Dorus en Loesje in Amsterdam (zomerblog 5-5)

zomerblog

Mamsie gooite een laake ofer ons heen sowdat niemant kon sjien dat wei hut ware. Se hat een gat in het lake geknip sowdat we onse flugtroete goed konde sjien. Alleen stak mamsie haar puik eronderuit.

We botste tege heel feel taafultjes aan.
– Mahaammm AUWIE.
– Mee jij Doorie, mamsie schaam ze eigen nu zo errug. Jij heb het nie gesien en mamsie ook nieโ€ฆ
We fonde snel de deur.

Rosse buurt

zomerblogBuite gekome pakte mamsie wat te ete.
– Mamsie moet eeve nier-tonijn eete Doorie. Van ze schrik en ze zeenuuw.
– Maar mamsie, ikke dag eg datte het een ijswinkel was. Snik snik.
– Oooh mij jonge, jij heb er geen errug in maar jou banaan is van ze eigen geen banaan. En jij kan er geen ijs van eete. Jij moet jou mamsie beloofe dattie hier nooit meer kom. Wij zijn nu in jou rosse buurt van Amserdam. Hier ferkoop mefrouwe ze eigen foor sentjes Doorie, dattie trakkement heb en dinge kan koope. Het besta al langer dan jou mamsie besta. Het is van froeger foor mense van zee, want die moes ze eigen ook fermaake. Dan kwam zij hier bij de mefrouwe en dan had zij saame plesier. En jij noem het prossetuutie Doorie. Beloofie jou mamsie dattie nooit in ze prossetuutie ga speele assie pootballer wor. In jou Banaanebar moet jij veel sentjes betaale en dan kom er een mefrouw en zij heb ze kleere nog nie aan. Zij noem ze eigen serfeerser! Jij moet er toch nie aan denke Doorie. Jij ga het nie teege mij Bert fertelle, mamsie schaam ze eigen tot achter ze oor.

Rijksmuseum

zomerblogWe stapte weer inne boot en ginge verder. Op naar het rijksmuseum.
We ginge naar binne en oooh… we sage de nachtwacht. En ikke vroeg aan mamsie hoe dat kon, want het is gewoon ooferdag.
– Wat stellie mij jou moeilukke fraage Doorie. Kijkie eens goed. Jij kijk nu naar jou beroemste schillerij van jou weereld. En het is van meneer Remband van Rein want hij heb het geschillerd. Dan bennie wel een heele knappe meneer Doorie. Er was ooit een meneer die von er niks aan, hij heb geprobeer om deeze schillerij met ze schoenmaakermes kapot te steeke. Wie doe soies? Mamsie vin het vreseluk. Jij heb er geen errug in van jou eigen hoefeel uure jij noodig heb om deeze schillerij weer te res-too-reere. Mamsie gebruik nu moeilukke woorde Doorie, zij heb erop geoefen want anders krijg ze straks weer kommetaar. Deeze mooie schillerij heet de Nachwacht en nou kom het Doorie. Jij kan er oferdag naar kijke maar ook in jou nacht! Soies, de rest is mamsie fergeete. Maar jij kan zofeel mooie dinge zien in jou Rijksmuseejum. Het hoor bij jou onwikkeling jonge.

Poeseboot

We besjote verder te gaan. Niet naar het scheepvaartmusejum sowals geplent, maar naar de poeseboot op de singel. Want dat font mamsie leuker.
– Mamsie? Wat is dit?
– Oooh mij jonge hier hebbie mij stukje hart van Amserdam. Hier woone allemaal zwerfkatte en jij weet. Jou oom Bert was ook zwerfkater froeger. Hij heb nooit op zo een boot gewoon, hij zou het nie wille van ze eigen. Maar in Amserdam is deeze poeseboot bekend jonge en het is ze dreifende diere-asiel. Spesiejaal foor zwerfkatte, dattie opgefange kan worre. Dan bennie wel goed beezig Doorie. Het is nu ze Stichting de Poezeboot en jij kan beeter hier jou sentjes dooneere dan bij de mefrouwe zonder kleere. Assie wil kan jij het iedere dag bezoeke op jou opgezette tijde.

Bekeuring

We ginge weer fanne boot af en bragge de boot terug naar waar we opstapte. Daar stont zomerblogonze flauwepauweauto op ons te wagge.
Er lag een briefje op. Datte we een bekeuring hadden kjeeg. Maar… maar ikke hat mamsie tog sentjes geef om te moog parkeere?
Ikke keek mamsie aan. Toen bekente mamsie dat se er lekkers foor hat kogt.
– Assie zofeel moet fertelle ga jou buik knor krijge van ze honger. Mamsie moet op tijd eete, ook foor ze niere.
– Ooooooh mamsie toch.
– Jij moet nooit fergeete, assie met jou Mamsie op jou stap ben dan moet jij eete.
Ikke belte met me mobiel naar me mense die de bekeuring gewijk betaalte.

Pootballer

zomerblog– Lieve jonge nu heb mamsie nog รฉรฉn ferrassing foor jou eigen. Jij mag pooseere in jou Olimpies Staadion met jou bal. Foor jou mamsie ze fersaameling en omdat jij mij besse pootballer ben van mij hart. En omdat het mij ferrassing is mag iedereen jou mooie footoo zien en houw Mamsie ferder ze bek.
Daarna ginge we terug naar me huis rijen. Ikke ging gelijk naar me bak toe want ik moes eg enorm plasse.
Mamsie ging de koele kast en me noepjestas leegroofe. Toen belde de visboer van mamsie weer aan. Of se meeging naar huis. We naame afsjeit met heeeel veel koesjes en weg was mamsie met me noepjestas.
– Dag mij Doorie, mamsie houw jou. Hoop dat jou noepies nog smaakeโ€ฆ.

Dorus en Loesje

– Einde –

klik en lees hier deel 4

25 thoughts on “Dorus en Loesje in Amsterdam (zomerblog 5-5)

 1. Loesje en Dorus, wat een avontuur…….geweldig!!!
  Wat hebben wij genoten!!!
  Onze vrouw ligt nog steeds dubbel van het lachen om de bananenbar……….wij vroegen haar of we daar ook eens naar toe mochten!!??
  Zei ze “ik dacht het niet”!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Ooooh niet naar de bananenbar gaan hoor. Datte is voor tauwte en ondeugende poesies!!
   En dat benne ik niet want ikke ben een kaatur sonner knikkertjes!!

  2. Ooooh Panda, Moby, Dopey, Belle, Izzy en Tica van mevrouw Ceciel,

   jij weet nie wat jou eigen oferkom assie in jou rossie buurt kom. Oooh zofeel mense en zoweing kleertjes aan ze vacht. Jij moet jou vacht foor jou eigen houwe, dat is moj eigen meening.
   Bennie foorsichtig alstoeblief,

   Loesje

 2. Hallo Dorus en mamaloes, hier met Gijsje. Wat een mooie avonturen hebben jullie beleefd in Amsterdam. Geweldig. Maar je hebt helemaal geen ijsje gehad! Ook thuis niet. Wat erg!
  Wat een geluk dat jullie mooie auto niet weg gesleept is omdat mamaloes geen parkeergeld heeft betaald.
  Mijn vrouwtje zegt dat de rijksmuseum heel mooi is.
  Jammer dat mamaloes weer naar huis is. Het was zo mooi om jullie vakantie in Amsterdam te lezen. Ook heel leerzaam. Ik heb veel geleerd van mamaloes over de geschiedenis van Amsterdam.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Hajoooo
   Oooh ikke benne bjij dat uwes het weuk fon.
   Wis uwes datte de nagwagt in totaal 3 keer is furnielt? De eerse keer was in hut furhaal besgreefe. En tijdens de oorwog heppe se het sgillerij onder late duike!!
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

  2. Lieve mevrouw Gijs en Gijsje,

   dank julie wel foor zofeel kompliemente en dattie genoote heb. En jij heb erfan geleer Gijsje, dat is belangrijk. Jij weet nu waar jij jou ijsje nie kan haale want het heb ferkeerde smaake

   Loesje

 3. Hoi lieve Dorus en Loesje, dank jullie wel dat jullie ons Amsterdam hebben laten zien. Wij hebben ontzettend veel geleerd, ook over de geschiedenis. Maar Dorus, je zou toch een ijsje krijgen?? En het lijkt ons erg leuk om een keertje die boot met allemaal zwerfkatjes te bezoeken, alleen mag onze vrouw dan niet mee, want straks neemt ze nog meer broertjes en zusjes voor ons mee. En Dorus, je had je snoepies moeten verstoppen, nu heeft mama Loesje ze allemaal meegenomen. Heb je nu nog wel snoepies?? Anders mag je er wel een paar van ons hebben hoor.
  Knuffels en pootjes van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje.

  1. Ikke dag ook dat ik een eissie sau kwijge. Maar nee. Heppuwes opgelet hoe mamsie wel teets lekkers nam? Ooooh ikke ga kwagen daaroofer hoor.
   Ooit koom we tewug hoor in ammersedam. Want juwwie heppe een hoop niet gesien

  2. ooooh lieve allemaal van zes,

   hebbie nog noepies ofer ๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Mamsie heb alles op want jij moet het nie laate bederfe. Daar hebbie niks aan. Mamsie heb zofeel erfaring met noepies dattie ze zofeel kan eete als ze buik rond is.
   Dank jullie wel dattie ons zofeel gefolg heb, hoop dattie erfan geleer heb. Want Amserdam, Amserdam….
   Mij stad waar alles kan….

   Loesje

 4. Lieve Loesje en Dorus, wat hebben jullie een avonturen beleefd in Amsterdam. Floortje en ik hebben in een deuk gelegen over jullie bezoek aan de Bananenbar. Heerlijk. We hebben genoten van jullie uitstapje. Ga nu maar lekker uitrusten. Kopje met bananensmaak van Floortje en een knuffel van mij.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   dank u wel dattie zo genoote heb van onze afonturen in Amserdam. Jij heb er toch ies aan en Floortje steek er ook ies van op foor ze eigen.
   Hebbie nog fanieljesmaak ofer….

   Dank u wel,

   Loesje

 5. Lieve Loesje en Doorie.
  Oh ik zat helemaal te stuiteren van het lachen om de bananen bar….Ha ha in de rode lampjes straten zijn jullie geweest.Maar Loesje ik snap het wel.Het natuurlijk niet de bedoeling dat Doorie daar zou komen,maar het is wel een deel van zijn wereld wijs worden en je hebt hem goed les gegeven dat hij zijn centjes beter naar de Kattenboot kan brengen.Anders gaat hij nog eens terug om een bananenijsje en nu weet hij dat die daar niet te koop zijn.
  De Nachtwacht is ook echt iets wat hij moest leren.
  Ik vind het erg lief dat je voor hem geregeld had dat hij in het Olympisch stadion even mocht pootje ballen.Dat is eggies waar heel spesjaal
  Ach vriendin,had je zoveel honger dat je maar de parkeer centjes gebruikt hebt om wat lekkers te kopen….gelukkig hebben de mensen van Doorie de bon betaald.
  Nu moet je zeker wel bijkomen van dit grote avontuur.De zak met noepies was vast al op voor je thuis kwam,of had je visboer nog een makkareel voor je meegenomen voor op de terug reis?
  Lieve Doorie en vriendin Loesje.Dank jullie wel dat wij mee mochten kijken met jullie vakantie reis door Amsterdam.
  We hebben er enorm van genoten.
  Dank jullie wel.
  Muzette en scullary girl

  1. Hajooooo… oooh wat fijn dat uwes genoote hep fan onse faakansie.
   Eens gaane we weer tewug naar ammseredam, want er is nog soooo feel te zien!! Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

  2. Lieve Muzette en mevrouw Scullarie gurl,

   oooh wij heb zofeel meegemaak en assie MammaLoesje ben dan hebbie ferantwoordelukheid en jij moet oferal op lette. Jij wil jou jonge ies leere foor ze opfoeding en jij wil nie dattie de rest van ze leeve onderaan ze banaanebar hang met ze poote. Hij zeg mamsie van mij eigen wil ik pootballer worre. Dan ga jij jou jonge ferrasse in ze mooie groene gras. Gelukkig kon ik toen wel ies naar binne werreke want jou buik heb het swaar assie jou heele dag maar rondsjouwt door zo een groote stad.
   In mij auwtoo van mij visboer heb ik mij eigen op mij poote kunne houwe met mij Doorie ze noepjestas. Dattie jou tande erreges in kan zette, ook al hebbie die niemeer.

   Dank jullie wel dattie ons zo heb gefolg en dattie zofeel mee heb geleef. Mij hart is warm van mij geluk,

   Loesje

 6. Dank je wel Dorus en mamaLoesje voor jullie spannend avonturen en fantastische verhalen. We hebben ervan genoten. Vrouwtje vond de bananenbar hilarisch. Jammer dat er niet meer blogjes komen. Maar komt vast wel weer een keer.

  Heel veel knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajoooo.
   Ooooh we koome een keer tewug hoor inne ammestedam.
   Ikke fon de banaanebar eggiewaar heel erg๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   En folgent jaar mooge we weer een aafontuur beweefe van oompie bert ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

  2. Oooh Binti en Zooka,

   ken jullie vrouw ze banaanebar? Ga ze er ook ze banaane koope. Oooh van mij eigen heb ik zofeel schrik gehad, mij jonge heb nog ze groen achter ze oor. Assie MammaLoesje ben hebbie wel jou ferantwoordelukheid dattie nie straks op ze eigen houtje banaane ga eete.
   Maar wij heb met zofeel plesier onze afonturen beleef en nu ga mamsie uitrusse want van mij eigen ben ik geen kitten meer zeg mij vrouw,

   Dank jullie wel,

   Loesje

 7. Dag lieve MammaLoesje en grote jongen Door, ooooo wat hebben jullie veel gezien in Amsterdam! Komen jullie volgende keer ook bij mij langs, dat lijkt me gezellig!
  Mijn vrouw zei nog iets over koffiesjops, waar je koffie kan kopen. Ofzo, ik snapte het niet helemaal. Dat jullie daar volgend jaar ook eens kunnen gaan kijken. En het Kattenkaabienet.
  De Poezenboot is biesonder hรจ? Ze zijn daar heel aardig en doen heel veel goed werk voor katten zonder huis.
  En Door, het Ooliempies Staadieon…. dan ben je echt wel een beroemde pootballer hoor! Dan ga je brokjes binnen harken, eerlijk waar.
  Dankjewel voor jullie seerie afontuuren, ik vond het superleuk!
  Lieve kopjes en pootjes van (oomie) Bolle.

  1. Hajoooo oomie bolle.
   Ooooh wei fonne het ook eggiewaar heel weuk. En mamsie en ikke hep al affesprook datte we ooit weer op ondekkingsweis gaan inne onse mooi stat. Er isse nog sofeel niet gesien.
   Ooooh toen mamsie sei datte we naar het owimpies staadiejon ginge zat ik egwaar te poinken hihihi.
   Ooooh zoon pootbalvelt is sjoooo gwoot.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

  2. Lieve Bolle,

   dank jou wel dattie zo ben mee gereis door jou eigen stad. Jij heb er nie alteit errug in assie patroejeer dattie zofeel kan zien achter jou denktrap. En ik zeg jou eerluk, van mij eigen wis ik het ook nie. Maar wij heb feel gezien en mij hoogepunt was mij seefe heppieburger want jij krijg het nie iedere dag. En jij weet Bolle, jij moet goed eete assie in jou groote stad ben.
   Dank jou wel foor jou tip van jou winkel foor koffie. Mij vrouw fraag offie dan een pak meebreng foor jou soefenier maar jij ga nie jou heele dag met jou koffie uit jou sjop rondsjouwe.
   Wij koome seeker bij jou eigen langs Bolle als wij weer ga. Mij droom is om ooit in mij leefe op jou denktrap mij seefe makkareele weg te werreke.

   Dank jou wel Bolle en jij krijg mij kopjes met mekdoonalsaus en het is foor jou heele famielie en foor jou Ooma,

   Loesje

 8. Hai Doorie en Loesjedinnie! Aww arme Doorie nou heb je nog geen ijsje gehad! En oei oei ik heb wel rosse in mijn vacht maar in die buurt ga ik maar niet lopen! Frau zegt dat ze de Poeseboot kent. Allemaal miauws zitten daarop. Pootje van mij weer voor jullie! Pee Es frau en ik vonden jullie afonturen vetcooltegekgaaf!

  1. Hajooooo tante minnie. Errug he dat ik weer geen ijssie hep kjeeg!! Ooooh egwaar, ikke hoop datte ik morrege wel taart kwijg op mammies furrjaardag!!!
   Ooooh uwes moet egwaar de bananenbar foorbei wope hoor!! Sjo erg
   Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

  2. Lieve mevrouw Minnie en mij Minniedinnie,

   mij Doorie heb ze eisje nog nie gehad maar hij heb wel met ze poote in zofeel groen gras mooge ligge van ze Olimpies pootbalfeld. Jij wil het nie weete Minniedinnie, zofeel groen gras. Mij jonge heb mij heele middag staan poinke van ze entoesjast zijn.
   Dan bennie assie MammaLoesje ben ook blij en kan jij met jou goeie gefoel jou noepjestas wegwerreke assie in jou auwtoo van jou visboer zit…

   Liefs van jou dinnetje Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *