Loesje vertelt over assie geen tande en kiese meer heb

tanden

U weet van mij eigen heb ik mij operazie gehad en mij dokter heb mij laaste drie kiese en mij eene tand uit mij bek gehaal. Mij dokter is speesiejalis. Dan weet jij wat jij doe en jij ben er goed in.

Emoozie

Maar denk jou dokter ook na over hoe jij dan moet eete? Hoe jij eruit zie? Jou emoozie? Denk jou dokter ook aan jou onseekerheid assie rondloop met jou kaale bek? Van mij eigen denk ik daar wel aan en het is ook kwesbaar. Maar ik wil het toch met u deele want van mij eigen vin ik, jij moet ook moeilukke en gefoelige onderwerpe nie uit jou weg gaan. En ik geef u ook mij adfies wattie kan eete bij bepaalde gefoeligheede. Dat is belangrijk.

Op mij selluf

Ik zeg u eerluk, van mij eigen vond ik mij operazie moeiluk. Jij weet nie wat jou oferkom. Jij ben jou eigen nie meer. Jou bek foel anders. In mij eerse week na mij operazie kreeg ik mij tandenbek nie eens meer open. Jij wil gaape maar jou bek doe het nie. Mij tong hing soms uit mij bek. Dan ben jij nie blij. Mij vrouw heb mij geknuffel en zij heb mij troos gegeeve. Maar assie jou eigen nie fijn foel in jou lijf dan wil jij daar niks van weete.
Ik was op mij selluf, in mij eigen weereld. Mij vrouw heb mij ferleid met mij lekkere tonijn maar ik moes opniew leere eete. Froeger fertrouwde ik op mij eene tand. Mij tand foelde als mij kompas in mij bek. Maar mij dokter heb mij tand afgezaag. Dan wor jij wakker en jij ben jou kompas kwijt. Ik zeg u eerluk, mij hart heb er veel ferdriet van. Jou eete smaak jou anders want hoe moet jij kauwe. Jij sta er nie bij stil assie alles nog in jou bek heb, maar assie jou leege bek heb moet jij opniew leere eete.
Gelukkig ben ik wel mij dag na mij operazie op mij brokkejacht gegaan. Jij wil jou eigen nie laate kenne maar jij heb geen idee. Toen kon ik met spoed terug naar mij dieredokter want mij wond was onstooke. Jij kan ook te snel wille. Ferstandig om dan te eete is Tong, assie er wel de velle afhaal.

Uit mij bek

tandenVan mij eigen had ik maar één wens. Jou dokter wil jou kiese maar hij haal jou hele bek leeg. Op mij footo kan u zien wattie allemaal uit mij bek heb gehaal. Jij heb er selluf geen errug in want jij lig in jou kooma op jou dokter ze taafel. Jij ben ofergeleefer aan jou speesiejalis. Dan mag jij blij zijn dattie nog maar drie kiese heb en jou eene tand. Mij wens was dat mij dokter van mij eene tand af zou blijfe.
Maar mij dokter zeg, Loes jou bot was al aan het fergaan. Assie soies hoor dan ferga jou grond onder jou poote. Mij dokter zag ze heil niemeer in mij bot en toen hebbie ze zaag gepak. Jij ben speesialis of jij ben het nie. Hij heb mij tand afgezaag en hij leg er een lapje oferheen. Nu moet ik leere leeve zonder mij eene tand. Mij dokter denk nie aan mij uiterluk maar van mij eigen was ik trots op mij tand. Jij zie er toch aantrekkeluk uit assie gaap en jou eene tand steek uit jou bek. Jij ben autentiek.
Nu foel ik mij eigen afgezaag en moet ik mij sellef fertrouwe weer opbouwe. Assie in zo een situazie ferkeer adfiseer ik Heilbot.

Onseeker

Misschien denk u bij zo een operazie alleen aan pijn in jou bek. Mij erfaring is, er kom meer bij kijke. Ik zeg u in al mij fertrouwe, als poes heb ik mij eigen nog nooit zo onseeker gefoeld. U weet van mij eigen ben ik poesietief, maar soms moet jij jou moeilukke gefoelens ook akzepteere. Dattie onseeker ben. Dattie bang ben dat jou verkering jou nie aantrekkeluk meer vin. Mij Bert is mij alles, jij wil er toch graag goed uitzien foor jou katerman. Mij Bert is een beroemde Mediakater, hij heb ze poese foor het uitkiese. Jij ga wel door jou dalletje assie daaraan denk.
Ik zeg u eerluk, mij Bert heb mij eigen nog nooit één reede gegeefe om zofeel tweifel te hebbe. Maar van mij eigen heb ik het toch. Dan moet jij diep in jou eigen soeke waar jou selluf fertrouwe lig. Jou dokter heb nie alleen jou bek leeg getrokke, hij heb jou heele hart oferhoop gehaal. Jou speesialis denk daar nie ofer na. Van mij eigen denk ik daar wel aan. Jij heb fertrouwe noodig en mij erfaring is Schar en bij foorkeur mij Groote Schar.
Jij krijg er fertrouwe van.

Kontroole

Nu ben ik weer mij stukje ferder in mij eigen prooses. Maandag moes ik weer met mij vrouw mee naar mij dokter. Van mij eigen lag ik op mij denkpaal, jij denk dattie eeve een moment foor jou eigen heb. Maar mij vrouw zeg, Loes jij moet op kontroole. Van mij eigen heb ik niks met mij kontroole.

Geneeze

Maar ik heb niks meer te kiese, mij bek is leeg. Dan moet jij mee offie wil of nie. Jij laat jou eigen weer in jou bek kijke terwijl jou hart bibber van jou angst. Mij dokter zeg, Loes jij zie er goed uit. Jou bek is geneeze, jij heb het zo goed gedaan. Jij val bijna van jou graat van jou geluk. Jij wil renne ofer jou dokter ze taafel, jij wil spinne, kopjes geefe. Jou dokter is inees jou beste vriend. Jij ga met jou hart vol van jou geluk terug in jou mandje. Jou leeve is weer gewoon en jij hoor jou dokter nog roepe: Loes tot de folgende keer en suukzes met jou nierdiejeet!
Toen heb ik thuis mij zeeve zwaardvisse moete eete om bij te koome.

Loesje

14 thoughts on “Loesje vertelt over assie geen tande en kiese meer heb

 1. Oooooh mamsie.
  OOOOOOH MAMSIE!!!
  Ikke hep moete huiwe. Sniksnik.
  Weet uwes mammie? Ikke fin uwes nu veeeeel mooierderderder zonner tantjes dan met. Eg!!!
  Maar mamsie… uwes moet wel eerwuk zijn. Uwes at geen 7 swaartvisse.
  Uwes at 8 wallefisse op. Tot op hut gwaatje. Eg waar. Ikke hep de gwaatjes telt naameluk. Hihihihi.
  Ikke hau uwes mamsie. Foor evve en evve.
  Koeskoes mammaloes

  1. Oooh mij Doorie,

   jij moet Mamsie ze geheim van Wallie ze vis nooit ferklappe 🙀🙀🙀
   Mamsie heb het moeiluk, zij moet wenne aan haar niewe bek. Mamsie wil toch goed kunne eete jonge en jou Mamsie wil er goed uitzien want dat is zo assie verkering heb.
   Vinnie jou mamsie eg mooierdermooi assie geen tande meer in ze bek heb.
   Ooooh nu is Mamsie ferleege van ze hart en ze bek….

   Mamsiie zeg het kom goed maar ze bek heb tijd noodig jonge. Jij mag altijd mij garnaaaaale pelle….

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Wat wat wat liefe friendin.????
  Was jij onseekers geworre door je operazie.Wat hebbe se in je narekoos gestop dan.Jij benne ALTIJT mooi en knap en wijs.Jou verkering Bert weet heus wel datte er maar 1 Loesje is,en die is nooit te ferfange door een andere poes.Maar Bert sal jou datte selluf wel fertel hebbe.Maar ikke wil datte je weet datte me sus en ikke jou ook altijt mooi en knap vinde,met of sonder je kiese en tant.Jij benne mooi fan binne en buite.Maar as je jou kompas kwijt benne is et wel ff moeiluk.Maar gelukkug wis je fan welleke fis je moes eete om weer op koers te raake.En daar benne ik errug blij om.Nu lees ikke ook datte jij nog eens terug moes naar dokter foor kontroole.Ellendige ellende die goe afgeloope is.Al moe ik wel segge datte die dokter wel sneaky is om te roepe ofer je niere….Dussss je sal nog wel eens op reis moete…..Dan mag je soon Doorie wel heel feel garnaale gaan pelle,of een heele fisafslag opkoope in Eimuiden of so.Ikke hoop dat jou bek en buikie aan die andere eete beginne te wenne en jij jou bakkie met happies lekker op kan smikkele.
  Loes jij ben so sterruk,daar benne jij so kei goed in.Ikke weet sekers weten da jij et kan.En danke je wel foor alle adfies.Ikke sal scullary girl fraage om se op te schrijfe.Weet se wat se moe koope als me sus of ikke soiets gaan hebbe.Al sijn wij niks nie fan plan om Nina onse bekkies te laate doen.En ook niks nie wat anders.Wij wille gewoon tuis blijve.Maar je weet hette selluf. As je frauw vin dat ’t moe,hep je niks te fertelle….Liefe mooie friendin rus nog maar goe uit fan die stomme narekoos.Datte hep je soms eggies nodig.Zachte koppies fan me sus Muzette,en mijn Sparkle.Fan scullary girl een knuffel.

  1. Lieve Kanjerdinnetje,

   wat schrijfie mij eigen slimme en mooie dinge. Mij vrouw moes lache van jou visafslag maar toen heb ik haar wel gezeg, daar mag jij nooit ofer lache. Jij geef mij eigen zo een goed idee van jou eigen. Ik ga mij Doorie wel jou tip en jou adfies fertelle. Dank jou wel lieve Sparkledinnetje.
   En dattie mij eigen mij selluf fertrouwe terug geef, van mij onseeker zijn. Van me eigen ben ik ook maar gewoon mij poes met mij gefoelens en mij emoozie. Froeger kon ik mij eene tand nog erreges inzette, nu zit ik wel te kijke met mij leege bek. Jij zit nooit meer met jou bek vol tande Sparkle, maar jij foel het wel zo.
   Mij Bert steun mij eigen waar hij kan en mij Doorie. Maar jij moet jou gefoelens selluf ferwerke en jij moet ook selluf jou eete ferslinde assie dat nog kan. Met mij kop ferslind ik nog al mij lekkere vis maar mij bek moet nu toch eeve wenne. Anders moet ik straks weer terug met mij bek vol met mij onsteeking.
   Maar dattie mij zofeel steun geef en begrijp geef mij krach en geluk in mij hart. Dank jou wel mij lieve Sparkledinnetje, jou sus Muzette en jou vrouw.
   Nu foel ik mij eigen beeter,

   Loesje

 3. Lieve Loes, oooo wat heb je een boel meegemaakt, de laatste tijd! Steeds maar naar de dokter en dan weer antibiootie, en dan weer een operazie. En als je denkt dat je alles hebt gehad krijg je nog een kontroole. Dat is eerlijk waar te veel, zo vaak wil je je dokter helemaal niet zien!
  En dan moet je zelf ook nog van alles uitvinden. Hoe kan je het beste eten, hoe hou je je tong in je mond, en waar is je sellufverzekerdheid. Ik ben blij dat je ons vertelt welke vis het beste helpt bij zulke dingen, want als iemand het kan weten ben jij het! En ik ben ook blij dat je alweer brokken eet. Maar wat ik verdrietig vind is dat je onzeker bent over hoe je eruit zite, en over wat je Bertje nu van je vindt. Want je zoon en Sparkle hebben helemaal gelijk! Je bent nu nog mooierderder geworden, en er is maar één Loesje en dat ben jij. Of je nou honderd tanden hebt of geeneen. En zeker weten dat Bert dat ook vindt!
  Je weet, mijn Molletje had ook bijna geen tanden en kiesen meer. Maar ze was en is voor mij de mooiste, stoerste, liefste poesenvrouw. En Mol zelf interesseerden die tandjes en kiesjes ook niks. Kijk, je kan het zo zien: eerst kon je jou herkennen aan je ene tand. En nu kan je je herkennen aan dat je geen enkele tand hebt! Dat is ook superbiesonder, en het heeft als foordeel dat je geen operazie aan je gebit meer kan krijgen.
  En dat nierdiejeet… dat is denk ik altijd nog lekkerder dan een slankeiejeet. Ik heb een tijd met mijn Molletje meegegeten, en ik vond het altijd heerlijk.
  Lieve Loes, je krijgt heel veel lieve kopjes met een grote bak net gepelde gaarnalen. Voor jou en je famielie. Je hoeft niet te kauwen, maar het mag wel. En ik hoop dat je alle gedoe en zorgen snel fergeet!
  Het is van mij, Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   dank jou wel dattie weet dat mij garnaaale altijd mij hellep geefe. Assie zofeel emoozie heb dan kan jij blijfe eete. Garnaaale is mij eete, van elke dag. Jij kan merke Bolle dattie feel erfaring heb met gefoelens. Jij heb jou Mol jou steun gegeefe en jij heb sellufs mee ge eete van jou Mollie ze niereete. Dan weetie hoe het is, hoe het werrek assie poes ben.
   Gelukkig ben ik poesietief Bolle, assie weet welke vis jij kan gebruike bij jou emoozie dan hebbie jou houfast. Dat is belangrijk.
   Dank jou wel van jou groote kompliement. Dattie zeg dat ik van mij eigen nou suuperbiesonder ben van mij bek zonder mij eene tand. Ik zeg jou eerluk Bolle, jij moet eraan wenne maar jij heb wel gelijk. Mij dokter heb nu in mij bek niks meer te zoeke van ze eigen. Mij kiese en mij eene tand zijn nu op.
   Hoop dattie mij eigen nu met mij rus laat Bolle. Dan kan ik oefene met mij niewe rigting in mij bek en mij selluf fertrouwe weer opbouwe. Daar hebbie tijd en vis voor noodig en garnaaale foor assie het eeve niemeer weet. Bolle beloofie mij eigen dattie suinig ben op jou tande en jou kiese. Jij kan ze nu nog oferal inzette assie op jou patroeije ben. Dat is belangrijk…

   Jij krijg mij kopjes met mij kibbeling in mij reemoelaadesaus en het is foor jou vrouw, jou menseman, jou Ooma en jou eigen.

   Van mij eigen, Loesje

 4. Oww Loesje dinnetje wat een verhaal toch weer… Enne wil jij één ding goed in jouw poezeoortjes knopen mauw! Jij ben een hele mooie liefe goeiepoes met of zonder tanden en kiese!!! Pootje en kopje van je dinnie Minnie

  1. Oooh mij Minniedinnie,

   Mij vrouw heb het in mij oor geknoop. Zij zeg Loes, lees nou ees wat jou dinnetje zeg. Minniedinnie zeg, dattie een heele mooie goeiepoes ben.
   Dank jou wel lieve Minniedinnie foor zo een mooi en jou groote kompliement.
   Mij buik groei van ze geluk,

   Loesje

 5. Dag lieve Loes, oh wat hep jij veel meegemaakt de laatste tijd, vreselijk, eerst een ooperasie , en daarna een ontsteking, waarvoor je antibiootie moest slikken. Maar lieve Loesje, je hebt als een echte heldin alles doorstaan en je bent sterker en mooier uit de strijd gekomen, dankzij jouw lieve frau, jouw Dorus en je grote liefde Bert. En niet te vergeten alle garnaale, makkereele en zallum. We zeggen het nog maar een keer: lieve Loesepoes je bent en blijft heel mooi,met of zonder tanden en kiezen, je bent een bijzondere poezenvrouw en we houden allemaal heel veel van jou. Ik stuur je knuffels en van Floortje krijg je zachte dinnetjeskopjes.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   soms maak jij zofeel mee in jou leeve en jij moet alles ferwerke en jij mag nie opgeefe. Maar jij heb wel tijd noodig want jij moet wenne aan jou bek en datie opniew moet leere eete. Ik vin het soms moeiluk mevrouw Ina. Maar mij hart is poesietief en mij Bert en mij Doorie geef mij steun en mij troos. Dat is belangrijk want jij kan niet alles alleen en van jou eigen.
   Daarom is mij hart blij dattie mij zofeel begrijp en mij vriendschap geef foor mij hart. Dan kan jij meer en krijg jij ook weer jou selluf fertrouwe…

   Liefs van mij eigen, ook foor mij dinnetje Floortje

   Loesje

 6. Nou Loesje wat heb je veel mee gemaakt in een paar dagen tijd!!!!
  Wij vonden het verschrikkelijk om te horen. We geloven je graag dat je zelfvertrouwen en jou positiviteit een hele flinke knak hebben gekregen.
  Maar wij vinden jou nog altijd even knap hoor, ook zonder tanden!!!!
  Maar het belangrijkste is dat jij je weer goed voelt!!!!!!
  En wat fijn dat de controle bij de dokter goed was…….dat geeft weer een stuk rust!!!!!
  Maar al met al willen wij zeggen dat je een schoonheid bent en ook blijft!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve Dopey, Panda, Izzy, Tica, Moby en Belle

   dank wel dattie mij eigen nog mooi vin in mij hart. Dat is belangrijk want jij kan nie zo heel fijn eete assie alleen maar jou knappe taafel heb. Mij bek heb nu geen tande meer en mij kiese zijn ook geopereer. Maar mij hart is sterk en heb geen tande noodig. Dan kan jij altijd verder met jou leeve want jij ben en blijf jou eigen.
   Dank wel dattie mij zofeel hellep geef en hoop dattie zofeel geniet van u faakanzie dattie nooit nie anders meer wil,

   Loesje

 7. Lieve Loesje,

  Wat miauwe jij nou, ben jij bang dat jij niet meer een prachtige poezendame bent? Nou ik zal jou eens heel heel vlug miauwen dat Bert en wij allemaal jij heel mooi vinden en Dat het allermooiste altijd in je hart zit.Ik snapper heus wel dat jij hele moeilijke weken hebt gehadvan je operazie en de narekoos en dan de /ontsteking in je mondje, Steeds maar weer naar de Dierendokter. Maar gelukkig begin je weer op te knappen en is de dokter heel tevreden, maar net wat jij schrijft en bolle ook, jij hoeft nooit meet een operazie voor jou gebit. Ikke vind het fijn dat je weer goed kan eten want anders ben je straks je mooie buik ook nog kwijt. .
  Lieve Loesje zorg goed voor je zelf en denker eraan je bent en blijft Bert zijn grootste schat hoor.
  Jij krijgt van vrouwtje heel veel knufjes en dan wordt jij zo weer de oude Loesje die nu een heel mooi snuitje heeft gekregen.
  Grote poot en kopje van je grote vriend Jip die super trots op jou is

  1. Lieve Jip en mevrouw Jip,

   Oooh wat zeggie mij weer jou mooie woorde en jij geef mij jou beste letters. Dattie zeg dat mij knap zijn in mij hart zit en jij heb zofeel gelijk Jip. Jou hart is belangrijk en dattie fertrouw dat alles goed kom. Nu hoef ik niemeer foor mij bek naar mij dokter. Hoop dattie niks anders ga ferzinne wat mij dokter is mij speesiejalis. Dan weet jij het nooit. Maar ben mij eigen ga ik mij nie druk maake want nu moet ik fergeete en herstelle.
   Mij eete smaak mij nog goed maar mij vrouw zeg Loes wij doe het stapje foor jou stapje. Van mij eigen merrek ik er niks van, dan ben jij goed beezig.
   Dank jou wel Jip dattie zo met mij eigen meeleef. Hoop dattie geniet in jou mooie, niewe huis saame met mevrouw Jip jou verkering. Jij heb nu nog meer wattie allemaal kan zien. Mij hart foel, Jij ben in jou fooraltijdhuisje fooraltijdthuis

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *