Dit is dus mijn baasis-gezicht

baasis-gezicht

Laatst waren we aan het aaien en toen kreeg mijn vrouw een fielosoofie-moment. Ze keek me diep in mijn ooge het was best eng, en ze vroeg: “Bert, kennen wij elkaar eigenlijk wel?”

Gesprekjes

Toen ben ik even van houding veranderd.
Ik ging zo liggen, dat ik met mijn kop voor haar lag. En toen kneep ik eefe mijn ooge een paar keer dicht, omdat ik het meende maar ook omdat ik dacht dat gesprek daar heb ik geen zin in.
Als katerman zijnde hou ik best van fijne gesprekjes, echt waar, maar dit hoefde niet. Wegens dat we elkaar de hele tijd zien en dan kent ze mijn baasis-gezicht.

Gewoon

Een baasis-gezicht, dat is hoe je kijkt als alles gewoon is. Dus je bent niet slaperig of nieuwsgierig en je hebt geen honger en je denkt ook niet wat zal ik eens gaan doen. Alles is gewoon op je dag en dus ben je ook gewoon in je gefoel.
Hoe je dan kijkt, dat is je karakter en dus je baasis-gezicht.

Denkpaal

Van mezelf ben ik een rustige en seeriejeuze kater. Verder ben ik gefoelig dus als er wat is, dan heb ik daar meteen gefoel bij, of het knuffels zijn (poositief) of de postbode (moeilijk) en dat zie je dan ook aan mijn kop. Zoals ik kijk, zo is mijn gefoel. Zo sta ik nou op de footoo.
Loesje heeft ook een baasis-gezicht dat zie je goed als ze op haar denkpaal ligt. Ze is dan lief en wijs, zo is zij van binnen en soms ook van buiten. Maar als Floris eefe roept, dan kijkt ze anders. Ja, dat is loogies.
Ik heb dat ook. Als het tijd is voor afondeete dan zie ik er anders uit dan wanneer ik net wakker ben.

Nacht

Dus die vraag van mijn vrouw van kennen wij elkaar, daar kon ik niks mee. Want persoonlijk vind ik, en dat bedoel ik helemaal niet krities, als je jaren samenwoont dan ken je mijn baasis-gezicht en dan ken je mij ook. En ik ken haar baasis-gezicht ook en ’s nachts ga ik soms ernaar kijken, maar dat weet ze niet dus daar zeg ik verder niks over.

14 thoughts on “Dit is dus mijn baasis-gezicht

 1. Hallo Bert,

  Nou dat vind ik ook hoor dat je elkaar goed kent, mijn vrouwtje zegt tenminste dat ze mijn kent en dat noemt ze: van Haver tot Gort. Wat dat nou weer is weet ik niet hoor, Ze zegt dat ze me wel heel goed kent en van alles hoe mijn lijf is en uitdruktweet wat er is. Hoe mijn ogen, oren staart, haren en noem maar op ook, het hele lijf van ons zegt het. Maar onze ogen ja dat is een spiegel en als je in een spiegel kijkt zie je alles. Maar vrouwtje moet nou niet denken dat ik dat naar haar niet heb en dat is voor jou ook zo hoor, het is hetzelfde. Elkaar goed kennen komt omdat we zolang samen zijn en je elkaar hebt leren kennen en begrijpen. Jouw vrouwtje begrijpt jou al door hoe jij een miauw geeft of hoe je mooie snuit staat. Vast en zeker ook als je wat lekker wil of een grote knuf en die houden we erin hoor.
  Zo nu moet ik eens aan mijn huistaken beginnen, want over een klein beetje tijd moet vrouwtje weg voor mijn brokjes en moet ik natuurlijk in mijn dutje het huis bewaken.
  Bert een fijne dag en doe jij vrouwtje ook maar goed naar haar snuit kijken en dat komt het goed. knufjes van mijn vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ik weet ook niks over Haver en Gort wat is dat nou weer voor iets raars. Ik geloof wel dat je vrouw en jij elkaar heel goed kennen zeker nou in het nieuwe huis waar je meer rust voor elkaar hebt dat is toch een ander gefoel. Goed dat je weer aan het werk bent en dat je op de pauze let daar doe ik ook mijn best voor thuis, poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,

  Jij en je vrouw kennen elkaar echt wel goed, dat weet ik super zeker.
  Je woont l zo lang samen, dat je weet wie wie is en dat je elkaar super goed kent.

  Zelf woon ik al 11 jaar samen met mijn baasje, en wij kennen elkaar best wel goed…..al zeg ik het zelf.

  Als hij koffie gaat drinken dan kom ik er gezellig bij liggen op bed, of als hij gaat hobbieën dan help ik gewoon mee.
  Zelfs als hij een spelletje doet op zijn ring ring ding, dan kom ik er ook bij liggen.

  Knuffelen is fijn, vooral als hij onder mijn kinnetje kroelt, zo lekker.

  Een fijne dag en een pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy dat is ook al dat je samenwoont dan moet je elkaar wel goed kennen en je weet ook precies hoe je moet helpen en hij weet hoe jij je knuffels wilt, dan heb je het goed saame,

   pootje terug
   Bertje

   1. hoi Bert,

    Ben zo blij dat jij mij begrijpt Bert, dat vind ik fijn!

    Pootje van Tommy!

 3. Hallo Bert,
  Je hebt gelijk hoor!! Je kunt niks met de vraag van je vrouw.
  Als je zo lang samen woont dan ken je elkaar wel!!!!
  Maar soms zeggen mensen iets dat je je afvraagt hoe ze erbij komen!!!!
  Onze vrouw zegt weleens:
  Kom eens hier dan kan ik eens goed naar je kijken!!!!!
  Nouuuu net of ze dat nooit doet!!!!
  Meestal wandelen we dan ook gewoon weg en dan ziet ze aan onze kop wat we ervan vinden!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Ja dat is raar als je dat hoort, ik zou ook een andere kant op wandelen en iets doen met mijn staart. Ze kijkt vast de hele tijd naar jullie en dan opeens moet je er speesjaal voor komen. Echt waar dat hoeft niet dat vindik ook.
   knuffels terug
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  hier ben ik jou Loesje en ik wil eers zegge jij heb zo een knappe baasis gezicht. Daar kan jij nie omheen van jou eigen want jij mag er zijn assie zo een mooie baasis heb.
  En jij zeg wijse dinge, jij ken mij eigen zofeel goed. Als ik op mij denkpaal lig en mij kop heb ze baasis dan val mij baasis van mij kop als mij broer Oopa Floris begin met ze krijse. Mij vrouw zeg Loes dat hebbie jou aa-lert gezicht. Mij vrouw ken mij eigen ook goed, jij wil het nie alteit weete maar zij zie alles aan mij kop. Zij zeg Loes jij ben een oope boek, maar mij vrouw moet tog weete. Loes is een poes. Soms snap jij niks van jou vrouw maar zij zie aan jou kop dat jij bijfoorbeeld denk, ik vin er niks aan.
  Ik vin baasis mij fijnse kop, dan bennie rieleks in jou kop en jij ben staabiel. En het kom van mij hart Bert, dattie weet geluk is mij baasis. Dan kan jij gewoon slaape en jij hoef jou eigen niemeer uit te sloofe. Dat is mij erfaring als ouwere seeniejorpoes met verkering

  Jou Loesje

  1. Liefe Loesje jij bent net als ik in de kragt van je leefe dat is dat je dingen weet en kunt en snapt dus dat is heel erg poosietief, en je baasis gezicht is ook goed en mooi daarom heb ik er iets over gezegd. Dat van het boek snap ik een beetje ze bedoelt dat ze kan zien hoe je je foelt dan heb ik dus ook thuis en ook op mijn footoos. En ik vind mijn baasis ook het fijnste dan is alles zoals het moet zijn,
   je Bertje

 5. Hoi lieve Bert, je hebt een machtig mooi baasisgezicht, je kan meteen zien dat je een seriejeuse katerman bent die veel nadenkt en veel weet, en dat weet je vrouw toch ook?, dus natuurlijk kennen jullie elkaar!, ik ben er achter gekomen dat vrouwen soms rare dingen zeggen, ze gaan dan zooo diep denken dat je helemaal niet meer weet waar je bent, dat moet je nooit doen vind ik!, het is belangrijk om je leven te leven en te knuffelen en in de zon te liggen en lekker te eten, zo zie ik het leven, en als je wilt kan je achter balletjes of propjes aanrennen maar het hoeft niet!, dan is alles goed en zo moet het ook blijven, als alles zo is kan je je baasisgezicht hauden, en dan is alles in orde!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever ik find dat je als katerman ook ferantwoordelijk bent dat hoort ook bij je leefe. Dat je thuis meehelpt. Folgens mij heb je dat nog niet gefonden of je doet het al en je weet nog niet dat je daaree thuis meehelpt dan kan ook. Van mezelf ben ik controleur van de straat en de boodschappentas en ik help ook mee met het bed en soms controleer ik snachts of mijn vrouw slaapt dan zegt ze van wel.
   kopjes terug
   Bertje

   1. Hoi Bert, ik ben ferantwoordelijk dat mijn mensen lachen zeggen ze, en dat vind ik een mooie taak, ik kan dat best denk ik, en ik let ook op of alles in orde is in de tuin, dat is best veel al toch?!?

     1. Ja het is best veel, gelukkig maar dat ik heel groot ben!!!

Reacties zijn welkom