Minnie over katdootjes en over springen

springen

Hoi allemaal, hier is jullie favoriete poes weer. Vandaag ga ik het hebben over katdootjes en over overal op willen springen. Want daar ben ik erg goed in. Eens een circusminnie altijd een circusminnie hihi.

Doos

Forige week werd er ineens een grote doos gebracht door een meneer in een geel busje. Frau zei Minnie kom snel dat zijn katdootjes van mensenoma. Om ons huisje een beetje op te fleuren. Dus je snapt dat ik meteen kwam kijken. Ze ging een mesje pakken om de doos open te maken. Daar moest ik wel een beetje om miauwlachen want met mijn nageltjes zou ik dat ook prima kunnen. Frau vond dat toch niet zo’n goed plan, straks gaat het mis zei ze en breekt je nageltje af. Oh ok, nou doe het dan maar op jouw manier miauwde ik.
springenZe maakte de doos open en daarin zaten twee plantjes. En toen werd ik helemaal wild. Je kan het op de foto ook zien wat voor plant de ene is. Als je goed kijkt zie je dat er een plaatje op staat van een kat met een mes en vork in zijn pootjes. Juistem! Het is kattegras! Supermiauwbedankt mensenoma! Prr prrr zou blij was ik want ik vind kattegras superjammie. Ik ging er dan ook direct lekker van eten. Smikkel smakkel burp miew moew ehhh spuug. Oh ja furgeete… Als je flink wat kattegras eet dan moet je meestal daarna spuuge. Want alle haren komen er dan lekker uit. Ik weet niet of dat bij alle katten zo is maar bij mij dus wel. Maar ik ben nog steeds blij met mijn katdootje hoor. En Frau ook, want die kreeg een mooie plant in een mooie roze plant kadoo.

Springen

Ik ga het nu hebben over ergens op springen. Want in dit nieuwe huis heb ik daarin al veel ontdekt en nog veel te ontdekken. Dat ik op het aanrecht kon springen en van daaraf op de koelkast dat wist ik al. Maar laatst heb ik dus ontdekt dat ik van de koelkast ook op de keukenkastjes kan komen. En dat is leuk joh! Want dan lig je dus nog hoger. Frau heeft er een footoo van gemaakt zodat jullie kunnen zien hoe dat er uit ziet.
En ik heb dus nog een plekje ontdekt en toen Frau dat zag moest ze lachen. En ze heeft er ook meteen een footoo van gemaakt. Als je namelijk op de rand van het hoge ding bij het bed gaat staan en ff goed uitmeet hoe je springen moet. Nou dan kom je dus bovenop de kast met alle vagtjes terecht. En dan kun je daar dus super hoog heerlijk tsjill liggen slaape. Maar waarom Frau nou zo moest lachen was omdat op de kast ook drie knuffels liggen. En ik had helemaal niet door dat ik eksakt naast die knuffels was gaan liggen. Want tsja als kat wil je gewoon lekker tsjillen en heb je verder geen erg in de rest hihi. Frau heeft de footoo meegestuurd want ze denkt dat de andere frauen het vast ook wel grappig of lief finden.

Bij de teevee

springenEen ding waar ik niet meer op spring is de kast met de footoos bij de teevee. En ik geloof dat Frau daar wel blij mee is. Die was steeds bang dat er iets vanaf viel geloof ik. Dus daarom heeft ze het nog voller gezet in de hoop dat ik er niet meer op ging springen. Nou eh als ik ergens op wil dan ga ik ergens op hoor. Zo’n katje ben ik wel. Maar okee deze kast mag Frau voor zichzelf hebben. Als ze er maar niet zelf op gaat zitten. Stel je toch eens voor miauwhihi.
Nou dit was het weer voor deze keer. Ik moet nu stoppen en gaan mantelpoezen. Frau heeft namelijk zoveel brokjes furdiend dat ze er ooferspanne van is geworden. Van de witte jas moet ze rustig aan doen foorloopig. Ze mag dus even geen brokjes meer verdienen. Gelukkig zit mijn brokjeston nog flink vol. Dus ga ik ooferdag nu wat vaker op haar schoot liggen en ik geef haar wat meer kopjes. Mijn furhaaltjes mag ik wel blijven miauwen, dat find ze wel nog leuk om te doen.
Kopjes en knuffels aan iedereen en tot de volgende keer maar weer.
Poot, Minnie.

22 thoughts on “Minnie over katdootjes en over springen

 1. Hoi Lucky,

  Wat lig je toch lief naast alle knuffels op de kast, je past er purrfect tussen hoor.
  kattengras ken ik helemaal niet, als ik jou zo hoor dan is dat dus best lekker.

  Mag ook nooit op de TV liggen, maar dat is ook wel moeilijk want mijn baasje heeft zo’n plat ding waar je niet bovenop kan liggen.
  En ach ik lig toch liever op bed te snurken…………euhhh, te spinnen hoor.

  Pas maar goed op je vrouwtje en geef haar maar extra knuffels en aandacht.

  Pootje van Tommy, en een zacht kopje voor je vroutje.

  1. Hoi Tommy. Ikke ben Minnie, Lucky was gister. Kattegras is echt suuper lekker! Oww finne jullie ook dat ik een liefe knuffel ben? Hihi. Ikke heb Frau al een lief kopje gegeven vandaag. Pootje van Minnie.

 2. Hoi Minnie,
  Wat goed zeg dat je op een hoge kast kunt springen!!!!!
  Het is ook leuk om alles eens van hoog te bekijken…..dan ziet het er weer heel anders uit!!!!!
  Lief van je dat je je vrouw ook haar eigen kast laat behouden want voor haar is dat ook belangrijk!!!
  Het is wel verdrietig dat jou vrouw ziekjes is…….maar goed dat ze het rustig aan doet en dat jij nu haar mantelpoes bent.
  Dat heeft ze hard nodig en zal haar zeker heel goed helpen!!!!!

  Dikke knuffel voor je vrouw en jou 🤗🤗
  van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal! Hoog zitten is echt zooo leuk! Dan ziet alles er inderdaad heel anders uit. Dikke knuffels terug!

 3. hallo Minnie, jij bent zeker een circuspoes hoor dat je zo goed op alle hoge dingen kunt springen. En inderdaad ben je precies een knuffel op die kast met de vagtjes, heel lief. Muppet poes vindt kattegras ook heel lekker en ze gaat er soms van spugen. Ja, dat hoort er dan bij he? Zorg maar goed voor je vrouw dat ze even rustig aan kan doen. Muppet roep prrr prrr naar je en een aai-knuffel van mij, maria

  1. Hallo Muppet en Maria. Ohh vind Muppet kattegras ook lekker en doet zij dan ook spuuge. Gulzige katjes zijn jullie zegt Frau. Maar ook hele liefe katjes. Ikke roep prr prr terug. Pootje van mij, Minnie.

 4. Wow Minnie jij bent wel een van de goeiste springers hoor.
  Als ik dat zo hoor,mijn scullary girl vindt het reuze knap.
  Ik spring alleen op bed en op de bank.Verder klim ik overal op.Wegens mijn slechte ogen spring ik niet zoveel.Maar ik doe verder alles op geheugen en waar ik zin in heb.
  Ohh, kattengras,dat vinden veel katjes lekker.,ik vind het soms wel en dan weer niet lekker.Mijn scullary girl geeft mij daarom likwit tegen haarballen.
  Maar wat lief van je mensen oma om je de plantjes te sturen en ook je vrouw een plant te sturen.Vindt zij die lekker of is het er 1 voor naar te kijken??
  Ik vind het erg lief van je dat je mantelt voor je vrouw.
  Dat is heel belangrijk werk.
  Ik hoop dat met jouw goede zorgen,je vrouw zich snel weer een beetje beter voelt.
  Zachte kopjes van Muzette,ze zijn ook voor je vrouw.

  1. Hoi Muzette. Dus jij doet ook lekker waar je zelf zin in hebt. Miauw hihi ikke ook. De plant van Frau is om naar te kijken zegt ze. Ikke hoop dat ik goed zorg met mijn mantel. Ga gewoon lekker veel op haar schoot liggen. Zachte kopjes terug voor jou en je vrouw, van mij, Minnie en ook van Frau.

 5. Hallo Minnie, hier met Gijsje. Wat kun jij goed springen zeg! Zo boven op de kast. Je ligt wel heel mooi naast de knuffels.
  Wat goed zeg, dat je als mantelpoes voor je vrouwtje zorgt. Nu ze ziek is.
  Ik ben ook mantelpoes. Mijn vrouwtje is ook zien. Ze heeft een depressie. Net als jij let ik ook goed op vrouwtje. Ik ga bij haar op schoot zitten, laat mij lekker knuffelen. Als wij als mantelpoes goed voor onze vrouwtjes zorgen dan worden ze ook weer beter.
  Kopjes en knuffel van Gijsje en vrouwtje

  1. Hallo Gijsje, Minnie hier. Jij hebt al veel erfaaring met mantelpoezen lees ik. Frau stuurt een knuffel mee voor jouw vrouw. Pootjes en kopjes van mij 🐾

 6. Lieve Minnie,

  jij blijf onse allemaal ferbaase met jou atleeties spring in jou poote. Van mij eigen had ik al seefe teene afgebrokkel as ik zo hoog moes springe. Mij vrouw heb teege mij eigen gezeg, Loes doe maar nie… En ik doe soms goed luissere want dat is belangrijk.
  Maar jij ben atleeties in jou poote en jij spring door jou huis offie Minnie de Poe ben.
  Doe jij ook goed foor mevrouw Minnie sorge want zij kan nu nie meespringe. Assie ofer jou span ben hebbie al feels te hoog gespronge van jou eigen. Dan moet jij op jou bank ligge en jij moet garnaaale eete. Dat is mij adfies lieve mevrouw Minnie. Alles kom goed en u krijg mij zachte kopjes foor gezond en het is ook foor Minnie. Mij vrouw stuur heel feel sterk zijn en Oopa stuur pinkeltjes,

  Loesje

  1. Lieve Loesje, Frau vind garnaale lekker. Tonijn ook. Je zou soms toch denken of zij ook poes is. Maar ze heb geen snorharen. Springen kan ik echies waar goed. Ikke lijk soms wel een konijn of kangaroe zegt Frau. Toen heb ik haar maar wat ekstra kopjes gegeven. Lieve knuffels en pootjes voor jullie allevier. Het is van mij, Minnie.

 7. Hajoooooooo tante minnie.
  Oooooooh wat ken uwes hoog spjinge. Ikje spjing aween oppe fuilenisbak oppe ballekon. En dan kijk ik naar mij koninkrijk!! RRRRRAUWWWWWWWW doen ik dan. Ikke ben se lijonking bwul ik dan.
  Ikke hep nog nooit gepuugt!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Dooriemans. Ik puugde ook niet toen ik twee was. Meschien is dat alleen bij oudere katten? Wat stoer dat jij de lijonking van je eige koninkrijk bent zeg. Miauw! Pootje van mij, Minnie

 8. Lieve Min, zooo heee, jij kan ook echt alles!!, dat je zomaar bovenop de kastjes in de keuken durft te zitten, ik zau dat nooit kunnen, gelukkig maar zegt mijn vrouw, want ik ben er veels te groot voor, en wat lig je presies goed tussen de knuffels, dat lijkt me gezellig!, en gras… je weet dat ik daar dol op ben!, ik hoef gelukkig niet te spugen ervan ik eet steeds maar een klein beetje, maar wel elke dag!, dus misschien is mijn buik er helemaal aan gewend, dat kan best, en ik weet zeker dat jij als mantelpoes helemaal top bent!, geef je Frau maar ekstraveel knuffels en likjes en kopjes, ook van mij, en zorg maar dat ze lekker veel samen met jau op de bank gaat zitten!, gelukkig maar dat je wel je blog mag blijven maken!!!, lieve Min ik stuur jullie samen heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keef!!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies op de keukenkastjes gelegd, en voor je Frau heb ik een bon-bon op tafel gelegd!!

  1. Hoi liefe Keef. Ben ik nou hee-le-maal furgeete naar jou te mauwen? Pff dat mantelen maakt me furgeetachtig. Maar ik doe het graag hoor voor mijn liefe Frau. De snekkies op de kast heb ik gevonden en ze waren lekker. Dankjemiauwel! Pootje van mij aan jou en een knuffel voor je mensen.

 9. Hallo lieve Minnie,

  Wat heb jij toch een fijn avonturenhuis samen met vrouwtje. Nou ik snapper wel waarom vrouw niet kan werken nu en van de witte jas veel moet rusten om weer beter te worden. Veel brokjes verdienen en een nieuw huis opknappen en gaan verhuizen, ja daar wordt je reuze moe van. Gelukkig zijn opa en oma heel veel komen helpen.
  Mijn vrouwtje vraagt of jij springveer in je achterpoten hebt, dit vraagt ze omdat jij zo goed overal op kan springen. Ikke kan in ons huis niet op de kasten en keukenkastjes komen, ze zijn allemaal tot tegen het plafon, maar ikke heb 2 reuze grote klim/speelmeubels dus ik kan daar in springen en klimmen.
  Dat lekkere gras heb ikke ook, als het een nieuwe plant is doe ikke net als jij veel teveel knabbelen en ja klats alles op de grond, maar nu knabbel ik er alleen aan als ik teveel pluisjeshaar in mijn buik heb. Omdat wij een groot huis hebben heeft vrouwtje er 5 voor mij in de winkel gekocht, een op een kamer op de vensterban boven, een op de trap en 2 in de woonkamer op een vensterbank en een in mij buitenren op de tuintafel.
  Ikke weet zeker dat jij net als al jou dinnetjes en vriendjes heel goed voor jouw vrouwtje zal zorgen, Het beste medisein is veel bij haar liggen en knuf en kusjes geven. Dit zal haar heel goed doen. Kijk dat doe ik hier in huis ook bij mijn vrouwtje, weet je wij zijn allemaal mantelpoezen en katers.
  Lieve Minnie, doe jij heel veel beterschap groetjes van mijn vrouwtje aan mevrouw Minnie geven en van mijn een reuze knuf. Voor jou veel kopjes en pootjes van je grote vriendje Jip.

  1. Hoi lieve Jip. Goed kan ik springen he. Zijn er ook veren om mee te springen voor aan je achterpoote? Oh, dat wist ik niet. Kattegras is suuper jammie. Ik heb fanaafond op schoot geleege. Reuzeknuf en pootjes en kopjes terug van Frau en mij, Minnie.

 10. Hoi lieve Minnie wat leuk dat je een cadeautje gekregen hebt! Dat is altijd fijn natuurlijk. En ik vind dat jij super goed kunt klimmen en overal bovenop kunt gaan zitten. Ikke, Lucky doe dat ook erg graag. Zo lig ik bijvoorbeeld vaak op de kast waar de films in staan en dan ga ik zo hoog mogelijk liggen. Dan kan ik alles zien en dan kan vrouwtje me soms niet eens vinden. Doe maar een veel knuffels aan je vrouwtje geven zodat ze zich weer snel een beetje beter voelt. Veel kusjes voor jullie van Lucky, Molly, Dropje, de konijntjes en het personeel.

  1. Hoi lieve Lucky. Kijk, jij begrijpt me. Miauw! Frau kan mij soms ook niet finde hihi. Heel veel knuffels en knuffels terug voor jullie allemaal. Het is van Minnie.

 11. Lieve Minnie,

  Wat ben jij een heerlijk ondernemende en een een beetje ondeugende poes . Jij durft echt allerlei dingen die wij echt niet durven, zoals op hoge kasten springen. Knap hoor !
  Wat leuk dat jij ook een plant van je mensenoma kreeg. Een lief cadeautje van een lief iemand.
  Een enkele keer koopt onze vrouw ook kattengras voor ons. Maar niet zo vaak, want ze heeft een keer een kat gehad die zich erin verslikte, waardoor de grasspriet in zijn keel en neus bleef zitten. Die kat moest toen bij een specialist geopereerd worden. Nou, zoiets willen wij natuurlijk niet meemaken, dat begrijp je zeker wel.
  Wat lief dat je zo goed voor je vrouw zorgt. Laat ze maar lekker rustig aan doen, zeker als de witte jas dat zegt. En voor jou is het natuurlijk ook reuze gezellig dat ze vaak thuis is.

  Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve allemaal. Ikke ondeugend? Ech nie hihi. Springen is niet moeilijk hoor, seekur niet als je feel oefent. Oeh, ikke ga nou wel wat rustiger me gras eete denk ik. Feel zachte kopjes terug! Voor jullie allemaal, van mij, Minnie.

Reacties zijn welkom