Waarom ik opeens haast kan hebben


Wat ik als media katerman best moeilijk vind is dat het lijkt of ik altijd maar lig te slapen. Of te rieleksen. Of dat ik soms druk ben en dan heb ik haast dat ziet u nou eindelijk op deze foto.

Snek

Wanneer ik haast heb dat weet ik nooit van te voren. En eerlijk waar ik weet ook niet altijd waarom. Ik heb het nooit als ik naar de bak moet dat is wel dringend soms maar mijn gefoel zegt wanneer het tijd is en dat ga ik gewoon.
En ik heb het ook nooit als ik trek in een snek heb. Dan wil ik dan mijn vrouw haast maakt maar dat doet ze alleen als het ’s avonds laat is en ik laat weten dat ik het nou echt zeker weten tijd is voor mijn snek en dan maakt ze haast als ik maar één keer heb gemiauwd.

Raar

Haast is raar. Het komt opeens in me op. Ik lig dan op de bank te rusten en alles is goed en er gebeurt niks dus dat je foelt hier kan ik blijven liggen voor de rest van mijn leven. En dan wordt er iets in mij anders: ik moet naar de vensterbank en wel meteen dus dan heb ik haast.
Waarom is dat zo?
Als katerman ben ik soms een misteerie voor mezelf echt waar.

Moe

Nou het warmer is, blijft de deur van de huiskamer ’s nachts open. Dan kan ik beneden aan de voordeur gaan ruiken. Voor mij als binnenkater is dat belangrijk om informaazie over de straat te krijgen. Als de deur dicht is, krijg ik dat gefoel van haast dat ik NU naar de voordeur moet. Ik ga bij de deur staan, kijk mijn vrouw aan en doe meewww. Ze doet de deur open.
Dan foel ik dat het toch niet hoeft.
De deur gaat dicht.
Oja, toch wel.
Deur open.
Of eh…
En elke keer heb ik dat gefoel van haast. Dat je weet: het moet nu, nu NU. Serieus, daar kan ik zo moe van worden in mijn ligchaam.

12 thoughts on “Waarom ik opeens haast kan hebben

 1. Lieve Bert, je hebt weer een mooi stuk geschreven over jouw haast. Het is moeilijk uit te leggen voor een katerman, maar ook voor een mens. Ik denk dat het jouw instink is dat je af en toe haast moet hebben. Wegens dat je toch een beetje oer ben. Vertrouw er maar op lieve vriend en geniet van deze zonnige dag. Ik stuur je knuffels van mij en kopjes van Floortje.

  1. hoi Floortje dat is het zeker ook het instink van binnen, dat je opeens foelt nu moet het nu. Anders snap ik het ook niet waarom het zo is. Ik snap niet altijd waarom ik ben zoals ik ben!! pootjes van mij

 2. Hajoooo oompie bert.
  Oooh hep uwes ook altijd haas? Ikke ook. Nu het zonnetje er is krijs ik datte ik naar buite wil. En na flink veel seuren mag ik ook. Maar ooooh dan ren ik weer naar binnen ommedat het kauwt is. Ook met ete heb ik het druk. Soms begin ik al te eten iets voor dat frauw of man het bakje heerlijks neergezet hep. En dan hoor ik weer dat ik een veelfraat ben.
  Ik fin… als kaater zijnde magge haast hebben. Daar zijn we katers voor.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus ja dat is waar, als kater moet je dingen doen en mogen en dus ook haast. Ik denk dat je haast hebt met eten omdat je nog aan het groeien bent. Dus dat je snel je eten nodig hebt. En als het buiten koud is dan wil je snel naar binnen dat is logies!!
   pootjes van mij

 3. Hallo Bert.
  Ja het is wel erg herkenbaar wat je schrijft,maar ik weet ook niet waar het vandaan komt.Misschien hebben alle katten dat instinct en is het nog iets van onze oer.
  Soms heb ik dat ook.Opeens ren ik overal op en neer en maak er grauw/miauw geluiden bij en moet ik gewoon klimmen of zo.Scullary girl kijkt dan altijd even bezorgd.Ze is dan altijd een beetje bezorgd wegens mijn epilepsie.Als ik het te lang heb,geeft ze mij wat rescue druppels in mijn nek.Maar ik denk dat het is wat jij nu beschrijft.Opeens MOET iets en waarom?Geen idee.Ik heb al 3 jaar geen aanval gehad van de epilepsie ,dus ik denk dat het dat eggies waar niet is.Ach ik vind die druppels niet erg hoor.En als scullary girl zich er beter bij voelt vind ik het wel goed.Maar ik hoop dat ze dit leest.Dan weet ze dat meer katten dat soms hebben.
  Dank je wel voor je mooie schrijf.
  Kopje van mijn zus en mijzelf,Muzette

  1. hoi Muzette druppels in je nek van de Bach daar heb ik nog nooit van gehoord ik kreeg ze vroeger door mijn eten. Misschien is het even eng. Wat goed dat je geen aanval hebt gehad folgens mij is het zonder aanval veel rustiger en fijner ook voor je vrouw. En als je opeens iets te doen hebt dan doe je het toch gewoon!! pootjes voor jou en je zusje

   1. ja hoor Bert,je kan zo een pipetje in de nek doen,net als die pipetjes tegen kriebeldingen ,zoals vlooien.Na een minuut of 5 a 10 werkt dat heel goed bij mij.Ga ik lekker dutten.En ik vind het niks erg zoiets in mijn nek,als het maar niet stinkt.Maar snap dat het ook eng kan zijn.Fynn vond het vreselijk zo’n pipetje tegen vlooien.Sparkle is er ook niet weg van,maar die is om te kopen met een snoepje .
    Groetjes,Muzette

 4. Lieve Bert,

  wat hebbie mooi geschreeve over wattie foel diep in jou eigen. En jij kan het nie ferklaare Bert, dat hoef ook nie. Van mij eigen ben ik rustig en bescheide. Alleen als mij buik zeg, eete en mij vrouw doe offie er geen errug in heb. Assie bijfoorbeeld met ies beezig is. Dan ga ik haar met mij groote oog aankijke zo dattie het foel. Assie dan zeg Loes, het kom goed dan kom mij haast. Dan ben ik mij rust kwijt Bert, dan foel alles in mij lijf: nu ga het gebeure. En het ga ook gebeure maar mij erfaring is, nooit snel genoeg foor mij haast.

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje ja nou jij het zo zegt nou weet ik opeens dat ik ook zoiets heb, als mijn vrouw zegt kom-maar dan kan ik heel veel haast in me foelen. Zo gaat het dan. Als jij zo met grote ogen kijkt dan doet je vrouw vast wat je wilt dat kan haast niet anders ik zou het ook doen,

   je Bertje

 5. Hoi Bert, dat heb je goed geschreven, over haast hebben. Ik denk dat je ineens iets ruikt, of iets hoort en dat je denkt Ik moet NU gaan kijken!
  Ik had het gisteravond nog. Ik was buiten, en kwam naar binnen om te eten. Ik had twee happen genomen en rende zó weer naar buiten. Met mijn mond nog vol. Want er was van alles aan de hand buiten, dus ik had geeneens tijd om te eten. Nou, dan weet je dat het seeriejeus is!
  Wij zijn toch een soort teigers een leewen. Daar lijkt het soms ook alsof ze alleen maar liggen te slapen. Maar ineens kunnen ze dan keihard rennen. Dat hebben wij ook nog, dat is ons oer. Ik ben zelf wel blij dat ik dat van dat rennen niet zo heel vaak heb, hoor.
  Lieve teigerkopjes van Bolle.

 6. Hallo Bert,

  Oef, oef, eindelijk krijg ikjes computertijd van vrouwtje, ze is me toch weer drukjes geweest vandaag, maar ze zei net tegen mij: Jip ik heb weer van die taakjes gedaan vandaag die er haast bij inschieten, Wat is dat nou, ikjes heb nog nooit mijn taakjes laten schieten hoor en er zelf een van waterkraan controle bijgekregen. Dat heb je vanmorgen op de foto gezien.
  Haast hebben, even denkeren hoor, Ja ik kan super goed racen en nu we een groot huis hebben met een trap naar boven race ik daar ook naar toe. Is heel leuk en vrouwtje moet mij nu vaak zoeken. Als ze roept miauw ikke niet en als ze dan eindelijk naar boven gaat ziet ze me daar op een of andere vensterbank zitten. Tja ik neem mijn taak van buitencontrole nu eenmaal heel serieus hoor. Maar natuurlijk race ik niet de hele dag en ga ik ook heerlijk op een van mijn bedjes liggen slapen, ja want zo’n groot huis kun je ook moe zijn met de taken. Maar ik help vrouwtje heel graag. Ze fluisterde mij in mijn flapoortje dat ze een dezer weken een bedrijf gaat vragen om voor mij een buitenren te maken. O als dat er dan is kan ik daar al naar toe, al is de rest van het spelen en klimmen er nog niet. ikjes wil zo graag naar buiten.

  Maar Bert maak jij je maar geen zorgen, al jouw vriendjes en dinnetjes vinden jou niet lui, we weten toch hoe het gaat in ons poezen en katten leven, wij doen nu eenmaal veel slapen, dat hebben we nodig en de 6 tot 8 uurtjes dat we steeds wakker zijn doen we heel veel en dat vergeten die mensensnuiten die een opmerking maken dat we lui zij. Ha ze moesten eens weten.
  Nu zegt vrouwtje dat ze voor de buikvulling moet gaan zorgen en mijn typeltijd om is. Ikke stuur je van vrouwtje veel knufjes mee en grote poot en kopje van je ggrote vriend Jip

  1. hoi Jip wat vertel je dat goed over bezig zijn en haast ik vind het een belangrijk verhaal. Folgens mij is het zo. Wat spannend van die buitenren, dan kun je misschien samen met je vrouw buiten zijn en dan echt goed opletten wat ze in de tuin doen. Gaaf dat je nou weer je gewone compjuutertijd hebt!!
   poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *