Als ik thuis in de spiegel kijk

in de spiegel “Bertje, wat zie je als je in de spiegel kijkt?” vroeg mijn vrouw.  Ik dacht wat denk je zelf. Dus ik keek alleen even. Je woont toch samen.

Mijn vrouw had met de vrouw van Bolle gemaild over dieren die in de spiegel keken en of ze dat wel of niet begrepen.

Bolle en ik, dat weet ik gewoon zonder het te vragen, begrijpen vrouwen niet altijd.

Spiegel

Bij mij thuis staat beneden een grote spiegel en ook op de slaapkamer. ’s Avonds kijk ik daar soms in, voordat ik op het bed spring. Ik loop een rondje door de kamer en daar hoort ook bij, dat ik de spiegel doe.
Eerst kijk ik naar de spiegel.
Daarna kijk ik in de spiegel. Naar mezelf, dus. En omdat mijn vrouw dan meteen begint te praten, kijk ik in de spiegel naar haar en zij kijkt in de spiegel naar mij en zo zien we elkaar. Ik hoop dat u het nog kunt volgen.

Hetzelfde doe ik met de spiegel beneden, daar kijk ik in als ik op de zijleuning van de bank hang. Even opzij hangen dan kan ik mezelf zien en dan zie ik ook meteen hoe mijn vrouw altijd moet meekijken. Nou ja. Ik vind het best, al doe ik het bij haar nooit.

Dus ik weet gewoon dat ik als kater zijnde snap wat een spiegel is.  Dat wilde ik even zeggen.

En ik doe ook geen gekke dingen als achter de spiegel kijken of daar een kater zit of met mijn poten tegen de spiegel slaan. Nergens voor nodig. Er is hier maar één kater en dat ben ik.

Raam

Als ik in de vensterbank zit, dan kan ik mezelf ook een beetje in het raam zien. Is leuk, maar meer niet.

Kijk, ik weet wel hoe ik eruit zie. Alleen al door het wassen weet ik dat, dat lijkt mij logisch. Die spiegel, dat is een mensendingetje. Of eh… een vrouwendingetje. Dat kan ook.

11 thoughts on “Als ik thuis in de spiegel kijk

 1. Hallo Bert,

  Ja die spiegel. Hier hebben we ook van die dingen en ik wil nooit naar mijzelf kijken. Weet je dan zie ik daar een kater zitten en ik weet natuurlijk ook wel dat ik dat ben en ook ik ga niet meppen of op onderzoek achter die spiegel. Maar de spiegel van vrouwtjes toilet tafel in de slaapkamer die vind ik heel leuk. Ik kan dan alles helemaal bekijken wat er allemaal gebeurt terwijl ik niet in de kamer kijk. Ik vind dat heel leuk om vrouwtje op die manier in de smiesjes te houden. Vrouwtje en ik doen wel eens gezellig tegen elkaar kletsen en dan kijken we via die spiegel naar elkaar.

  Ja Bert een spiegel is eigenlijk een mensen ding hoor. Gaan ze zichzelf aan zitten kijken en doen dan allerlei dingen voor die spiegel dat ik wel een katerdenk waar is ze nou toch mee bezig. Als ik mijn bontjas verzorg ga ik toch ook niet zitten gluren in dat ding. Maar goed moet vrouwtje zelf weten, want zij mag ook haar mensen dingen doen, zolang ik maar niet in die ogen van die andere Jip hoef te kijken in de spiegel.

  Zo nu ga ik vrouwtje weer helpen buiten op het balkon en in huis met brom de stofzuiger en hoera ik mag meehelpen bed opnieuw dekken, alles weer heerlijk schoon gewassen, Jippie dat wordt dus fijn slapen vannacht.

  Fijne dag Bert en doe die andere Bert de groetjes van ons als je hem in de spiegel ziet. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

 2. Ik kijk af en toe in een spiegel. Maar ik snap die dingen niet. Er hangt er 1 boven het kastje in de hal. Maar ik zit er altijd met mijn rug naar toe. Vroeger liet ik er altijd pootafdrukjes op achter.
  Voor mij hoeven die stomme dingen niet hoor.

 3. Ooh Bertje, ik denk dat me hart ook harder gaat kloppen van jouw spiegelbeeld. Me vrouw heb ook spiegels, soms kijken we samen naar ons eigen. Ik word dan ook verlegen, ik ben bescheiden Bert. Zelf zit ik meestel met me eigen rug naar de spiegel.
  Maar ik denk dat jij me mooiste spiegelbeeld bent Bert, in me eigen hart…

  Je Loesje

  1. ja Loesje samen in de spiegel kijken dat is gezellig maar als je verlegen wordt dan is het weer moeilijk. Misschien lukt een kleine spiegel wel. Maar het hoeft niet. J Bertje

 4. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Bij ons in de slaapkamer staat ook een grote spiegel, met een lage tafel ervoor. Soms zit ik op de tafel en dan kijk ik in de spiegel. Als mijn vrouw dat ziet gaat ze heel raar doen. Dan gaat ze erbij zitten en zwaait naar de spiegel. En dan kijkt ze naar mij, en vraagt of ik dat zag. Ja hallo, natuurlijk zag ik dat, ik heb toch twee ogen. Wat ze dan van me wil snap ik niet echt, en ik word er een beetje zenuwachtig van. Dus ik vond het wel geruststellend om te lezen dat jouw vrouw ook zo vreemd doet met spiegels.
  Tja, het blijven tóch mensen. Sommige dingen zul je als kat misschien nooit echt begrijpen.
  Ik vraat me wel eens af of wij ook vreemde dingen doen die mensen dan weer niet begrijpen.
  Maar ik denk van niet.

  Een kopje van

  Bolle.

  O ja, en wat fijn dat het goed gaat met je sportbrokken en met hoe je je voelt!

  1. hoi Bolle, ja dat dacht ik wel raar doen met spiegels is een vrouwendingetje. Ik snap ook niet goed wat ze wil maar mijn tip is een kopje geven, als dat lukt als je zenuwachtig bent, dat vinden ze altijd fijn. poot van Bert

 5. Bert hier hebben we niet zoveel spiegels. Beneden in de douche en wc. Bij Ed vind Kuzco de spiegel geweldig hij slaat erna en gaat eraan krabbelen .Maar hij is ook wel een grappige kater hoor. Hij zat ooit eens op het randje van het bad en er werd gezegd Kuzco ga weg straks val je er nog in. En ja hoor Kuzco gleed uit en rook heerlijk naar de eucalyptus olie.

   1. Bert Kuzco is een komische kat. Op de kattenshow was hij geweldig met zijn acts en activiteiten. Helaas heeft hij door een chronische ontsteking aan zijn traanbuis zijn zwarte lijntje in zijn oog kwijt geraakt en kan hij niet meer mee naar show. En dat is jammer hij was echt de meest grappige

Reacties zijn welkom