kater Bram: ik wilde alleen spelen met Donsje

Donsje

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijne vakanzie hebben. Het is de grote zomer vakanzie en heel veel mensen gaan weg of gaan thuis luieren. Dorus en Loesje hebben een kei spannende blog geschreven over hun avontuur in Amsterdam en ik had ook iets speesjaals. Ik was jarig. Dat was op 15 juli. Op een woensdag. Toen ben ik 11 jaar geworden.

Soep

Mijn dag begon zoals elke dag begint, met opstaan. Eerst doe ik mijn oog open en dan gaap ik heel erg lang. Dat het zeker een seconde duurt. Daarna strek ik mijn voorpoten zover mogelijk naar voren dat je het helemaal in je lijf voelt. Als die klaar zijn dan strek ik mijn achterpoten zodat ik helemaal los ben. Als ik denk dat ik dan wakker ben, dan ga ik naar de keuken waar mijn eten staat. Want als ik net wakker ben, dan heb ik altijd keiveel honger.
Op die dag kreeg ik smorgens soep omdat ik dus jarig was. Nou dat sla ik nooit af want ik vind soep kei lekker. Het is soep speesjaal voor poesen en katers met verschillende soorten smaken. Ik had die dag lamsmaak. Wanneer ik genoeg heb gegeten, wil ik naar buiten. Dat staat vast. Elke dag weer. Ik wil gewoon altijd in de tuin zijn.

In de struiken

DonsjeIk was nog niet buiten of ik zag allemaal fladders. Van die kleine donsjes met van die mooie zachte veren. Mijn vrouw doet deze fladders voeren met speesjaal voer. Dat zijn van die korreltjes en zaadjes die je bij een dierenwinkel kunt kopen. De donsjes vinden het erg lekker want ze komen steeds terug. Soms hangt mijn vrouw ook pinda’s in een netje aan de schutting, die eten de donsjes ook. Ik ging me furstoppen in de struiken voor de donsjes, want dan kunnen ze me niet zien. Daar ga ik dan zitten en wachten tot er een donsje dichtbij komt. Meestal plen ik dit. Dan bedenk ik van te voren eerst waar ik wil gaan zitten.
Dit keer had ik niet zoveel tijd om dit allemaal te plennen. Ik ben meteen de struiken met van die grote roze bloemen ingedoken en daar ben ik meteen op wacht gegaan. En het duurde maar heel kort voordat er een donsje kwam. Ik zat nog geen 10 tellen. Ik voelde dat ik kei oer was. Zo dichtbij heb ik ze nog nooit gezien. En ik vond het kei spannend want ik voelde de haren op mijn rug recht staan en mijn poten deden een klein beetje bibberen.

Springen

Een van de donsjes zat op 5 poten van me af. Nu moest ik ineens heel stil zijn, ik bewoog helemaal niks. Het donsje was korreltjes aan het pikken en ik keek het donsje aan. Ik keek het donsje echt heel strak aan dat je gewoon precies ziet wat het donsje doet. Je knippert bijna niet met je oog. Mijn lijf zette ik in de aanvalmodus. Dat is wanneer je klaar bent om aanval te doen. Dan zit je niet meer maar dan sta je halverwege het opstaan. Je bent dan gebukt.
Het donsje was nog steeds korreltjes aan het pikken toen ik ineens BAM! zo uit de struik boven op het donsje sprong met al mijn poten. Hebbes! Ik had het donsje gevangen en ik was best trots. Dit was de tweede keer dat ik een echt donsje te pakken had. En hier was ik nog jarig ook! Dat was echt een kei koel kadootje.

Fladderen

DonsjeIk tikte nog met mijn rechter poot tegen het donsje aan en daarna nog een keertje met links maar het donsje deed niks meer. Het fladderde niet eens meer. Dat was best saai. Toen kwam mijn vrouw naar buiten en pakte zij het donsje op. Mijn vrouw keek me ook aan en zei ‘oh Brammie toch, is het je toch gelukt kereltje’. Jaaa zeker! mauwde ik. En ik voelde me best trots dat ik dat donsje had gevangen. Nu moest het donsje gewoon weer normaal gaan doen en weer gaan fladderen.

Bloemen

Maar mijn vrouw vertelde me dat ik te hard op het donsje was geland met mijn poten en dat het daarom niks doet. Dat was niet de bedoeling. Ik wilde gewoon spelen met een donsje. Nu vind ik het wel kei erg dat het donsje het niet meer doet. Mijn vrouw heeft het donsje begraven onder de mooie bloemen in mijn tuin. Toen voelde ik me raar van binnen, dat ik vanzelf Sorry Donsje zei, en ga nou maar fijn vliegen achter de Regenboogbrug, daar ben je veilig.
Dag Donsje.

Brammie.

16 thoughts on “kater Bram: ik wilde alleen spelen met Donsje

 1. Hajooooo oompje bwam.
  Ooooooh uwes hep feertjes gefangt!!! Hihihi poinkiepoinkiepoinkiepoink
  Wel stom dat hef battereitje er gewoon mee ophielt!!
  Ikke fin het sjupers dat uwes uw eige katoo fing!!
  Pootjes oompje 🐾🐾

 2. Hoi Bram.
  Oh is vind het een spannend verhaal.Je verteld helemaal het proces van oer zijn.
  Knap dat je het donsje gevangen had op je verjaardag.
  Maar wel erg jammer dat het donsje stuk was en het niet meer deed toen je erop gesprongen was.Anders hadden jullie nog langer kunnen spelen en hadden jullie ook andersom kunnen doen.Dat het donsje op jou ging springen….
  Maar goed,je vrouw heeft ‘m begraven en misschien komt er nog wel eens een donsje voorbij waar je mee kan spelen.Dan weet je gewoon dat je niet zo heel hard op een donsje kunt landen.
  Fijn weekend Bram.
  Groetjes van Muzette

 3. Oh grote vriend Bram, jij was echt oer op je verjaardag. Elf jaar alweer, ik ben nog maar zes en ik heb nog nooit een donsje gevangen. Kun je daar dan zo leuk mee spelen? Bram jij kon er echt niks aan doen dat het donsje het niet meer deed, jij was gewoon oer, ik denk dat het donsje dat ook wel snapt hoor, alleen je was iets te oer. Volgende keer ben je misschien wat voorzichtiger, dan kunnen jullie samen spelen. Hopelijk heb je voor rest wel een leuke verjaardag gehad. Heb je veel kado’tjes gekregen? En lekkere sneks?
  Die krijgen wij altijd als we jarig zijn en onze vrouw gaat dan ook zingen, nou dat hoeft voor mij nu ook weer niet hoor.
  He Bram, ga jij nog op vakantie? Ik niet, ik blijf lekker met mijn vrouw en broers en zusjes thuis. Lekker rieleksen op het balkon als het mooi weer is.
  Hai vaif van Bikkel.

  1. Hoi Bikkel, eigenlijk vindt ik het kei erg dat dit donsje er niet meer is.
   Op mijn verjaardag kreeg ik soep en sneks! Die had ik heel snel op want dat was echt lekker. Wij gaan niet op vakanzie Bikkel, we blijven lekker thuis. Haai vaif terug van je vriend Bram

 4. Hai Bram! Was jij lekker oer op je verjaardag hihi. Oww ik wil ook een tuin. Dan kan ik ook vogeltjes vangen… Pootje van mij en een fijn wiekent!

  1. Hoi Minnie, ik denk dat jij kei veel donsjes zal vangen. Want jij bent een hele actieve poesemeisje. Zacht kopje van mij

 5. Ohhhh Bram,
  Dat was wel een beetje zielig voor het donsje!!! Maar het was zeker niet je bedoeling!!!
  Ik Belle probeer ook wel donsjes te vangen maar soms zijn ze toch wat sneller dan ik.
  En muisjes vangen doen Panda, Moby, Dopey en ikke.
  Onze Tica en Izzy vinden daar niets aan.
  Wat ook leuk is…….achter vlinders aan rennen en springen. Onze vrouw zegt dan altijd van laat ze toch nou met rust!!!!
  Maar het is soms zo lekker om je oer te voelen!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, zo te lezen zijn jullie hele goeie huisbewakers! Er komt geen een muis of vlinder binnen. Stoer hoor. Ik vindt oer voelen ook fijn, maar niet als het donjes kost. Dat mag niet. Heel fijn wiekent voor jullie, bram

 6. Hoi lieve Bram, nog gefeeliesieflapstaart met je verjaardag! Elf is een keimooie leeftijd, je bent geen kitten meer maar ook nog niet helemaal oud.
  Ik snap best dat je je voor je verjaardag oer foelde en dat je met het donsje wilde spelen. Maar donsjes hebben hele dunne botjes, en zijn snel kaapot. Jij kan daar niks aan doen Bram, het is in-stinkt. Dat gaat vanzelf, daar kan je geeneens bij nadenken, je lijf doet het ootoomaties.
  Het donsje is zeker weten een klein mooi sterretje geworden, over de Brug. En het kan overal vliegen waar het wil, en het ziet allemaal prachtigmooie bloemen en planten.
  Ik vind het trouwens wel superknap dat je presies bovenop het donsje kon springen! Je kon niet weten dat het meteen niet meer zou bewegen.
  Lieve Bram, ik wens jou ook een heel fijn wiekent, samen met je vrouw en Mila en Toby en de visjes. En ik stuur je heel veel kopjes!
  Van Bolle.

  1. Hoi Bolle, jij heb kei veel erfaring met donjes! Het is ook precies zo gegaan. Het donsje was ook te klein en ik ben ook te zwaar voor het donsje. De volgende keer pak ik mijn speel muis! Fijn wiekent Bolle, kopje van mij

 7. Hoi vriendje Bram,

  Oei dat was wel heel jammer van Donsje, Ja als er een grote Brammie op een klein Donsje ploft, dat is meteen met motortje kapot. Volgende keer moet je maar alleen met de poot tikken en het daarna maar weer weg laten fladderen. Ik doe die donsjes zien in mijn tuin van achter het raam, maar ik heb je nog niet zo lang geleden vertelmiauw dat ik ook een paar keer een donsje had gevangen. Dit deed ik op mijn balkon en ik wilde die donsjes mijn huis laten zien, waren ze niet zo blij meer en deden overal waar ik donsje wilde laten kijken veertjes uit, Tja een kaal donsje is geen donsje meer en tja dan deed ik knabbel de knabbel en weg donsje in mijn buik. Vrouwtje hoopt dat als ik mijn buitenren heb er geen kleine donsjes in de ren komen, want dan vreest vrouwtje dat ik weer donsjes zal vangen. Maar goed ik ga nu wer eens even door het raam naar buiten kijken en daarna knuffelen met vrouwtje. Bram een fijne avond en heerlijk slapen als het donker wordt. Knuffel van mijn vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hoi Jip! ik heb nog nooit een donsje gegeten. Ik krijg snek uit een pak. Ik ga donstarier worden. Dat ik nooit geen donsjes eet. Dat vind ik zielig. Ik ben denk ik een te gefoelige jongen. Van jou vind ik dat je een kei stoere Jip bent met heel veel instinkt. Kopje voor jullie

 8. Haai Bram,

  hier Oopa Floris. Mijn zus Loes heb iets vandaag maar ik ben het vergeten. Keigaaf.
  Ze ligt nu te slapen en uit te buiken en ik lees jouw donsjesverhaal en mijn haren gingen rechtop staan. Mij staart ging trillen en toen….
  Toen was ik het kwijt….
  Maar het voelde oer, Keigaaf en oer dus zoiets…

  Vroeger heb ik veel donsjes gevangen Bram, nog voordat ik hier kwam wonen. Ik was een echte jager dat weet ik nog wel.. Sommige dingen vergeet je nooit, die zij keigaaf hè jongen.

  Oh Loes zegt dat ze jarig is en ze feliciteert jou ook maar ik weet niet waarmee…

  Haai Bram, fijne week en nog veel meer donsjes. Keistoer

  Floris

  1. Hoi oopa Floris, wat koel dat je even op feesboek bent. Loesje was jarig en ik was ook jarig, dat was het, dat was je vergeten. Maar dat is helemaal niet erg.

   Van mezelf hoef ik geen donsjes meer te vangen. Ik speel wel met mijn speelgoed muizen.

   Heel fijn wiektent oopa Floris! Kopje van mij

Reacties zijn welkom