Wat het betekent als je samen bent

samen

Volgende week ben ik jarig. Dat is op maandag. En dan ben ik elf jaar en dan is het ook de dag dat ik al vier jaar met mijn vrouw samenwoon.  Nou zijn we echt samen. In het begin was dat anders.

Begin

Toen ik hier kwam moesten we alletwee aan elkaar wennen. Want we wisten niet hoe die ander was en deed en sliep en wat gewoon was en wat niet.  Dat moest ik helemaal ontdekken. Wat ik al snel snapte was dat hier alles rustig is en dat in huis elke dag ongeveer hetzelfde gaat als de andere dag dus dat is voor mij ideaal. Daarom begon ik me veilig te voelen maar er was ook nog iets anders. Dat was mijn vrouw.

Erfaring

Als ex-straatkater is het best moeilijk om iemand te vertrouwen, en ik had van mezelf ook nog dat ik snel onzeker en bang ben dus de eerste tijd was ik vooral aan het opletten. Hoe doet ze. Wat zegt ze. Als ik miauw, luistert ze dan naar me.  Tel ik hier serieus mee als iemand. Wat mag ik en wat niet en hoe gaat het dan als ik per ongeluk iets doe dat niet mag.

Allemaal van die dingen die ik voor mezelf nodig had om te erfaren want erfaring is het belangrijkste als je iets zeker wilt weten.

Samen

Door al die erfaring ging ik haar vertrouwen en zij mij ook en omdat we altijd bij elkaar waren hadden we veel erfaring. Zo is het gekomen dat we echt samen zijn. Dus als zij gefoelens heeft dan voel ik die ook. Als ik door het huis ren ’s nachts dan roept ze blij mijn naam. Dan ben je samen. Dat je met elkaar alles beleeft.

En nou zijn we alletwee emo omdat Katrien zo ziek is, en om haar mensen, en om Loesje en Floris en gewoon om alles. Dus we hangen veel samen op de bank en verder weten we niet goed wat we moeten doen, dus we zijn maar gewoon samen.

 

 

 

 

15 thoughts on “Wat het betekent als je samen bent

 1. Hallo Bert,

  Ja ikke moest heel leren en wennen om in een huis te gaan wonen Vrouwtje kende ik al haast een jaar en ik was pas zo oud. Maar ja ikke was dus een heel jonge Jipje die heel speels was en ja buiten zijn er geen regels van wel en niet mogen.
  Nou daar heb ik een echt twietenboutje aan gehad hoor. Aan het in huis gaan wonen vond ik een feest en nooit meer buiten moeten zitten op een vensterbank voor misschien een aai over de kop. Maar in huis stonden natuurlijk ook van die mooie planten net als buiten en o van die hele grote en hoge, je snappert het vast al, dolle pret met er in en uit. Nu miauwde Thomas en Brammetje steeds: Jip dat mag niet, maar wist ik veel en roets daar ging ik weer. Tja vrouwtje kwam ik natuurlijk ook tegen en dan deed ze veel mopperen op mij. Na een lange poos heeft vrouwtje de moed opgegeven, want ze zei dat ze net op een bewaker leek en toen heeft ze vuilniszakken en een knippetang gepakt en knipperdeknip, en alle planten verdwenen in de vuilnis. Tjee wat een ruimte en opruiming zeg, nog meer plek om te racen. Ja het huis vond ik ook vol en saai en ik heb gewoon iedere keer wat opgeruimd. Gek vrouwtje is eigenlijk nooit echt boos geweest ze had alleen iedere keer veel werk om de troep op te ruimen. Ja dat is dus ook samen leven.
  Maar Bert wij houden heel veel van elkaar en voelen haartjes fijn aan als een van ons niet goed in het velletje zit. Gisteren kreeg vrouwtje 3 keer achter elkaar heel slecht nieuws en ze werd steeds verdrietiger en ik heb vrouwtje de hele dag getroost door bij haar te zijn en ik dribbelde steeds achter haar aan als ze ergens anders in huis moest zijn. O wat hebben wij samen veel knuffelen gedaan en samen gesprekjes gedaan. Ik heb ook de hele nacht tegen vrouwtjes hoofd op het kussen gelegen.
  Nu zegt vrouwtje dat ik maar heel veel moet gaan slapen, want ja ik ben nu wel moe, maar ik heb al heerlijk lekker vleesje gehad en veel knuffels van vrouwtje.

  Vandaag gaan we veel teentjes en pootjes draaien voor lieve Katrientje en haar vrouw en manmens, Bert we hebben het allemaal heel moeilijk met het erge ziek zijn van Katrientje en het is fijn dat we met z’n alle zijn voor veel steun voor elkaar.
  Ik ga met vrouwtje proberen en een goede dag van te maken en hopelijk kunnen jullie dat ook. Heel veel knuffels van vrouwtje en stevige Poot en kopje van je hele grote vriend Jip

  1. hoi Jip nou is het wiekent en alles is anders opeens nou Katrien een ster is geworden. Het is een wiekent om samen te zijn en te knuffen. Goed dat je zo voor je vrouw kunt zorgen dat vindt ze vast fijn, een zacht kopje maakt een vrouw zachter van binnen dat ze voelt: jij en ik zijn er. Poot van je vriend Bert

 2. Bert dat samen zijn en steun aan elkaar hebben is zooooooo belangrijk!!!!
  Wij hebben net gelezen dat Katrientje vandaag naar haar zusje Catoo gaat!!!
  Zooooooo verdrietig!!!! Ondanks dat de zon schijnt wordt het een donkere dag.
  Voor iedereen die Katrientje lief heeft heel veel sterkte!!!!!! 😽❤🤗

  1. iedereen heeft nou veel verdriet maar Katrien was ook zo bijzonder.En nou moeten we wennen dat ze een ster is geworden.

 3. Hoi Bert, samen zijn en je veilig voelen is het fijnste wat er is. Bas, ex zwerver, moest ook erg wennen toen hij hier kwam wonen. Hij heeft maanden onder het bed gelegen, voordat hij de kamer in durfde en onze vrouw vertrouwde. Nu gaat het gelukkig goed, maar soms schrikt hij nog wel eens. Wij vinden het vandaag juist heel fijn om samen te zijn en te knuffelen met elkaar. Wij zijn erg verdrietig dat onze Prinses Katrientje over de regenboogbrug is gegaan. Wij wensen haar vrouw en man heel veel sterkte toe. Ook heel veel sterkte voor al haar vriendjes en dinnetjes. Dikke knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, wat dapper van Bas om het toch te proberen als je zo lang onder het bed ligt en je komt er toch uit, dat is best moeilijk. Dan moet hij vertrouwen in jullie hebben gehad. Als je samen bent kun je meer, dat weet ik gewoon. En nou we emo zijn wegens dat Katrien overde Regenboogbrug is kunnen we elkaar troosten.

 4. Lieve Ome Bert, wij wonen hier met meerdere katten en zijn samen met ons vrouwtje een grote familie. Wij lachen spelen en hebben ook ons verdriet dat wij met zijn allen verwerken. Samen zijn en lief en helaas verdriet delen hoort erbij.

 5. Dag Bert,
  Vandaag kunnen mijn vrouw en ik alleen maar heel stil zijn samen, omdat onze lieve Katrien over de Regenbrug is gegaan,
  We zijn in gedachten heel dicht bij haar Personeel, en wensen hun heel veel sterkte!!!
  Ook sterke voor iedereen die, net zo als wij, van haar gehouden hebben, en zullen blijven houden!!!!
  Vlo + vrouw.

 6. Dag Bert en alle andere katten en mensen van de blog, wij zijn ook heel verdrietig hier thuis.
  Katrientje en Catoo zijn weer samen, en wij gaan haar missen met zijn allen.
  Het moet zo moeilijk zijn voor haar mensen, om ineens zonder Katrientje te zijn.
  Katrientje blijft altijd in onze gedachten, we zullen onze prinses nooit vergeten.
  Mijn mensen willen de hele tijd met me knuffelen, en dat snap ik wel.
  Ik doe iedereen heel veel sterkte wensen, vooral de mensen van Katrientje. En natuurlijk Loes, die haar soolmeet kwijt is, en Floris die zijn verkering nu is verloren.
  In gedachten sla ik om iedereen van de blog mijn pootjes heen, dan zijn we sltijd samen.
  Een heel lief, en verdrietig, kopje van Bolle.

 7. Hoi Bert, wij zijn erg verdrietig net als jullie nu l. omdat Prinses Katrientje er niet meer is, geen leuke blogjes meer, geen tochtjes meer met Loesje enz.
  Mijn Vrouwke moet kook huilen en denkt vandaag veel aan mijn voorgangers!

  Fijn dat jij zo’n lief Vrouwke hebt net als Prinses Katrientje ook heeft gehad bij Anita en Johan!

  Liefs Ollie en Psrsineel

  1. hoi Ollie en vrouw van Ollie, dat is zo Katrien heeft het thuis super gehad. En wij voelen nou aan alles dat ze er niet meer is. kopje van mij.

Reacties zijn welkom