Hoe ik elke avond mijn vrouw naar bed breng

naar bed

De laatste tijd gaat mijn vrouw overdag naar bed. Vind ik. Zij zegt dat het gewoon avond is. Maar als het licht is, dan is het geen avond. Dus ik breng haar naar bed en dan ga ik verder met mijn dag.

Wachten

Meestal voel ik in mezelf wanneer ze naar bed moet. Dat is na mijn avondsnek en na de avondknuffel die erna komt. Dat is voor mij rieleksen hoor maar ik voel me erna wel wel gespannen want ik weet dat ze naar boven wil. Vaak ga ik bij de deur naar de trap staan. Dan miauw ik. Want ik kan niet zo goed wachten.ย  Je weet dat er iets gaat gebeuren en het gebeurt de hele tijd niet, nou dat vind ik moeilijk. En ook een beetje stom. Wachten is stom.

Trap

We gaan samen de trap op. Ik een paar treden en dan krijg ik een knuffel. Dan doe ik nog een paar treden omdat ik weet dat ik weer een knuffel krijg. Meestal ren ik daarna helemaal door naar de bovenste tree en als ze daar ook is – ik ben veel sneller op de trap – dan krijg ik weer een knuffel. Dan geef ik de boeken op de overloop een kopje en daarna gaan we door naar de slaapkamer. Alles moet op dezelfde manier, dat is het fijnste. Want dan weet ik dat het leven gewoon is en gewoon is veilig en veilig is het beste.

Op bed

Meestal ben ik de eerste op bed. Daar heb ik een eigen stuk, alleen voor mij. Ik heb er een dekbed en daar ligt weer een grote handdoek op. Lekker, mijn eigen plaats.

Zij komt erna in de rest van het bed. Eerst komt nog de welterusten-knuffel en een gesprek over de dag.ย  Dat is heel intiem we zijn dan knus en samen. Daarna gaat ze liggen en ik ook. Nou, dat duurt dan tot we alletwee helemaal rielekst zijn. En precies dan voel ik: dit is klaar. Ik spring van het bed af en ga naar beneden.

Want ik heb mijn vrouw naar bed gebracht, en nou is het huis voor Bertje.

12 thoughts on “Hoe ik elke avond mijn vrouw naar bed breng

 1. Hallo Bert,

  Goed dat jij ook jouw vrouw naar bed stuurt en zorgt dat ze erin is en ook helemaal rielekst en ze snel gaat slapen. Wat hebben wij toch een hoop zorgen om onze vrouwtje vind ik.
  Hier is het ook altijd het zelfde. Als vrouwtje alles gaat opruimen weet ik al wat er gaat gebeuren. Ik ga eerst ook even uitgebreid naar de bak, ben ikke dat ook weer kwijt. Nou is het wel zo dat vrouwtje nog ergens mee bezig is en het later wordt. Nou daar wordt ik een bultje onrustig van en ga haar dan luid miauwend en voor haar gezicht lopend vertellen dat ze naar bed moet. Wat een klus is dat zeg. Vrouwtje gaat nooit meteen plat om te slapen, ze gaat altijd nog wat lezen of een puzzeltje doen. Ik spring dan op het kussen en ga heerlijk tegen haar nek liggen en dan ga ik alvast slapen. Vrouwtje maakt me wel heel zachtjes wakker als ze het hoofdeind van het bed omlaag moet doen. Ik blijf dan erop zitten of spring er af. Vrouwtje schut het kussen nog een goed op en ik pik dan het kussen in en vrouwtje krijgt een heel klein stukje van mij. Is voor mij een hele verantwoording hoor om de hele nacht op vrouwtje te passen. Natuurlijk ga ik ook in de nacht nog op avontuur in huis en eens kijken wat er buiten gebeurt en spelen met mijn muizen en kraakpapier. Als ik weer moe ben ga ik weer bij vrouwtje op het bed slapen. Nu ben ik moe en ga ik slapen, vrouwtje gaat nu toch weg.
  Bert geniet maar van je dag en ja het zal weer drukker worden in jouw straat.
  Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ja wat een werk heb je eraan om te zorgen dat ze op tijd naar bed gaat. Goed dat je daar aandacht voor hebt, want de dingen in huis moeten wel op een vaste tijd gebeuren en er is een vaste tijd voor alle dingen. Ik zou keimoe worden als ik dat allemaal moest doen de hele nacht wat jij doet maar jij bent veel atleetieser dan ik. poot van Bertje

 2. Hoi Bert,
  Gaat jouw vrouw ook al overdag naar bed tegenwoordig? Wat gek, de mijne ook! Ze vindt het zelf ook niet leuk geloof ik, want ze loopt iets te mompelen dat ze blij zal zijn als het 21 juni zal zijn. Wat dat er nu weer mee te maken heeft…..
  Soms is ze heel moe, maar ze zegt dat ze nog niet naar bed kan omdat anders de vogels het voer van de egels opeten omdat het nog licht is, nou ja, die egels eten toch altijd als het donker is, waarom is dat nu dan zo’n probleem?! Het wordt altijd vanzelf donker hoor.
  Ik breng ook altijd mijn vrouw naar bed, blijf even gezellig bij haar liggen voor een aai, een knuffel en een goed gesprek. Even later ga ik in de vensterbank naar de egels zitten kijken, doe een dutje op de bank, kijk nog eens of er egels zijn en dan zijn mijn vrouw en ik weer aan een knuffel toe en ga ik bij haar op bed slapen, meestal bovenop haar, zodat ze niet uit bed kan vallen.
  Vrouwen, en van de katten van mijn oom Jaap, hoor ik mannen ook, zijn toch vreemde wezens. Maar we kunnen toch niet zonder ze, en zij ook niet zonder ons!
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo dus bij jou thuis is het ook al aan de gang. Dan is het vast minder gek. Misschien hebben de vrouwen dat met elkaar afgeproken dat zijn toch dingen waar ik als huiskater buiten sta. Nou ik hoef ook niet alles te weten dan kom ik niet meer toe aan slapen. Goed dat jullie ook een vaste manier hebben om aan de nacht te beginnen dan weet je vanzelf hoe het moet. poot van Bertje

 3. Lieve Bert,

  Jij ben mij liefste jongen van mij Feesboek en mij hart. Dattie zo goed voor jou vrouw zorg. Dattie jou vrouw naar ze bed breng en zorg dattie veilig is. Jij heb jou hart op jou beste plaats.
  Van me eigen ga ik wel altijd bij mij vrouw slaape maar wij slaap heel vaak assie buite nog licht zie Bert. Mij vrouw ga mij tonijn verdiene assie door het donker moet. Dan leef jij wel anders Bert maar voor mij eigen is het toch gewoon.
  Ik blijf wel mij heele slaap bij mij vrouw. Soms ga ik wel anders ligge want assie lang op jou ene zij lig kan jij moe worden Bert. Mij vrouw vindt het fijn assie mij ze hele slaap voel. Meestal slaap ik op mij vrouw, dat ik weet dattie niet meer weg ga Bert.
  En mij hart droom van jou, altijd…

  Liefs van jou Loesje

  1. Wat lief Loesje dat je er zo bij blijft en ook verstandig dat je op haar gaat liggen. Dan kun je zelf nog een oogje dicht doen en je weet toch waar je vrouw is. Dus jouw vrouw slaapt ook al overdag en jij ook maar ik foel dat het toch anders is. Ik droom ook van jou Loes! je Bertje

 4. Ja Bert hier is het niet anders……onze vrouw gaat ook naar bed als het nog dag is!!! Wij gaan dan ook even bij haar liggen en erna gaan we beneden de boel op stelten zetten.!!!!!!!
  Als ze eenmaal slaapt hoort ze toch niets meer ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น

  1. Dat ze niks meer hoort is toch niet goed? Ik zou af en toe controleren hoor. Even miauwen, je weet nooit.

 5. Dag Bert, wat een vreemde toestand is dat bij jou en Vlo, dat jullie vrouwen naar bed gaan als het nog dag is. Maar weet je wat ik zat te denken? Volgens mij is het de laatste tijd veel langer dag buiten. En dus ook binnen. Ik lig soms wel tot elf uur ’s avonds in mijn tuin, want het is nog niet donker en ook nog niet koud en dus is het nog dag. Gek hรจ, ik weet ook niet presies hoe dat komt.
  Wat een verantwoordelijkheid heb je, dat je ze je vrouw naar bed moet brengen. Maar gelukkig kun je dat!
  Ik probeer soms ook mijn vrouw naar bed brengen, maar als ze dan nog niet komt ga ik gewoon in mijn eentje op het grote bed. Als het tijd is om naar bed te gaan is het tijd om naar bed te gaan, vind ik. En als ik nog buiten ben als mijn vrouw al naar bed is, dan brengt mijn man me altijd naar het grote bed als ik weer binnen kom. Ik spring erop, en ga bij mijn vrouw kijken en aan haar snuffelen. Dan wordt ze meestal wakker, en knuffelt ze me eventjes. Ik ga lekker op de plaats van mijn man slapen, en mijn man komt later. En die moet die-aa-goo-naal slapen. Eigen schuld!
  Maar nu met die rare lange dagen ga ik ’s nachts ook vaak de tuin in, want daar gebeurt van alles.
  Wat doe jij allemaal, als je vrouw slaapt, of is dat geheim? Want als het geheim is, moet je het niet zeggen!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. ja Bolle het is ook best zwaar soms dan wil ze niet naar bed maar van binnen voel ik dat het moet ook al is het nog licht. Het hoort. En ze gaat ook hoor want ik geef niet op. Wat ingewikkeld zo met zn drietjes in bed het is maar goed dat jij het overziet en precies weet wie er wat moet doen en wanneer. Dat is toch knap!! Bertje

 6. Hoi Bert wat ben jij een zorgzame Katerman oooooh zo lief!
  Eerst kijken of alles goed is met je Vrouwke dat ze lekker ligt en dan denk je van nu is het mijn tijd!

  Je bent een lieve Katerman!

  Kopje Ollie

  1. dat zit in me Ollie ik ben van mezelf zacht en we hebben nou een band mijn vrouw en ik dus dan let je op elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *