Dorus en Loesje in Amsterdam (zomerblog 4-5)

zomerblog

Ikke kjeeg weer geen ijsje. We stapte oppe boot en weg ginge we. Op naar de Dam. Toen sag ik opeens een coole winkel. Er stond T A T T O O op. Oooh ik wau dat sien. We ginge naar de kant. Mamsie wau dat eigeluk niet.

Tattoo

– Doorie wat moetie daar van jou eigen. Jij ga nie teekeninge maake in jou vacht. Jij ben geen Piekasso.
Maar mamsie… we kun tog evve kijke?
-Jij ga jou eigen wel gedraage Doorie! En jij moet jou poote onsmette en jou kapje foor.
We besloot naar binne te gaan. Ooh wat sag het er vetgaaf uit seg. Ikke wau ook gjaag een taatoe heppe. Ikke sog een plaatje uit en nam plaats oppe stoel.
– Doorie, hebbie geen oorie! Jij ga daar somaar zitte op zo een groote tattoewaage-taafel bij de tattoewaage-meneer.
– Maar mahammm…
– Doorie, jij ben nog nie droog achter jou oorie. Jij ga jou eigen nie fersiere in jou vacht. Jij krijg het er nooit meer uit!
Nau… jullie snapte het al. Ik werd aan mijn oortjes de sjop uitgetrokke. Mamsie begon te vertel oofer tattoeweere.
– Doorie jij weet het nie maar jou tattoewaage stam af van zo een moeiluk woord. Mamsie ga het probeere uit te spreeke. Luister jij wel Doorie. Jij zeg eigenluk Taatuu en het beteeken streepe. Het is al zofeel jaare geleede, jij kan het nie befatte Doorie. Feertienduisend jaar foor Kristus. Froeger liep alleen slaafe en kriemieneele met zo een Taatuu. Daar wil jij toch nie bijhoore van jou eigen!

De Dam

zomerblogNou… we waar ondertusse weer in de boot. Op naar de Dam.
Mamsie begon weer te fertelle.
– Oooh Doorie jou Dam is ze plein in het midde van jou stad. Jij kan er jou poote breeke van zofeel ongelukkige stoepteegel. Jij ga er nie poinke en jij kijk uit foor jou MammaLoesje want zij breek ze nek. Jij moet er toch nie aan denke dattie ga ligge spartele foor ze koninkluk paleis en jij weet nie wat foor groote gebouwe allemaal. En jij heb ook urne maar daar moetie foorsichtig mee zijn. Jij weet nooit wie erin zit van ze eigen. En jij heb er twaaluf. Luisterie wel Doorie, het is belangrijk! Kom dan maggie een zelfie maake van jou Mamsie en jou eigen. Houwie jou kaamera wel recht Doorie, dattie er van jou eigen ook nog opsta. En mij dam natuurluk. Van mij eigen kom ik hier misschien nooit meer terug. Mij Bert geef er niks om…

Mekdonnalts

Ikke kjeeg honger. Ooh ikke sag mekdonnalts. Oooh mamsie… gaan we een purgertje ete? Magge ik dan een heppiemiel met zoon gaaf kadootje er bij?
– Jij ga nie knoeie en jou heele heppiemiel ofer jou vacht gooie. Gebruikie wel jou serrefetje! En jij moet jou poote onsmette.
Maar waarom moete ik nu weer een serrefetje om!!
– Om dattie jou eigen moet gedraage en jij ben met jou mamsie op stap! Oooh Doorie kijk hoe lekker. Jij weet nie wat jij zie. En jij kannie altijd diejeete van jou niere. Bestel jij maar seefe heppieburgers foor Mamsie in sjelei van meneer mekdonnalt.
Mamsie at en at. Mense stonde verschrikt te kijke hoe se sofeel kon wegwerke.
– Jij ga het nie in jou blog schrijfe Doorie, mamsie heb gewoon honger. Assie alleen maar nierdieet krijg wor jij swakjes.
Toen mamsie klaar was met ete ginge we weg.
We sauwe naar het Scheepvaartmuseum gaan.
De boot lag ies dieper toene we er in saate, maar we hadde lol. We sogte op joeptjoep een liedje op wat oofer fare ging.
We saate alle 2 van:
Faare faare wiede wiede waare, wij kom thuis om ze heppieburger fraage…
En toen sag ik HET!!
Een ijswinkel!! Met mijn fafforriete smaak!! Banaan!! Oooh ik ging poinken en poinken. We maakte beina waater!!
– Oooh mamsie… pliesss mag ik een ijsje?

Bananen

zomerblog– Fooruit dan, jou mamsie kan nie altijd nee zegge. En van mij eigen lus mamsie ook wel ze ijsje. Hoop dattie ook fanieljefla heb….
Ooh ik was sjo bjij. We ginge aanmere en stapte uit de boot. We moese een paar sentjes betalen en mogge aan een taafultje plaas neme. Mamsie keek goed naar de affestand van annerhalfe meeter. Ik kon niet stil sitte.
– Doorie weetie seeker dat wij in jou ijswinkel zijn? Die mevrouw heb zo aparte kleere aan. Hebbie ze eigen wel onsmet?
Evve laater kwame se met de banane. Oooh se sauwe, in ons bijzijn, dus de ijsjes zelf maak.
– Maar… maar… maar mammie, wat doen se nu??
OOOOOOOH
– Doorie, MEE! Jou oog dicht en meekoome. Affestand of nie…

Wordt morgen vervolgd…

Klik en lees hier deel drie van het zomerblog

30 thoughts on “Dorus en Loesje in Amsterdam (zomerblog 4-5)

 1. Oh Dorus en Loesje , wat een avontuur weer. Gelukkig zijn jullie niet zeeziek geworden op die boot en dat na het eten van zoveel burgers. En Dorus je bent nog veel te jong voor een tattoo, misschien kun je er eentje samen met Jiekkie nemen, allebei een hartje, maar alleen als jullie wat ouder zijn hoor! Op de foto zagen wij een super grote banaan, wij zijn benieuwd hoe ze daar een ijsje van gaan maken. Jammer dat we nu weer tot morgen moeten wachten, we wachten in spanning hoe jullie reis door Amsterdam gaat aflopen.
  Pootjes en knuffels van Bas,Bjarne,Oliver, Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. Ooh lieve allemaal van zes,

   vinnie dat ook dat mij beebie feel te jong is foor plaatjes in ze vacht. Hij heb er geen errug in maar jij krijg het er nooit meer uit. Misschien assie seeniejor is met ze Jiekie. Ze Jiekie heb nu zofeel krullies, ze heele vacht ferbrand assie daar plaatjes in ga zette.
   Gelukkig heb mamsie nog wel ies van eete gekreege, jij wil tog ies van jou groote stad proefe. En van mij eigen heb ik wel ofer mij hart gestrijk foor ze eisje, maar jij wil nie weete waar jij in terech kom….
   Ooooh mij eigen heb mij sgaamrood op mij snorhaar,

   Loesje

  2. Oooooh sjo errug datte mamsie mij de sjop uitsjeurte bij me oortjes.
   Ikke wau een hartje heppe sowdat iedeween kon sjien datte ik fan mamsie en me jiekie hauw.

   Ikke sjaamte me wot toen mamsie die 7 heppiepurgers in sjelei in 7 happe op hat. Eg!!

 2. Liefe Doorie en Loesjedinnie! Frau verslikte zich bijna in haar brokjes van het lachen toen ze jullie blog las. Ze zeg, liefe Minnie, in die bananebar daar heppie geen koude ijsjes. Daar is alleen maar heet. Nou ikke weet niet precies wat frau nou bedoelde dus gaf ik haar maar wat kopjes. Oww arme Doorie en jij wil zo graag jou ijsje. Ikke ga duimen met alle vier mijn pootjes dat je het morgen krijgt! Pootje van mij voor jullie allebei.

  1. Ooooh mevrouw Minnie en mij Minniedinnie,

   oooh jij wil het nie weete wat jij tusse jou banaane aantref…
   Mij eigen is er zo van geschrokke, jij wil jou jonge jou nette opfoeding geefe en jij denk aan jou lekkere ijsje. Assie net seefe burger op heb dan lussie wel ies fris….
   Maar jij krijg het heet onder jou poote assie zofeel banaane zie. Jij wil wegweese…

   Oooh morrege weet jullie meer,

   Liefs van Loesje

  2. Ooooooh we sjrokke ons wot!! Eg waar. En mamsie sat al teets datte se rare kleeding aan hatte.
   Oooooh ikke durf er nooit meer in hoor!! Sjo errug 🙀🙀🙀

 3. Lieve Loesje en Dorus, wat een geweldige afontuure beleven jullie daar in Amsterdam. Ik geef jou groot gelijk Loesje dar je niet wil dat Doorie een taatoe neemt. Hij is nog veel te jong en hij heeft zo’n mooie zwarte vacht, niet doen hoor. Floortje en ik zijn heel benieuwd naar de rest van jullie verhaal morgen. Geniet er maar van. Kusjes van ons..

  1. Hajooo mefrauw ina en tante floor.
   Ooooh ikke wau sjo gwaag een taattoee heppe. Ikke wau een hartje foor jiekie en mamsie. Eg!!
   Maar ikke kjeeg weer geen ijssie. Sjo errug!!
   Pootjes 🐾🐾

  2. Oooh lieve mevrouw Ina en Floortje,

   oooh mij hart is zo blij. Er is iemand op mij heele weereld die mij eigen begrijp. Die zeg, Doorie heb zo een mooie vacht daar moetie nie in ga prikke en snije. Hij heb ze luijer nog maar net ofer ze oor. Dank u wel lieve mevrouw Ina, u heb zofeel gelijk en u geef mij hart ze kracht foor mij laase dag morrege in mij Amserdam. Dattie toch weet jij ben goed beezig met jou opfoeding. Mamsie is foorsichtig met ze jonge.
   Hoop dattie morrege weer lees mevrouw Ina en ook voor Floortje, zij leer er toch van…

   Loesje

 4. O.o Doorie en Loesje.
  Wat een avonturen allemaal!Gelukkig zijn jullie op de dam met al die rare steentjes niet onderuit gegaan en een poot gebroken.
  Doorie je bent eggies waar nog een beetje jong om een taatuu te nemen.Maar ik snap je wel hoor.Een mooi hartje omdat je wil laten zien dat je van je mamsie en Jikie houdt.Misschien kun je eerst een halsbandje met een hartje erop nemen.Daar kan je mamsie weinig tegen hebben,want je kunt het af doen wanneer je wil.{ je tante Muzette heeft eens een heel mooi bandje gewonnen,maar heb ‘m nooit om…scullary girl heeft ‘m omgedaan voor een foto en toen vond ik het wel genoeg}..maar je kan dit eens voorstellen aan je mamsie.
  Loesje je hebt het nog steeds druk met de opvoeding en wereld wijs maken van je beebie…Gelukkig dat er heppieburgers waren om even op krachten te komen.En ja daarna is wat fris wel lekker.Maar die bananen met mensen met rare kleren????Oef…..ben benieuwd hoe dit verder afloopt.Zeker geen vanillevla ijs of zo anders had je geen rode snorharen….en het heet onder de pootjes…. O,vriendin waar gaat dit toch naar toe…..

  1. Lieve Muzette mij dapper dinnetje,

   wat bennie toch mij Doorie ze slimme tante. Dattie mij zo steun en jij geef mij hart zofeel kaadoo. Dattie zeg, Doorie jij moet geen tattoewaazie neeme maar jij neem gewoon jou halseband. Het heb foordeele Muzette. Assie ferfeelend is kan jij jou jonge zo meeneeme. Jij kan van jou eigen nog jou kouseband oferweege. Dattie aan mekaare kan klikke. Dan is jou jonge veilig want hij hang aan jouw kouseband. Jij kan het met jou hart doen. Ooooh van mij eigen foel ik mij entoesjast. Mij beebie vin het fast ook leuk.
   Gelukkig neemie het mij eigen nie kwaaluk van mij ijswinkel. Jij denk dattie er goed aan doe, jij ga jou jonge ferrasse. Van mij eigen heb ik mij jonge nog nooit zo ferras. Jij wil het nie weete mij lieve Muzette. Dan kan jij assie MammaLoesje ben niks anners doen dan jou beebie bescherme. Jij wil jou jonge nie trouwmaasieteere. Hij heb ze heele leefe nog foor ze eigen. En hij heb ze verkering met mij knappe sjoonzoon.
   Hoop dattie morrege weer kom Muzette en dattie ons blijf folge.
   Dank jou wel,

   Loesje

  2. Hajooo tante muzette. Wil uwes nie meer fanne die enge dinge segge tege me mamsie? Nou wil se een kettingkat fan me make!!! 🙀🙀
   Oooooh wie help me eige!!!

   1. Oh Doorie,vindt je een halsbandje met hartje niet mooi of vindt MammaLoesje het een beetje TE mooi……dat ze je vast gaat houden aan een ketting….lieffie dat bedoelde je tante Muzette niet hoor.Je bent een vrije mooie zwarte panter siemees die horen vrij rond te lopen…..maar ik dacht alleen aan dat hartje o o tante Muzette gaat een soepje eten dan kan ze weer goed nadenken….en ik hoop dat je morgen toch echt een ijsje krijgt….

 5. Lieve MammaLoesje en grote jongen Door, ooo wat een afontuuren beleven jullie toch!
  Door, ik snap wel dat MammaLoes vindt dat je nog een beetje jong bent voor een tatoe. Misschien kan je gewoon een stikker met een hartje op je vel plakken, dan doe je net alsof! Of je doet het tekenen, met stift.
  Gelukkig maar dat jullie niet gevallen zijn op de Dam, want die kleine keitjes zijn helemaal niet fijn. Als mijn mensen daar fietsen is het net alsof ze houten banden hebben, zeggen ze. Bonkbonkbonk, doen die keitjes.
  En ik denk dat jullie een beetje in een rare buurt van Amsterdam zitten… ga maar gauw ergens anders een ijsje halen!
  Ik ga morgen lezen wat jullie weer beleven!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van (oomie) Bolle.

  1. Hajoooo oomie bolle.
   Ikke snap nie waarom ikke geen tattoeewaasje mag heppe. Me mense heppe se ook!!!
   Maar hep uwes gelees dat mamsie een kettingkat fan mij wil make🙀🙀🙀
   EGGG NIE!!!
   Ooooh oomie bolle, ikke wil sjo gwaag een eissie.
   Pootjes oomie🐾🐾

  2. Lieve Bolle,

   ooh vinnie ook dat mij beebie nog zofeel te jong is foor ze tattoewaazie. Jij zeg wijse dinge want jij ben een wijse katerman. Jij kan beeter jou stikker opplakke want assie jou tattoewaazie neem, jij krijg het er niemeer uit. Van jou heele leeve nie, al schrobbie nog zo hard. Assie nog maar net kom kijke vanuit jou mand dan moet jij dat nie wille.

   Mij beebie slaap nu Bolle. Morrege heb wij weer zofeel afontuur van onse laaste dag in Amserdam. Nu ga ik mij fierhonnerdeenentwintig garnaaaale eete. Mij soolvrouw zorreg goed foor mij eigen maar zij weet nie dattie ze kompjuuter nog aan heb staan. Soms hebbie geluk en kan jij jou anwoord nog stuure. In mij middag is er ies mis gegaan Bolle en het was tegnies. Mij anwoord is nie bij jou eigen aangekoome. Toen wer ik wakker en mij buik foel mij begeerte foor mij garnaaaale en mij buik zeg, jou ree-akzie op jou vriend Bolle is nie geluk. Hoop dattie nu weet, alles is goed.
   Hoop dattie ons morrege weer folg Bolle. Jij ken Amserdam zo goed. Als MammaLoesje heb jij wel heel feel ferantwoordelukheid.
   Jij krijg nu mij kopjes van mij lekker slaape en het is ook foor jou famielie en jou Ooma,

   Loesje

 6. Lieve Muzette mij dapper dinnetje,

  wat bennie toch mij Doorie ze slimme tante. Dattie mij zo steun en jij geef mij hart zofeel kaadoo. Dattie zeg, Doorie jij moet geen tattoewaazie neeme maar jij neem gewoon jou halseband. Het heb foordeele Muzette. Assie ferfeelend is kan jij jou jonge zo meeneeme. Jij kan van jou eigen nog jou kouseband oferweege. Dattie aan mekaare kan klikke. Dan is jou jonge veilig want hij hang aan jouw kouseband. Jij kan het met jou hart doen. Ooooh van mij eigen foel ik mij entoesjast. Mij beebie vin het fast ook leuk.
  Gelukkig neemie het mij eigen nie kwaaluk van mij ijswinkel. Jij denk dattie er goed aan doe, jij ga jou jonge ferrasse. Van mij eigen heb ik mij jonge nog nooit zo ferras. Jij wil het nie weete mij lieve Muzette. Dan kan jij assie MammaLoesje ben niks anners doen dan jou beebie bescherme. Jij wil jou jonge nie trouwmaasieteere. Hij heb ze heele leefe nog foor ze eigen. En hij heb ze verkering met mij knappe sjoonzoon.
  Hoop dattie morrege weer kom Muzette en dattie ons blijf folge.
  Dank jou wel,

  Loesje

  1. O ,Loesje dinnetje,ik bedoelde niet dat je hem aan de ketting moest doen maar een mooi halsbandje voor de sjow.Dat kan hij afdoen en dan heeft hij geen plaatjes in zijn mooie vacht….Hij is eenig…dat is nog jong maar een kousenband kan ook.
   Dan ben je in Engeland erg deftig als je daar lid van bent……en jij met jou grote mooie innelijke wijsheid en prachtige puikie en Doorie z’n mooie vacht zouden best lid mogen zijn van de orde van de kousenband vind ik….
   Maar o,o Loes die bananen….ik houd echt mijn hart vast voor morgen….

 7. Hallo Dorus en mamaloes, hier met Gijsje. Wat hebben jullie weer veel avonturen beleefd. Mooie foto’s erbij.
  In die bananenbar waren Ollie en ik ook. Wij hadden ook zin in een ijsje. Noppes, ze verkochten er geen ijs. Wegwezen!
  Heb jij wel een hamburger gehad? Of heeft mamaloes ze allemaal op gegeten?
  Wat dapper en moedig van jou dat je een tattoo durft te nemen! Jammer dat mamaloes je mee nam uit de shop. Je weet nu waar de shop is, ga je de volgende keer er alleen naar toe. Ik vind een hartje in je vacht wel mooi.
  Samen met mamaloes op de dam. Mooi hoor!
  Jullie hebben Amsterdam overleefd. Vrouwtje en ik zijn benieuwd wat jullie morgen beleven.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Hajoooo tante gijsje en mefrauw dinie.
   Oooooh konne juwwie ons dan nie waarsjuwwe datte se daar geen eisies furrkochte? Oooooh we durrefe nie eens te segge wat we saage🙀🙀 alhoewel… ikke sag 1 ies en toen dee…. ooooh ikke kan nie meer seg hihihi
   Ooooh eens hoop ik datte ik een tattooewaasje mag heppe. Me mense heppe se ook!!!
   Pootjes 🐾🐾

  2. Lieve mevrouw Gijs en Gijsje,

   wat zeggie mij eigen nou?? Hebbie ook banaaane ijsje ge eete met jou Ollie. En hebbie alles wel eerluk teege jou mevrouw Gijsje fertel. Oooh van mij eigen schrik ik erfan Gijsje. Maar gelukkig bennie wel geflucht.
   Mij jonge moet nog wel eefe wachte met ze tattoewaazie Gijsje, hij heb nog zofeel beebiehaar in ze vacht. Dan moetie nog jaare wachte.
   Kommie morrege weer Gijsje,

   Loesje

 8. Wat een avontuur…….jeetje!!!!
  En dan de bananenbar ohhhhhhhh
  Mamaloesje en Dorus 😹😹😹😹😹😹😹
  Maar ja alles moet je gezien hebben niet???

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ooooh uwes sit ons tog niet uit te wagge he? Ooooh datte isse nie wief hoor. We wisse eggg nie dat het een seskwup was.
   Maar dat mamsie 7 heppieburgers eet… ohhhh datte is tog errug? En ik kjeeg maar 1 heppiemiel.
   Hihihi 😹😹
   Pootjes 🐾🐾

   1. Doorie was lees ik nu ? een seskwup….o,o je tante Muzette is 14 jaar van haar leeftijd,dus pas je een beetje op mijn hart?Die moet nog langer mee hoor,maar nou ben ik nog nieuwsgierig naar 1 ding.Wat voor speeltje zat in je heppieburgermiel

   2. Dorus ik vind het heel erg dat ik moet lachen maar het idee dat jullie denken een bananenijsje te krijgen en dan in een seksklup belanden dat is toch wel even wat!!!! 😹😹😹😹
    En aan dat heppiemiel had je toch zeker wel genoeg???? Tja en mamaLoes moet wel een grote buik vullen niet???

    Dikke knuffel van ons allemaal,
    😽😽😽😽😽😽😘

  2. Ooooh mevrouw Ceciel,

   U wil nie weete hoefeel ik geschrokke ben van mij eigen… Jij durref toch nerreges meer te koome met jou beebie. Jij denk jij ga eindeluk jou eisje eete.
   Van mij eigen moet ik nu bijkoome want jij ferwach het nie….
   Kommu morrege weer,

   Liefs van Loesje

   1. Loesje dat geloof ik dat je moet bijkomen…….het zal even schrikken zijn geweest!!!
    Maar het idee dat jullie denken een bananenijsje te krijgen en dan in de seksklup terecht zijn gekomen………het is ook wel om te lachen.

    Dikke knuffel van ons allemaal
    😽😽😽😽😽😽😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *