Wat het verschil is tussen aaien en aaien (filmpje)

Aaien is belangrijk. Voor mij helemaal, want ik voel er van alles bij en vooral fijne gevoelens.  Maar ik weet dat er verschil is tussen aaien en aaien, daar moet ik nou heel eerlijk over zijn.

Op de bank

De laatste tijd wil ik ’s morgens in slaap geaaid worden. Beneden op mijn kussen als de drukte van de ochtend voorbij is. Dus mijn vrouw zit gewoon aan de werktafel, ik weet dat ze de hele tijd gaat computeren en ik voel me dan veilig en tevreden, dus dat is ideaal om te gaan slapen. Op de bank. En dan dus met aaien dat is het fijnste. Ik bedoel het fijnste is echt aaien. Dat zal ik uitleggen.

Druk

Soms is mijn vrouw heel druk in haar kop hoofd, dan aait ze en aait ze en ik voel het wel maar het is niet ideaal want ze is er wel en niet.  Ik weet dat ze aan haar werk denkt.  Dan kijk ik haar aan en zij kijkt terug en dat is het dan. Het is gewoon, het is aai-technies in orde maar ik mis toch iets. Ja, wat doe je daaraan als huiskater. Niks. Ik val toch wel in slaap dus dat u niet denkt Bertje is zielig. Maar ik weet dat het ook anders kan.

Aandacht

Het echte aaien is met aandacht, dat zal ik nou meteen zeggen. En dan met helemaal aandacht, dat mijn vrouw alleen aan mij denkt en mij in haar van-binnen voelt en dat er niks anders op de wereld bestaat dan zij en ik. Dat voel ik dan ook. Dat ik er mag zijn zoals ik ben en dat ik veilig ben en dat ik allemaal liefde voel in elk haartje van mijn vacht. En dan maakt het veel minder uit hoe ze precies aait, want alles voelt dan gewoon superfijn, en dan ga ik spinnen en daarna slapen en ik slaap dan ook superduperheerlijk. Dus dat is het verschil tussen aaien en aaien.

15 thoughts on “Wat het verschil is tussen aaien en aaien (filmpje)

 1. Hoi Bert, ik heb weinig tijd voor aaien want ik moet achter de bijen en vlindertjes aan. En ik moet de duiven in de voortuin wegjagen en natuurlijk de buurt in de gaten houden.
  Mijn vrouwtje wil altijd graag aaien. Dus, vooruit, ik Laat het dan even toe maar dan moet ik écht weer een inspectieronde maken.
  Ik vind aaien tijdverspilling.
  Behalve als ik ‘s nachts op bed spring bij mijn vrouwtje en baasje. Gezellig er tussenin maar wel dicht tegen mijn vrouwtje aan. Dan vind ik het heerlijk. Dat aaien. Vooral op mijn buikje en onder mijn kinnetje. Dan kan ik er niet genoeg van krijgen en dan ga ik ook lekker spinnen. Ik kan het dan heel lang volhouden en val uiteindelijk als een rolletje in slaap tegen mijn vrouwtje aan. Tot zij er genoeg van heeft en anders wil liggen…ik krijg dan een snoepje op de grond voor het bed zodat ik er vanaf spring.
  Daarna ga ik op nachtcontrole en kan mijn vrouwtje lekker liggen zoals zij dat wil.
  Wel geef ik de hele dag kopjes, hoor. En ik sta altijd blij bij de deur als ze thuiskomen. Dan loop ik naar het kleed in de voorkamer en ga languit liggen als een boogje. En ja, dán is aaien ook gewenst.
  Pootje van Fietje

  1. hoi Fietje wat heb je het druk ik snap wel dat je weinig tijd overhoudt voor aaien. Behalve als het jou goed uitkomt dat snap ik ook. Volgens mij snapt je vrouw dat ook net als ik. Maar ik zou toch af en toe overdag een kopje extra geven je woont toch samen dan is het geven en nemen dat zeg ik als senior huiskater. pootje van Bert

 2. Hoi Bert,
  Je hebt helemaal gelijk, aaien moet met aandacht gebeuren, en het moet vakwerk zijn! Maar het belangrijkste vind ik altijd dat mijn vrouw er is, en dat ik veilig ben.
  Wat kan jij goed spinnen!! Ik kan het wel, maar heel zachtjes, soms kan mijn vrouw het alleen maar voelen. Ik had mijn vrouw er bijna van overtuigd dat ze doof aan het worden was, en dat zal ook best een beetje zo zijn, maar toen kwam de zwerver weer in de tuin. Die kan keihard spinnen als ze hem aait en eten geeft…..jammer, die hoorde ze heel goed 🙂 .
  Fijne dag Bert, met veel aandachtige aaien!!
  Kop en poot, Vlo.

  1. hoi Vlo ja daar heb je gelijk in, het belangrijkste is dat je samen bent en veilig, dat is mijn basis ook. Zachtjes spinnen telt ook mee hoor dat doe ik soms ook, en het kan ook zijn dat ik zonder geluid spin dat gebeurt dan vanzelf. poot van mij

 3. Hallo Bert,

  Ja aaien is een kust vind ik ook, en wij voelen haartjes fijn aan of vrouwtje er wel met het hoofd bij is. Nou hier is dat ook zo hoor, vrouwtje is ook vaak heel druk en ikke wil dan knuffelen en aandacht. Ik ga dan bij haar zitten en ga zachtjes en smekend miauwen, wil ze niet kijken en zegt ze alleen maar, Ja Jip ik hoor je wel. Nou dan vind ik vrouwtje toch wel van de domme, ik ga dan maar ens met mijn poot haar aantikken en haar diep in de ogen kijken. He he dat werkt altijd en dan gaan we naar mijn speel/ knuffel hoek in de kamer. Als we uit ons Jippebed komen en als vrouwtje weg moet ( wat erg veel voorkomt) en terug thuis komt en het naar bed gaan, nou dat zijn de momenten van de dag dat ik super kan genieten en vooral als vrouwtje er ook kusjes bij geeft en zachtjes praat.
  Kijk als ze dan er met het hoofd niet bij is of zo van vlug vlug een aai, dan vind ik dat wel jammer, maar ik zal ook niet klagen. Ik ben zegt vrouwtje nu eenmaal een knuffel Jip en ja daar heeft vrouwtje niet altijd de tijd voor.

  Bert vandaag heeft vrouwtje vast wat meer tijd en ga jij dan maar veel genieten van jou aaitjes.
  Knuffel van vrouwtje en kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat doe je dat goed dat je dat zo aanpakt. Dan moet ze toch wel echt aandacht geven. Maar jij hebt het ook dat je weet dat ze soms andere dingen heeft om te doen dat is hier ook. En een vrouw moet geld verdienen dat is ook zo. Maar knuffels blijven superfijn!! poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert, je legt het weer eens goed uit van dat aaien en aaien. Als onze vrouw naar haar werk moet dan krijgen we ook soms snel een aai, maar als onze vrouw thuis is dan hebben we de tijd voor uitgebreide aai sessies. We gaan er dan gewoon om vragen en vrouw maakt dan tijd. Dat is het allerfijnste Bert, een aai met aandacht. Vandaag is onze vrouw nog lekker thuis dus we kunnen vandaag genieten. Knuffies en aaitjes van ons Bert, groetjes van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, dus jullie zijn ook al flink dat je je aanmeldt als je het gevoel hebt, ja je kunt ook niet altijd blijven hangen en wachten dat duurt veel te lang. Super dat jullie vrouw thuis is dan kunnen jullie flink aan de knuffel. poot van Bertje

 5. Lieve Bertje,

  wat vertel jij dat mooi van jou aaien en jou aaien. En jij heb gelijk. Aaien assie met jou eigen er niet bij ben is geen aaien. Dan heb jij geen kontak met jou hart. En assie geen kontak maak met jou hart kan jij aaien sofeel assie wil, dan voel jij het niet. Jij wil dat jou vrouw jou zie, dat jou vrouw jou voel. Dan moet jij kontak maake.
  Mij vrouw heb ook weleens haas Bert. Dan duw ik met mij kop in haar hand en zij schrik dan. Dan weet zij wel, Loes wil echte aandacht van ze eigen. Dan kijk zij ineens anders, mij hart voel zij is er. Dan kan het echte aaien beginnen.
  En van me eigen weet ik ook Bert. Wij heb ook ze échte kontak. Assie in mij ooge kijk weet jij, Loes is er. Dan ga mij kop in jou vacht dattie het voel dat ik het ben van mij eigen. Dan zijn wij saame en voel jou hart mij hart.
  Offie mens of dier ben Bert, alles draai om echt.
  Aaien met jou hart, dan voel jij kontak en ben jij saame.
  Zo voel het voor mij eigen Bert,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje zo is het precies het gaat om je hart dat dat meedoet. Dat is het echte. En wat je zegt is ook helemaal waar dat als ik jouw ogen kijk of jij bij mij of als ik voel dat je er bent dat wij dan ook echt contact hebben want ons hart is er dan. Dat is het belangrijkste. je Bertje met zijn hart erbij

 6. Hoi Bert, wat heb je een mooi motorgeluid!
  Ik snap helemaal wat je bedoelt over dat aaien met aandacht. Bij mijn mensen merk ik het ook altijd meteen als ze er met hun hoofd niet bij zijn. Dan doe ik wel brommen, maar niet echt hard. Echt goed aaien is heel anders, en dan doe ik wel heel hard brommen, en vaak valt mijn tong ook gewoon floep naar buiten. Dat is aaien met be-zie-ling!
  Met spelen met de veer merk ik het ook meteen als het alleen maar eventjes is omdat het moet. Soms denk ik dat mijn vrouw het wil, en soms denkt mijn vrouw juist dat ik het wil. En dan wordt het niet echt spannend, want je moet je aandacht erbij hebben. Mijn vrouw kan beter met de veer spelen dan mijn man, maar mijn man kan wel supergoed knuffelen! Gisteravond laat waren mijn man en ik in na het knuffelen samen een beetje in slaap gevallen op het grote bed, en toen moest mij vrouw zonodig ook ineens in bed gaan liggen. En toen werden we wakker. Flauw hè?
  Een heel lief aandachtig kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ik weet eerlijk waar niet of het flauw is want ik weet niet hoe het is om met drie te wonen. Het lijkt me moeilijk dat je zo je aandacht moet verdelen. En vooral je echte aandacht. Jij en je man en je vrouw en dan ook weer elke dag met eigen dingen.En iedereen kan weer wat anders zeg je. Ik vind het knap dat het zo goed gaat want eerlijk ik vind 1 mens al moeilijk want al voel ik me veilig ik blijf als ex-straatjongen toch opletten. kopje van mij

   1. Bert, mijn vrouw wilde slapen, want het was al na middernacht, zegt ze. Maar dat kan ook best ergens anders dan op het grote bed, vind ik zelf. Maar mijn vrouw vindt van niet. Dat is wel eventjes lastig, maar uiteindelijk zijn we toch allemaal gaan slapen. Op het grote bed!
    En verder doen we het gewoon net zo als jij en je vrouw het doen. Soms geef je elkaar heel veel aandacht, en soms doen we alledrie gewoon iets voor onszelf.
    Ik denk eigenlijk dat het niet zo heel anders is. Maar ik ben dan weer gewend aan 2 mensen!
    Mijn mensen maken me nooit wakker, en ze weten ook wanneer ik eventjes zelf iets wil gaan doen. In mijn tuin beivoorbeeld. Dan gaan ze niet mee de schuurtjes op ofzo.
    Ik maak mijn mensen ook niet wakker, en ik weet het als ze iets moeten doen, of weg moeten. Dan ga ik gewoon zelf iets doen. En daarna doen we knuffelen!
    Een heel lief kopje van Bolle.

Reacties zijn welkom