Bolle over: als je steeds valt, voor prinses Katrientje

Bolle

 

Voor prinses Katrientje
Dit stukje is speciaal voor onze lieve prinses Katrientje, van de blog.
Vrijdag is ze op reis gegaan naar haar zusje Catoo. Die twee zijn weer samen, dat is mooi.
Maar haar mensen zijn nu alleen, en ze missen Katrientje natuurlijk ontzettend. Want ze hebben met Katrientje samen geleefd, vanaf dat ze een beebie was.

Ik mis Katrientje ook, net als iedereen van de blog.
Ik kreeg altijd een klein kusje op mijn wang van Katrien. Dat vond ik biesonder.
Ik mis nu dat Katrien zo stoer was, en dat ze de beste vriendin van Loes was, en de verkering van Floris, en de vriendin van Kruimel. Dat ze altijd van alles durfde. Dat ze stukjes schreef voor de blog, en dat ze brommer reed. En hard ook!
Zeker weten dat Katrien en Catoo weer samen zijn, en de boel op stelten zetten. En zeker weten dat ze iedereen nu hebben gezien en kennis hebben gemaakt. Als ster, en over de Regenboogbrug.
Ik wil een miljoen kopjes geven aan de mensen van Katrientje, om ze een heel klein beetje te troosten. En ik wil ook zeggen dat ik Katrientje nooit zal vergeten. Dat kan natuurlijk ook helemaal niet!
Zomaar ineens kan je tijd voorbij zijn.  Ook al wil je dat niet. En je mensen willen dat al helemaal niet. En je vrienden en vriendinnen ook niet. Alleen heb je daar niks over te zeggen, het gaat gewoon zo.
Maar wij hier beneden blijven altijd aan de prinses denken, en naar haar zwaaien als ze twinkelt.
En zo blijven we altijd bij elkaar.
Dag lieve Katrientje, tot ziens.

Bolle

Met droog weer ben ik heel graag in mijn tuin. En het allerfijnste vind ik het als het zonnetje schijnt, en het heel warm is.

Ik heb manden op allerlei plaatsen in mijn tuin, dus er is er altijd wel een waar ik tegelijk schaduw en zon heb. Ik heb ook nog een doos, en een tent. En als het echt heel erg warm is, kruip ik onder de struiken. Dan lig ik gewoon op de aarde, dat is lekker koel. Mijn mensen komen ook vaak in mijn tuin. Dat mag best, dat vind ik gezellig.

Stoel in de tuin

Een tijdje geleden hebben ze een stoel in de tuin gezet, voor zichzelf. Mijn man had hem op straat gevonden, en hij was eigenlijk voor mijn Molletje.
Hij stond al een hele tijd op zolder.
Want zoals je weet, is mijn Molletje een prachtige ster geworden. Anders had ze de stoel vast mooi gevonden, zeker weten. Mijn vrouw deed vaak slingers met bloemen om de stoel van Mol, zodat je meteen kon zien dat het haar stoel was. Mijn mensen noemden dat altijd Mols’ prinsessenstoel.
Nu hadden mijn mensen die stoel voor zichzelf neer gezet, dachten ze.
Maar raad eens wat er gebeurde? Ik klom er meteen op, en ik lig er nu elke dag op.
Iedereen ziet meteen dat je een belangrijke kater of poes bent als je op die stoel zit. Nou ben ik dat niet echt, maar dat hoef ik er natuurlijk niet bij te vertellen.
De stoel staat presies zo dat ik mijn landgoed kan overzien, en ook de daken van de schuurtjes. Het is dus echt een hele fijne stoel, en ik ben er erg blij mee.

Boem

Nu, met een zonnetje, ben ik de hele dag in mijn tuin. Als mijn mensen mijn tuin in komen, loop ik altijd meteen op ze af. Ik loop naar mijn mensen toe, en weet je wat er dan gebeurt? Als ik bijna bij mijn mensen ben, val ik Boem! om. Elke keer weer.  Ik val op mijn zij. Gewoon op de tegels, of het grind, of het gras. Maakt niet uit waar. En daarna rol ik door zodat ik op mijn rug lig.
En dan komt het mooiste: mijn mensen gaan bij mij zitten en aaien me op mijn buik.
Ik kan niks fijners bedenken dan in het zonnetje in mijn tuin op mijn rug liggen, en dat mijn mensen me op mijn buik aaien. Ik kan helemaal niet uitleggen hoe fijn dat is!

Aaien

Mijn mensen weten hoe fijn ik dat vind, en dus vinden zij dat ook fijn. Want ik ben meestal best verlegen. Ik vraag bijna nooit om iets. Ik wacht altijd af of ik iets krijg of niet, en of mijn mensen tijd voor me hebben of niet.
Maar als het warm is en ik ben in mijn tuin durf ik zomaar alles. Ik val dan voor mijn mensen op mijn rug, en ik zeg “buik aaien!” Als ik helemaal warm en slap en doezelig ben van het zonnetje denk ik nergens meer over na. Normaal ben ik altijd op mijn kie vief, maar in de zon doe ik gewoon wat in me opkomt. En dat is dus boem!-vallen.

Gelukkig

BolleMijn mensen aaien me altijd, als ik val. Want ze willen dat ik gelukkig ben.  En dat ben ik.
Maar ik weet ook dat alles ineens heel anders kan zijn. Dat er iets in je hoofd of je lijfje verkeerd zit. Dat je ineens niet meer gezond bent.
Het kan zo zijn dat als je opstaat alles zo is als altijd, en dat als je gaat slapen alles anders is geworden. En het kan ook zo zijn dat alles goed is als je opstaat, en dat alles verkeerd is als je gaat slapen. Dat kun je nooit van tevoren weten.

In je hoofd

Maar nu is alles nog goed hier. Dus als ik op mijn stoel lig, en het zonnetje schijnt, en mijn mensen komen mijn tuin in dan doe ik boem! En dan doen mijn mensen me aaien.
Zolang het kan, moet je genieten. Want het kan zomaar voorbij zijn, dat alles gewoon is. En dan kun je maar beter een hele hoop knuffels en zon en liefde en sneks en kusjes en geluk in je hoofd hebben, om aan terug te denken.
In tijden dat er geen zon is, is het fijn als je nog een zonnetje in je herinnering hebt. Dat je weet dat je ooit zomaar boem! hebt gedaan.

27 thoughts on “Bolle over: als je steeds valt, voor prinses Katrientje

 1. Hallo Bolle,

  Wat heb je een mooi een lief stuk voor Katrientje en haar mensen geschreven, ze zullen hier heel blij en dankbaar mee zijn en als ze het lezen ook veel tranen krijgen. Maar dat mag, want ze zijn heel verdrietig en tranen zorgen dat het verdriet uit je lijf gaat.
  Ja we waren allemaal van schrik om gevallen en zijn ook verdrietig en wat zullen we haar missen. Ze kon ook zo’n mooie verhalen vertellen en recht door zee, zo van, zo Katrientjes denker ik erover. Ik en vrouwtje moesten altijd zo om haar lachen om haar streken. Maar vrouwtje en ik kijken nu ’s avonds naar de lucht en sturen een knuffel en ik ook een zwiepstaart naar haar toe. Zo blijven we toch vrienden van elkaar.

  Bolle wat fijn dat je nu ook een stoel in je tuin hebt staan, lijkt op een troon en jij bent dan Koning Bolle die goed ziet of alles op het landgoed in orde is.
  Ik heb op mijn balkon ook een stoel staan en ja geen tuin, nu zegt vrouwtje, Jip de hele Uiterwaarden is jouw tuin en daar ben jij iedere dag ook druk mee om daar de controle over te doen. Is ook zo, maar ik kan er niet door heen wandelen.

  Bolle gisteren is me toch wat gebeurd, aan mijn speel en krabmeubel zit ook een hangbed en toen ik er opsprong was het krak en is die kapot, nu is het een echt hangbed, want het hangt naar beneden en valt er niet meer in te slapen. Gelukkig zag vrouwtje dat ook en heeft ze een nieuw hangbed besteld en nu een met een kuil, het lijkt wel een zak. Dus als deze week die akelige tringbel gaat is het voor mij, Ik moet wel van vrouwtje meehelpen om de oude er tussen uit te halen en de nieuwe er weer tussen. Nou Bolle dat wordt werkjes geblazen en zal ik best moe zijn als het klaar is. Kan ik meteen mijn bed gaan testen, ja vrouwtje mag er natuurlijk niet in gaan liggen,want dan is het weer krak-boem.

  Bolle jij zal met dit hele weer wel onder de struiken op je landgoed liggen, het wordt heel erg warm zegt vrouwtje, nou ik den dat ik maar binnen blijf veel te heet op het balkon.
  Fijne dag en geniet samen met je vrouw en manmens.
  Knuffels van vrouwtje en kopstoot en poot ook voor de troost van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, wat vreemd is het ineens hè, zo zonder prinses Katrientje en haar avonturen. Nu beleeft ze haar avonturen weer samen met Catoo. Wij kunnen er niet meer over lezen, maar als we naar de sterren kijken kunnen we ze wel zien.
   Al onze lieve sterren, het zijn er al een heleboel. Dan is het wel een fijn idee dat de sterren elkaar hebben, en dat ze niet alleen zijn.
   Is alles goed met je vrouw, Jip? Want je schreef dat ze steeds slecht nieuws kreeg.
   Wil je haar van mij een berg kopjes geven, om haar een beetje te helpen?
   En wat een eng verhaal, van je hangbed! Was je eruit gevallen? Of merkte je meteen dat het kapot was? Wel spannend dat je nu een nieuw bed krijgt, met een kuil.
   Ik vind het stoer Jip, dat je zo durft te klimmen! Mijn mensen hebben mij nog nooit zien klimmen. Ik kan het wel, maar ik doe het bijna nooit.
   Ik lig nu onder de struiken, zo plat op de aarde. Gisteren was ik helemaal verstopt en kon mijn vrouw me niet vinden. Ze zei dat ik wel een plant leek!
   Reesen doen we maar eventjes niet, met deze warmte. Want dan val je gewoon flauw, denk ik.
   Lieve Jip, voor jou en je vrouw ook veel knuffels en kopjes, ook voor de troost om onze prinses, van je vriend Bolle. Ook van mijn mensen krijg je een knuffel, en veel groetjes voor je vrouw.

   1. Lieve Bolle, naast mijn klim en speelmeubel staat een tafeltje. Ik kom dan aan geracet en spring vanaf het tafeltje zo op dat hangbed, Nou en toen deed die ineens grote knak en viel ik naar beneden, was niet hoog hoor en ik heb me geen au gedaan maar alleen heel erg geschrokken. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe mijn hangkuil zal zijn en of het fijn slaapt. Ik hoop het wel, want vrouwtje moest hier veel voor betalen zei ze. Met vrouwtje gaat het weer wel wat hoor. Je weet als je zoveel slecht nieuws op een dag krijgt heeft het ook zijn tijd nodig om het een plaatsje te geven, Ik doe vrouwtje daar heel veel bij helpen, want daar zijn we voor bij elkaar. Nee het race doe ik nu ook niet, mag niet van vrouwtje want het is wat jij miauwt veel te warm. Dag Bolle en veel knufjes van vrouwtje en kopjes voor jou en je mensen, Je grote vriend Jip

    1. Jip, gelukkig dat je niet heel erg was gevallen! Maar ik snap dat je geschrokken bent. Laat je weten hoe je nieuwe kuil-zak-bed is?
     En gelukkig dat jij je lieve vrouw helpt, en zeker weten dat je dat kunt. Daar js je vrouw vast heel blij mee, ook al is ze verdrietig. Jammer is dat, verdriet en problemen gaan nooit zomaar heel snel weer over. Van mij nog wat ekstralieve kopjes, Jip, voor je vrouw maar ook voor jou natuurlijk, van je vriend Bolle.

 2. Hoi Bolle wat heb jij een mooi verhaal geschreven recht uit je hart over Prinses Katrientje, heel mooi gedaan! We zullen haar altijd bij ons dragen in ons hart!

  Over je boem verhaal vind ik dat erg knap hoor dat je je dat bedacht hebt om zomaar vlak voor je Personeel je te laten vallen, ja dan komen ze echt wel kijken en knuffels geven, ik doe dat door op de bank te springen en dam vlakbij mijn Personeel te gaan zitten en kopjes te geven lukt altijd hi hi!
  Nou geniet van de stoel ik je tuin vandaag. Ik ga dat ook voor een gedeelte van de dag doen!

  Kopje van Ollie

  1. Hoi lieve Ollie, zeker weten dat we prinses Katrientje altijd in ons hart dragen!
   Ik zal haar avonturen missen. Want ik durf dat allemaal niet: op de brommer en naar het asiel en mooie hoeden op!
   Gelukkig dat jouw vrouw ook altijd begrijpt wanneer je knuffels wilt hebben. Mensen kunnen soms ineens best slim zijn, heb ik gemerkt.
   Waar lig jij in je tuin, Ollie? Ik lig nu niet op mijn stoel, maar helemaal onder planten. Vanwege dat het zo warm is. Als het donker is, klim ik weer op mijn stoel. Maar jij komt uit Spanje, misschien ben je dan wel gewend aan de warmte!
   Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

   1. Gek he Bolle maar ik ben nu wat van slag door het warme weer heb ik toch last van en eet ik niet mijn brokjes maar alleen natvoer met een sausje erover.

    1. Ja Ollie, dat heb ik ook! Maar dat is goed dat je wel natvoer eet, want dan doe je tegelijkertijd drinken en eten. En dat is brlangrijk als het zo warm is!
     Een lief kopje van Bolle, voor jou!

 3. Bolle wat een prachtig verhaal!!!!
  En je hebt helemaal gelijk……geniet van elke dag!!!! 😽😽😽😽😽😽😽😽

  1. Lieve allemaal, heel hartelijk bedankt!
   Het is vreemd, zo zonder prinses Katrientje.
   Daarom doe ik zeker genieten, zolang het kan!
   Een heel lief kopje van Bolle.

 4. Lieve Bolle,

  mij hart is geraak en mij traan stroom weer uit mij oog. Jij heb zo mooi geschreeve van mij soolzusje prinses Katrientje, mij hart voel troost.
  Van me eigen kon ik nog niet schrijve, mij pijn was mij eerste tijd zo groot. Dattie alleen tonijn kan eete maar dat jij niet besef dattie boove jou etensbak hang. Mij vrouw heb mij heel veel geknuffeld, zij heb ook verdriet. Floris is van ze slag, hij kan niet geloove van ze prinses en dattie nou ze mooiste ster is geworde. Katrien was mij meeste biesondere dinnetje van mij Feesboek, mij verdriet voel groot.
  Dank jou wel dattie zo mooi over prinses Katrientje heb geschreeve. Ook voor mij soolvrouw en Soolman, zij heb veel troost nodig en ook tonijn.
  Mij eigen ga stapje voor mij stapje weer verder met mij leeve Bolle . Jij moet wel, jij weet nooit wat jou dag breng. Jij zeg het selluf in jou verhaal, zo ben jij gezond en zo ben jij jou ster aan jou hemel….
  Lieve Bolle, wij ga ze liefste en mooiste prinses van mij Feesboek nooit vergeete. Assie twinkelt aan ze hemel doen wij allemaal zwiepstaarte en mij hart zal altijd bij mij soolzusje zijn.

  Beloof ie mij dattie altijd jou boem blijf doen en dat jou mense jou knuffels geeve en alle liefde die zij heb. Jij ben het waard, jij ben een groote vriend en jij breng troost. Mij hart is weer mij stapje verder, dank jou wel lieve Bolle,

  Liefs en pootjes van Loesje, voor jou vrouw en jou menseman en jij krijg van mij eigen ook mij zachte kopje. Jij ben lief,

  Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dat snap ik heel goed dat je heel veel verdriet hebt. Em je vrouw ook en Floris ook. Want zo iemand als Katrien vind je nooit meer. Maar gelukkig hebben we haar gekend. En gelukkig hebben jullie samen allerlei avonturen beleefd, en net nog een mooie hoedensjoow gegeven.
   Ik moet er ook aan wennen dat ik geen antwoord krijg vandaag, van prinses Katrientje, en geen kusje op mijn wang. Maar ze heeft het nu vast heel druk met kattenkwaad in de hemel, met alle sterren die er al waren. Met Catoo, en met Bart, met Tim, met Pop en Beer en mijn Molletje. En wij kijken hier beneden naar ze, en zwaaien als we ze zien twinkelen.
   We blijven altijd van ze houden, want daar ben je vrienden en vriendinnen voor.
   En Katrientje en jij blijven altijd soolmeets. En op een dag zijn jullie weer samen. Maar nu nog niet, Loes. Nu is het nog tijd om verdrietig en gelukkig te zijn hier op aarde.
   Met je lieve Katrientje altijd in gedachten, en met je verkering Bert, en met iedereen van de blog.
   Loesje, ik beloof je dat ik altijd boem! zal doen. Beloof jij mij dst je wltijd de lieve Loesje blijft die je bent? Ik ben er trots op dat ik een vriend van je mag zijn, en ik ben blij dat ik je een klein beetje troost heb kunnen geven.
   Voor jou en je vrouw en Floris en Zusje hele lieve kopjes van mij, Bolle. Ook van mijn mensen krijg je een lief knuffeltje, en van mij nog een zacht pootje om je traantjes weg te vegen.

 5. Hoi lieve Bolle, wat een mooi stukkie heb je geschreven voor onze Prinses Katrientje, wij zijn er stil van. Kruimel is vooral erg verdrietig, ze was maar net dinnetjes met Katrientje en nu moet ze haar al weer missen, onze vrouw is ook af en toe heel verdrietig, maar wij kunnen elkaar gelukkig goed troosten. ‘s-avonds kijken wij naar de hemel en kijken dan of we sterren zien en denken aan al onze vriendjes die al over de regenboogbrug zijn gegaan. En aan de mensen van Katrientje en sturen dan allemaal knuffels naar ze toe, en naar alle dinnetjes en vriendjes van Katrientje. Als een klein beetje troost.
  Van dat boem doen en buik aaien dat kan onze Bikkel ook heel goed. Dan is hij op het balkon en als onze vrouw dan ook op het balkon komt,dan doet hij ook ineens boem en dan valt hij op zijn rug., onze vrouw moet dan ook over zijn buikje aaien. Soms doet hij het ook in de gang, dan loopt hij voor onze vrouw en dan pats boem dan valt hij om en rolt op zijn rug. Vrouw schrikt dan eerst maar nu ze eraan gewend is moet ze altijd lachen om die malle Bikkel. Wij, de rest van de bende, zijn niet zo van het buik aaien, alleen Oliver, die vindt alle aaitjes fijn. Andere knuffels vinden wij wel fijn hoor. Oliver moet woensdag weer voor zijn 3 maandelijkse controle van zijn niertjes, dan gaat de dierendokter weer met een naald bloed prikken. Hij vraagt of hij in je tuin mag Bolle, met Bikkel is het van de week niet gelukt, onze vrouw hield hem te goed in de gaten dus hij kon niet weg. Wij hebben nu een plan, de rest van ons gaat onze vrouw afleiden zodat Oliver zich dan kan verstoppen in je tuin. Is dat oké Bolle? Wij gaan nu weer releksen, want het is veel te warm om druk te doen. Ga jij lekker in je stoel vandaag? Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. Dag lieve Kruimel, Bas, Bjarne, Bikkel en Oliver, ja wat vreemd is het ineens zo zonder prinses Katrientje, en wat missen we haar allemaal. Gelukkig dat we naar ze kunnen zwaaien, en dat ze naar ons kunnen twinkelen. Maar hier op aarde missen we haar. En ik snap het Kruimel, dat het moeilijk is dat je net vriendinnen was geworden. Maar dat blijf je altijd! Ook nu Katrien een ster is!
   Wat goed van je Bikkel, dat jij ook boem! doet! En ben je weer helemaal hersteld, van je avontuur met je tanden?
   En ruik je weer hetzelfde als iedereen? Ik hoop van wel.De lucht van de tandendokter is wel weer van je af, hopelijk.
   En natuurlijk mag Oliver in mijn tuin! Dat is een goede truuk die jullie hebben bedacht, dat gaat vast lukken.
   Ik lig nu onder de struiken, omdat het zo warm is. Daar kan niemand me vinden. En ik heb al een plekje gemaakt waar Oliver kwn komen. En Vlo, die moet ook naar de dokter. Ik smokkel steeds wat brokjes en snekjes naar buiten en die verstop ik voor jullie.
   Lieve allemaal, doe maar genieten van het zonnetje, en knuffies terug van Bolle voor jullie allevijf en ook jullie vrouw natuurlijk.

   1. Hoi Bolle Bikkel ruikt nu weer naar zichzelf gelukkig. En volgens mijn vrouw begint hij ook weer een beetje ondeugend te worden, dus het gaat de goede kant op. Onze vrouw maakt zich wel een beetje zorgen hoe dat nu moet straks met die pufjes. Bolle, onze vrouw zegt dat het voor zijn eigen bestwil is, maar zo’n raar kapje op zijn snoet, hij vindt het maar eng hoor. Bikkel weet nog niet of hij dat wel wil. Oliver vindt het fijn dat je alvast een plekje aan het klaar maken bent in de tuin. Wordt vast heel gezellig zo met jou en met Vlo. Knuffies van ons alle vijf en van onze vrouw.

    1. Dag allemaal, ja dat kan ik me voorstellen dat het eng is als je zo’n kap voor je neus en mond krijgt. Maar misschien merkt Bikkel na een tijdje dat het hem wel beter maakt? O, het lijkt me heel moeilijk, ik hoop dat het gaat lukken! Gelukkig maar dat je weet een beetje ondeugend wordt, Bikkel. Want dat hoort bij jou!
     En Oliver, je plekje in mijn tuin is piekoo belloo in orde! Vlo past er ook bij, en dan kom ik een paar keer wat natvoer brengen van uit huis. En dan kunnen we de hele tijd lekker eten en slapen!
     Een lief kopje van Bolle voor jullie allevijf, en jullie vrouw,

 6. Lieve Ome Bolle, wat heeft u mooi geschreven over Tante Katrientje. Mijn en ons hart heeft verdriet. En ik hoop dat u wel u boem blijft doen hoor, want buikkroelen is fijn. En wat ikke mooi vind is dat wij allemaal van elkaar echte vriendjes en vriendinnetjes zijn. In goede en verdrietige tijden.

  1. Lieve kleine Kyana, ja wat verdrietig dat nu één van je tantes een ster is geworden.
   Gelukkig heb je nog de mooie herinnering aan de hoedjessjoow die je hebt gegeven, samen met je tante Loesje en Mila. En je tante Katrientje natuurlijk!
   Nu twinkelt ze naar ons, en ze is je sterrentante. Ze heeft ook vast je sterrenbroertjes al ontmoet. En alle andere sterren.
   Ik blif zeker weten altijd boem! doen. Zolang als ik kan! En blijf jij groeien, en puuberen, en krullen maken?
   Ik vind het ook heel fijn dat we oo de blog van Bert echte vrienden en vriendinnen zijn. Dat ben je als je gelukkig bent, maar nog meer als je verdrietig bent.
   Een heel lief kopje voor jou en je familie, en een ekstra knuffeltje voor jou van je Ome Bolle.

   1. Lieve Ome Bolle u hebbe mijn hartje geraakt, omdat het zo waar in en ja op het blog van Ome Bert hebben wij echte vrienden en vriendinnen. Ikke ben er heel trots op. Liefs van Kyaba

    1. Dank je wel lieve kleine puuber-tiener-dame Kyana, en zeker weten dat we hier op de blog van Ome Bert echte vrienden en vriendinnen zijn! En je zegt het heel mooi, want ik ben er ook trots op. Het is heel biesonder!
     Een heel lief kopje spesjaal voor jou, van je Ome Bolle.

 7. Dag lieve Bolle,
  Wat een prachtige stukje over Prinses Katrientje! Wat zal ze trots zijn vanuit Regenboogland, want reken maar dat ze ons in de gaten houdt tussen het spelen en bijpraten met Catoo door!!
  Als mijn vrouw mij knuffelt en aait, voel ik nog steeds regelmatig natte druppels op mijn vacht om Katrien,
  Vrijdagnacht keek mijn vrouw naar de sterren, en ik keek ook omhoog, net toen we naar bed wilden gaan zagen we opeens een vallende ster. Ik weet zeker dat dat Katrien was, die haar Regenboogbrommert aan het uitproberen was!!!! Mijn vrouw zei; “Dag lieve Katrien!” en toen moesten we elkaar alweer troosten!!
  Wat zo’n kleine Prinses toch al niet bij ons teweeg kan brengen, we zullen haar nooit vergeten!!! We denken ook heel erg aan haar mensen, en aan Loes en Floris, en aan al haar vriendjes en vriendinnetjes. Maar we weten ook dat ze op ons wacht, want eens zullen we weer allemaal samen zijn.

  Je hebt helemaal gelijk Bolle, we moeten van het leven en elkaar genieten nu het nog kan.
  Wat fijn dat je in Molletjes stoel ligt zeg, zo ben je heel dicht bij haar.
  Mijn vrouw komt ook wel eens met een stoel of bankje aanzetten, speciaal voor mij, hoewel ze zelf denkt dat het eigenlijk voor haar is, nou, mooi niet!!! Als ik er genoeg van heb, mag zij het gebruiken, eerder niet.
  Dat omvallen doe ik ook vaak op de bank, naast mijn vrouw. Ze aait dan altijd mijn zij, en een beetje mijn buik, maar dat vind ik maar even goed, dan draai ik op m’n andere zij, zodat ze daar ook kan aaien. Lekker is dat.
  Goed dat iedereen nu weet dat jij een belangrijke kater ben, en baas en opzichter van je landgoed. Maar nog belangrijker is dat je van je mensen houdt, en dat zij van jou houden, en dat je helemaal ontspannen bent. Geniet maar fijn, Bolle, samen met je mensen.
  En vanavond zwaaien we allemaal weer naar al onze Sterren in Regenboogland, want zo blijven we bij elkaar horen, wat er ook gebeurt!!!
  Veel lieven zachte kopjes, ook voor je mensen, en ook van mijn vrouw,
  Vlo.

  1. Dag lieve Vlo, ja wat is onze prinses toch zo plotseling een ster geworden! Het ene moment houdt ze nog een hoedjessjoow en het volgende moment is ze een supermooie ster. Zeker weten dat we altijd aan haar blijven denken.
   Nu is ze samen met Catoo, en met Poncke en Derrick en David en de dames van der Zwart en Snibbe en Broddel en Plok. En met Tim, en met Pop en Beer en mijn Molletje. Wat fijn dat je al hebt gezien dat Katrientje haar brommert heeft uitgeprobeerd. Dan ging ze echt KEIHard, dat moet wel!
   Ik lig nu niet op mijn mooie stoel, Vlo. Het is er te warm voor. Ik lig onder de struiken, in een kuiltje dat ik gegraven heb. En ik heb een hoed van bladeren op, zegt mijn vrouw. Maar vanavond ga ik weer op de stoel. En dan denk ik aan Katrientje en mijn Mol. En aan alle andere sterren, en ik zwaai naar ze. Samen met mijn mensen. En in gedachten zwaai ik naar de mensen van Katrientje. En naar iedereen van Berts blog.
   Zeker weten Vlo, dat we bij elkaar horen. En ooit zijn we weer allemaak samen. Maar nu zijn wij nog op aarde, om gelukkig te zijn en aan onze sterren te denken. En om hier vrienden en vriendinnen te zijn.
   Hele lieve kopjes voor jou en je vrouw, ook van mijn mensen, van Bolle.

   1. Weet je wie jk nog niet genoemd had als ster? Onze Billy! En die hoort er tussen, want we denken nog elke dsg aan hem. Wat zullen er nu al verl zwartwitte sterren zijn! Een lief kooje van Bolle.

    1. Oh ja Maar Billy mag niet vergeten worden, de Grote Vriendelijke Reus!
     Weet je wat zo gek is Bolle, hier heeft ook nog Mischa gewoond, een flink aantal jaren. Hij was ook zwartwit, met een wit snorretje. Hij leek erg op Katrien.
     Vrijdag was het precies 10 jaar geleden geleden dat hij stierf, op precies dezelfde datum als Katrien. Ze hebben elkaar vast even verbaasd aangekeken toen ze elkaar tegen gekomen zijn.
     Zacht kopje van Vlo.

     1. Wat biesonder Vlo, van Mischa en Katrien. Dan zijn er grote zwartwitte sterren en ook kleintjes, dat is mooi.
      Wanneer moet je naar de dokter Vlo? Kom je dan in mijn tuin? Oliver komt woensdag ook!
      Een lief kopje van Bolle.

 8. Ik denk nog niet deze week Bolle, want het reismandje staat nog niet in de kamer. dat zet mijn vrouw eerst heel gemeen neer alsof het een meubelstuk is. Als ik er dan aan gewend ben word ik opeens bij m’n kladden gepakt, en zit ik erin voor ik het weet.
  Dus als het mandje neergezet is, ga ik kijken of ik de poten kan nemen, want dan vertrouw ik het niet meer, Fijn dat ik mag komen.
  Ik hoop dat het Oliver gaat lukken woensdag, met Bikkel ging het ook al mis. Die vrouwen van tegenwoordig zijn best slim, een beetje te slim!!!!
  Kopjes van Vlo.

  1. Ja Vlo, soms ben ik wel eens bang dat ze meelezen hier op de blog. Maar dat zal toch niet zo zijn?!
   Ik hou in ieder geval een plekje voor je vrij!
   Een lief kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom