Help het afslanken lukt niet goed

afslanken

Ik eet al ikweetniethoelang sportbrokken. Het avondeten is supergezond. En ik heb nou al heel erg lang dat ik ’s avonds drie kleine snoepjes krijg. Maar echt heel veel slanker ben ik nog steeds niet en hoe kan dat nou.

Ander eten

Het begon allemaal toen ik een operazie aan mijn tanden had dat was vorig jaar. Toen kreeg ik narkoozie dus dan slaap je superduperdiep. Ze hebben toen dingen gedaan en de dokter zei dat ik moest afvallen omdat ik pre-diejebeet was. Thuis kreeg ik meteen ander eten. En daarna viel ik twee ons af en toen was ik niet meer pre-diejebeet. Maar ik moest nog wel afslanken. Ja hoe dan?

Weinig eten

Tegenwoordig eet ik helemaal niet veel. Het is best weinig vind ik persoonlijk. Ik zal zeggen wat ik eet:

 • elke dag een portie sportbrokken, dat meet mijn vrouw in een bekertje het is altijd evenveel en ik krijg het nooit op
 • elke avond een portie van natuurvoeding, behalve als het kip is dan wil ik altijd twee porties en dat krijg ik ook maar dat is heus niet elke dag
 • voordat we gaan slapen krijg ik drie kleine snoepjes vroeger was dat veel meer
 • heel erg af en toe komt er een wiekentsnek of een soepje tussendoor

Nou daar moet ik toch slank van worden? Maar ik ben het niet. Serieus waar niet.

Weinig bewegen

Nou ben ik geen katerman die de hele tijd wil spelen. Misschien is dat de leeftijd, ik ben al elf jaar. ’s Nachts ren ik soms over de trappen als ik een kriebel in mijn kop krijg. En ik spring in en uit de vensterbank. Ik hang aan de krabpaal en ook weleens aan de muur. Af en toe rol ik met mijn muis of ik tik wat tegen een veter.  Verder is slapen en rieleksen echt mijn ding. Ja, en knuffelen natuurlijk.

Waarom ben ik nou geen slanke katerman?

20 thoughts on “Help het afslanken lukt niet goed

 1. Bert, ik denk dat jij een gevalletje “ik val gewoon niet af” bent.
  Zolang jij niet aankomt is dat ook goed hoor.
  Catoo woog ruim een kilo te zwaar. Ik deed met haar food en fitness. Ik nam dan een klein handje brokjes(gewoon haar eigen) en gooide er dan steeds 1 naar een andere richting. Zij rende er dan achteraan. (Wel 1 tegelijk he 🙂 )
  Ze viel toen bijna 3 ons af.
  Maar ze bleef wel dik hoor. Omdat het haar bouw was. Katrien at zich altijd suf en kwam geen gram aan.

  1. Drie ons is best veel wat zal Catoo gerend hebben elke dag ik word al moe als ik eraan denk. Ja misschien is dit mijn bouw dat hoop ik nou.

 2. Hallo Bert,

  O dat vervelende dieëten, je doet zo goed je best en dan nog niet of nauwelijks grammetjes eraf. Het leven is eggies niet eerlijk hoor,Het is net als met de mensensnuiten dat de ene van een klein beetje eten dik wordt en moeilijk afvalt en daarna toch weer aankomt. De andere kan eten tot die ploft en blijft super slank.
  Vrouwtje heeft 2 broertjes gehad Thomas en Brammetje, het waren de dikke en de dunne en ook niet door veel eten. Het zit gewoon in je of je wil of niet of je hebt wat in je lijf wat niet goed is.
  Je weet ik ben veel afgevallen en slank. Maar nu ik lange tijd de druppeltjes moet innemen om minder angst te hebben, ben ik ook minder druk met rennen en spelen en verdikkeme nu ben ik ook weer zwaarder geworden. Dit was ook de andere keer zo omdat ik toen voor dat vuurwerk druppeltjes moes innemen. Maar als de druppeltjes niet meer hoeven dan wordt ik minder lui en ben ik weer drukker.en zegt vrouwtje dat het er dan weer wel van af zal gaan.
  Maar Bert het is jammer dat vrouwtje jou niet kan wegen om het goed in de gaten te houden, maar als wij een prachtige foto van jou zien valt het reuze mee hoor. Wij zien heel veel poezen en katers die echt teveel wegen, maar als je er niet ziek van wordt en je voelt goed in je bontjas dan wel wat opletten maar gewoon genieten van jouw heerlijke leven met vrouwtje samen.
  Jij eet helemaal niet veel hoor, maar eggies super gezond, je eet hetzelfde als ik.
  Er zijn heel veel dieren die af moeten vallen en het ook niet lukt, het ligt eggies niet aan jou.
  Maak maar een hele fijne dag en gewoon genieten van je leven, doe ik ook. Knuffels van vrouwtje om de moed er in te houden en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip slank zijn en van de zenuwen steeds moeten rennen dat is toch ook niet fijn. Dan kun je nooit eens rieleksen omdat je steeds moet rennen. Maar nou ben je weer aangekomen. Hier is geen weegschaal maar ik word soms wel in mijn buik gevoeld of het niet veel te veel is dus ik moet er vanzelf over nadenken. Het is best moeilijk, eerlijk waar. poot van je vriend Bert

 3. Hoi Bert zolang je je goed voelt en niet veel zwaarder wordt is het toch ook goed lijkt me!
  Jouw Vrouwke houdt jou wel in de gaatjes hoor of alles ok bij je is!

  Liefs Ollie

 4. Hoi Bert,
  Wat vervelend nou!!
  In ieder geval krijg je nu eten wat heel gezond is, en wat je waarschijnlijk geen diejebeet van wordt. Troost je, mijn vrouw krijgt ook altijd op haar kop dat ik te dik ben, en dat van haar nichtje die dierenartsassistente is (Bolle kent haar wel). Ik ben niet dik, ik ben gewoon niet schriel!!! Haar baas zegt dat als een kat de brokjes niet op krijgt, hij of zij teveel krijgt, en dat zegt mijn dierenarts ook. Ik ben het daar niet mee eens, maar ja….!
  Ik krijg nu een gedeelte van mijn voer op een soort mat waar je zacht en hard voer op kan doen. Dan eet je langzamer, en je moet er meer moeite voor doen. Bolle heeft er ook één, en we vinden het allebei een eitje, je eet hem makkelijk leeg. Er schijnt een nieuwe bijgekomen te zijn, dus ik houd nu al m’n hart vast dat ik die ook krijg. 🙁 !
  Als ik snekbrokjes krijg, moet ik daar achteraan rennen, ze zijn zo lekker dat ik dat nog doe ook!!! Maar het is natuurlijk heel zjenant !!!
  Heel veel sterkte Bert, ik leef en lijd met je mee!!!
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo ik heb weleens dingen gehad dat ik moet werken voor eten toen heb ik zo verdrietig gekeken dat mijn vrouw het meteen weghaalde. De brokjes eet ik wel en als ze over zijn dan krijg ik toch gewoon verse. Die zijn beter vind ik. De dokter heeft gezegd hoeveel ik per dag mag en dat krijg ik geeneens op!! poot van Bertje

   1. Als je ergens verdrietig van wordt, moet je het niet doen Bert. Ik heb voor die mat ook allemaal dingen gehad waar ik niet eens naar wilde kijken, te beginnen met de brokjesbal!!! Daarom was mijn vrouw ook zo verbaasd dat ik van die mat wel at, want omdat ze dacht dat ik het toch niet zou doen, stond er ook gewoon een bakje brokjes. Maar het verdrietig worden is het niet waard hoor!!
    Ik kreeg eerst ook de hoeveelheid brokjes die de dierarts voorschreef, maar toen ze hoorde dat ik ze niet opat, zei ze dat ik dan misschien minder nodig had, dus toen is er 10 gram vanaf gegaan, en dat heeft wel iets geholpen. Er blijven nu meestal nog maar een paar brokjes liggen. Maar min vrouw laat wel altijd de brokjes staan, want als ze de oude weghaalt en verse neerzet, vind ik het zo lekker dat ik meer eet.
    Mijn vrouw vindt het wel moeilijk, want het is een watje!
    Vlo.

    1. Ik krijg trouwens wel iedere dag verse brokken hoor, wat over is gaat naar de egels, maar ik krijg maar 1 keer per dag brokken. Als mijn vrouw het in twee keer gaf, schrokte ik veel harder, omdat ik die nieuwe lekkerder vond..
     Kopje Vlo.

    2. Dag Vlo, ik eet niet elke dag van mijn mat, maar vaak wel. En ik vind de mat helemaal niet eng! Meestal eet ik er ’s nachts van. Want mijn vrouw ziet dat er elke ochtend beokjes weg zijn, en ze zegt dat ik dat moet zijn geweest. Ik krijg mijn ekstra lekkere brokjes van mijn mat, niet mijn viese brokjes.
     Een lief kopje van Bolle.

     1. Hoi Bolle,
      Bij mij gaat het precies hetzelfde. Ik heb ook twee soorten brokjes, en op de mat liggen de lekkere maar vaak wel met een paar van de minder lekkere ertussen.
      Ik probeer die te laten liggen, maar soms vergis ik me, en eet ze ook op. Maar ook alleen ’s nachts, of als mijn vrouw even weg is, of niet kijkt.
      Heel soms liggen er een paar superbrokjes tussen, die ik eigenlijk niet mag, en die eet ik zelfs als mijn vrouw het ziet 🙂 .
      Lief kopje, Vlo.

 5. Ach Bertje toch,zolang je geen pre diejebeet meer bent is het gevaar geweken.En de een is nu eenmaal groot en de ander niet Sparkle is altijd fors tot zeer fors geweest en Muzette is uit hetzelfde nestje en zij is altijd slank.Fynn ook.En Sparkle krijgt wel alleen koolhydraat arm natvoer en geen enkele soort brokvoer omdat ze wel diejebeet is.Maar nu kwam ze toch weer aan vanwege pillen voor haar schildklier.Fynn heeft die ook en is zelfs met die pillen voor zijn schildklier gewoon op gewicht.Het is ook hoe de natuur je gemaakt heeft.Ik ben fors en mijn zusje weer niet en we hebben toch eggies dezelfde vader en moeder.Dus bij mensen kan het ook.Sparkle wordt maandag geopereerd aan haar schildklier dus misschien hoeft ze dan die pillen niet meer en gaat ze weer wat afvallen wat beter is voor het diejebeet zijn.Want voor die pillen bleef ze mooie bloedsuikers houden en op gewicht met koolhydraat vrij eten.Soms is het wat puzzelen,maar ik denk dat jou vrouw het heel goed doet hoor.Ook zijn er best lekkere brokken die veel minder koolhydraten hebben.Fynn vindt ze erg lekker.Hij krijgt zijn voer apart en Muzette ook.Maar het natvoer van Sparkle mogen ze allemaal eten en ze vinden het ook lekker.Alleen wil Muzette geen vers Tinlo{barf} eten.Maar die lust niets als het niet uit een zakje of blikje komt.

  1. volgens mij heeft u veel verstand van wat je moet eten en wat niet, en het lijkt me thuis ook best moeilijk om dat allemaal te regelen. Ik eet gewoon wat ik krijg en soms niet. Gisteren had ik hele vieze tonijn die was rood het was ook natuureten. Dus daar at ik niks van. Toen kreeg ik gewone tonijn. Mijn vrouw is bezorgd over mijn gezond dat is het.

   1. Je vrouw wil graag dat je gezond bent en samen met haar ouder gaat worden.Dat wil ik ook graag met mijn lieverds.Dus moest ik wel leren wat voor alle 3 het beste voor hun gezondheid is m.b.t het eten.Ik hoop dat je nu weer je gewone tonijn krijgt Bert,en een weekend snack.

 6. Dag lieve Bert, ik weet helemaal eksakt-presies wat je bedoelt!
  Ik doe al heel lang diejeet, en ik val heel soms een beetje af, en dat zit er dan zo weer aan.
  En ik eet helemaal niet veel!
  Maar net als jij ben ik niet heel erg druk. Ik loop wel elke dag door mijn tuin, en ik speel met de veer, maar toch blijf ik rond van vorm.
  De dierendokter zei dat er een kilo af moet, maar dat lukt niet zo goed.
  Ik eet van dezelfde mat als Vlo heeft. Dat gaat prima. En verder heb ik hele vieze brokjes staan voor altijd. Ik doe wel een maand met zo’n bakje, echt waar! Ik eet alleen mijn diejeetbrokken, en wat natvoer. Ik heb ook weleens uit een schroevendoos gegeten. Maar ik eet altijd evenveel. Nooit snoepjes, want die lust ik niet. En ik snoep ook nooit van het eten van mijn mensen, want dat lust ik niet.
  Mijn man heeft een broer en die is best een beetje dikkig, maar mijn man is heel dun. Dus dan denk ik maar dat het ook een beetje geluk of pech is.
  Als je van iemand een hele goede tip krijgt, laat je het me dan weten?
  Een heel lief ROND kopje van Bolle.

  1. Volgens mij doen we ongeveer hetzelfde Bolle. Jij beweegt en ik ook maar ja we zijn ook geen kittens meer dat we de hele tijd rondrennen. En we doen voorzichtig met eten. Ik snap niet waar die kilo bij jou af moet. En wat gebeurt er als je gewoon blijft zoals je bent. Misschien wel niks. Dus waarom zou je dan veranderen. Zo zie ik het. ronde brede poot van mij

 7. Ome Bert ik moet ook afvallen. Ik moest naar de dierenarts voor wat DNA. Niks ernstigs hoor gewoon een beetje wangslijm maar omdat wij wattenstokjes pikken doet de dierenarts het. Nou ze zagge mij en ze zij dat ik te zwaar was. Dus ikke moest op de weegschaal die niet klopt hoor. 4 kilo en 1 gram. En toen liet ze mijn vrouwtje een lijstje zien. Met mijn leeftijd hoor ik rond de 3.5 kilo te zijn. Nu was ze wel aardig 3.8 mag liefst iets lichter. Ik heb nu wat speciaal voer en ik krijg kittenvoer voor geholpen u weet je weet wel poezen en katers. 20 juni moet ik terug en ik doe genoeg aan sport eet netjes het eten vind het wel te weinig en ik krijg de speciale brokjes als snack. Maar Ome Bert ik wil niet te magertjes worden en toch wat rondingen houden hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *