Minnie ofer de zon in haar leefe

Hoi liefe dierenvriendjes. Hier ben ik weer op Minnie dinsdag. En wat ik me nu toch weer heb beleefd. Pak een brokje, drink een slokje en lees gezellig mee. Of laat je foorlezen door je mens. Dat kan natuurlijk ook.

Spullen

Frau kwam forige week maandag thuis met een groote mand fol met spulletjes. Die had ze gekregen omdat ze al vijf jaar lang brokjes furrdienen doet bij deese brokjesbaas. Ze deed de mand neer zetten op de tafel en mijn neusje ging meteen van snif snif. Want rook ik dat nu goed? Dat lijkt wel catnip. En ook rook ik een noepie geur. Huh een noepie geur? Dat kan toch niet? Dit is een mand speciaal voor Frau.
Nou en toen ging ze het plastic er fan afhalen en zag ik wat erin zat. En dat geloofe jullie nooit miauw! Naast zakjes voor in heet water wat Frau graag drinkt en een grote beker om dat hete water in te doen. Zat er dus ook een doosje Whiskas noepies in! En een doosje met een kattespeeltje waar catnip ooferheen gespoote is. Dat stond op de doos. En dát rook is dus!
Ikke fond dat zo lief dat de brokjes furrdien mensen niet alleen aan Frau maar ook aan mij hadden gedacht. Miauw hihi ik mauwde teege haar heb je het soms wel eens oofer bij. Nou en toen moest ze blozen. Ja lieve Minnie jij bent mijn allerliefste kattekindje dus ja ik heb het vaak over jou. Nou toen moest ik ook bijna bloose. Bijna dan want katjes kunnen dat niet. Ik fraag me af of hondjes of kipjes dat wel kunnen? Wie weet weet een van jullie mijn leezers dat wel.
Een paar dagen later het was de dag met de zater er in toen foelde ik me wat onrustig. En toen wist ik. Er komt zon! Dus ikke sprong meteen fan de groote mensenmand en dribbelde de trap af naar beneden. Eerst nog eefe op de bak want ja het kan er maar uit zijn he. Toen richting mijn bakjes foor wat brokjes en wat slokjes water. En ik mauw nou wel slokje maar ik drink waater niet zoals tweebeners doen. Jullie ook niet denk ik he? Ikke lik het water op met mijn tongetje. Je steekt je tong in het bakje met water en laat de druppels erop vallen. Dan doe je je tongetje omhoog zo je bekkie in. En als je dat een paar keer achter elkaar doet dan heb je lekker gedronken.

Fensterbank

Nou goed en toen ik daar klaar mee was toen liep ik naar de fensterbank. In de ferte zag ik de zon al boofe de bomen. Het was al lekker aan het schijnen. Alleen erg warm werd ik er nog niet van. Want in de tuin en op het raam scheen de zon nog niet. Hmm dacht ik en nu dan? En doen bedacht ik me. De zon begint altijd foor aan het huis. Ikke weet niet waarom dat is maar het isse wel so. Dus ging ikke foor de deur fan de MinKeef zitten mauwen dat ik daarin wilde. Maar Frau was eefe bezig dus die hoorde me niet. Of ze deed alsof ze me niet hoorde. Die tweebeners hebben af en toe bananen in hun oren. Dan horen ze je echt wel maar doen ze alsof van niet. Miauw dat isse echt super irritant soms.
Dus toen ging ik maar bij de foordeur zitten. Daar kwam een klein straaltje zon doorheen. Toen ik daar zo zat bedacht ik me dat boofe natuurlijk ook een fensterbank is. Dus ik dribbelde snel de gang uit en hop de trap op. Hop, hop, hop naar boofe. Wat doe je allemaal Min? Hoorde ik Frau roepen. Mauw! Nou ineens hoor je me wel he. Nou nu deed ik alsof ik brokjes in mijn oren had. Ik dribbelde ferder door naar de fensterbank bij de groote mand.

Zon

En jaaaa daar was de zon. Oh en wat was die heerlijk warm. Ik foelde het oofer mijn hele fagtje. Het raam stond ook nog eens open dus nou had ik twee in een. En lekker het warme op mijn fagtje en frisse lucht. Dus ik draaide een paar keer in de rondte zodat ik zeker wist dat ik goed lekker zat. En toen kon het groote poezegenieten beginnen. Mew!
Nou dit was het weer foor deese keer. Uiteraard blijf ik nog steeds tetteren foor Freede. Ikke wens jullie allemaal een hele fijne week!
Pootje van Minnie

9 thoughts on “Minnie ofer de zon in haar leefe

 1. Echt een aardige baas. Fijn.

  Geniet maar lekker van de zon. Die komt wel hoor.
  Famke en Lotje kijken er naar uit.

  Groetjes en kopjes,

  Charlotte, Famke en Lotje

 2. Hoi Minnie, wat een lieve baas heeft jouw vrouw dat ie ook zomaar kadootjes voor jou in de mand heeft gedaan! Gefeliciteerd met het vijfjarig jubileum , vrouw van Minnie🎊🎈🎂🌺🎁🥳 Fijn dat je lekker in de zon kon want nu is het weer pet hè… knuffeltjes❤️

 3. Wat aardig van de baas van je vrouw dat er ook kadootjes voor jou in de mand zaten. Die baas heeft misschien ook wel een viervoeter omdat hij ook aan jou gedacht heeft.
  Lieve groet voor jou en je vrouw van mij en mijn vrouwtje😻🐈‍⬛

 4. Hoi Minnie,

  Wat een bofbips ben je zeg dat ook jij wat gekregen hebt toen je vrouw 5 jaar bij de brokjesverdien meneer/mevrouw werkte, dat is super lief.
  En wat was de zon lekker hé, heb er net als jij ook heel erg van genoten.
  Nu is het helaas weer koud en dat vind ik wel jammer want die warme zonnstralen geven je vacht zoveel warmte.
  Maar ben nu maar op het bed van baasje gaan liggen, is ook lekker warm.

  Pootje van Tommy!

 5. Heeee lieve Minski, wat gaaf dat je Frau kadootjes had gekregen, en dat er ook wat voor jau bijzat!, en natuuuuuurlijk fertelt je Frau wel eens over jau, want je bent toch haar allerliefste Minnespin?!, mijn mensen fertellen aan iedereen die het wil hooren of niet dat er thuis zoooo een knappe slimme atleetiese katermans is, en dat ben ik!!, zooo heee en wat was de zon heeeerlijk hè?, ik was elke dag in mijn tuin, en ook in de afond, ik wilde zoveel mogelijk zon foelen want ik hau van de zon!, gelukkig maar dat je toch een plekje had gefonden waar je in het zonnetje kon liggen lieve Min, en ik zie op de footoos dat de kleuren van je haaren NOG mooier worden in de zon, je haaren straalen helemaal!, ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie!, en ik heb voor jau een heleboel snekkies in de fensterbank gelegd, ook al reegent het nau, maar soms is er toch ook efentjes zon!, en voor je Frau en je mensenopa staat er een zelfgebakken appeltjestaart, met slagroom!

 6. Ha die Minnie,

  Wat ben jij een bofferd, zeg! Cadeautjes krijgen en jij had er niet eens voor gewerkt. Wat een verrassing. Onze vrouw kreeg dat vroeger ook wel eens voor ons op haar werk wanneer ze jarig was en daar boften wij dan weer mee. Altijd erg leuk zoiets.
  Grappig dat jij ook een vensterbank opzoekt waar de warme zon aanwezig is. Dat doen wij ook altijd. Die zon moet maar snel weer terug komen, want dit weer vinden wij niets. Maar wij vermoeden dat elke poezel nu wel op de zon zit te hopen. Maar onze vrouw zegt dat de zon vast wel weer snel terug komt.
  Heel veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 7. Hoi Minnie!
  Wat een mooie kadooos heb jij gehat seg!
  Wauwie!
  En jouw tweefoeters hebbe dus ook wel es brokkies in der oore.
  Dat heb ik ook dan sit ik te mauwe en te mauwe en te mauwe en dan sijn se dinge aan het doen en dan ree-aageere se niet eens!
  Dat fint ik so stom!
  Liefs fan Leootje

 8. Miauw mooie mevrouw Minnie de Minniester Purresident,

  wat lief en gezellig dat u ook katdootjes kreeg. Net of u een nog een beetje een keer uw furjaardag had. Maar miauw nou zelf, dat uw vrouw al zo lang bij dezelfde brokjesbaas werkt, komt omdat u thuis op haar wacht. Dus u furdient ook een katdootje.
  Lekker smikkelen ervan. En rollen met het catnipspeeltje.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *