakt. Nou is me Bert nog knapper, dat heb ik al gezien. Ik moet nu wel voor hem zorgen want hij was ook een maatje éxtra meer. Dan kan je diejebeet worden van je eigen en me Bert moet gezond blijven. Maar ik blijf toch altijd zijn verkering en Bert weet dat.

Liefs Loesje

7 thoughts on “Loesje vertelt: toen Bert zijn operazie had

 1. Ooooh loes. Wat een emoozie in jouw verhaal. Ik voelde jouw zenuuw. Ooooh wat erg was dat. Maar met bert is alles gelukkig goed gekoomt.
  Ooooh wat had jij gewiewd. Zoveel dat je jouw rem kwijt was geraakt. Ooooh gelukkig vond ik een nieuwe rem voor je en die bracht ik je snel op mijn brommert. Nou kan je gelukkig snel op je nieuwe rem trappen als je perongeluk teveel wiewt.
  Maar toen kreeg je een nieuw probleem….je vrouw zette een bord voor jouw mooie kopje. Oooooh hoe moesten we dat oplossen. Ooooh toen zagen we dat er eten op lag en dat je je tonijn gewoon moest opeten. En dan kon soolvrouw jouw bord weghalen. Dan kon je ook weer beter zien.
  Ooooh loesje….we zullen je allemaal altijd bijstaan als er wat is. 1 voor allen….allen voor 1.
  Ei lof joe.
  SJETEEM

  1. Oooh lieve Katrientje,
   wat fijn dat jij me eigen zo goed kent en ook volgt. Vorige week was moeilijk, me Bert is me alles. Ik ging over me grens, ik was me rem kwijt. Oooh Katrien dank je wel dat je er was. Op je brommert met me rem. Oooh nu kan ik het weer proberen en ik weet wij hebben sool. Wij zijn er voor ons eigen. En ook voor elkaar. Oooh ik voel zoveel sjeteem en ook steun. Ooh Katrien en ik weet, jij had ook veel wiew. Maar soolvrouw pakte het af. We waren ook samen.
   Lieve Katrientje, me vrouw zegt dat ze me bord niet altijd voor me kop zet maar misschien op gaat hangen. Oooh en dan met tonijn. Oooh kom je dan op je brommert weer 71 bomen rijden.
   We zijn sooldinnetje, ik wil zeggen dank je wel
   Sjeteem

   Loesje

   1. Ooooooh loes,ik rijd door weer en wind,door droge en natte regenbuien altijd naar jou toe. Ooooh loes,het zijn maar 71 boompjes. En dan zijn we samen. Ooooh ik had de volgende dag een kater. Van het wiewen. Voorlopig maar niet meer doen he?
    SJETEEM

 2. Hallo Lieve Loesje,

  Loesje allereerst een kompeliment voor je uit je hartje geschreven stuk over jou en verkering Bert. Wauw hier wordt ik toch ook wel emosieoneles van en ik moet dadelijk denk ik maar weer even gaan wiewen hoor. Niet te veel want ik wil geen overdosis net als bij jou. Krijg ik hier niet eens de kans voor, want dan is ineens mijn wiewzak weg en omdat ik dan ook anders ben in mijn koppie snap ik er niks van. Maar ik verdenk hier in huis die tweebener. Vrouwtje is wel te vinden voor grapjes denkt ze zelf maar zij verstopt het dan.
  Jij moet dus echt ook goed oppassen hoor met je wiewzakjes anders raak je van de verslaverde en moet je naar de witte jassen voor spul om al te kikkeren. Maar wat waren we allemaal toch top voor Bert, allemaal wiewen om hem te steunen en het heeft geholpen. Zelfs zijn tanden en kiezen mochten in zijn bekkie blijven. Kreeg hij mooi de grote schoonmaak in zijn bekkie . Ja al ben ik een kater ik zie ook dat hij nu nog knapper is en jouw fladderaars in je buik goed wild doen en je hartje op hol brengen.
  Als er nu vriendjes of vriendinnetjes het moeilijk hebben moeten we met z’n alle gaan wiewen om die te steunen. Dus vrouwtjes en baasjes zorg voor hele voorraden wiewzakken in onze voorraadkast. Ja kijk wij kunnen niet naar de winkel om die te kopen of ik mag van vrouwrtje niks kopen op haar laptop. Ik mag wel schrijven en lezen en filmpjes kijken hoor, maar de centjes afdeling doet vrouwtje.
  Loesje ik hoop dat je weer wat van de rustige bent nu en oppassen met niet teveel tegelijk eten, want dan doe jij net als ik uitspugen en dat is eigenlijk wel jammer van al die lekkere tonijn die jij veel krijgt.

  Nu zit vrouwtje weer te wiebelen op de stoel en te zuchten dat ik weg moet achter de laptop. Vlug nog voor jou knuffels van mijn vrouwtje mee sturen en heel veel pootjes en kopjes van je vriendje Jip

  1. Oooh Jip,

   wat ben je toch een wijze katermans, met zoveel goede idee van je eigen. Nu weet iedereen hoe slim jij bent Jip, van de wiew en de woei.
   Oooh Jip ik was me rem kwijt, ik kreeg een overdoos wiew. Ik moet nu goed opletten want anders ben ik straks van de verslaafjes. Oooh Jip maar door me eigen onderzoek ben ik nu wijzer en sterker. Ik doe zoveel leren. Bert zegt ontplooien, oooh Jip. Ik wil best plooien…
   Me Bert is gelukkig goed, zijn bek is nu zo schoon. Oooh en hij is knap. Ik voel vlindertjes en fladdertjes Jip. Maar ik heb ook een beetje zorg. Van de diejebeet. Ik ga nu goed zorgen, dat Bert goed en gezond eet. En genoeg want hij is wel een extra maat meer.
   Jip dank wel voor jou lieve en wijze woorden. Ik ga proberen niet meer over me eigen grens te gaan en ook niet spugen. Ik wil sterk zijn.
   Oooh mag jij op de lappietop, oooh Jip
   Knuffels voor jou en de vrouw

   Loesje

 3. Hallo loesje,hier met Gijsje. Wat heb je lief geschreven over je verkering Bert. Goed he van ons,dat we allemaal gewiewd hebben om Bert te steunen met zijn operatie. Vrouwtje heeft ook nog voor Bert dat de operatie goed mag gaan.
  Bert is nu diabeet. Dat is jammer maar niks aan te doen. Vrouwtje zegt dat diabeet betekent dat hij niet alles meer mag eten en misschien ook speciaal voer krijgt. Dat is natuurlijk wel heel erg!
  Maar het belangrijkste is dat Bert zich goed voelt en dan ga jij als z’n liefje ook weer goed voelen en niet meer zenuwachtig.
  Ik ga nu ermee stoppen en een dutje doen.
  Groetjes,Gijsje

 4. Dag Loesje,

  Hier Bolle.

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je je zorgen maakte om je Bert.
  En het is precies zoals je zegt: als je niks kunt doen is dat heel, heel moeilijk.

  Ik kan me herinneren dat mijn grote liefde Molly naar de dierenarts moest, voor een bloedonderzoek voor haar schildklier en haar niertjes.
  Dat vond ze helemaal niet leuk, en ik dus ook niet. Als het had gekund, was ik in haar plaats gegaan! Ik vond het vreselijk dat ze bang was en pijn had.
  Toen ze thuis kwam moest ze heel hard miauwen, en rondlopen om te bekijken of alles nog hetzelfde was. Ik ben met haar meegelopen, overal waar ze heenging.
  Uiteindelijk ging ze op de vensterbank zitten. Ik ben toen bij haar gaan zitten en heb haar zachte kusjes en neusjes gegeven, en heb zachte geluidjes voor haar gemaakt.
  Dat vond ze fijn, en ze gaf mij ook een neusje terug. Dat was voor het eerst, en ik was helemaal door het dolle van blijdschap!
  Als je van iemand houdt is dat zo mooi, vind je ook niet?

  Gelukkig is je Bert weer thuis, met ook nog eens schone tanden.
  En zijn vrouw let op zijn eten, dat hij gezond blijft. Dus ik denk dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over Bert, dat hij suikerklontjes heeft.
  Ik heb ook gewiewd voor Bert, en wel zó hard dat ik de tegels waarop ik lag helemaal nat had gekwijld.
  Dus jij en Katrientje hoeven je niet in jullie eentje een beetje te schamen dat je zo stoont was, ik was het ook!

  Ik vind het mooi om te lezen wat je scrijft over je verkering met Bertje – dan moet ik aan mijn Molletje denken. Ik denk nog altijd aan haar.
  Maar ik ben blij voor jou en Bert, dat jullir elkaar hebben gevonden!

  Kopje van

  Bolle.

Reacties zijn welkom