Volgens mij is het fierus weg

Bert

Toen het fierus kwam, werd mijn straat anders. Eerst veel stiller dat ik dacht het kan toch niet dat het dag na dag na dag zondag is. Nou is de straat weer anders dus het fierus is misschien weg.

Foguls

Ik moet ook vertellen over de foguls. Die kwamen toen het stil werd. Echt enge grote foguls, heel anders dan die Bram en Bolle in hun tuin hebben. Jip heeft leuke foguls. Bij mij zitten de enge en ze zitten op mijn huis, op mijn dakgoot en volgens mij willen ze naar binnen om hier te wonen en waar moeten mijn vrouw en ik dan blijven? Ik wil niet meer op straat wonen. Dus dat waren moeilijke gefoelens. En toen gingen veel enge foguls weg. Er kwamen meer auto’s en meer mensen, daar was het vast door.

Verharen

Nou is de zon weer terug. Ik ben meteen gaan verharen, echt goed ook. Als mijn vrouw me aait, heeft ze plukken haar die ik niet meer hoef. En ik heb minder kriebel in mijn vacht dat is een lekker gefoel hoor. Net of je atleetieser bent.

Ik heb dus mijn gewone leefe weer terug. Dat ik overdag in de zon kan liggen en dat ik ’s nachts naar de lampen van de auto’s kan kijken. Soms help ik in huis met de boodschappentas en het bed maar geeneens vaak, als de zon is dan hoeft dat nooit echt, geloof ik.

Dus folgens mij is het fierus weg. Of anders. Als binnenkater heb ik daar weinig gefoel voor behalve dan dat ik weet dat het buiten verandert. Wanneer ik aan de voordeur ruik, dan weet ik dat er veel meer mensen door de straat lopen. Dat was met het fierus anders toen bleven ze weg.

Maar het allerfijnste is dat de grote foguls weg zijn. Nou kan ik weer rustig naar buiten kijken.

17 thoughts on “Volgens mij is het fierus weg

 1. Hai Bert! Frau zegt dat t fierus een beetje weg is en dat er nou daarom meer mensen op straat zijn. Maar t is nog niet he-le-maal weg want frau moet nog steeds thuis brokjes verdienen zegt ze. Oh ja, niet al je haren weg doen hoor. Frau zegt dat het over drie donkers (dagen) weer kouder wordt. Furwarrend he?!

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie ik was net weer aan het verharen dat is ook wat!! Een beetje weg is al fijn dan hen ik tenminste die grote enge foguls niet meer dan kan ik weer rustig dutjes doen!!
   pootje van mij

 2. Hajoooo oompie.
  Ooooh isse mefrauw koroona weg? Hier is hut nooit rustig gewees oompie. Oke… er sijn nog steets heeeeeel weinig vliegdingen. Dus ikke durf lang buite te sjape inne bloemstoel. Die lig lekker… sjooooohey. En fanmijnoggent zat ik op fennestebankkonttroole en ik zag nog steeds tuifjes beneede lope. Eg!!! Me staartje ging swiepswiep.

  1. hoi Dorus, misschien blijft het wel zo van de weinig vliegdingen, het is helemaal niks aan, herrie uit de lucht. Wat spannend dat jij tuifjes hebt dat zijn vast gewone foguls dus geen enge.

 3. Hallo Bertje, ik denk dat het fierus een beetje weg is, maar nog niet helemaal. Gelukkig dat die enge foguls nu niet meer in jouw straat komen, dat is veel rustiger voor jou. Fijne dag lief poezenvriendje en kusjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, een beetje is voor vandaag genoeg dat ik weer het gewone gefoel krijg. Dan ben ik van binnen rustiger en dan is alles fijner ook de knuffel!! Ik hoop dat jullie dat ook hebben.
   pootjes van mij

 4. Oh Bert wat heerlijk voor je dat die enge vogels weg zijn en dat je je gewone leven weer terug hebt!!!!
  Hier zijn die enge vogels, mijn vrouw noemt ze kraaien en eksters, ook bijna weg!!! Soms zien we er nog wel een maar dat is niet zo erg!!
  Het fierus is er wel nog zegt mijn vrouw maar het is wat minder aan het worden.
  Daar zijn we wel blij mee!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. dus jullie hebben het ook!! minder fierus en minder foguls dat is toch helemaal niet meer toevallig!! Zo zie je dat wij allemaal opletten en heel veel zien. Ik ben ook blij met minder fierus alles moet weer gewoon worden dat is belangrijk,

   pootjes van mij

 5. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik erofer nagedacht van het fierus van mevrouw Coorona. Assie geen tande meer in jou bek heb foel jij anders. Jij foel puur offie midde in jou eigen instink zit. Op mij balkon zijn geen foogels van Coorona. Groote, enge foogels die als jou fierus zijn. Zij wille in jou huis maar jij moet jou foogels van Coorona altijd buite houde. Bert kijkie uit, Jij denk dattie weg is maar assie nie uitkijk zittie er morrege weer. Mij erfaring is, jij moet nooit sneller wille dan jou foogels. Jij moet altijd rustig jou eigen blijfe. Dan ferdwijn alles van ze eigen. Jou foogels neem ze fierus mee…..

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje dus nou je beter aan het worden bent nou foel je meer instink, zeg je. Wat spannend moet dat zijn. Dat je meer informaazie hebt over hoe alles is. Met wat jij zegt over de fooguls ben ik helemaal aan het opletten ze zijn er minder maar ze moeten niet terug komen, dat kan echt niet. Ik ga doen wat je zegt en rustig mezelf blijven.
   je Bertje

 6. Hoi Bert, wat fijn dat die fotuls weg zijn! Ik kan heel goed snappen dat je je daar opgelugt over bent. Zal ik je iets zeggen? Terwijl ik dit schrijf loopt er zo’n grote fogul gewoon door mijn tuin! Een ek-ster, heet dat. En er was ook een kraai gisteren, die was bijna net zo groot als ik, alleen dan met veren. En iets slanker, zegt mijn vrouw. Maar ja, die kraai heeft geen dikke vagt, daar komt dat natuurlijk van.
  De kleine foguls vind ik gezellig, die doen netjes en beleefd.
  Mijn mensen zeggen dat het fierus er nog is, maar een beetje minder gefaarlijk voor iedereen. Nou wil ik dat de grote foguls ook nog een beetje minder gefaarlijk zijn!
  Lieve kopjes met superveel losse haren van Bolle.

  1. hoi Bolle ik heb ook losse haren de hele tijd, ik wou dat het alleen ’s morgens was maar dat is niet zo. Wat eng dat jij nog groote foguls hebt, misschien zijn ze even met pauze in je tuin. Kleine foguls doen anders dat heb ik hier ook. Die snappen dat ik er ben dus daar heb ik wat aan. Ik hoop dat de grote weg gaan Bolle echt waar.
   kopje van mij

 7. Hallo Bert,
  O wat erg, vrouwtje was me haast vergeten komputertijd te geven, ikke maar miauwen en zij snapperde maar niet waarom ik dat deed. Vrouwtje was weer de tuin ingegaan voor werken en ja dan vergeet ze alles. Het is maar goed dat ik af en toe haar miauw dat ze even pauze moet nemen.

  Maar zou het eggies zijn dat Tante Corona haar koffer aan het inpakken is, wij hopen het ook maar vrouwtje gelooft het niet.
  Het is wel fijn dat je grote vogels weg zijn en je niet meer bang hoeft te zijn, ja die waren gekomen omdat het in de straten zo stil was. Hier bij mij merken we niet veel van het fierus, wij wonen heel rustig en in het park waar we tijdelijk woonde was het ook rustig. Vrouwtje gaat alleen altijd de deur uit om boodschappen te doen en brokjes verdienen.

  Ben jij eggies al zo bezig met je winterjas uitdoen, denk er wel aan dat het volgende week weer van de frisjes is hoor, ikke verhaar nog nier veel zegt vrouwtje.
  Gelukkig ben ikke niet bang van de grote vogels, gisteren liepen er voor mijn raam 2 grote zwart/witte vogels en iedere dag komen er dikke duiven, de vogels pikken hapjes uit het gazon, ikke doe mekkeren en zwiebstaarten en kontje schudden als ik ze zie. Vrouwtje is wel benieuwd wat ikke zal doen als ik mijn buitenverblijf heb. Tja dat weet ikke ook nog niet, maar nu vind ik die vogels leuk en o ikke heb zoveel vogels die allemaal liedjes fluiten, je zou er zo van in slaap komen.

  Nu ga ik mij een grote wasbeurt geven, want o ik had heerlijk buikvulling gedaan en van vrouwtje een klein stukje zalm gekregen, dus nu grote schoonmaak en dat slapen.
  Bert jij nog een fijne avond en met vrouwtje een heel fijn weekend, knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip je schrijft alleen als je kunt hoor als je een dag niet op de compjuuter kan dan denk ik toch wel aan je en dan weet ik toch dat je mijn vriend bent.
   Wat heb jij veel om in de gaten te houden al die verschillende foguls en dan ook al die gefoelens die je dan hebt, en dan nog zalm ook, volgens mij is het leven nou honderd keer fijner dan op de flet,
   poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *