Is miauwen eigenlijk alteit fijn?

Ik ben een kat dus ik zeg: miauw. Dat hoort. Een hond is weer anders, dat hoort ook. Iedereen is goed op een eigen manier dat wil ik eefe zeggen. Wat ik nou heb de laatste tijd is dat ik meer miauw.

Rustig

Gewoon mewwww dat deed ik mijn hele leefe hier al. Dan vraagt mijn vrouw iets en dan wil je toch wat laten hoore.
– Ben je in orde Bertje?
– Meww.
Dan is het weer rustig, ik kan gaan liggen en zij zit gewoon aan de tafel te werken. Eefe wat zeggen tegen elkaar en dan weet je nou kan ik door met mijn eigen dingen. Dan is miauwen fijn.

Keihard

Maar de laatste tijd heb ik wat anders.
Dat is als ik in de fensterbank zit en ik zie iets waar ik gefoel door krijg, dan moet ik keihard MEWWW doen. Ik spring dan eerst op het tapijt dan sta ik in de huiskamer en waar ik sta daar gebeurt het.
– MEWWW
– MEWWW
– MEWWW
Het is een moeilijk geluid. het is keihard en rauw. Alles in mijn lighaam doet mee het is net of ik geluid ofergeef. Dus ik heb het liefer niet op de film en mijn vrouw zegt dat respekteer ik Bert.
Ik heb dan heel feel spanning in me. Dan moet ik me uiten. Het gefoel is gewoon te groot, het moet eruit en daarom klinkt het zo.
Na een poosje is het gefoel minder en dan kan ik ophouden. Dan eet ik een brokje of ik ga eefe liggen. Of ik krijg een knuffel en liefe woordjes ofer dat alles in orde is en feilig en al die dingen meer.

Ouder

Misschien komt het door het ouder worden, weeges ik ben gefoeliger voor alles. Voor fijne knuffels daar geniet ik meer van en moeilijke gefoelens die zijn nou moeilijker maar als ik me moet uiten dan doe ik dat gewoon, van thuis mag het ook al is het zo keihard dat ik echt keihardste geluid van het hele huis maak.

18 thoughts on “Is miauwen eigenlijk alteit fijn?

 1. Hoi Ome Bert,
  Chester doet het ook en best heel erreg faak.
  Hij is al heelemaal naagekeeke door de dierenarts.
  Ze hebben gekonterolleert:
  – se artroosie dus nau krijgt ie solensia eens per maand, dat helpt iets
  – se schiltklier, dus nau krijgt ie een pilletje ekstera derfoor, dat helpt iets
  – se poep weeges hij heeft groonies last fan se darreme, toen hat ie proobiootieka en dat hielp iets
  – hij heeft geen kanker dat hebbe se al drie keer gekonterolleert
  – se hele bloet is 3x heelemaal nagekeeke en se gaan nu kijken of vietamiene BeeTwaalef (B12) geefe sal hellepe
  – as niks fan hierboofe egt goet hellep en hij blijf so weeges astie so hart mauwt dan is ie ferkrampt dan gaan se prednison geefe weeges tuis finde we dat ie komfort-aabel moet blijfe en niet ferkrampt.
  Soms komt er tog so een grote rauwe oermauw en daar sgrik iedereen fan weeges het is egt heel erreg hard geluit.
  En daarna segt ie weer ‘piew’…
  Leootje

 2. Lieve Bert,

  wat heb je mooi en eerlijk geschreven. Het voelt ook een beetje rauw. Dat je keihard mewwww roept. Je omschrijft het zo mooi, alsof je geluid overgeeft.
  Ik herken het van Oopa, maar ook van Loesje in haar laatste maanden . Ik denk dat ze Oopa riep en dat ze niet goed meer wist waar ze met haar zorg heen moest.
  Als je ouder bent gooi je vaak meer geluid de huiskamer in. Zo ging het hier ook. Zusje praat ook veel, ze reageert heel vaak op mijn stem en knuffels maar dat is anders. Als iets in het leven gevoelens oproept moet je dat gewoon uiten Bert. Je weet dat je veilig bent en dat je vrouw je begrijpt én steun geeft. Steun van thuis heb je steeds meer nodig naarmate je ouder wordt. Laat maar gewoon gebeuren want inhouden heeft geen zin.
  En weet je lieve Bert, ik denk dat Loesje je kan horen. Zij zorgt er wel voor dat jou niets gebeurd.
  Dank je wel lieve Bert, je bent in ons hart

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. hoi liefe Mevrouw Loes en Zusje ik was gewoon ferleege hiermee en nou zei mijn vrouw van flink zijn en antwoord geefe Bert dus dat doe ik. Wat ferdreitig dat Loesje zo moest roepe en geen antwoord kreeg haar gefoel paste niet meer in het leefe zoals het was en ik hoop dat ze nou freede heeft en Oopa Floris ook. Het is wel fijn dat Zusje veel te zeggen heeft soms heb ik dat ook maar meestal niet. Ik hoop ook dat Loesje mij ziet,
   kopje van
   Bertje

 3. Hoi Bert,

  Het is helemaal niet erg als je meer en soms harder mauwt dan eerst, het moet er dan gewoon uit.
  En dat kan en mag bij jou thuis, daar ben je veilig en mag je zijn wie je bent.
  Soms doe ik ook hard mauwen en vaak achter elkaar, dan ben ik baasje kwijt en wil ik weten waar hij is.
  Als hij dan roept en zegt dat alles goed is dan is het voor mij ook goed en kom ik een knuffel halen als bevestiging.
  Lieve Bert je mag zijn wie je bent bij je vrouw dus als het er uit moet dan mag je dat gewoon doen en dat is het fijnste van alles.

  Pootje van Tommy!

 4. Dag oom Bert.
  Wij doen dat nog nie,maar wij sijn ukkepukken vergelijkt met uwes.
  Scullery girl seg dat wolken oom Fynn ut dee,toen bij hem se schildklier (oef moeluk woort)op hol ging.Toen kreeg hij pillies en ging ut offer.
  Maar missgien ken ut ook dat u net as mevrouw Loes schrijf,wat ouderder ben geworre.Mevrouw Loes schrijf ut sofeel mooi.
  Ut lijk ons wel heel oer,maar we hebbe der geen ferstant fan.
  Maar ut is fijn dat uwes vrouw uwes feel steun geef.Ut leefe is foor uwes ook moeluker geworre toen OverGrootOoma Loes (uwes verkering) een ster wert.Maar se hoort u seekers weete!
  Wij geefe u heeel feel steunpootjes!!!
  Rannoch en Aiydan

  1. hoi Rannoch en Aiydan, ik heb het niet aan me schildklier dat weet ik weegens dat ik weet het is gefoel dat ik moet uite. Het leefe is nou zo anders sinds Loesje een ster is jonges, daar hebben jullie gelukkig geen weet van en dat hoeft ook niet, maar die steunpootjes zijn heel lief dankjulliewel.
   Oom Bert

 5. Heeee lieve Bert, gelukkig maar dat je in ieder geval geen woef zegt, want dat zau niet goed zijn, maar harder miouwen hoort folgens mijn vrouw een beetje bij het auder worden, misschien ook omdat je een beetje minder goed hoort, en dat je zelf niet helemaal hoort hoe hard je mouwt, ze zegt dat Mol dat ook deed, en dat was al lang vóór ze haar schiltkliergedoe kreeg, gelukkig dat je gewoon geluid mag maken zoals het er uit komt Bert, ik heb weleens dat ik ga roepen, dan is er heel veel dat ik zie en dan weet ik niet zo goed hoe en wat en dan ga ik OWOWOWOWOOWOOOWW doen, en daarna foel ik me weer rustiger, dan heeft iedereen gehoord dat ik het niet goed snap en dat het OP MOET HAUDEN en dat werkt!, soms heb je gewoon tefeel gefoel in of spanning je lijf, en dat moet er dan uit!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi liefe Kever, ja jij hebt het dus ook dat je gefoel hebt en het komt er met je stem uit en daarna is het minder en dan heb je weer ruimte fan binnen voor andere gevoelens, ik kan wel zacht en hard mew doen en dat hoor ik goed weeges ik ben niet doof, ik hoor ook kleine geluiden heel goed. Maar ik ben wel ouder dat is gewoon zo daar moet ik eerlijk ofer zijn,
   kopje van
   Bertje

 6. Hoi lieve Bert,
  Als je moeilijke gevoelens hebt dan moet dat er toch uit!!!
  Jij doet dat door heel hard te miauwen!
  En dat is goed hoor!!!
  Je kunt het beter eruit laten dan het binnen te houden want dan word je misschien bang.
  En dat is iets dat wil je niet!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Dat wil ik niet dat ik bang word, nou weet ik helemaal zeker dat ik keihard meww blijf doen als ik foel ik heb het nodig, dankwel foor de waarschuwing!!

 7. Hoi Bert,
  Fijn dat je vrouwtje het niet erg vindt dat je soms heel hard miauwt. Ik doe dat alleen als ik de verwaande raskat door mijn tuin zie lopen. Miauw jij maar hard als jij moeilijke gevoelens hebt en het je oplucht. Lieve groet van Figo en zijn vrouwtje 😻🐈‍⬛

  1. Dat doe ik Figo en fandaag heb ik het al gedaan een paar keer, ook al is het wiekent en kreeg ik xachte knuffels, emozie moet eruit dat is gewoon zo,
   pootjes van
   Bertje

 8. Lieve Bert,

  Wat fijn dat je thuis gewoon je gevoel mag uiten. Erg miauwen is niet erg, hoor. Dat doen poezen en katers wel vaker wanneer ze ouder worden. Onze vrouw merkt dat ook aan Ivar, zeker nu hij medicijnen voor zijn schildklier en voor zijn nieren heeft. Wij hopen alleen dat je het zelf niet vervelend vindt, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hoi Cindel, Jillie en Ivar en jullie vrouw, dankjulliewel foor de steun ik dacht eerst nog het is stom iedereen doet aan gewoon meeww maar nou heb ik geleerd dat anderen het ook doen, en Ivar ook. Ik hoop dat hij zijn meediesijn gemakkelijk neemt,
   pootjes
   Bertje

 9. Hoi lieve Bert..
  Mag ik ome Bert zeggen? Ik leer zoveel van u 😻

  Ik ben nog maar een jonkie, en ik heb pas sinds kort mijn miauwtje gevonden. Het klinkt niet hard, maar het vrouwtje komt altijd aanlopen als ze het hoort een vraagt dan wat er is. Meestal kan ik dat natuurlijk niet vertellen, ik heb geen worden, alleen mijn miauw. Maar omdat ze dan tegen me praat, en me soms ook een snoepie geeft, wordt ik wel weer rustig en wandel ik weer weg.

  Het is fijn om te weten dat je vrouwtje er voor je is als je moet miauwen…

  1. hoi Spotje ja tuurlijk mag jij Ome Bert zeggen dat is ook gezellig. Soms duurt het eefe eer je je stem findt dat had ik ook toen ik hier kwam. Het lukte gewoon niet meteen en later weer wel en toen gingen mijn vrouw en ik elkaar ook beter snappen en dat was een proses en soms nog eerlijk waar, maar het gaat best goed,
   pootjes
   Ome Bert

 10. Hoi liefe Bert, als jouw lijf voelt dat je hard moet mauwen dan moet je dat gewoon doen hoor. Jouw liefe frau steun jou dus het is goed en veilig om te doen. Natuurlijk ziet en hoort jouw liefe Loesje jou, jullie waren zo kloos saampjes. Die liefde is voor eeuwig lief vriendje. Dus miauw jij maar lekker hard als je lijfje dat wil. Wij sturen je een paar zachte knuffels.

 11. Meow Oom Bert,

  mijn miauw bestaat nu alleen maar op papier. Soms probeer ik met geluid te meowen, maar het is zoooo zacht dat mijn mens het bijna niet hoort. Of haar oren doen het niet zo goed, dat kan natuurlijk ook.

  Tante Cato heeft tegen me gezegd dat je miauw harder wordt als je ouder wordt. Dat heeft ze gehoord van Oom Gizzybizzy die 23 uur per dag miauwde. Hij had heel veel jaren en rare klieren die te snel wilden.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *