Dorus innefjoewt Oom Moby

Hajoooooooooo iedeween. Hier istieweer… uwes eenige en egge Siemeesrieporrer Doorie. Fanmijdaag ben ik naar me kippiedinne gegaan om oom Moby de haartjes fan sijn lijf te fjaage. Hij woon bij onse tokkieinnefjoewsters. De tokkies ginge in een bakje met lauw waater heen en weer loope om wat kippetjessoep te maake foor ons. Want seg nau self… een innefjoew gaat beeter assie wat lekkers te eete er bij hep.
Neem wat bwuin waater en een snekkie bij uwes en feel pwesier met leese.

-Waar woon uwes?

Ik woon in Heerlen, bij mijn vrouw, Tica, Izzy, ⭐️ Panda, Belle, Dopey en natuurlijk Pippie en Dotje.

-Hoe oud ben uwes?

Ik ben nu nog 9 jaar en wordt 12 mei 10 jaar

-Wat is de kleur van uwes kattebak?

Die is grijs, en omdat ik toch een maatje meer ben heeft mijn vrouw een open kattenbakmand gekocht.
Zoooooo fijn, daar pas ik helemaal in en ik plas niet meer over het randje.
Maar eerlijk… het liefst ga ik buiten in de tuin!!!!

-Wat fin uwes fan me kippedinnen? Fin uwes dat se kapsoonus heppe gekweege?

Nouuuuu zeg, ik hoorde ze aan vrouw een groter huis vragen!!!! Echt waar, niet normaal, wat denken ze wel niet!!!! Het moet niet erger worden!!!!

-Hoefaak fang uwes een muis?

Omdat het koud laten de muisjes zich niet zien. Dus ik hoop dat het snel wat warmer wordt want dan vang ik soms wel elke dag een muis. Het zijn wel kleine muisjes maar die zijn het lekkerst hoor!!

-Wat is hut eerse wat uwes doet as uwes wakker word?

Als ik wakker wordt doe ik altijd eerst rek en strek oefeningen. Daarna ga ik naar buiten.

-Ben uwes wel eens snags in uwes tuin gewees? Ikke hoor afentoe dat uwes frauw katte buitesluit!! So meen!! Hihihihi.

Ohhhhh echt waar dat is zo erg bij ons!!!!
Wij zijn allemaal wel eens een nacht buiten geweest omdat onze vrouw ons gewoon vergeten was!!!
En dan moet je zien hoe ze doet smorgens als ze het merkt. Dan is het van
“Oh wat erg en wat zielig, kom gauw hier!!!
Ttttsssss ze heeft er echt niet minder van geslapen!!!!

– -Kijk uwes wel eens teefee? En so ja… waar kijk uwes naar?

Ik zit wel eens bij mijn vrouw t.v. te kijken maar daar vind ik niks aan. Ik moet dan altijd kijken wat zij leuk vindt. En dan stap ik wel eens met mijn poot op dat kastje… nou ze weet niet hoe vlug ze het weer goed moet zetten.
Dus dan ga ik lekker boven op bed slapen.

-Oom Panda woonde bij uwes. Sniksnik. Uwes sal hem nog stees misse. Kun uwes ies oofer hem furrtelle?
😿😿 onze Panda is 23 maart opeens over de regenboogbrug gegaan.
We waren er allemaal bij en schrokken heel erg!!!!
Panda was mijn vriend!!! Met hem ging ik altijd samen naar voren om op de straat te gaan kijken. Meteen als we wakker werden vertrokken we maar we kwamen tussendoor ook heel vaak terug naar vrouw om een snoepje te halen.
Soms bleven we voor het huis op de stoep liggen of op de vensterbank zitten want dan werden we door de kindjes die langs kwamen geknuffeld.
En nu… nu is er niks meer aan voren zonder Panda!!! Ik ga nog wel eens even kijken maar na 5 minuten ben ik weer terug.
Het liefst ga ik nu gewoon de tuin in…
En ja hoor… daar zijn mij kippiedinne weer met hun beroemde kollumpie
De tokkies tokken door!!

Tooktoktok (hallooooo)
Hier zijn we weer jullie kippies Pippie en Dotje!!  Wij vragen ons af of we al beroemd zijn toktoktoktoooook (slappe lach) want dan kunnen we onze vrouw vragen voor een groter huis!!!!!
Wat zeg je vrouw???? Nog lang niet??
Toooktoktoktoktoktok (gemopper)
Dotje ik tok (denk) ik toktok (weet zeker) dat we na deze vragen wel beroemd zijn!!!

Vraag 1:
Toooktoktoktok Moby, jij bent heel groot, toktoktok, veellll tokker (groter) dan wij!!!!
Poep jij ook grotere eieren dan wij???? Toktooooktoook

Echt waar Pippie en Dotje wat een vraag!!!
Ik mag dan prettiger gevuld zijn dan jullie maarrrrrrrrr ik POEP geen eieren.
Ik zou ook niet weten hoe ik dat moest doen.

Vraag 2:
Toktoktoktoktok (lachen) Moby jij ligt altijd bij ons op de kooi en kijkt naar ons!!!
Zou jij ons, toooktoktoktok, lekkere kipjes ook willen opeten??

Hihihihihi ik zou wel willen maar jullie zijn niet voor de poes of kater!!!!!
Ik heb het verhaal van Belle gehoord die per ongeluk in jullie huis opgesloten zat.
Dus nee, dank je wel ik eet wel kip uit een blikje.

En we sgaakelen gelijk door naar onse innig geliefde pinkelaar ter weereld.
Oopa’s Lijntje…

Krrrrr krrrrrr…

BEN IK IN BEELD
HOORT IEMAND MIJ
KEN AI TOK NOU?

HIER IS OOPAAAAA
POPPEDIJNTJE EN NU?
MOET IK EEN VRAAG STELLEN?
EN AAN WELKE HOOGHEID MOET DAT ZIJN?
HOOLIE MOOBIE!

HIER WIE GOO:
VRAAG 1:
WIE BENT U?

Heeeee, Oopa, ik ben Moby!!!!
U weet wel die prettig gevulde kater!!

VRAAG 2:
BENT U NOG UHM… MOOBIEL?

Echt waar ik mag dan korte pootjes hebben maar ik kan rennen als de beste………vraag het maar na bij mijn vrouw!!!

VRAAG 3:
ZAKT U WELEENS  ERGENS LEKKER DOOR? WHAAAAAA HAAAAA. KEIVETTE EIEREN!

Oopa Floris het is echt waar, ik ben al eens op een muis gaan zitten en hij was niet dood!! (Oom Moby, laat mij manmeneer nooit op uwes fers gefange muis zitte. Hij plet se!!)

ZO GOED POPPEDIJNTJE?
EN PIEPELTJES  DOE JOE NOT FORGET!
OOPA IS WATSJING JOE, ALWEES…
VROEMMMM VROEMMMM
TOEDELEDOKIE

OOPA FLORIS

Nau nau nau. Wat een pwagtfjaage weer he? En de tokkies worre stees beeter!!
Follegenne keer doet ikke weer een blog. En dan furrtel ik uwes weer oofer me leefe. Siemeesjes beleefe heel feel. Ikke hoorde me frauw met me manmeneer pjaate. Datte ik eredaags weer naar de dokker moet en dat ikke dat selluf moet betaale fan me saksente. Ikke ga pjootesteere!!! Ook denk ik dat ik naar me Jiekie en me soon Tino in Duislant gaa. Mooi niet dat ik naar de furrplichte a.p.k ga!! Ikke wil ook geen gaatje in me mooie swarte faggie. Die naald is tog so eng. Wel dwie meeter lang!!! En dan kwijg je ook nog ies in je uitgang gepjopt om te kijken of je wel warm genoeg ben!! Het eenige wat ikke nie erg fin is me naageltjes kwippe. Ikke geef de dokker sellufs me pootje(s).
Moete juwwie me frauw hoore asse se me aggernaageltjes wille kwippe. Neeeee gil se dan. Aween de foorpootjes. En ik sal fas ook een pilletje kwijgge foor wurrumpies. Die smaake eggiewaar fies hoor!! Soms spuug ik die wel uit hihihihihi.

Dit was hut foor deese keer.
Ikke sluit af met een superdikkemegaKOES
Foor mij awwerliefste WolkenmamsieLoes
Toedeledokie
Dorus

22 thoughts on “Dorus innefjoewt Oom Moby

 1. Meow Moby,

  Wat een leuk interview. Wat ik me nog afvraag, is die walvis naar jou genoemd?

  Ieder donker zwaai ik naar je furriend Panda. Hij mist jou en jullie lieve familie ook.

  Koppie van Japie voor jullie allemaal

  1. Sag je die eenorme muis in oom moby’s bek? Hihihihi.
   Smaakte eenorm lekker in de koppetjessoep fan de tokkies
   Pootjes🐾🐾

  2. Lieve Japie
   Ja echt hé, het zou niet mogen maar die walvis heeft echt mijn naam gepikt!!!!!
   En wat lief dat jij savonds ook naar Panda zwaait!!!!!!
   Liefs van Moby en toooktoktoktok Pippie en Dotje

 2. Krrrrrr krrrrrrrr
  Krrrrrt

  Krrrrr….

  BEN IK IN BEELD?
  KENT IEMAND MIJ?
  KEN AI TOK NAUW?

  WAT ZEG JE LIEVERD?
  EEN INNEFJOEW MET JOU KLEINE JONGEN?
  KENT U MIJ?
  HOEZO DORUS?
  OOPA HEEFT GEEN MOTTE IN ZIJN VACHT!
  KERELTJE HIER IS OOPAAAAA
  HOEZO MOOBIE
  MOOBIE NAAR LINKS
  MOOBIE NAAR RECHTS
  KEIVETTE PLOPPP
  WHAAAAAAAA HAAAAAAAAA
  NOG MEER?
  NOG TOKKIES?
  NIET?
  DAN VROEMT OOPA ER WEER VAN TUSSEN
  POPPEDIJNTJE HIER WIE GOO
  VROEMMMM VROEMMMM TOKKTOKK

  TOEDELEDOKIE

  1. Heeeeee Oopa
   Hier Moby, ik ben jou dansje aan het oefenen…..Pippie en Dotje geven de maat aan
   Moby naar toooktoktok (links)
   Moby naar toktoktok (rechts)

  2. OOPAAAAAAAAAAAA
   Oopa… ikke hau uwes!!! Ikke kan al goet danse hoor!!! Pootje naar links pootje naar regs. Doe de oopadans!!! Hihihihihi
   Koeskoes😽😽😽

 3. Hoi Dorus,

  Het was weer een super gaaf interview heb er weer van genoten hoor.
  En wat had Moby een enge muis in zijn bekkie zeg, brrrrr!
  Nou een A.P.K. is ook niet leuk maar hoort er soms gewoon even bij, en voor je het weet ben je weer lekker thuis op je eigen schapenvachtje!
  Zou wel heel veel noeppies eisen hoor als je bij de dierendokter bent geweest, gewoon omdat je zo aardig was om mee te gaan. Hihihihi!

  Pootje van Tommy!

   1. Hoi Moby,

    Nou ik krijg nooit een muis te zien hoor, maar dat komt omdat ik een binnenkaterman ben.
    Wordt nu wel nieuwsgierig naar zo’n dikke sappige muis

  1. Hajoooooooo oom tommy

   Hihihihi oom moby hat eg een vette muis he. Die ging de soep in. Pippie tokte nog dat het geen muisesoep was maar kippetjessoep. Hihihi. Pootjes 🐾🐾

   1. Hoi Dorus,

    Owh wat grappig werd het een muizenkippensoep dan ineens. Hihihi!

    Pootje van Tommy!

 4. Hoi lieve Dorus,

  Jullie hadden niet alleen kippensoep (lief van Pippie en Dotje), maar Moby had ook een lekker snekkie meegenomen voor het interview. Wat een feestje. En heeft het jullie gesmaakt? Het is wel verdrietig dat Panda zo gemist wordt.
  Vrouwtje mompelt nu iets van oh ja, de dametjes moeten ook binnenkort nog een wormenpilletje….. neeeeeeeee!!!

  Knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡

  1. Hajoooooooo tantes binti en zooka.
   De soep was ooferheerluk. Pip en dot hadde eksja sgoone pootjes toen se de pan in stapte hihihihihi. En de muis mog er ook in!!!
   Tantes!! Ik ga binnekort naar me jiekie. Ga mee!!! Hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

  2. Toooktoktoktoktok
   Wij maken de lekkerste soep hoor!!
   En dat toktoktoktok (muisje) maakte hem helemaal af!!!!

 5. Heee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!, zooo heee wat een keigafe footoo van Moby staat er bij deze reeportaasje, een echte tijgerfootoo!, zo zie je maar dat ook katermannen met zware botten heel snel kunnen zijn!, o en wat ferdrietig dat Moby bijna niet meer naar de foorkant van het huis gaat nau Moby een ⭐️ is geworden… ik stuur je heeeeeeeeel veel zachte kopjes Moby!, dankjewel voor het intervjoew Door, ook voor de kipjes en Oopa, nau weet ik veel meer van Moby, en het is altijd keileuk om iemand nog beeter te leren kennen!, o ja en is dat echt lekker: waater waar de kipjes doorheen hebben gelopen?!, lieve Door ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie!!, en ik heb voor jau een grote pigmek met veel sous en ZONDER groene dingetjes neergelegd, voor Oopa⭐️ is er sterrensaateesous, en voor de kipjes heb ik maajies neergelegd!!

  1. Hajoooooooooooo poomsie.
   Ikke sal de kippies een keer bwenge. Dan gaane we ferse kippetjessoep maake. As uwes foor een lauw bak waater sorgt dan sorg ik er foor datte de tokkies er in gaan loope. En dan kunne we eete!!! Maar se moete wel sgoone pootjes hebbe. Geen poepjes er aan hihihihihi.
   Siewig he datte oom moby oom panda so mis 😭😭
   Sag uwes ook die fette muis? Ikke sat me bekkie af te likke hihihihihi. Die ging ook de soep in. Er ligge een pigsmek sonner fiese gesonde gwoentjes er op en een lekkere beeker milkiesjeek. Met koekiesmaak.
   Pootjes 🐾🐾

  2. Dank je wel Kever voor je zachte kopjes…..wat lief van jou!!!
   Tooooktoktoktok soms een poepje aan onze poten om soep tokttoktoktok te maken is goed voor het aroma van de soep!!!!
   Tooooktoktoktok (hahahahaha)

 6. Ajoooo Leootje hier!
  Ik moest fan Tiga fraage of te dat ie wat muissies en kippies mogt hebbe foor weeges hij is nou ook Chef Tiga en hij maakt allemaal lekkere gerechten!
  Hij segt hij sat de denke aan drijfende muis in kippepoote saalaade met een sausje fan ‘mûizebûik’ en een krunsj fan kippeteene..
  Dat is wel erreg haute kwiesien fint ik maar hij seg dat het lekker is…
  Liefs fan Leootje!

  1. Hajoooooooooooo leejo.

   Je mag me tokkiedinne nie opeete hoor!!! Se sijn me dinnies. Ze maake aween kippetjessoep!! Sag je die vette muis die oom moby hat? Ooooh die was tog lekker!!!
   Pootjes

 7. Ha die Dorus,

  Zo, die eerste foto laat duidelijk zien dat Moby een goede muizenvanger is. Jij kreeg er toch zeker wel een stukje van om op te eten?
  Wij vangen alleen nepmuizen. De echte muizen hier in huis laten we wel aan onze vrouw over die ze dan buiten zet. Maar dat is maar 1 keer gebeurd en het was maar een heel klein muisje.
  Dat verhaal van het kastje van de televisie komt ons bekend voor. Toen Ivar hier pas woonde ging hij ’s nachts wel eens op de afstandsbediening staan en dan ging de t.v. aan. Onze vrouw schrok dan erg, omdat ze dacht dat er inbrekers waren. Sinds die tijd verstopt ze dat ding elke avond maar achter een kussen,
  Leuk dat we Moby beter hebben leren kennen. Nu begrijpen wij ook beter wie Panda was. Heel verdrietig dat hij over de regenboogbrug is gegaan.
  Veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en liefs van onze vrouw.

  1. Hajoooooooo mefrauw marjoke.
   Ikke flik hut ook hoor. Sjoms set ik floeps… de teefee hewemaal uit!! Hihihihi. Offff op sondag kijke we altijt de wokking ded met iemant uit facebook en dan pjopeer ik de tablet omfer,te gooie hihihihihihihihi.
   Ikke hep wel eens een muis gefang hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *